Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nejcik wrote:Puella a czujesz już jakieś ruchy maluszka? Bo jesteście tylko o 1 dzień starsi od nas z tego co widzę
Ja póki co nic nie czuję, a kolejna wizyta dopiero 15 grudnia
Jeszcze nic nie czuję. Nawet żadnych "bąbelków", "motylków". W pierwszej ciąży miałam podobnie, ruchy poczułam dopiero ok 20 tyg. Ja mam łożysko na przedniej stronie, więc to też wpływa na to początkowo "stabsze czucie". Za to później jak już się poczuje, to już na całego :pNejcik lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:Jeszcze nic nie czuję. Nawet żadnych "bąbelków", "motylków". W pierwszej ciąży miałam podobnie, ruchy poczułam dopiero ok 20 tyg. Ja mam łożysko na przedniej stronie, więc to też wpływa na to początkowo "stabsze czucie". Za to później jak już się poczuje, to już na całego :p
U mnie też na wyniku z pierwszego prenatalnego piszę, że łożysko mam na przedniej ścianie, chociaż lekarz nic mi o tym nie mówił, sama wypatrzyłam jakoś przypadkiem, to pewnie dopiero po Nowym Roku coś poczuję, już się nie mogę doczekać, bo u nas pierwszy dzidziorek to wszystko takie nowemadziorek lubi tę wiadomość
-
Nejcik wrote:U mnie też na wyniku z pierwszego prenatalnego piszę, że łożysko mam na przedniej ścianie, chociaż lekarz nic mi o tym nie mówił, sama wypatrzyłam jakoś przypadkiem, to pewnie dopiero po Nowym Roku coś poczuję, już się nie mogę doczekać, bo u nas pierwszy dzidziorek to wszystko takie nowe
Mi też lekarz nie mówił, dopiero w opisie usg wyczytałam :p Często nie mówią, bo to nie ma znaczenia, czy przednia, czy tylnia strona. Tak na pocieszenie - kiedyś moja lekarka mowiła, że to na przedniej stronie łatwiej się rodzi :pNejcik lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:Mi też lekarz nie mówił, dopiero w opisie usg wyczytałam :p Często nie mówią, bo to nie ma znaczenia, czy przednia, czy tylnia strona. Tak na pocieszenie - kiedyś moja lekarka mowiła, że to na przedniej stronie łatwiej się rodzi :p
-
Nejcik wrote:Ja muszę z moją ginką w ogóle pogadać o przeciwwskazaniach do porodu naturalnego, konkretnie chodzi mi o wady wzroku, bo mam na jednym oku -3, a na drugim -2,25 i mam nadzieję, że to nie wyklucza porodu naturalnego... Na co dzień noszę soczewki i zapomniałam sama o to zapytać.
I tak musiałabyś mieć takie wskazanie od okulisty. Ja też mam bardzo dużo wad refrakcji (astygmatyzm, zez ukryty, krótkowzroczność) mimo to dostałam zielone światło na naturalny poród. Tez noszę soczewki. Podpytaj koniecznie. Ja też zamierzam teraz iść do ortoptyka, żeby sprawdzić jak to wszytsko wygląda na dzień dzisiejszy. -
Nojaniewiem śliczny ten Twój domek
Dziewczyny ja też jestem niskocisnieniowcem z reguły 110/60 to nie ma tragedii
Nejcik ja słyszałam,że zielona herbata obniża ciśnienie więc ja staram się jej unikać, bo czuje się po niej fatalnie
Aga30 myślę że na tym etapie ciąży będziesz juz miała usg przez brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:43
nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Kochane mam nowinę!!!!!
Otrzymałam dziś wyniki moich badań na konflikt płytkowy iiiiiiii
jestem HPA-1a dodatnia!!! nie ma żadnego ryzyka! nie musimy się leczyć!
I muszę Was na trochę opuścić, musze oczyścić głowę. Poukładać myśli. ale dam znać po wizycie!
Trzymajcie się, życze powodzenia na najbliższych wizytach i gratuluje tym, które już były :*
Buziaki! :*KotMisia, Rika, czarna panda, nadulek, PIGULSKA, alma, beti97, nojaniewiem, AGA 30, madziorek lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny bardzo boli mnie głowa wzięłam apap ale zwymiotowałam w ciagu 10 minut myślicie że mogę wziąć drugi za jakiś czas gdyby nie przeszło?
Boli mnie od samego rana a poza tym moje dziecię chyba nie toleruje kapusty bo zjadłam dzisiaj bigos i było przytulanie z kiblem -
Ewelinkie wrote:Dobrze że mi przypomiałaś muszę się zapisać na to badanie
a długo czekałaś na wyniki?
no robiłam w pażdziernikuale po ponad 2 tygodniach można juz mieć wynik
a ja nie wypełniłam takiego oświadczenia o otrzymanie wyniku na e-mail i dopiero teraz to mam
Wonderwall lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018