Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Eklerka gratuluję córeczki cieszę się że jest zdrowiusienka
Ofelaine ja też regularnie walczę z opryszczka choć odpukać w ciąży ani razu nie miałampolecam też maść hascovir jest dostępny bez recepty nie wiem natomiast jak że stosowaniem go w ciąży.
Na ostatnim badaniu tętno mojego szkraba wynosiło 146pH moczu było wysokie bo 7 i na prawdę nie wiem jak to się ma do płci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 09:19
Eklerka lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:No to u Ciebie się zgadza, tętno >140, jak na dziewczynkę przystało :p
Tak sobie teraz przypomniałam, że jak leżałam na patologii, co kilka godzin miałyśmy mierzone tętno naszych dzieci. Koleżanka spodziewała się bliźniąt (parki)u dziewczynki bardzo szybko "pikało", u chłopca wolniej.) codziennie mogłabym się zajadać kapustą kiszoną... Rekord to kilogram kapuchy w jeden dzień, a potem rewolucja w jelitach
Mnie tam obaj ginekolodzy polecali witaminki i to najlepiej w zestawach. Nie dostarczam ich z pożywieniem (zdecydowanie wolę sięgnąć po kanapkę niż jakiś owoc czy warzywo, a na zupę jarzynową nawet nie chcę patrzeć, jakoś mnie odrzuca od zieleniny), więc skądś Maleństwo musi te witaminki pobierać... Nie wiem jak to się ma do wagi dziecka, bo swego czasu straszyli, że ciąże wspomagane suplementami kończą się dzieciaczkami klocuszkami, ale... znam 5 matek, które przez całą ciążę zażywały witaminy, które przyjmowałam do tej pory i żadna z nich nie urodziła dziecka powyżej 3300g, a każda z ciąż była donoszona za to koleżanka z pracy nie łykała nic poza żelazem a urodziła synka o wadze 5200g (siłami natury, bo na usg wychodziło, że Mały waży nieco ponad 3kg, a w trakcie porodu już było za późno na cc...)
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Ale mnie dzis swedzi brzuchol, chyba sie zadrapie. To znaczy ze rosniemy
czuje delikatne laskotanie od srodka. I mam dzis tyle energii,ze moglabym gory przenoscic. czuje sie taka szczesliwa dzisiaj.
z tego ze jestem w ciazy oczywiscie
madziorek, gosiunia, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Niestety te ostatnie usg nie daje rzetelnych informacji o szacowanej wadze dziecka. Zwykle maluch jest już ułożony główką w kanale rodnym i ciężko zmierzyć obwód głowki. Mi tydzień przed porodem oszalowali wagę dziecka na ok 3200-3300 g, a okazało się, że ważył 4500g, więc kwalifikowałam się do c.c.
Ja biorę witaminy, bo u mnie anemia jest na porzadku dziennym. -
Ja właśnie kończę walkę z opryszczka. Nie sstosowała żadnej maści bo bałam sie że zaszkodzi. Nie tyle przez skórę co że po prostu ja zjem z ust. Za to domowym sposobem. Spirystus salicylowy i igła. Przebijam babelki i odkazam spirytusem. Potem tylko systematycznie przykladam wacik ze spirytusem. Piecze ale pomaga.
Dziewczyny moja przyjaciółka właśnie rodzi!
Czarna panda też się ciesze że to Osi wwygrałaczarna panda lubi tę wiadomość
-
Ciekawe jak będzie u mnie z moim Tusiem czy też będzie duży, trochę się boję bo dziewczynki z reguły są małe i lżejsze więc chłopiec będzie pewnie większy i cięższy... moja mama ze mną problemu nie miała bo byłam malutka - za to mój brat wielki i ledwo z tego wyszła ...
ale może z moim Natankiem będzie dobrzeJuż teraz waży przeszło 200 g ...
A co do ruchów to ja już pomału czuje jakieś kuksańcechoć jak powiedziałam lekarzowi to mówił że nawet jak będzie to rzadko to tak naprawdę mam jeszcze czas na czucie ruchów
A wczoraj na usg głaskał się po głowiewidoczek cudny
Odkąd znam płeć to nie mogę uspać jeszcze we mnie siedzą te emocjetym bardziej że spodziewałam się dziewczynki
ale się cieszę z chłopca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:33
czarna panda lubi tę wiadomość
-
KotMisia nie przebijaj pecherzy z oprychą ą,bo możesz przenieść tak zakażenie na inne miejsce. Ja polecam maść cynkową.
Eklerka gratuluję córci
Anna Maria widzę, że mamy podobne imiona dla naszych bąbli
Dziewczyny u mnie absolutnie żaden z objawów ciazowych nie był na chłopca- tętno 158, ochota na słodkie i owoce moja miłość , miesowstret,paskudne włosy-wolno rosnące, ph 7-7,5, więc nie wierzę już w te przesady:-)
A ja złapałam chyba infekcje gardła, bo całą noc mnie dusilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:38
-
U nas chłopiec Jasiu albo Kubuś a dziewczynka nie wiemy
Mąż rozważa Maję, bo mi się podoba a jemu średnio. Moje typy to Hania, Pola, Zuzia (ale kuzynka ma Zuzie więc nie chcę powielać), Marysia, Zosia (mąż kategorycznie się nie zgadza, bo ma babcię Zosię dość specyficzną).
alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Znów sie zaniedbałam z pisaniem. Ale Maż miał kilka dni wolnego wiec same rozumiecie, trzeba było korzystać
W zeszłym tygodniu męczyło mnie tez przeziebienie, ale wygrałam sie i wracam do siebie.
Póki co u mnie w końcu brak mdlosci i wymiotów. No i to, to ja rozumiem, w końcu mozna zaczac normalnie żyć
Brzuchol rośnie, ale co do ruchów chyba wciaz amortyzuje je bariera tłuszczyku
9 grudnia USG chyba bede miała jede z pierwszych w naszej grupie, mam nadzieje, ze to nie bedzie za wcześnie. No ale skoro polozna stwierdziła, że termin ok to co ja mam do gadania, najwyżej bede miała jedno gratis
Poza tym wciąż przeczuwam, że bedzie Zochachoć ńie zgadza sie to z zachciankami itp.
A Maz wciaz liczy na siusiaka, czyli Iwo
Miłego dnia dziewczyny, ja jako blogowy śpioch właśnie udaje sie na śniadanie
Moze jakis pomysł na obiad? Nie mam nic w domu a cos jesc trzebaalma lubi tę wiadomość