X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny ja w czerwcu 33 będzie już i pierwsze na świecie się pojawi w maju :)
    Więc myślę że w ciągu 2 lat machniemy następne i na tym koniec będzie :)
    Oby praca nad drugim nie trwała tak długo jak nad pierwszym :/

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozno zwiazalam sie z mezem ,potem poszlo szybko, slub byl po roku bycia razem. Znamy sie kupe lat ale ja musialam dojrzec do tego uczucia. Ja bede mama w wieku 27 lat a maz ojcem w wieku 33. Troche moze pozno ale czasy sie zmienily i wiek rodzenia dzieci przesunal sie z 20 lat na 25-26 bo wiekszosc robi studia.
    Magda nie zamartwiaj sie tylko duzo odpoczywaj i musl pozytywnie.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda być może do nospy jeszcze magnez z potasem. Na skurcze dziewczyny to biora. Glowa do góry!

Magda_16maj lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30, jesteśmy z tego samego rocznika :)

Mój mąż 18 maja skończy 34 lata, ja w październiku 33. Jesteśmy razem 14 lat, 2 lata po ślubie. Jakoś ciągle był niewłaściwy moment na to, aby pomyśleć o potomku. Nigdy też specjalnie nie przepadałam za dziećmi (paradoksalnie wszystkie dzieci znajomych do mnie lgnęły). Wszystko zmieniło się z dnia na dzień, w głowie coś się poprzestawiało i zaczęłam zazdrościć koleżankom, że spodziewają się dzieci :) Myślę, że nie ma "odpowiedniego" wieku na to, żeby stać się rodzicem. Trzeba po prostu do tego dojrzeć. Jedni są na to gotowi w wieku 20 lat, inni w wieku 35. Oczywiście inna sprawa jeśli są jakieś problemy medyczne, ale tego się nie przewidzi...

Nasz Pluszak raczej będzie jedynakiem. Chociaż kto wie, może życie jeszcze raz nas zaskoczy...

alma lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella to my ten sam rocznik :) Ja też urodzę mając 31 :D
    No ale pierwsze dziecię miałam w wieku 26 lat.

Z szanownym jestem od 11 lat a znamy się 13. A znam go lepiej niż siebie... Faceci są jednak przewidywalni. Czasami On sie zastanawia czy ja mu w myślach czytam :D

03.02.2014
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się z Wami po dłuższej przerwie :)

Podczytuję Was, kibicuję i cieszę się z każdej Waszej wizyty. Niestety nie nadążam z ilością stron :) Staram się teraz mniej siedzieć przed kompem, bo ostatnio coś gorzej z ostrością wzroku.

U mnie nic się nie dzieje. Wymioty opanowane od tygodnia, ale co się nagadałam z muszlą to moje :/ Generalnie teraz mam etap, że ciągle bym spała. Może to ta pogoda, ale niby w II trymestrze miało być lepiej z tą energią. No nie wiem. W każdym razie korzystam z dobrodziejstw L4, dużo odpoczywam i staram się nie przejmować głupotami.

Wizytę mam dopiero 11 grudnia. Dłuży się trochę. Chciałabym znać już płeć Pluszaka. Nie czuję jeszcze ruchów dziecka mimo że jestem drobna i mam łożysko w dnie macicy. Na wszystko muszę czekać, ale poczekam :)

Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki za Wasze wizyty!

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella MiM ja tez w maju skończę 31 i pierwsze dziecię. I chyba jedyne choć mąż chciałby kolejne ja sie skupiam na tym :) u nas problem medyczny jest u męża, bo choruje i musi przyjmować silne leki przy których antykoncepcja ma byc skuteczna a po zakończeniu terapii conajmniej 3 miesiace przerwy i dopiero starania( ostatnio czekaliśmy 4 miesiace) od stycznia zielone światło i 8 cykli starań. Ale to smutne było jak reumatolog sie mnie pytała czy dam rade jeszcze kilka miesięcy sie wstrzymać ze staraniami bo efekty sa, żeby nie przerywać. Teraz przed wigilia idziemy sie zameldować z Malentasem i zobaczymy co dalej. Dlatego póki co nie mam planów żadnych, bo u nas plany nie wypalają najlepiej jak działamy spontanicznie ;)

201505111762.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gin zleciła przed kolejną wizytą (to juz pojutrze) zrobić badania, wczesniej nie zajrzałam do tego ale dzis patrze i mam wypisaną tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Przy pierwszych badaniach w zeszłym miesiacu mialam caly szereg łacznie z testem na hiv, ale i cukier, tsh itd. jakie Wy macie zalecone badania laboratoryjne?

• madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    A tak w ogóle to witam się z Wami po dłuższej przerwie :)

Podczytuję Was, kibicuję i cieszę się z każdej Waszej wizyty. Niestety nie nadążam z ilością stron :) Staram się teraz mniej siedzieć przed kompem, bo ostatnio coś gorzej z ostrością wzroku.

U mnie nic się nie dzieje. Wymioty opanowane od tygodnia, ale co się nagadałam z muszlą to moje :/ Generalnie teraz mam etap, że ciągle bym spała. Może to ta pogoda, ale niby w II trymestrze miało być lepiej z tą energią. No nie wiem. W każdym razie korzystam z dobrodziejstw L4, dużo odpoczywam i staram się nie przejmować głupotami.

Wizytę mam dopiero 11 grudnia. Dłuży się trochę. Chciałabym znać już płeć Pluszaka. Nie czuję jeszcze ruchów dziecka mimo że jestem drobna i mam łożysko w dnie macicy. Na wszystko muszę czekać, ale poczekam :)

Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki za Wasze wizyty!
    Ja ze sobą miskę nosiłam po domu a jedna miała własne miejsce w sypialni przy łożku :P

Anielka lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio nic nie dała teraz tez nie. Sama robiłam wlasnie morfologię i mocz

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana tylko na poczatku robi sie wiecej badan. Pozniej juz tylko mocz i morfologie. Przynajmniej ja tak mam. Ostatnio mialam sam mocz, teraz mam morfologie i mocz. Nic wiecej :)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały pakiet badań łącznie z tymi na choroby weneryczne, HIV i inne kwiatki miałam zlecone zaraz na początku ciąży. Teraz już drugą wizytę z rzędu mam tylko mocz i morfologię.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana86 wrote:
    Dziewczyny gin zleciła przed kolejną wizytą (to juz pojutrze) zrobić badania, wczesniej nie zajrzałam do tego ale dzis patrze i mam wypisaną tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Przy pierwszych badaniach w zeszłym miesiacu mialam caly szereg łacznie z testem na hiv, ale i cukier, tsh itd. jakie Wy macie zalecone badania laboratoryjne?

kochana tak jak dziewczyny mówią, to na początku takie badania. Ja akurat na każdą wizytę robię morfologię, mocz i tsh, bo leczę tarczycę :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Tez miałam dziś wizytę... niestety USG nie było, ale pan doktor zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze i że bardzo ładnie dbam o ciąże hehe :) następna wizyta za 3tyg. i też badania do zrobienia morfologia i mocz :)

Ja jestem 89 rocznik a mój mąż 90 :) Jesteśmy rok po ślubie, więc czas na dziecko jest w sam raz i w między czasie rozpoczynamy budowę domu :)

Ale już się nie mogę doczekać USG, żeby zobaczyć mojego małego syneczka <3

Magic, gosia86, madziorek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    u mnie nie jest tak wesoło... ;(
    gin wyczuła że mam twardą (za twardą)macice :(
    mam się mega oszczędzać, nospa cały czas...

siedzę i płacze...

kochana ściskam :* nie martw się, zobacz - ja każdego dnia się uśmiecham mimo iż troche przeszłam :) bierz nospe i magnez nawet podwójną dawkę i będzie dobrze :*

Magda_16maj lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też juz ponad rok po ślubie, a razem jesteśmy od prawie 8 lat :) molestowałam męża, a jeszcze wtedy faceta mojego o dziecko, ale on ma wyrobiony stereotyp - pierw studia, praca i swoje m3 :) szkoda, że nie udało się wcześniej... patrząc na nasze przejścia. Czasami potrafiłam mu wypomnieć, że to jego wina, bo kazał mi czekać :) a teraz kiedy chcemy to los daje nam kopniaka za kopniakiem :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kochana bardzo serdecznie dziękuje za pamiec:-* jestem ci niezmiernie wdzięczna na wizycie byłam 50 min,zbadał mnie od stup do głów,miałam,macanko,usg dowcipne,i brzuszne,badanie piersi,wywiad od narodzin po dziś dzień,odrazu zainteresował się moim kręgosłupem,omówił ze mna wyniki prenatalnych punkt po punkcie,pokazał bijace serduszko,przedstawił plan kolejnych wizyt ma czym będziemy skupiać uwagę,poprostu dziś czułam się zrozumiana,wysluchana że tak powiem dopieszczona :-D ale to tylko dzięki tobie GOSIU:-*
    A moje dzieciątko dało mi dziś wyjątkowy prezent pokazało co ma między nóżkami :-) mój D to jednak wie co robi za każdym razem:-) będzie Mój wymarzony synek:-D

Malink_a, alma, gosia86, Rika, KotMisia, nojaniewiem, AGA 30, madziorek, MiM, PIGULSKA, nadulek, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo kika ale fajnie :D gratulacje :)

kochane uciekam na swój serial :*

Miłego wieczoru :) i samym pozytywnych myśli! :)

kika79, alma lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 01:28

kika79 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:00

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ