X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Eklerka gratuluję córeczki cieszę się że jest zdrowiusienka ;)
    Ofelaine ja też regularnie walczę z opryszczka choć odpukać w ciąży ani razu nie miałam :) polecam też maść hascovir jest dostępny bez recepty nie wiem natomiast jak że stosowaniem go w ciąży.

Na ostatnim badaniu tętno mojego szkraba wynosiło 146 :) pH moczu było wysokie bo 7 i na prawdę nie wiem jak to się ma do płci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 09:19

Eklerka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj coś poczułam w brzuchu jakby skurcz taki delikatny albo rozciaganie takie od środka. To po czekoladzie było :P nie potrafię opisać :) nie wiem czy to jelita, moja wyobraźnia czy Maleńtas :)

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Tej, którą ta co wygrała miała na sam koniec. Dla mnie bomba! :)

A my dziś jakoś wcześnie na nogach :)

Tak myslalam ze to o tą chodzi:) Swoja drogą dobrze ze wygrala Osi;)

gosiunia lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    No to u Ciebie się zgadza, tętno >140, jak na dziewczynkę przystało :p

Tak sobie teraz przypomniałam, że jak leżałam na patologii, co kilka godzin miałyśmy mierzone tętno naszych dzieci. Koleżanka spodziewała się bliźniąt (parki)u dziewczynki bardzo szybko "pikało", u chłopca wolniej.
    No niby tak, ale pozostałe przesądy są obalone... Przy dziewczynce ma się niby ochotę na słodycze a ja poza nielicznymi momentami chęci rzucenia się na jakiegoś batona (;)) codziennie mogłabym się zajadać kapustą kiszoną... Rekord to kilogram kapuchy w jeden dzień, a potem rewolucja w jelitach :D
    Mnie tam obaj ginekolodzy polecali witaminki i to najlepiej w zestawach. Nie dostarczam ich z pożywieniem (zdecydowanie wolę sięgnąć po kanapkę niż jakiś owoc czy warzywo, a na zupę jarzynową nawet nie chcę patrzeć, jakoś mnie odrzuca od zieleniny :(), więc skądś Maleństwo musi te witaminki pobierać... Nie wiem jak to się ma do wagi dziecka, bo swego czasu straszyli, że ciąże wspomagane suplementami kończą się dzieciaczkami klocuszkami, ale... znam 5 matek, które przez całą ciążę zażywały witaminy, które przyjmowałam do tej pory i żadna z nich nie urodziła dziecka powyżej 3300g, a każda z ciąż była donoszona za to koleżanka z pracy nie łykała nic poza żelazem a urodziła synka o wadze 5200g (siłami natury, bo na usg wychodziło, że Mały waży nieco ponad 3kg, a w trakcie porodu już było za późno na cc...) :D

czarna panda lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to rzeczywiście. Ja wcinam owoce, pomidory, paprykę. Zupe jarzynową bym zjadła, ale mąż nie lubi i jak ugotuję to sama będę jadła tydzień :P Dziś będzie u mnie kurczak z warzywami po chińsku :)

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże 5200g...heh. Chyba lepiej jeszcze nie myśleć o porodzie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzis swedzi brzuchol, chyba sie zadrapie. To znaczy ze rosniemy :) czuje delikatne laskotanie od srodka. I mam dzis tyle energii,ze moglabym gory przenoscic. czuje sie taka szczesliwa dzisiaj. :) z tego ze jestem w ciazy oczywiscie :)

madziorek, gosiunia, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety te ostatnie usg nie daje rzetelnych informacji o szacowanej wadze dziecka. Zwykle maluch jest już ułożony główką w kanale rodnym i ciężko zmierzyć obwód głowki. Mi tydzień przed porodem oszalowali wagę dziecka na ok 3200-3300 g, a okazało się, że ważył 4500g, więc kwalifikowałam się do c.c.

Ja biorę witaminy, bo u mnie anemia jest na porzadku dziennym.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę walkę z opryszczka. Nie sstosowała żadnej maści bo bałam sie że zaszkodzi. Nie tyle przez skórę co że po prostu ja zjem z ust. Za to domowym sposobem. Spirystus salicylowy i igła. Przebijam babelki i odkazam spirytusem. Potem tylko systematycznie przykladam wacik ze spirytusem. Piecze ale pomaga.

Dziewczyny moja przyjaciółka właśnie rodzi! :)

Czarna panda też się ciesze że to Osi wwygrała :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za przyjaciółkę ;)
    Ja obrałam owoców i bede soki robic. Tylko marchewkę musze dokupić ;)

201505111762.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak będzie u mnie z moim Tusiem czy też będzie duży, trochę się boję bo dziewczynki z reguły są małe i lżejsze więc chłopiec będzie pewnie większy i cięższy... moja mama ze mną problemu nie miała bo byłam malutka - za to mój brat wielki i ledwo z tego wyszła ...
    ale może z moim Natankiem będzie dobrze :) Już teraz waży przeszło 200 g ... :D

A co do ruchów to ja już pomału czuje jakieś kuksańce :D choć jak powiedziałam lekarzowi to mówił że nawet jak będzie to rzadko to tak naprawdę mam jeszcze czas na czucie ruchów :)

A wczoraj na usg głaskał się po głowie :D widoczek cudny :D

Odkąd znam płeć to nie mogę uspać jeszcze we mnie siedzą te emocje :) tym bardziej że spodziewałam się dziewczynki :) ale się cieszę z chłopca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:33

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą ciąże brałam witaminy - najpierw prenatal classic ( koleżanka nastraszyła mnie że po prenatalu rosną duże dzieci), potem falvit mama i mała się urodziła 2890, więc luz.

03.02.2014
  • alma Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia nie przebijaj pecherzy z oprychą ą,bo możesz przenieść tak zakażenie na inne miejsce. Ja polecam maść cynkową.
    Eklerka gratuluję córci :-)
    Anna Maria widzę, że mamy podobne imiona dla naszych bąbli :-)
    Dziewczyny u mnie absolutnie żaden z objawów ciazowych nie był na chłopca- tętno 158, ochota na słodkie i owoce moja miłość , miesowstret,paskudne włosy-wolno rosnące, ph 7-7,5, więc nie wierzę już w te przesady:-)
    A ja złapałam chyba infekcje gardła, bo całą noc mnie dusilo :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:38

relg3e5e54dwhg22.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma u mnie też tętno jak na dziewczynkę na poczatku 176, potem spadalo 168, wczoraj 156 :) miała być Laura a tu chłopiec :)
    To u ciebie też Natan będzie ? :D

alma lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Nataniel :-)
    KotMisia trzymam kciuki za rodzaca koleżankę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:50

KotMisia lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma - to podobnie ale jednak inaczej :)

alma lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ból gardła z domowych sposobów - płukanie szałwią z solą (mi przynosiło ulgę). Jak wszystkie domowe zawodzą sięgam po Tamtum Verde, żeby infekcja się nie rozkeciła.

alma lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie Michal albo Maja :) choc maz na Majke sie nie bardzo zgadza. Ale co tam,ma sluchac zone. Jakos inne imie mi nie pasuje. :)

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chłopiec Jasiu albo Kubuś a dziewczynka nie wiemy :P Mąż rozważa Maję, bo mi się podoba a jemu średnio. Moje typy to Hania, Pola, Zuzia (ale kuzynka ma Zuzie więc nie chcę powielać), Marysia, Zosia (mąż kategorycznie się nie zgadza, bo ma babcię Zosię dość specyficzną).

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów sie zaniedbałam z pisaniem. Ale Maż miał kilka dni wolnego wiec same rozumiecie, trzeba było korzystać :)
    W zeszłym tygodniu męczyło mnie tez przeziebienie, ale wygrałam sie i wracam do siebie.
    Póki co u mnie w końcu brak mdlosci i wymiotów. No i to, to ja rozumiem, w końcu mozna zaczac normalnie żyć :)
    Brzuchol rośnie, ale co do ruchów chyba wciaz amortyzuje je bariera tłuszczyku ;)
    9 grudnia USG chyba bede miała jede z pierwszych w naszej grupie, mam nadzieje, ze to nie bedzie za wcześnie. No ale skoro polozna stwierdziła, że termin ok to co ja mam do gadania, najwyżej bede miała jedno gratis ;)
    Poza tym wciąż przeczuwam, że bedzie Zocha :) choć ńie zgadza sie to z zachciankami itp.
    A Maz wciaz liczy na siusiaka, czyli Iwo :)

Miłego dnia dziewczyny, ja jako blogowy śpioch właśnie udaje sie na śniadanie :)
    Moze jakis pomysł na obiad? Nie mam nic w domu a cos jesc trzeba :)

alma lubi tę wiadomość

16udyx8d2hk0fycf.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ