Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka ja mam na obiad już drugi dzień gołąbki, które uwielbiam
Anna Mariato prawda, te imiona są podobnie brzmiące, ale jednak inne. Sprawdzałam i wiem, że Nataniel pojawia się w Nowym Testamencie i znaczy" dar od Boga"
Puella dzięki za radę, lecę do apteki kupić szałwię. A wiecie co można stosować na kaszel, żeby rozrzedzić flegmę? Bo chyba flegaminy nie można... Całą noc pochrząkiwałam, bo mnie dusiło, a pani w aptece nic nie doradziła, kazała iść do lekarza, a ja już dzisiaj nie mam szans, żeby się dostaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:48
-
alma wrote:Malinka ja mam na obiad już drugi dzień gołąbki, które uwielbiam
Anna Mariato prawda, te imiona są podobnie brzmiące, ale jednak inne. Sprawdzałam i wiem, że Nataniel pojawia się w Nowym Testamencie i znaczy" dar od Boga"
Puella dzięki za radę, lecę do apteki kupić szałwię. A wiecie co można stosować na kaszel, żeby rozrzedzić flegmę? Bo chyba flegaminy nie można... Całą noc pochrząkiwałam, bo mnie dusiło, a pani w aptece nic nie doradziła, kazała iść do lekarza, a ja już dzisiaj nie mam szans, żeby się dostać
Na kaszel lekarz przepisał mi Bronchosol. -
Nad znaczeniem imion warto się zastanowić. Na studiach miałam gentykę i profesor opowiadała o rożnych wadach wrodzonych. m.in. o Amelii (wada polegająca na braku kończyny, lub dwóch kończyn). Teraz za nic w świecie nie dałabym córce na imię Amelia (mimo, że bardzo ładne), bo dla mnie od razu jest tożsama z wadą wrodzoną. Później często dzieci w szkole szukają znaczeń swoich imion, myślę, że niezbyt sympatycznie dowiedzieć się, że moje imię oznaczę osobę bez nóg.
-
Serdecznie Wam gratuluję wszystkich dobrych wieści. Widzę, że mamy przewagę chłopców!
Dorota ja też idę na krzywą już w tym tygodniu. Boję się tego. Jak ja tam wysiedzę tak długo?!
Mnie od paru dni strasznie zimno wszędzie chociaż dokoła ciepłoMam nadzieje, że nie złapie mnie żadne przeziębienie.
3majcie się zdrowo, miłego dnia.
P.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 12:25
Magic, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
też bym nie dała na imię dziecku Amelia - właśnie ze względu na pochodzenie imienia.
Właśnie czytam o Michale ( tak ma mieć na imię mój syn) i kurcze już się zastanawiam
"Michał posiada skłonność do zamykania się w sobie i osądzania innych z pewną surowością. Jest niezbicie przeświadczony, iż życie powinno się toczyć wokół niego. To bardzo subiektywny mężczyzna, który rzadko próbuje postawić się na czyimś miejscu"
Bo jeżeli chodzi o córkę to imię ją w pełni charakteryzuje
" Matylda ma skłonności do dominacji, zdolna doprowadzić do końca najbardziej tajemne projekty. Odczuwa potrzebę działania zdecydowanego i z rozmachem. Wszelkie nowości chwyta w lot, nie zagłębiając się w istotę sprawy. Szuka samookreślenia raczej poprzez działanie niż słowa. Posiada męską umiejętność rządzenia"
Moje starsze nigdy nie zginie
03.02.2014 -
madziorek wrote:Alma ja inhalacje z soli fizjologicznej robiłam. Najpierw kaszel był suchy potem zaczął się mokry. No ale musisz mieć nebulizator do tego
Ale rówie dobry sposób to stara "parówka" czyli garnek z gorącą wodą + zioła do ręcznik i hejaA jaka ładna cera po tym jest
madziorek lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Kika wszystkiego najlepszego z okazji imienin :* czekam na opinię o ginku
Ofeline dostałaś już L4?
Eklerka AnnaMaria gratuluję dobrych wieści:)
Ja dzisiaj gotuję bigos z mieszanej kapusty bardziej z musu niż z zachcianki
Też zawsze sprawdzam znaczenie imienia zanim na coś się zdecyduję
Mim swoją drogą podoba mi się Matylda ale nie wiem czy mąż kupi ten pomysł
Ja to ogólnie dziwna jestem bo bardziej podobają mi sie chłopięce imiona a chciałabym mieć córeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 12:42
-
madziorek wrote:ale mam zgageeeee
Mnie w weekend strasznie męczyła zgaga ;/ a dziś brzuch swędzi niemiłosiernie i łaskocze od środka
Kurdę boję się o tą opryszczkę, koleżance z pracy powiedzieli w szpitalu jak była w ciąży, że niedobrze jest mieć opryszczkę, ale najważniejsze ze nie ma się w 1 trymestrze. teraz myślę nad tym. I nic jej nie pozwolili brać. -
Ofelaine wrote:Gosiu, dr oczywiście pytał czy wypisać L4 ale odmówiłam. Wezmę na następnej wizycie a teraz muszę skończyć pewne rzeczy w pracy i na spokojnie sobie pójdę.
Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodziczarna panda lubi tę wiadomość
-
Co do wagi dziecka a płci -moja mama ma 4 córki wszystkie ważyły 3700-4500 heh czyli dziewczynki wcale nie są takie lekkie;)
Co do imienia Nataniel to zaskoczyłyście mnie że Natan a Nataniel to dwa imiona różne bo moi znajomi mają Nataniela i potocznie mówimy na niego Natan.
Zgaga...nigdy nie miałam zgagi a w ciąży zdarzyła mi się pierwszy raz. Wczoraj miałam...wypiłam pół litra mleka i troszkę przeszło. Zauważyłam że zgaga zwiększa się jak leże na prawym boku lub na plecach pewnie uciska cos na żołądek.
Dziwnie mnie dzisiaj kuje w podbrzuszu tak jeszcze mnie nie kuło-macica się rozszerza? Nie wiem może brzuchol mi nie długo urośnie;)
Byłam dzisiaj na szmatateksie i kupiłam parę rzeczy bezpłciowych;) To jest silniejsze ode mnie -lepiej mnie relaksuje niż spa;P
-
Ofelaine wrote:....
Kurdę boję się o tą opryszczkę, koleżance z pracy powiedzieli w szpitalu jak była w ciąży, że niedobrze jest mieć opryszczkę, ale najważniejsze ze nie ma się w 1 trymestrze. teraz myślę nad tym. I nic jej nie pozwolili brać.
kochana nie martw sie tak opryszczką,z tego co wcześniej czytałam miałaś już opryszczkę,więc masz przeciwciała(czy jakoś tak) i Twoje dzieciątko jest bezpieczne
wiesz mi wyszła własnie w pierwszym trymestrze i też się bardzo bałam,wtedy dużo czytała i pytałam
najgorsze jak opryszczka wyjdzie w ciąży pierwszy raz-to może nawet zagrażać życiu dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:35
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]