X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:24

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 18stym tygodniu. Malucha jak nie czuć tak nie czuć, ale widzę jak brzuszek rośnie, to musi być dobrze. Zwłaszcza wczoraj zauważyłam, bo kupowałam spodnie ciążowe. Myślałam, że będzie jakaś promocja w sklepie, który poleciła mi przyjaciółka, ale nie było, a jak spodnie już na sobie zobaczyłam to musiały wrócić ze mną do domu:) Jak to powiedziałam mężowi - spodnie w ciąży jesień-zima-wiosna to podstawa (plus okrycie wierzchnie - mam te szczęście, że płaszczyk szyje mi mama), a prócz tych spodni zawsze można ubrać jakiś worek po kartoflach :P To taki żart oczywiście.

Magic, alma, gosiunia, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kotmisia,pomogła mi troszkę nospa. Ale zaraz kupie coś na wzdecia. Zrobilam sobie to na własne życzenie...zupa fasolowa , seans filmowy z mezem przy chipsach i orzeszkach w panierce... jaka głupia jestem wiadomo przecież ze trawienie mam inne...człowiek uczy sie na błędach;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wstawaj śpiochu;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gin mówi, że jeśli chcę tego zabiegu, to mogę mieć go przeprowadzonego jedynie międZy 14 a 28 tc. Później już nie mogę. Sama nie wiem, co z tym zrobić, przy porodzie sn może się odkleic siatkówka jeśli tego nie podlaseruja , dlatego biorę też pod uwagę cc

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Karolcia gin mówi, że jeśli chcę tego zabiegu, to mogę mieć go przeprowadzonego jedynie międZy 14 a 28 tc. Później już nie mogę. Sama nie wiem, co z tym zrobić, przy porodzie sn może się odkleic siatkówka jeśli tego nie podlaseruja , dlatego biorę też pod uwagę cc

bo teraz musisz wziąć pod uwagę dwie opcje-strach bo to jednak zabieg w ciąży ale z drugiej strony ta siatkówka sama nigdy nie przylegnie i w końcu będziesz musiała mieć taki zabieg, a jak tu zostawić takie maleństwo samo...

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... U mnie oprócz zwyrodnienia siatkówki to jeszcze ciśnienie wyższe w oczach, więc naprawdę coraz częściej rozważam cesarkę...w styczniu się dowiem czy zakwalifikuja mnie do tego lasera.
    Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy odczuwacie jeszcze takie bóle jak na okres? Bo mnie dziś taki ból w nocy obudził

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:25

alma, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bluberry, musiałam przegapić w takim razie :-) miłego dnia Wam życzę kochane, idę coś poczytać :-)

relg3e5e54dwhg22.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma mi gin powiedziała, ze spokojnie nawet w 4 miesiacu moze występować taki ból, bo mi sie najcześciej zdarza w terminach miesiączek albo jak dłużej stoję.

Dziewczyny jak sie robi sajgonki?? Bo ja kiedyś jadłam na weselu i mi smakowały. Macie jakis sprawdzony przepis??

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:56

KotMisia, czarna panda, alma lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

Ewelcia super, że już znasz płeć! ja nie mogę się doczekać aż potwierdzi się poprzedni "wyrok" na usg :) za 9 dni będzie wszystko jasne :) wciąż żyję nadzieją :) gratuluje i zaczniesz się cieszyć.

Widziałam temat o położnej u mnie w szpitalu takowa jest bodajże za 300zł :)

ja dziś rano w łóżku, jak czułam Miśka to dociera do mnie fakt, że mam w sobie dziecko...które będzie zależne od nas całkowicie...taki szok, że będziemy rodzicami...wciąż to przeżywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 13:46

alma lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego jaki będzie ten malutki człowieczek zależy tylko od nas. Czy pozwolimy mu wejść na głowę? Codzienna praca i konsekwencja przynosi efekty :) ten mały człowiek jest jak plastelina.

Moja przyjaciółka jak jest sama w domu z dzieckiem to nawet idzie z nim do toalety. Mały ma 2 miesiące. A na tłumaczenie że mu sie nic w łóżeczku samemu nie stanie - odpowiada że "ON PRZECIEŻ PŁACZE", a ja sie pytam "No i" ??
    Potem mam wywód na temat że będzie miał zwichrowaną psychikę... Przestałam sie odzywać.

Moja całą drogę od sklepu do domu buczała bo nie chciałam jej kupić żelków. Powiedziałam jej: Pomożesz mamusi wyładować zakupy to kupimy żelki. No i się zaczęło :) Oj jak na mnie ludzie w kolejce patrzyli :)

Magic, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem głupia, bo się wzięłam za sprzątanie i chciałam poprawić firanki bo się z zabek pourywaly i mnie zaczął brzuch bolec i twardy taki był, wzięłam nospe i leze. Przeszło, ale się boje ruszać :(:(

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM masz rację, konsekwencja to podstawa i pokazanie, jakie są granice. Co wolno, czego nie. nojaniewiem to pięknie :) leż i nie stresuj się, boli brzuch to normalne, ale nigdy więcej tego nie rób :) mnie czasami boli i mam lekko twardy jak za długo leże :)

alma lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam barszczyk czerwony z uszkami. Wszystko własnej roboty. Czasochłonne jest tylko lepienie uszek do barszczu, ale tak mnie wzięło. Teraz odpoczywam. Na święta uszka, pierogi i barszcz to mój przydział bo wszystkim smakuje i mi się nigdy nic nie rozwali. Tylko że uszka plus pierogi dla całej rodziny to 2 dni w kuchni :/ dzisiaj jeszcze nakarmiłam siostrę z córką więc z obiadu prawie nic nie zostało.

Magic, alma, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Dziewczyny a co sadzicie o wukupieniu poloznej do porodu? U mnie to koszt 600 zł. Nie mam w ogóle zdania :)

Opinia subiektywna:

Ja wykupuję położną. Pierwszy raz rodziłam bez wykupionej i trafiłam na rewelacyjna, przesympatyczną młodą dziewczynę. Mimo ciężkiego porodu bardzo dobrze wspominam ten czas. Wtedy nie płaciłam za położną, bo miałam lekarkę z tego szpitala. Syna przenosiłam, więc lekarka zaproponowała, żebym przyszła na jej dyżur, to "urodzimy". I tak się stało, dzięki niej dostałam bardzo fajną salę porodową, zostałam przyjęta do szpitala ekspresowo, nie musiałam czekac tyle co inne dziewczyny. Później oksytocynka i po 5 godzinach syn był ze mną. Po pierwszym porodzie widzę ile dają "znajomości", zupełnie inne nastawienie personelu, lepsze sale, itd. Dlatego teraz chcę wykupić położną, żeby było "troszkę lepiej", sprawniej. Zdecydowałam się na dziewczynę, z którą już rodziłam. Na pewno da mi to poczucie bezpieczeństwa i gwarancję dobrej, przyjaznej atmosfery. Może się też uda, że akurat będzie miała wtedy dyżur, to nie będę musiała płacić :p

Opinia obiektywna:

W szpitalu gdzie chcę rodzić wszystkie położne są bardzo sympatyczne, więc nawet bez wykupionej konkretnej Pani, na pewno można liczyć na przyjazne traktowanie i dobrą atmosferę. Gdyby nie to, że za pierwszym razem trafiłam na fantastyczną kobietę, to pewnie teraz nie zależałoby mi na jakiejś konkretnej.

KotMisia, czarna panda, Magic lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella bardzo dobre porównanie :) też się nad tym zastanawiam :) ale gdzie jeszcze to rodzenia ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • alma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem uważaj na siebie, podnoszenie wysoko do góry rąk nie jest zbyt bezpieczne w naszym stanie. Dobrze, że już Ci lepiej.
    MiM też jestem tego zdania, że trzeba mieć zdrowe podejście do wychowania, bo właściwie to my jesteśmy dla dziecka wskaźnikiem wartości i wzorów zachowań. Niestety niezwykle trudno wypośrodkować właśnie takie podejście, żeby nie przegiąć ani w kierunku nadopiekuńczości ani emocjonalnej oziębłości.
    Magic mam nadzieję, że Twoje samopoczucie się poprawiło, zazdroszczę kopniaków Miśka, u mnie to tylko takie lekkie bąbelki...
    KotMisia co do położnej, to ja na pewno nie będę opłacać, właśnie dlatego, o czym pisałam powyżej- rozważam cc, ale jeśli ktoś ma się czuć bardziej bepiecznie, to czemu nie. To moim zdaniem kwestia tego, czy kogoś na to stać oraz czy potrzebuje takiej komfortowej usługi.
    Beti jeju, ale Ty mi narobiłaś smaka tym barszczykiem...
    Dziewczyny, czy Wy też się czujecie takie osłabione i bez energii? Ja od tygodnia czuję się jak zoombie. Ciągle chce mi się spać i nic mi się nie chce.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 18:30

relg3e5e54dwhg22.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) też bym zjadła takiego barszczyku :)) wciąż chodzą za mną nasze tortellini z lidla :) ja mam zwykłe a mąż wziął czarne :D ja dziś też cały dzień spie :) i już leże w łóżku mąż poleciał na mecz a my odpoczywamy :) alma to ta pogoda i musimy troche na powietrzu przebywać :) takie obajwy to brak tlenu dla mózgu :)

alma lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ