Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziorek AnnaMaria gratulacje
U mnie też niechęć do mięsa a zamiłowanie do słodyczy było mylące bo prawdopodobnie będę mieć synka
na 100% potwierdzimy na połówkowym
alma, gosiunia, paulinabrzeska, Magic lubią tę wiadomość
-
ja też bym już chciała wiedzieć, ale wątpię, że na środowej wizycie się dowiem kto tam u mnie pomieszkuje
pewnie dopiero na następnej wizycie na koniec grudnia (oby nie było nieśmiałe i chciało pokazać co ma między nóżkami!
)
KotMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, melduję się po wizycie
Wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli dziewczynkę, ale na 100% tak jak u większości z Was... wszystko potwierdzi się dopiero na połówkowymZłączyła nóżki i dopiero po kilkukrotnym pofalowaniu brzuszkiem pokazała co ma między nimi
A póki co Malutka wg usg jest starsza o 3 dniWczoraj podczas badania pięknie współpracowała
Dało się jej policzyć paluszki u rączek i nóżek, widziałam poszczególne organy, ma idealny kręgosłup, wagowo po mamusi chyba będzie klocusiem, waży prawie 200g
Leżała spokojnie połykając sobie płyn owodniowyA łożysko mam na tylnej ścianie i teraz już wiem, że czułam ruchy, bo wczoraj w trakcie badania dała kopniaka i wtedy poczułam znajome mi smyranie...
Ofelaine wrote:Hej kochane mam problem,wyskoczyla mi opryszczkaczy moge cos stosowac ? Bardzo jest to niebezpieczne w 2 trymestrze ??
Możesz używać plasterków compeed, maści cynkowej, pasty do zębów, ale najlepiej będzie jeśli dostaniesz receptę na HeviranMnie przepisano ten lek gdy trafiłam na oddział ginekologiczny i gdy mnie zobaczyli, dostałam od razu dawkę 400, opryszczka przeszła po 2 dniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:13
Rika, alma, PIGULSKA, gosiunia, AGA 30, paulinabrzeska, Magic lubią tę wiadomość
-
Oooo jak dobrze, że już wtoreczek....zawsze bliżej do weekendu :p
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i super wieści o płci Maluchów! Ach...tez już bym chciała wiedzieć :p A tak z ciekawości podpytam...bo widzimy że ph moczu nie sprawdza się, zachcianki kulinarne też zawiodły, intuicja często tęż, to może to tętno? ;p Dziewczyny jakie tętno mają wasz Szkraby i jaka płeć?
Zyczę udanego, leniwego dnia!
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:Oooo jak dobrze, że już wtoreczek....zawsze bliżej do weekendu :p
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i super wieści o płci Maluchów! Ach...tez już bym chciała wiedzieć :p A tak z ciekawości podpytam...bo widzimy że ph moczu nie sprawdza się, zachcianki kulinarne też zawiodły, intuicja często tęż, to może to tętno? ;p Dziewczyny jakie tętno mają wasz Szkraby i jaka płeć?
Zyczę udanego, leniwego dnia! -
U mnie nie wpisuje lekarka tętn płodu tylko + że jest. Smakuje mi głównie słone i kwaśne, choć słodkie też jem
a pH na dziewczynkę bo 5. I chyba kikolek. Ale tylko przez moment było widać a potem już za nic nie chciał pokazać i tylko machał tymi nóżkami i się kręcił
No i ostatnie usg dopochwowe było
No i powoli mi hemoglobina spada, regularnie spada i mam żelazo zacząć brać
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
U mnie też hemoglobina zaczęła spadać, bo z początku miałam 14,5, a ostatnio 12,9, ale zmieniłam witaminki prenatalne na femibion natal 2 plus, a tam jest aż 200% zapotrzebowania na żelazo. W dodatku staram się jeść dużo buraków, więc może hemoglobinka podskoczy
Macie jakieś pomysły na obiad? Jakoś brakuje mi weny -
Eklerka wrote:U mnie ph 6-6,5, wstręt do mięsa, za to wielka niepohamowana ochota na wszystko co kwaśne (zwłaszcza kapusta kiszona i ogórki...), a co do tętna - najniższe odnotowane to 158 uderzeń na minutę, ale często przekracza 160
No to u Ciebie się zgadza, tętno >140, jak na dziewczynkę przystało :p
Tak sobie teraz przypomniałam, że jak leżałam na patologii, co kilka godzin miałyśmy mierzone tętno naszych dzieci. Koleżanka spodziewała się bliźniąt (parki)u dziewczynki bardzo szybko "pikało", u chłopca wolniej.