Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofe współczuję Ci że usg na szybko ostatnio mialam takie w luxmed dosłownie 3 sekundowe
Ale najważniejsze że wszystko jest ok
No właśnie a jak u Ciebie z połówkowym gdzie robisz?
MIM to przykre ale na prawdę jest wiele par które słyszą taki wyrok a mimo wszystko się zdarza cud -
Jemu chodzilo chyba o te dokladniejsze usg, czyli wtedy gdy spr anatomie plodu. Bo mowil o13, 21 tyg i jeszcze jakims. Nastepna wizyta za 3 tyg, befzie to 20 tyg i wtefy mysle ze zrobi mi polowkowe ale dokladnie nie pytalam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:34
-
Magic wrote:no poleciałam po bandzie z tym okrreśleniem
pewnie im chodzi o same te genetyczne
bo są trzy w ciągu ciąży, w 12tc, 20 i chyba 30 którymś
ale to tylko w przypadku ciąży fizjologicznej, czyli bez obciążenia ze strony matki czy ojca, bez chorób przewlekłych u matek, nie w przypadku ciąż podwyższonego ryzyka np mnogich bądź w ogóle ciąż zagrożonych.
Ale od 20tygodnia na każdej wizycie wg PTG powinna być ocena tętna płodu.
edit: wklejam link z zalecanymi badaniami na kolejnych wizytach
http://polskietowarzystwoginekologiczne.com.pl/i-wizyta-6-8-tydzien-ciazy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:22
Wonderwall lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Usg w tych tygodniach to tak jak Ofeline pisze są to usg sprawdzające anatomię płodu a jeśli są wskazania to robi się częściej
czyli tak jak napisałam
Karolcia88 wrote:ale to tylko w przypadku ciąży fizjologicznej, czyli bez obciążenia ze strony matki czy ojca, bez chorób przewlekłych u matek, nie w przypadku ciąż podwyższonego ryzyka np mnogich bądź w ogóle ciąż zagrożonych. -
Dziewczyny chodzicie w butach na obcasie? Ja na codzień chodzę w płaskich butach ostatnio ubrałam troszkę wyższe buty to nie potrafiłam w nich chodzic, nogi mnie bolały koszmar. A mam impreze andrzejkowa w sobotę do sukienki przydałoby się mieć wyższe buty chociaż i tak będę miała baleriny w torebce:P Też was nogi bolą po obcasach?
-
Ja się do lekarza wystroiłam na genetyczne w butach na niewielkim obcasie i nogi mi chciały odpaść. A dzisiaj z bebilonu dostałam teczuszkę na dokumenty moje i dzidzi oraz płytę z muzyką klasyczną dla brzuszka
Fajna sprawa. Małe dzisiaj też mi wywija. Babcia znowu kupiła coś do ubrania dla szkraba. Moja mama oszalała na punkcie mojej ciąży
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ofelaine to super, że wszystko dobrze. Ja mam połówkowe 23 grudnia
Czarna Panda ja nie chodzę w butach na obcasie, mimo, że przed ciążą była to dla mnie normalka. Teraz liczy się przede wszystkim wygoda i bezpieczeństwo. Zrozumiałam to ,gdy durna założyłam na spotkanie buty na dość sporej koturnie i zaryłam w krzywy chodnik, tak aż mi się stopa obróciła o 90 stopni. Bałam się,że ją zwichnęłąm. Już nigdy więcej!
Magic mnie też coś zmożyło po śledzikach, heheMagic, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Cześć witamy się po wekeendzie:-)
Nadrobić was w czytaniu graniczy z cudem ale może w środę dam rade;-)czekamy na jutro jak na zbawienie wizyta u nowego gina i może wkoncu dowiemy się cos o naszej ciąży dziecku itd.moje maleństwo ujawnia się co kilka dni i doprowadza mnie tym do obłędu ale już się przyzwyczajam pomału ze raz na dwa lub trzy dni daje znaki,wszystko u nas ok poza kręgosłupem który w nocy spać nie daje:-( żadna pozycja do spania nie jest wygodna już nie wiem jak mam spac:-(
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Kika daj jutro znać po wizycie bo przecież wiesz że ja się stresuję tak samo jak Ty :*
Beto zamowilas to na jakiejś stronce?zdradzisz nam na jakiej?
Czarna panda ja w pierwszej ciąży chodziłam a teraz nawet nie próbuję butów na obcasie
Ale w pierwszej nie mogłam nosić jeansów a teraz w tych samych śmigam jeszcze teraz, ta moja pierwsza ciąża od początku była nie udana
Dziewczyny zadzwoniłam do tej kuzynki rozmawiałyśmy godzinę fajnie że komuś w końcu powiedziałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:01
Magic, madziorek, czarna panda lubią tę wiadomość