X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać spokojnie Gosiu,nie stresuj się wystarczy że ja mam stresa ciekawe czy wogle będzie chciał dalej mi ciąże prowadzić i wogle jaki on jest jutro się okaże trzeba być dobrej myśli,może uda mi się chociaż serduszko usłyszeć i to mi wystarczy

gosia86 lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry Ofelaine gratulacje z udanych wizyt :) czekamy na wieści od Madziorka :)
    Widzisz Gosiu cieszę się, że się zdecydowałas i zadzwoniłaś do kuzynki :)
    Beti skąd masz tą teczuszkę??
    Ja staram się nie zrywać za szybko z łóżka czy z innej pozycji, w której byłam dłuższy czas bo mam okropne zawroty głowy :/ bóli podobnych do waszych nie zaobserwowałam, ale może to więzadła.

Ofelaine lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika tam położna siedzi przy lekarzu w gabinecie
    Mam nadzieję że będziesz zadowolona:*

kika79 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam być pół godz wcześniej,na założeniu karty itd zobaczymy :-) trzymajcie kciuki:-D

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wizyty udane :)
    gosia ja się zarejestruję jak będziemy znali płeć :) a mi znów Misiek skacze w brzuchu, wciąż mnie dziwi to uczucie :)

gosia86, alma lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystko ok Maleńtas rośnie, zmierzyć się nie dał, bo tak wierzgał. Pani doktor stwierdziła, że chyba facecik :) ale chyba :)
    Dzieki za kciuki idę na kolację :)

pompon, Ofelaine, gosia86, czarna panda, alma, KotMisia, PIGULSKA, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, cieszę się, że wizyty udane :) ja dzisiaj poszalałam ciuszkowo w pepco a potem jeszcze wylicytowałam na allegro 6par ślicznych pajacy za trzy dyszki. Nie powiem - poprawiło mi to humor :). ja mam łożysko na tylnej stronie a i tak ruchów jeszcze nie czuję, kilka razy zdarzyło mi ię poczuć taki łaskotki, jakby swędzenie i muskanie od środka, ale chyba to moja wyobraźnia. juz sie nie moge doczekac jak poczuję moją niuńkę tak jak wy opowiadacie. ogólnie to jestem jakaś padnięta i zbieram się do wyrka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:03

Ofelaine, gosia86, alma lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompom ja często czuje takie łaskotanie od środka i muskanie jakby. Dokładnie tak jak piszesz i myślę, że to dzidzia moja :) czasem się zaczynam drapać po brzuchu ale to i tak swędzi od środka tak jakby wiec drapanie nic nie daje :D
    A ja mam łożysko na przedniej ścianie ale mimo to od weekendu czuje chyba ruchy dziecka, bardzo delikatne ale myślę, że to mój słodziaczek jednak jest.
    Teraz też czuje, że coś mnie łaskocze a wcinam właśnie deserek z gruszki, banana i jabłka z bitą śmietaną i chyba mu smakuje :):)

Dziewczyny gratulacje z udanych wizyt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:07

gosia86, pompon, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek gratki :)
    Ja też właśnie wyszłam z pod prysznica leżę pod kocykiem i czekam na serial ;)
    I najadłam się zupki jarzynowej:)

madziorek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm, ja to nieufna jestem wobec siebie, czekam na kopa który nie pozostawi mi złudzeń :P ojjj bita śmietana za mną chodzi i te gofry, jutro chyba już się nie oprę jakiemuś fjnemu deserkowi :)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ta stronka co Gosia wkleiła link. Czeka się ok miesiąc aż przyślą. Ja znów zapycham się żelkami, a małe szaleje. Na następnej wizycie zapytam kto we mnie siedzi bo denerwuje mnie bezpłciowe zwracanie się do brzuszka.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt, ledwo doczytałam wszystkie wpisy. Dziewczyny nie martwcie się na zapas i cieszcie ciążą. Ja dziś pomęczyłam się w laboratorium z krzywą cukrową i 3 punktowym pobraniem krwi. Jak siedziałam ponad 2 godziny w labie to bolała mnie głowa i chciało mi się spać. W zasadzie te objawy zostały mi na cały dzień. Jutro wyniki i mam nadzieję, że wszystko dobrze.
    Wiecie jakoś tak mi miło, jak Pani laborantka pytała jak się czuję (jak każdego z 3 osób po glukozie), powiedziałam, że bardzo sennie, a ona: a maluszek pewnie rozrabia.
    Niestety ciągle nie czuję nic wyraźnego co bym sklasyfikowała jako ruchy dziecka, ale fajnie, że widać, że jestem w ciąży. W końcu na krzywą cukrową nie przychodzą tylko ciężarne. Swoją drogą ciekawe jaką miała by minę jakbym spytała: jaki maluszek? :P

KotMisia, gosiunia, paulinabrzeska lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota tak wcześnie robiłaś krzywą? Miałaś jakieś wskazania że tak wcześnie?

Haha Beti tak myślałam że długo nie da się wytrzymać w niewiedzy kto mieszka w brzuszku:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka wypisała mi skierowanie, więc nie kwestionowałam jej woli. Wiem, że wg kalendarza Belly krzywa jest zaznaczona później. Sama nie wiem co o tym myśleć.

dqprj44jymj31xvy.png
  • maretczka_kaa1 Nowa

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dołączam:)
    Mój termin to 29.05 ale maluszek (bo to prawdopodobnie chłopak)jest większy o 5 dni i data porodu ciągle się zmienia. Miło się czyta o waszych udanych wizytach i już pierwszych ruchach. Ja czekam na nie z niecierpliwością a niestety nie zanotowałam w pamięci na genetycznych nić o położeniu łożyska. Tyle wtedy było emocji. Na szczęście badania oraz pomiary w należytym porządku!
    Rośnijcie zdrowo i bezproblemowo!

gosia86, dorota1987, czarna panda, KotMisia, alma, madziorek, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jkh1m8xl.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa rozumiem Dorotko :)
    Witaj Marteczka

maretczka_kaa1 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane :) moje przeczucia, ph moczu 6, to ze nie ciagnie mnie do miesa i kwasnego - myli sie:) będę miała synka:) był dzis na usg siusiaczek:)

dorota1987, gosia86, Karolcia88, czarna panda, Ofelaine, PIGULSKA, KotMisia, Matik2012, pompon, alma, Agusia246, madziorek, Rika, Puella, MiM, paulinabrzeska, Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria gratuluję synka:)
    Cześć Maretczka:D

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro wizyta koło 10 :) niestety bez USG ;/ tylko macanko i kolejna dawka L4

ja chyba dziś w wannie poczułam małego... chociaż nie wiem czy to mi się nie wydawało lub to coś innego ale tak jak by się obrócił :D chociaż łożysko mam na przedniej ścianie i chyba to jednak za wcześnie.

dziewczyny u mnie brzuch pomału się pojawia teraz siedziałam i oglądałam film laptop na kolanach i tak w pewnym momencie zerknęłam na brzuch... i kurcze jaki wypukły się zrobił choć wiadomo wieczorem to i co nie co się tam zbiera ale jeszcze nigdy takiego nie miałam, brzuch zawsze płaski aż Krzyśka zawołałam żeby zobaczył jaki brzuszek mam :) już fałdka pod piersiami się robi :)

zrz6p07w2xteuk93.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria 89 gratuluję!!! Ale fajnie:) No i masz siusiaka!:P

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ