X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziewczyny zastanawiam czy wreszcie mi gin zrobi usg przez brzuch czy dalej dowcipnie będzie robił :)

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella a czujesz już jakieś ruchy maluszka? Bo jesteście tylko o 1 dzień starsi od nas z tego co widzę :D Ja póki co nic nie czuję, a kolejna wizyta dopiero 15 grudnia :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Puella a czujesz już jakieś ruchy maluszka? Bo jesteście tylko o 1 dzień starsi od nas z tego co widzę :D Ja póki co nic nie czuję, a kolejna wizyta dopiero 15 grudnia :)

Jeszcze nic nie czuję. Nawet żadnych "bąbelków", "motylków". W pierwszej ciąży miałam podobnie, ruchy poczułam dopiero ok 20 tyg. Ja mam łożysko na przedniej stronie, więc to też wpływa na to początkowo "stabsze czucie". Za to później jak już się poczuje, to już na całego :p

Nejcik lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Jeszcze nic nie czuję. Nawet żadnych "bąbelków", "motylków". W pierwszej ciąży miałam podobnie, ruchy poczułam dopiero ok 20 tyg. Ja mam łożysko na przedniej stronie, więc to też wpływa na to początkowo "stabsze czucie". Za to później jak już się poczuje, to już na całego :p

U mnie też na wyniku z pierwszego prenatalnego piszę, że łożysko mam na przedniej ścianie, chociaż lekarz nic mi o tym nie mówił, sama wypatrzyłam jakoś przypadkiem, to pewnie dopiero po Nowym Roku coś poczuję, już się nie mogę doczekać, bo u nas pierwszy dzidziorek to wszystko takie nowe ;-)

madziorek lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    U mnie też na wyniku z pierwszego prenatalnego piszę, że łożysko mam na przedniej ścianie, chociaż lekarz nic mi o tym nie mówił, sama wypatrzyłam jakoś przypadkiem, to pewnie dopiero po Nowym Roku coś poczuję, już się nie mogę doczekać, bo u nas pierwszy dzidziorek to wszystko takie nowe ;-)

Mi też lekarz nie mówił, dopiero w opisie usg wyczytałam :p Często nie mówią, bo to nie ma znaczenia, czy przednia, czy tylnia strona. Tak na pocieszenie - kiedyś moja lekarka mowiła, że to na przedniej stronie łatwiej się rodzi :p

Nejcik lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Mi też lekarz nie mówił, dopiero w opisie usg wyczytałam :p Często nie mówią, bo to nie ma znaczenia, czy przednia, czy tylnia strona. Tak na pocieszenie - kiedyś moja lekarka mowiła, że to na przedniej stronie łatwiej się rodzi :p
    Ja muszę z moją ginką w ogóle pogadać o przeciwwskazaniach do porodu naturalnego, konkretnie chodzi mi o wady wzroku, bo mam na jednym oku -3, a na drugim -2,25 i mam nadzieję, że to nie wyklucza porodu naturalnego... Na co dzień noszę soczewki i zapomniałam sama o to zapytać.

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Ja muszę z moją ginką w ogóle pogadać o przeciwwskazaniach do porodu naturalnego, konkretnie chodzi mi o wady wzroku, bo mam na jednym oku -3, a na drugim -2,25 i mam nadzieję, że to nie wyklucza porodu naturalnego... Na co dzień noszę soczewki i zapomniałam sama o to zapytać.

I tak musiałabyś mieć takie wskazanie od okulisty. Ja też mam bardzo dużo wad refrakcji (astygmatyzm, zez ukryty, krótkowzroczność) mimo to dostałam zielone światło na naturalny poród. Tez noszę soczewki. Podpytaj koniecznie. Ja też zamierzam teraz iść do ortoptyka, żeby sprawdzić jak to wszytsko wygląda na dzień dzisiejszy.

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja miałam dopochwowe i już słaby obraz był sama się zastanawiała czy będzie coś widać. Od następnej wizyty przez brzuch.

A ja obiad robię i tak mnie zemdliło, chyba z głodu, że musiałam banana pochłonąć między smażeniem kotletów.

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieję, że nie będzie tak źle i u mnie, dopytam mojej ginekolog przy kolejnej wizycie, a w razie potrzeby wybiorę się do okulisty, chociaż tego nie cierpię i zawsze się bardzo stresuję...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem śliczny ten Twój domek :)
    Dziewczyny ja też jestem niskocisnieniowcem z reguły 110/60 to nie ma tragedii :)
    Nejcik ja słyszałam,że zielona herbata obniża ciśnienie więc ja staram się jej unikać, bo czuje się po niej fatalnie :/
    Aga30 myślę że na tym etapie ciąży będziesz juz miała usg przez brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:43

nojaniewiem lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam nowinę!!!!! :D

Otrzymałam dziś wyniki moich badań na konflikt płytkowy iiiiiiii

jestem HPA-1a dodatnia!!! nie ma żadnego ryzyka! nie musimy się leczyć! :)

I muszę Was na trochę opuścić, musze oczyścić głowę. Poukładać myśli. ale dam znać po wizycie! :)
    Trzymajcie się, życze powodzenia na najbliższych wizytach i gratuluje tym, które już były :*

Buziaki! :*

KotMisia, Rika, czarna panda, nadulek, PIGULSKA, alma, beti97, nojaniewiem, AGA 30, madziorek lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, któraś z Was wspominała, że robiła rurki z kremem. Bardzo proszę o sprawdzony przepis :p Dzisiaj udało mi się dostać te "foremki-tulejki" do rurek, więc chętnie wypróbuję je.

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic świetnie, że wyniki wyszły dobre ale smuto będzie bez Ciebie.
    Zaglądnij czasem ;)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:00

Magic lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja robiłam ostatnio
    Korzystam z tego przepisu
    http://www.mojewypieki.com/przepis/rurki-z-kremem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Puella ja robiłam ostatnio
    Korzystam z tego przepisu
    http://www.mojewypieki.com/przepis/rurki-z-kremem

Wielkie dzięki! Na pewno skorzystam.

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo boli mnie głowa wzięłam apap ale zwymiotowałam w ciagu 10 minut myślicie że mogę wziąć drugi za jakiś czas gdyby nie przeszło?
    Boli mnie od samego rana a poza tym moje dziecię chyba nie toleruje kapusty bo zjadłam dzisiaj bigos i było przytulanie z kiblem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po 10 min to możesz wziąć śmiało, bo tamten w takim czasie nie miał prawa się wchłonąć.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beti nawet nie wiem czy to było 10 minut czy może mniej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Dobrze że mi przypomiałaś muszę się zapisać na to badanie :)

a długo czekałaś na wyniki?

no robiłam w pażdzierniku :) ale po ponad 2 tygodniach można juz mieć wynik :) a ja nie wypełniłam takiego oświadczenia o otrzymanie wyniku na e-mail i dopiero teraz to mam :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ