Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja pozno zwiazalam sie z mezem ,potem poszlo szybko, slub byl po roku bycia razem. Znamy sie kupe lat ale ja musialam dojrzec do tego uczucia. Ja bede mama w wieku 27 lat a maz ojcem w wieku 33. Troche moze pozno ale czasy sie zmienily i wiek rodzenia dzieci przesunal sie z 20 lat na 25-26 bo wiekszosc robi studia.
Magda nie zamartwiaj sie tylko duzo odpoczywaj i musl pozytywnie. -
AGA 30, jesteśmy z tego samego rocznika
Mój mąż 18 maja skończy 34 lata, ja w październiku 33. Jesteśmy razem 14 lat, 2 lata po ślubie. Jakoś ciągle był niewłaściwy moment na to, aby pomyśleć o potomku. Nigdy też specjalnie nie przepadałam za dziećmi (paradoksalnie wszystkie dzieci znajomych do mnie lgnęły). Wszystko zmieniło się z dnia na dzień, w głowie coś się poprzestawiało i zaczęłam zazdrościć koleżankom, że spodziewają się dzieciMyślę, że nie ma "odpowiedniego" wieku na to, żeby stać się rodzicem. Trzeba po prostu do tego dojrzeć. Jedni są na to gotowi w wieku 20 lat, inni w wieku 35. Oczywiście inna sprawa jeśli są jakieś problemy medyczne, ale tego się nie przewidzi...
Nasz Pluszak raczej będzie jedynakiem. Chociaż kto wie, może życie jeszcze raz nas zaskoczy...alma lubi tę wiadomość
-
Puella to my ten sam rocznik
Ja też urodzę mając 31
No ale pierwsze dziecię miałam w wieku 26 lat.
Z szanownym jestem od 11 lat a znamy się 13. A znam go lepiej niż siebie... Faceci są jednak przewidywalni. Czasami On sie zastanawia czy ja mu w myślach czytam03.02.2014 -
A tak w ogóle to witam się z Wami po dłuższej przerwie
Podczytuję Was, kibicuję i cieszę się z każdej Waszej wizyty. Niestety nie nadążam z ilością stronStaram się teraz mniej siedzieć przed kompem, bo ostatnio coś gorzej z ostrością wzroku.
U mnie nic się nie dzieje. Wymioty opanowane od tygodnia, ale co się nagadałam z muszlą to mojeGeneralnie teraz mam etap, że ciągle bym spała. Może to ta pogoda, ale niby w II trymestrze miało być lepiej z tą energią. No nie wiem. W każdym razie korzystam z dobrodziejstw L4, dużo odpoczywam i staram się nie przejmować głupotami.
Wizytę mam dopiero 11 grudnia. Dłuży się trochę. Chciałabym znać już płeć Pluszaka. Nie czuję jeszcze ruchów dziecka mimo że jestem drobna i mam łożysko w dnie macicy. Na wszystko muszę czekać, ale poczekam
Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki za Wasze wizyty!alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Puella MiM ja tez w maju skończę 31 i pierwsze dziecię. I chyba jedyne choć mąż chciałby kolejne ja sie skupiam na tym
u nas problem medyczny jest u męża, bo choruje i musi przyjmować silne leki przy których antykoncepcja ma byc skuteczna a po zakończeniu terapii conajmniej 3 miesiace przerwy i dopiero starania( ostatnio czekaliśmy 4 miesiace) od stycznia zielone światło i 8 cykli starań. Ale to smutne było jak reumatolog sie mnie pytała czy dam rade jeszcze kilka miesięcy sie wstrzymać ze staraniami bo efekty sa, żeby nie przerywać. Teraz przed wigilia idziemy sie zameldować z Malentasem i zobaczymy co dalej. Dlatego póki co nie mam planów żadnych, bo u nas plany nie wypalają najlepiej jak działamy spontanicznie
-
Dziewczyny gin zleciła przed kolejną wizytą (to juz pojutrze) zrobić badania, wczesniej nie zajrzałam do tego ale dzis patrze i mam wypisaną tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Przy pierwszych badaniach w zeszłym miesiacu mialam caly szereg łacznie z testem na hiv, ale i cukier, tsh itd. jakie Wy macie zalecone badania laboratoryjne?
-
Anielka wrote:A tak w ogóle to witam się z Wami po dłuższej przerwie
Podczytuję Was, kibicuję i cieszę się z każdej Waszej wizyty. Niestety nie nadążam z ilością stronStaram się teraz mniej siedzieć przed kompem, bo ostatnio coś gorzej z ostrością wzroku.
U mnie nic się nie dzieje. Wymioty opanowane od tygodnia, ale co się nagadałam z muszlą to mojeGeneralnie teraz mam etap, że ciągle bym spała. Może to ta pogoda, ale niby w II trymestrze miało być lepiej z tą energią. No nie wiem. W każdym razie korzystam z dobrodziejstw L4, dużo odpoczywam i staram się nie przejmować głupotami.
Wizytę mam dopiero 11 grudnia. Dłuży się trochę. Chciałabym znać już płeć Pluszaka. Nie czuję jeszcze ruchów dziecka mimo że jestem drobna i mam łożysko w dnie macicy. Na wszystko muszę czekać, ale poczekam
Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki za Wasze wizyty!Anielka lubi tę wiadomość
-
Nana86 wrote:Dziewczyny gin zleciła przed kolejną wizytą (to juz pojutrze) zrobić badania, wczesniej nie zajrzałam do tego ale dzis patrze i mam wypisaną tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Przy pierwszych badaniach w zeszłym miesiacu mialam caly szereg łacznie z testem na hiv, ale i cukier, tsh itd. jakie Wy macie zalecone badania laboratoryjne?
kochana tak jak dziewczyny mówią, to na początku takie badania. Ja akurat na każdą wizytę robię morfologię, mocz i tsh, bo leczę tarczycęLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej dziewczyny
Tez miałam dziś wizytę... niestety USG nie było, ale pan doktor zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze i że bardzo ładnie dbam o ciąże hehenastępna wizyta za 3tyg. i też badania do zrobienia morfologia i mocz
Ja jestem 89 rocznik a mój mąż 90Jesteśmy rok po ślubie, więc czas na dziecko jest w sam raz i w między czasie rozpoczynamy budowę domu
Ale już się nie mogę doczekać USG, żeby zobaczyć mojego małego syneczkaMagic, gosia86, madziorek, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Magda_16maj wrote:u mnie nie jest tak wesoło... ;(
gin wyczuła że mam twardą (za twardą)macice
mam się mega oszczędzać, nospa cały czas...
siedzę i płacze...
kochana ściskam :* nie martw się, zobacz - ja każdego dnia się uśmiecham mimo iż troche przeszłambierz nospe i magnez nawet podwójną dawkę i będzie dobrze :*
Magda_16maj lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
No my też juz ponad rok po ślubie, a razem jesteśmy od prawie 8 lat
molestowałam męża, a jeszcze wtedy faceta mojego o dziecko, ale on ma wyrobiony stereotyp - pierw studia, praca i swoje m3
szkoda, że nie udało się wcześniej... patrząc na nasze przejścia. Czasami potrafiłam mu wypomnieć, że to jego wina, bo kazał mi czekać
a teraz kiedy chcemy to los daje nam kopniaka za kopniakiem
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosiu kochana bardzo serdecznie dziękuje za pamiec:-* jestem ci niezmiernie wdzięczna na wizycie byłam 50 min,zbadał mnie od stup do głów,miałam,macanko,usg dowcipne,i brzuszne,badanie piersi,wywiad od narodzin po dziś dzień,odrazu zainteresował się moim kręgosłupem,omówił ze mna wyniki prenatalnych punkt po punkcie,pokazał bijace serduszko,przedstawił plan kolejnych wizyt ma czym będziemy skupiać uwagę,poprostu dziś czułam się zrozumiana,wysluchana że tak powiem dopieszczona
ale to tylko dzięki tobie GOSIU:-*
A moje dzieciątko dało mi dziś wyjątkowy prezent pokazało co ma między nóżkamimój D to jednak wie co robi za każdym razem:-) będzie Mój wymarzony synek:-D
Malink_a, alma, gosia86, Rika, KotMisia, nojaniewiem, AGA 30, madziorek, MiM, PIGULSKA, nadulek, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png