X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Brrrr....u mnie też zimno i ponuro, na dodatek miałam pobudkę o 3 nad ranem, bo synek wstał i nie mógł się doczekać wyjścia do przedszkola (dzisiaj odwiedzi ich Mikołaj). Piękna jest ta dziecięca wiara! Szkoda, że ta magia świąt mija wraz z wiekiem.

Ja też mam 7- latke do obdarowania :p Chcę jej kupić jakiś kreatywny prezent - myślę nad tym zestawem do robienia biżuterii z gumek (LOOM BANDS), albo jakąś szkatułkę do samodzielnego udekorowania.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella w tym problem ze to juz dostała;p pomału wyczerpują się wszystkim pomysły na prezenty;)

a synek ma dziś ważny dzień z mikolajem ;)

Maribel gratulacje <3 kawał chłopa juz;D

maribel lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam że te bransoletki z gumek są bardzo modne.
    u nas był wczoraj Mikołaj w przedszkolu :) haaa a w sobotę wujek za mikołaja :)
    Wcinam kasztanki - dziecko szaleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:48

Ofelaine lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś zaczynamy 19 tydzień i plus 1 kg od początku ciaży. Jak dla mnie super :) Brzuch mam wrażenie, że wyskoczył jakoś bardziej co mnie bardzo cieszy :)

Maribel gratuluje synka a za Bluberry kciukam :)

Już się nie mogę doczekać, aż dowiem się kto u mnie mieszka. Uczucia mam mieszane. Moze dla równowagi w przyrodzie przydałaby się dziewczynka ??:) I chyba tak będzie ;)

PIGULSKA, gosia86, KotMisia, maribel, gosiunia, beti97, Bluberry lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel gratulacje :)
    Mój mąż będzie jutro mikołajem :D ciekawe czy dzieciaki go poznają hihi mi też powoli kończą sie pomysły na prezenty ale mam dwóch chrzesniakow to zawsze choćby z klocków się cieszą :)
    Ofelaine trzymam kciuki za córeczkę bo chłopaków to z dnia na dzień przybywa ;)

Ja się chyba zabiorę za porządki jutro będę miała wolne w końcu mikołajki :) Oooooo i wyjmę ozdoby świąteczne....taaaak to zawsze nastraja mnie optymistycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:55

maribel lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    słyszałam że te bransoletki z gumek są bardzo modne.
    u nas był wczoraj Mikołaj w przedszkolu :) haaa a w sobotę wujek za mikołaja :)
    Wcinam kasztanki - dziecko szaleje :)

A ja słyszałam , ze te bransoletki są szkodliwe dla zdrowia i powodują u dziewczynek niepłodność...

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, wszystkie te gumki mają atesty i certyfikaty, można nawet zapytać o nie w sklepach (oni dostają faktury na podstawie właśnie atestu, bo w innym razie jeśli skontrolowałby to sanepid to byłaby chryja..). Afera wybuchła po tym jak empik i smyk zaczęli ze sobą konkurować mając dwóch różnych dostawców i jeden drugiego zaczął oczerniać, a potem przeszło to na małe sklepy, które sprzedają... wystarczy spojrzeć czy mają odpowiednie znaczki na opakowaniu. Szczerze mówiąc to bardziej szkodliwe i trujące są woreczki w których przechowujemy żywność i wszelkie foliówki ze sklepów..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze z łóżeczka:) pospaliśmy dzisiaj:)
    Mirabel gratuluje syneczka
    Bluberry kciuki zaciśnięte

Ofeline równowaga musi być:)

Ja mam problem z prezentami pod choinkę dla 20,18,17,15.14 i 7 latka
    O ile młodemu mupi się zabawkę i cieszy się wszystkim to ze starszymi robi się problem

maribel, Bluberry lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak czekałam na wizytę u ginka siedziałam obok dziewczynki, która robiła bransoletkę z tych gumek. Wow....siedziałam jak zaczarowana i patrzyłam na jej dzieło. Sama bym się czymś takim pobawiła :p

Teraz jest tak ogromny wybór zabawek, że naprawdę ciężko wybrać coś sensownego. Ja zawsze stawiam na ruch i zabawki stymulujące motorykę dużą. U mnie to już zboczenie zawodowe. Wszystkim dzieciakom w rodzinie kupiłam huśtawy (SVAVA) z IKEI . Genialna sprawa, jeden hak w suficie, a dziecko ma plac zabaw. Spędza czas aktywnie, a nie przed TV. W pokoju synka też mam zrobione podwiesie (wbity hak), do którego przyczepiamy huśtawki, drabinki z lin, linę do wspinania, obręcze gimnastyczne, itd. Dzięki temu moje wyjątkowo nadaktywne dziecko jest w stanie nie roznieść domu i mamy przy tym dużo dobrej zabawy. http://regiodom.pl/portal/wnetrze/projekty-wnetrz/nadpobudliwe-dziecko-odpowiednio-urzadzony-pokoj-pozwoli-rozladowac-energie

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... :( wybierałam się do pracy, już zjechałam windą do garażu by wyjechać autem, zaczęło mnie mdlić.. i ten okropny odruch który u mnie zwykle nie kończy się pawiem... wsiadłam do auta, już chcę odpalać a tu co... zwymiotowałam na kierownicę, dywanik, skrzynię biegów i swój sweter :(
    załamana wróciłam do domu, zadzwoniłam po ludzi do pracy, wstawiłam pranie i dochodzę do siebie, pomimo że się umyłam to wciąż czuję, że śmierdzę :( a dziś mam do pokonania jeszcze 400km w tym śmierdzącym aucie ;(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla te gumeczki sa super. Wlasnie moja chrzesnica 7letnia dostanie taki kuferek od mikolaja ;)
    Gosia u nas dziadek w zeszlym roku jak nie mial pomyslu na prezent to z koperty zrobil "cukierka" i w srodku wlozyl 50 zl ;) zdecydowanie bardziej sie ucieszylam z tego prezentu niz z prezentu od babci ktora kupila mi sciereczki do kuchni(!) I jakies inne pierdoly.

Gratjlujemy chlopca. I trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wspolczuje koniecznosci przejechania tylu km w niepachnacym aucie.
    Moze zostaw dywanik w garazu a reszte przytrzyj woda z duza iloscia plynu do naczyn...
    Wspolczuje wymiotow :(

katalina lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:16

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż o dziwo sie nie zdenerewował, powiedział że dywanik wypierze a auto umyje jak wróci z pracy, na razie nie mam sił znowu tam zjeżdżać bo śmierdzi innymi autami i olejami do tego, żeby mnie znów nie cofnęło :( ale do pracy muszę dziś pojechać, bo dużo do zrobienia mam dziś i nikt nie zrobi za mnie :(

tak się zastanawiam, jak dziecku się odbije czy puści pawia to pewnie będę ciągle tak śmierdzieć jak mi ręcę po kilkukrotnym myciu w ciepłej wodzie śmierdzą :( czas zacząć się przyzwyczajać do nowych "perfum" :(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystko zalezy do jakiej kwoty robicie prezenty. Tutajnu meza jest nas 6 i jeszcze moi rodzice wiec w sumie 8 osob. Do tej pory kupowalam jeszcze prezenty pod choinke dla moich chrzesnic wiec kolejne 2 osoby dochodzily.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym roku zasugerowalam,zebysmy sie moze losowali, bo nigdy sie nie kupilo prezentu za 50 tylko zawsze ponad. I zeby kupic jeden porzadny prezent do 150zl i bedzie lepiej :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę miałam nadrabiania, bo wczoraj nawet nie włączyłam komputera, musiałam poogarniać trochę rzeczy i jechać na barbórkę do taty. Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię prezent dla moich rodziców i siostry, potem mąż i teściowie, dla dzieci w tym roku dajemy tylko słodycze bo to rozupszczone wredne i leniwe dzieci, w zeszłym roku kupiliśmy bluzkę chłopcu, to na podwórko w niej latał na wsi, a dziewczynie nakolanniki do siatki i zegarek to nawet dziękuję nie umiała powiedzieć. Teściowa jest świeżo po endoprotezie i mieszkają tam razem to gówniara 15letnia nawet jej nie pomoże poda buty czy płaszcz, a jak widziała że babcia prasuje to jeszcze się z niej śmiała, zamiast pomóc.. tak samo jak powlekała pościel dla siebie i męża w sypialni to ani synowa ani wnuczka jej nie pomogły, a myśmy na ten moment weszli i zrobiliśmy za nią, a niech by jej się w głowie zawróciło przy kołdrze, to by się przewróciła.. no wstyd.. Dlatego uznaliśmy w tym roku że dzieci dostaną słodkie (tym bardziej że na komunię kupowaliśmy chrześniakowi męża właśnie ps3 i gry... to już raz zepsuł)... Strasznie są wychowane.

Mężowi w tym roku postanowiłam sprawić nowy telefon, żeby mógł robić piękne zdjęcia Bartusiowi i się chwalić :) zawsze sobie szkodował na coś nowego, to dostanie w nagrodę. Rodzicom książki i kosmetyki, siostrze pewnie jakiś szal i teściom coś to wyjdzie z jakieś 400 plus mąż... Ale ja lubię robić prezenty i kupować innym bardziej niż sobie :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sa tez specjalne koncowki ze do odkurzacza mozna podpiac ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ