X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze tam kręgosłupek i brzuszek widac i główka po prawej w dol skierowana ;)

Na mój dzis podły humor pomogła jedna rzecz ;) zakupy dla maluszka ;) kupiłam w lumpku bluzeczkę a mój maz takie spodnie bojoweczki moro maleńkie ;) jak bedzie dziewczyna to trudno ;) i dostałam komplecik od mamy ;) i prawie jeansy ciążowe kupiłam w lumpku, ale niestety były troche za małe a gamy rozmiarów w takich sklepach nie maja a cena 19 zł. Bede tam zaglądać cześciej tym bardziej, ze dzis byłam tam pierwszy raz i duzo fajnych rzeczy dla dzieci było i 6 zł za sztukę. Magic a jakie piekne sukieneczki były.Jakby mi ostatnio lekarka powiedziała ze dziewczynka to bym z cała siatą wyszła bo żal było zostawić :D a body sa urocze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:53

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście trudno odgadnąć to zdjęcie i chyba tez widzę kręgosłup :)
    Dziewczyny ja jakoś nic nie potrafię znaleźć w sh... nie wiem ale już sam zapach mnie stamtąd odrzuca :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziewczyny ja tez miewam raz na jakis czas mdlosci. Wczoraj wisialam nad wc bo mnie mocno rwalo ale bez wymiotow. Jak zwykle poszla sama slina wiec nie wiem czemu ta dr taka zdziwiona :)
    Moze dlatego, ze u mnie mdlosci pojawily sie rowno z drugim trymestrem i najczesciej trwaja od samego rana do nocy :-D stoje sobie w sklepie i nagle jak mnie zlapie, to klekajcie narody... :-D a juz nie daj Boze jakis nieprzyjemny zapach... Ostatnio nie bylam w stanie zatankowac, bo jak poczulam benzyne, to prawie opawikowalam dystrybutor :-D

ja tez mam ostatnio dziwne sny... To latam samolotem nad lakami pelnymi kwiatow, to jestem na wojnie i mam misje do wykonania... :-D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najwieksze mdlosci przypadly na koncowke 1 trymestru i poczatek 2. Tak mnie trzymalo z 2 tygodnie.
    Ale nudy mam, maz spi po pracy a ja nie mam co robic a nosi mnie.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda mówilam, że będzie ok. A mi w końcu ruszyło libido :D I po obiadku było molestowanko Misia :D hihi

A na obiad miałam zupę krem z marchewki ;D pyyyycha

czarna panda lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciółka miała robione wszystkie zabiegi oraz in vitro w angelusie - na razie bezskutecznie.

Mnie na szczęście nic się nie śni. i Chwała Bogu bo moje sny są jak przepowiednia. Kurczę nie raz sie boje zasypiać :)

Moje dziecię od czwartku może iść do przedszkola po chorobie :D. Oszaleć z nią można. Niestety Ona już jest na etapie gdzie mamusia jest nudna mimo wymyślania tysiąca zabaw.

Byłam u przyjaciółki która ma 2 miesięcznego bobasa aż miło popatrzeć na ten porządek i pposłuchać ciszy w tym domu :)

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki za Twoją przyjaciółkę, może w końcu jej się uda zajść w ciąże.

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym dzisiaj spała. Odkąd zjadłam obiad głowa mi lata, a przecież spałam po obiedzie 2 godz. Chodzenie po marketach jest dla mnie ciężkie z uwagi na słodycze. Są teraz tak ładnie wyeksponowane, a do tego mam ochotę upiec piernik, ale wiem że ja sama zjem pół blachy. Dla kompromisu żeby mieć w domu coś słodkiego kupiliśmy pierniczki w glazurze. Ja sobie wzięłam jeszcze andruty żeby zjeść z danio śmietankowym. A tak w ogóle muszę się pochwalić bo zamówiłam piłkę do ćwiczeń na Allegro. Dzisiaj rano zrobiłam małą gimnastykę z you tub i ćwiczenia bardzo mi służą. Widziałam fajny zestaw ćwiczeń z piłką i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie. Dzisiaj mój B. podniósł mi w reserved ciśnienie. Chciałam zobaczyć jakiś luźny ciuszek na wigilię i co usłyszałam na wejściu od mojego mężczyzny " przecież Ty jesteś gruba i będziesz grubsza. Jest tu dział dla grubasów tj dział ciążowy?" Para prawie szła mi uszami, bo nie wyglądam jeszcze jak potwór i mieszczę się w normalne ciuchy, dostał ochrzan z miejsca.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Rzeczywiście trudno odgadnąć to zdjęcie i chyba tez widzę kręgosłup :)
    Dziewczyny ja jakoś nic nie potrafię znaleźć w sh... nie wiem ale już sam zapach mnie stamtąd odrzuca :/
    Też tak miałam, że mnie odrzucało od tych sklepów ale jest u nas jeden taki duży i fajne rzeczy sa i na wieszakach wiec nie trzeba w koszach szukac. I dzis trafiłam na jeszcze jeden bardziej elegancki ;) i tam juz całkiem posegregowane było nawet dla dzieci osobno chłopiec dziewczynka i wiekowo ułożone.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki znalazłam sposób na pobudzenie maluszka. To już 3 raz więc raczej nie zbieg okoliczności :)

Zjadam coś dobrego, biorę laptopa albo telefon, kładę się i puszczam muzyczkę :) Nolrmalnie dyskoteka :D

A to link do tej muzyczki :)

https://www.youtube.com/watch?v=d4tt9QUDMBo

Matik2012, gosia86, gosiunia, Bluberry, alma, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny szalejecie dziś, trudno Was nadrobić. Czarna Panda cieszę się, że upadek był niegroźny i z dzidzią wszystko w porządku.
    Katalina gratuluję synka :)
    Gosiunia jak tam po wizycie?
    Ja dziś po wizycie u rodzinnego, a w czwartek okulista. Być może będę musiała brać antybiotyk :(
    Dziewczyny, czy próbowałyście słuchać serduszka dziecka przez stetoskop? Bo ja się zastanawiam, czy jest dość duża różnica jeśli zamówię detektor tętna płodu, czy sam stetoskop może wystarczyć...Co myślicie?

gosiunia, katalina, czarna panda lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:30

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:05

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bluberry, ja stetoskop dopiero wezmę od mamy jak pojadę do domu rodzinnego, więc się sama przekonam. A święta to dobra okazja, żeby zasugerować potrzebę detektora i chyba to wykorzystam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:57

Bluberry, Magic lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:31

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stetoskop i póki co to słychać jelitka ;) ale jeszcze chyba z miesiac i może być słychać bo będzie dość duże :)

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Cioteczki znalazłam sposób na pobudzenie maluszka. To już 3 raz więc raczej nie zbieg okoliczności :)

Zjadam coś dobrego, biorę laptopa albo telefon, kładę się i puszczam muzyczkę :) Nolrmalnie dyskoteka :D

Moje też zaczyna się ruszać jak tylko siadam do laptopa;p chyba wie że mama z tatą rozmawia;*

alma lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:31

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrzebuje podsluchiwac :) rusza sie bez opamiętania :)

alma, gosiunia, KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • alma Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:

KotMisia też Niuńkowi puszczam Mozarta, ale szczerze to dla relaksu wolę Debussy'ego. Posłuchaj sobie :) Zwłaszcza Arabesque I i Clair de lune
    https://www.youtube.com/watch?v=OUx6ZY60uiI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:38

relg3e5e54dwhg22.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ