Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, witam się w 18stym tygodniu. Malucha jak nie czuć tak nie czuć, ale widzę jak brzuszek rośnie, to musi być dobrze. Zwłaszcza wczoraj zauważyłam, bo kupowałam spodnie ciążowe. Myślałam, że będzie jakaś promocja w sklepie, który poleciła mi przyjaciółka, ale nie było, a jak spodnie już na sobie zobaczyłam to musiały wrócić ze mną do domu:) Jak to powiedziałam mężowi - spodnie w ciąży jesień-zima-wiosna to podstawa (plus okrycie wierzchnie - mam te szczęście, że płaszczyk szyje mi mama), a prócz tych spodni zawsze można ubrać jakiś worek po kartoflach
To taki żart oczywiście.
Magic, alma, gosiunia, paulinabrzeska lubią tę wiadomość
-
Dzieki kotmisia,pomogła mi troszkę nospa. Ale zaraz kupie coś na wzdecia. Zrobilam sobie to na własne życzenie...zupa fasolowa , seans filmowy z mezem przy chipsach i orzeszkach w panierce... jaka głupia jestem wiadomo przecież ze trawienie mam inne...człowiek uczy sie na błędach;)
-
Karolcia gin mówi, że jeśli chcę tego zabiegu, to mogę mieć go przeprowadzonego jedynie międZy 14 a 28 tc. Później już nie mogę. Sama nie wiem, co z tym zrobić, przy porodzie sn może się odkleic siatkówka jeśli tego nie podlaseruja , dlatego biorę też pod uwagę cc
-
alma wrote:Karolcia gin mówi, że jeśli chcę tego zabiegu, to mogę mieć go przeprowadzonego jedynie międZy 14 a 28 tc. Później już nie mogę. Sama nie wiem, co z tym zrobić, przy porodzie sn może się odkleic siatkówka jeśli tego nie podlaseruja , dlatego biorę też pod uwagę cc
bo teraz musisz wziąć pod uwagę dwie opcje-strach bo to jednak zabieg w ciąży ale z drugiej strony ta siatkówka sama nigdy nie przylegnie i w końcu będziesz musiała mieć taki zabieg, a jak tu zostawić takie maleństwo samo...alma lubi tę wiadomość
-
No właśnie... U mnie oprócz zwyrodnienia siatkówki to jeszcze ciśnienie wyższe w oczach, więc naprawdę coraz częściej rozważam cesarkę...w styczniu się dowiem czy zakwalifikuja mnie do tego lasera.
Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy odczuwacie jeszcze takie bóle jak na okres? Bo mnie dziś taki ból w nocy obudził -
nick nieaktualny
-
Alma mi gin powiedziała, ze spokojnie nawet w 4 miesiacu moze występować taki ból, bo mi sie najcześciej zdarza w terminach miesiączek albo jak dłużej stoję.
Dziewczyny jak sie robi sajgonki?? Bo ja kiedyś jadłam na weselu i mi smakowały. Macie jakis sprawdzony przepis??alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
cześć
Ewelcia super, że już znasz płeć! ja nie mogę się doczekać aż potwierdzi się poprzedni "wyrok" na usgza 9 dni będzie wszystko jasne
wciąż żyję nadzieją
gratuluje i zaczniesz się cieszyć.
Widziałam temat o położnej u mnie w szpitalu takowa jest bodajże za 300zł
ja dziś rano w łóżku, jak czułam Miśka to dociera do mnie fakt, że mam w sobie dziecko...które będzie zależne od nas całkowicie...taki szok, że będziemy rodzicami...wciąż to przeżywam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 13:46
alma lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Od tego jaki będzie ten malutki człowieczek zależy tylko od nas. Czy pozwolimy mu wejść na głowę? Codzienna praca i konsekwencja przynosi efekty
ten mały człowiek jest jak plastelina.
Moja przyjaciółka jak jest sama w domu z dzieckiem to nawet idzie z nim do toalety. Mały ma 2 miesiące. A na tłumaczenie że mu sie nic w łóżeczku samemu nie stanie - odpowiada że "ON PRZECIEŻ PŁACZE", a ja sie pytam "No i" ??
Potem mam wywód na temat że będzie miał zwichrowaną psychikę... Przestałam sie odzywać.
Moja całą drogę od sklepu do domu buczała bo nie chciałam jej kupić żelków. Powiedziałam jej: Pomożesz mamusi wyładować zakupy to kupimy żelki. No i się zaczęłoOj jak na mnie ludzie w kolejce patrzyli
Magic, alma, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
MiM masz rację, konsekwencja to podstawa i pokazanie, jakie są granice. Co wolno, czego nie. nojaniewiem to pięknie
leż i nie stresuj się, boli brzuch to normalne, ale nigdy więcej tego nie rób
mnie czasami boli i mam lekko twardy jak za długo leże
alma lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
A ja dzisiaj zrobiłam barszczyk czerwony z uszkami. Wszystko własnej roboty. Czasochłonne jest tylko lepienie uszek do barszczu, ale tak mnie wzięło. Teraz odpoczywam. Na święta uszka, pierogi i barszcz to mój przydział bo wszystkim smakuje i mi się nigdy nic nie rozwali. Tylko że uszka plus pierogi dla całej rodziny to 2 dni w kuchni
dzisiaj jeszcze nakarmiłam siostrę z córką więc z obiadu prawie nic nie zostało.
Magic, alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
KotMisia wrote:Dziewczyny a co sadzicie o wukupieniu poloznej do porodu? U mnie to koszt 600 zł. Nie mam w ogóle zdania
Opinia subiektywna:
Ja wykupuję położną. Pierwszy raz rodziłam bez wykupionej i trafiłam na rewelacyjna, przesympatyczną młodą dziewczynę. Mimo ciężkiego porodu bardzo dobrze wspominam ten czas. Wtedy nie płaciłam za położną, bo miałam lekarkę z tego szpitala. Syna przenosiłam, więc lekarka zaproponowała, żebym przyszła na jej dyżur, to "urodzimy". I tak się stało, dzięki niej dostałam bardzo fajną salę porodową, zostałam przyjęta do szpitala ekspresowo, nie musiałam czekac tyle co inne dziewczyny. Później oksytocynka i po 5 godzinach syn był ze mną. Po pierwszym porodzie widzę ile dają "znajomości", zupełnie inne nastawienie personelu, lepsze sale, itd. Dlatego teraz chcę wykupić położną, żeby było "troszkę lepiej", sprawniej. Zdecydowałam się na dziewczynę, z którą już rodziłam. Na pewno da mi to poczucie bezpieczeństwa i gwarancję dobrej, przyjaznej atmosfery. Może się też uda, że akurat będzie miała wtedy dyżur, to nie będę musiała płacić :p
Opinia obiektywna:
W szpitalu gdzie chcę rodzić wszystkie położne są bardzo sympatyczne, więc nawet bez wykupionej konkretnej Pani, na pewno można liczyć na przyjazne traktowanie i dobrą atmosferę. Gdyby nie to, że za pierwszym razem trafiłam na fantastyczną kobietę, to pewnie teraz nie zależałoby mi na jakiejś konkretnej.KotMisia, czarna panda, Magic lubią tę wiadomość
-
Nojaniewiem uważaj na siebie, podnoszenie wysoko do góry rąk nie jest zbyt bezpieczne w naszym stanie. Dobrze, że już Ci lepiej.
MiM też jestem tego zdania, że trzeba mieć zdrowe podejście do wychowania, bo właściwie to my jesteśmy dla dziecka wskaźnikiem wartości i wzorów zachowań. Niestety niezwykle trudno wypośrodkować właśnie takie podejście, żeby nie przegiąć ani w kierunku nadopiekuńczości ani emocjonalnej oziębłości.
Magic mam nadzieję, że Twoje samopoczucie się poprawiło, zazdroszczę kopniaków Miśka, u mnie to tylko takie lekkie bąbelki...
KotMisia co do położnej, to ja na pewno nie będę opłacać, właśnie dlatego, o czym pisałam powyżej- rozważam cc, ale jeśli ktoś ma się czuć bardziej bepiecznie, to czemu nie. To moim zdaniem kwestia tego, czy kogoś na to stać oraz czy potrzebuje takiej komfortowej usługi.
Beti jeju, ale Ty mi narobiłaś smaka tym barszczykiem...
Dziewczyny, czy Wy też się czujecie takie osłabione i bez energii? Ja od tygodnia czuję się jak zoombie. Ciągle chce mi się spać i nic mi się nie chce..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 18:30
-
Dokładnie
też bym zjadła takiego barszczyku
) wciąż chodzą za mną nasze tortellini z lidla
ja mam zwykłe a mąż wziął czarne
ja dziś też cały dzień spie
i już leże w łóżku mąż poleciał na mecz a my odpoczywamy
alma to ta pogoda i musimy troche na powietrzu przebywać
takie obajwy to brak tlenu dla mózgu
alma lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016