X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przeszły mdłości całkiem w ciągu dnia , rano czasami jeszcze zwymiotuje ,,ślinę'' ale nie zawsze. Ja ogólnie dużo lepiej się czuje.Z objawów innych to :Częściej drętwieją mi nogi i ręce mimo ze jem magnez podwojna dawke, brodawki mam bardzo ciemne, pierwszy raz wiem co to znaczy mieć zgage i pojawiły mi się ,,pajączki '' na nogach a raczej na udach.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Czarna ufff super wieści :) a zdjęcie wrzuć może uda nam się odgadnąć co przedstawia :P a laska w poczekalni może jest w ciąży poraz kolejny i dlatego ma taki brzuszek

Eklerka mnie juz od dawna nie mdli teraz dokucza mi zgaga od czasu do czasu

Co Ty pytałam sie jej czy to jej pierwsza ciąża a ona że tak. Tylko przyznała się ze przed ciąża też troszkę miała brzuszka. Wieczorem wrzuce to zdjęcie a może akurat będziecie bardziej sprytne ode mnie i odgadniecie co tam jest:P
    Posłuchałam serduszka dzidzi...nie wiem Wy pewnie też tak macie... że piekniejszego dzwieku nie znam niż dzwiek bicia serduszka dzidzi w brzuszku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 17:33

PIGULSKA, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Czarna cudowny dźwięk <3

czarna panda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam go słuchać :)) wrzucaj i podpatrzymy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak kocham ten dzwiek, od razu splywa ze mnie cale zlo tego swiata :)

czarna panda, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko w Angelsuie robiłam test PAPPA :) A przyjaciółka tam chodzi do gina i jest bardzo zadowolona - Piękna ta klinika, jak w amerykańskim serialu medycznym :)

A gdzie masz zamiar rodzić? Słyszałam że mikołowska porodówka jest bardzo dobra.

dorota1987 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie, dziewczyny, trudno nadążyć :D

Ja dzisiaj w świetnym humorze, staram się wykorzystać ten dzień i nastrój na maxa, bo to pierwszy taki dobry dzień od dawna.

Byłam na herbatce u koleżanki, zrobiła mi wielką niespodziankę, miała przygotowane dla mnie rzeczy: wanienkę, rożek i poduchę do karmienia, zrobiło mi się taaaak miło a idąc do domu z wanienką w rękach miałam uśmiech dookoła głowy :D

Na obiadek zrobiłam zapiekane tortille, wszamaliśmy z mężem ze smakiem ;-) Cieszę się, że już mogę gotować i szaleć w kuchni, brakowało mi tego ;-)

Umówiłam się też na połówkowe badanie i mamy 14 stycznia, więc troszkę jeszcze trzeba poczekać ;-)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powiedzialam gin o codziennych mdlosciach, to sie popukala w czolo i mi nie uwierzyla ;-)
    Oj zgage tez mam, czasem puszcza sama z siebie, a czasem meczy przez caly dzien... Polecam Wam na to migdaly :-)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko na mnie migdały nie działają ale jest lepiej odkąd codziennie pije napar z jednej płaskiej małej łyżeczki siemienia lnianego.

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Jak powiedzialam gin o codziennych mdlosciach, to sie popukala w czolo i mi nie uwierzyla ;-)
    Oj zgage tez mam, czasem puszcza sama z siebie, a czasem meczy przez caly dzien... Polecam Wam na to migdaly :-)

Ktoś mi doradzał na forum może nawet Ty na zgagę migdały ...niestety mi nie wchodzą wogóle;( Faktycznie dziwne są mdłości w tych tyg ale cóż...ta dziewczyna która dzisiaj czekała ze mną na wizytę tak samo ma mdłości a jest w 15 tyg. Mówi że jadłaby teraz tylko mięso hehe dziwne co nie?:P Bedzie miała chłopaka prawdopodobnie tak mówi lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:13

dxom6iye3mh7f98x.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No MiM klinika piękna, ale wizyty ciążowe to teraz koszt 170zł. Dla porównania - wizyty w leczeniu niepłodności to 80 zł i każdemu polecę jak ma problem z zajściem. Ale teraz przenoszę się do lekarza w Mikołowie (już do niego chodziłam przez półtora roku i wiem że ciąże prowadzi świetnie, niestety z niepłodnością u mnie sobie nie poradził). Przy okazji ten lekarz pracuje w szpitalu w Mikołowie i tam będę rodzić. Cieszę się, że słyszałaś dobre opinie. Mnie przeraża jedynie ordynator, bo się bardzo upiera żeby nie robić CC, a czasem siła wyższa...ale tak to wszystkie dziewczyny z okolic tam rodzą i jest dobrze. A Ty MiM szpital wybrany?

Taką małą konwersację z MiM na forum zrobiłam, to może dopiszę coś co poczytają wszystkie, może Wam się humor poprawi. Właśnie przypomniało mi się co mi się śniło tej nocy. Nie wiem skąd się biorą takie sny, ale było tak:
    Brałam udział w programie Top Chef czy w czymś podobnym i miałam godzinę na zrobienie ciasta. Narzekałam, że tak mało czasu i w ostatnich sekundach wrzuciłam ciasto z blachy na jakiś uszczerbiony talerz. Dałam jury do spróbowania i tej Stalmach smakowało...ale potem wzięła mnie na bok Ania Rubik i powiedziała, że mam lepiej chodzić w szpilkach. Pokazywała mi jak się mam poruszać, a ja się z niej nabijałam i zamiast chodzić jak mi pokazuje to skakałam jak kangur. Jak chciała mi zwymyślać, to jej powiedziałam, że chyba pomyliła "Top chef" z "Top model" i było cicho, a ja wyleciałam z programu nie za ciasto, ale za Rubik. A jak wyszłam ze studia to jacyś obcy ludzie powiedzieli, że dobrze zrobiłam i zaczęli akcję na Facebooku, gdzie miałam spore poparcie. Niestety nie wiem czy dobrze, bo jeszcze by się okazało, że poszłam do "Mam talent".
    Jaki wniosek ze snu? Szpilki są nie dla mnie, zwłaszcza w ciąży i czas chyba upiec mężowi ciasto, bo dawno tego nie robiłam...i nie musi być w godzinę:)

gosia86, czarna panda, PIGULSKA, KotMisia, beti97 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez miewam raz na jakis czas mdlosci. Wczoraj wisialam nad wc bo mnie mocno rwalo ale bez wymiotow. Jak zwykle poszla sama slina wiec nie wiem czemu ta dr taka zdziwiona :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dorota rozbawil mnie twoj sen

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Ofelaine, że takie głupoty nie śnią się na darmo:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to co chwile mam sny erotyczne :) zboczona jestem w tej ciazy...

czarna panda, dorota1987, gosia86, Monika1357, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest foto z usg-nic z niego nie rozumie i to nie jest słaba jakoś zdjęcia ( może troszkę)tylko takie dziwne foto dostałam;)

fb41a6438766a14bmed.jpg

Patrzę z wszystkich stron i nie wiem o co kaman:P
    Dorotko1987 z Twoich snów wynika jeszcze jedno-za dużo oglądasz TVN-u hehe żartuje ja też te programy oglądam bo czasami nie ma co

Magic lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt bardzo dziwne. Ale ja chyba widze kregosłup :) i brzuszek :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda, czy wszystko w porządku? :) u Ciebie?
    Ja właśnie bardzo mało oglądam tv, oglądam tyle, że to jest raczej wydarzenie, to może dlatego się śni.

dqprj44jymj31xvy.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dorota1987 pisałam wcześniej o wizycie. Wszystko w porządku na szczęście- dziękuję za troskę. Magic ale myślisz ze kregosłup jest tak normalnie jakby bobas leżał czy na odwrót do góry nogami? Chyba ta pierwsza górka na dole to brzuszek a potem jest głowka a to na górze moze tak sie odbiło dziwnie

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze to samo co Magic.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ