X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Brrrr....u mnie też zimno i ponuro, na dodatek miałam pobudkę o 3 nad ranem, bo synek wstał i nie mógł się doczekać wyjścia do przedszkola (dzisiaj odwiedzi ich Mikołaj). Piękna jest ta dziecięca wiara! Szkoda, że ta magia świąt mija wraz z wiekiem.

Ja też mam 7- latke do obdarowania :p Chcę jej kupić jakiś kreatywny prezent - myślę nad tym zestawem do robienia biżuterii z gumek (LOOM BANDS), albo jakąś szkatułkę do samodzielnego udekorowania.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella w tym problem ze to juz dostała;p pomału wyczerpują się wszystkim pomysły na prezenty;)

a synek ma dziś ważny dzień z mikolajem ;)

Maribel gratulacje <3 kawał chłopa juz;D

maribel lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam że te bransoletki z gumek są bardzo modne.
    u nas był wczoraj Mikołaj w przedszkolu :) haaa a w sobotę wujek za mikołaja :)
    Wcinam kasztanki - dziecko szaleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:48

Ofelaine lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś zaczynamy 19 tydzień i plus 1 kg od początku ciaży. Jak dla mnie super :) Brzuch mam wrażenie, że wyskoczył jakoś bardziej co mnie bardzo cieszy :)

Maribel gratuluje synka a za Bluberry kciukam :)

Już się nie mogę doczekać, aż dowiem się kto u mnie mieszka. Uczucia mam mieszane. Moze dla równowagi w przyrodzie przydałaby się dziewczynka ??:) I chyba tak będzie ;)

PIGULSKA, gosia86, KotMisia, maribel, gosiunia, beti97, Bluberry lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel gratulacje :)
    Mój mąż będzie jutro mikołajem :D ciekawe czy dzieciaki go poznają hihi mi też powoli kończą sie pomysły na prezenty ale mam dwóch chrzesniakow to zawsze choćby z klocków się cieszą :)
    Ofelaine trzymam kciuki za córeczkę bo chłopaków to z dnia na dzień przybywa ;)

Ja się chyba zabiorę za porządki jutro będę miała wolne w końcu mikołajki :) Oooooo i wyjmę ozdoby świąteczne....taaaak to zawsze nastraja mnie optymistycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:55

maribel lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    słyszałam że te bransoletki z gumek są bardzo modne.
    u nas był wczoraj Mikołaj w przedszkolu :) haaa a w sobotę wujek za mikołaja :)
    Wcinam kasztanki - dziecko szaleje :)

A ja słyszałam , ze te bransoletki są szkodliwe dla zdrowia i powodują u dziewczynek niepłodność...

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, wszystkie te gumki mają atesty i certyfikaty, można nawet zapytać o nie w sklepach (oni dostają faktury na podstawie właśnie atestu, bo w innym razie jeśli skontrolowałby to sanepid to byłaby chryja..). Afera wybuchła po tym jak empik i smyk zaczęli ze sobą konkurować mając dwóch różnych dostawców i jeden drugiego zaczął oczerniać, a potem przeszło to na małe sklepy, które sprzedają... wystarczy spojrzeć czy mają odpowiednie znaczki na opakowaniu. Szczerze mówiąc to bardziej szkodliwe i trujące są woreczki w których przechowujemy żywność i wszelkie foliówki ze sklepów..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze z łóżeczka:) pospaliśmy dzisiaj:)
    Mirabel gratuluje syneczka
    Bluberry kciuki zaciśnięte

Ofeline równowaga musi być:)

Ja mam problem z prezentami pod choinkę dla 20,18,17,15.14 i 7 latka
    O ile młodemu mupi się zabawkę i cieszy się wszystkim to ze starszymi robi się problem

maribel, Bluberry lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak czekałam na wizytę u ginka siedziałam obok dziewczynki, która robiła bransoletkę z tych gumek. Wow....siedziałam jak zaczarowana i patrzyłam na jej dzieło. Sama bym się czymś takim pobawiła :p

Teraz jest tak ogromny wybór zabawek, że naprawdę ciężko wybrać coś sensownego. Ja zawsze stawiam na ruch i zabawki stymulujące motorykę dużą. U mnie to już zboczenie zawodowe. Wszystkim dzieciakom w rodzinie kupiłam huśtawy (SVAVA) z IKEI . Genialna sprawa, jeden hak w suficie, a dziecko ma plac zabaw. Spędza czas aktywnie, a nie przed TV. W pokoju synka też mam zrobione podwiesie (wbity hak), do którego przyczepiamy huśtawki, drabinki z lin, linę do wspinania, obręcze gimnastyczne, itd. Dzięki temu moje wyjątkowo nadaktywne dziecko jest w stanie nie roznieść domu i mamy przy tym dużo dobrej zabawy. http://regiodom.pl/portal/wnetrze/projekty-wnetrz/nadpobudliwe-dziecko-odpowiednio-urzadzony-pokoj-pozwoli-rozladowac-energie

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... :( wybierałam się do pracy, już zjechałam windą do garażu by wyjechać autem, zaczęło mnie mdlić.. i ten okropny odruch który u mnie zwykle nie kończy się pawiem... wsiadłam do auta, już chcę odpalać a tu co... zwymiotowałam na kierownicę, dywanik, skrzynię biegów i swój sweter :(
    załamana wróciłam do domu, zadzwoniłam po ludzi do pracy, wstawiłam pranie i dochodzę do siebie, pomimo że się umyłam to wciąż czuję, że śmierdzę :( a dziś mam do pokonania jeszcze 400km w tym śmierdzącym aucie ;(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla te gumeczki sa super. Wlasnie moja chrzesnica 7letnia dostanie taki kuferek od mikolaja ;)
    Gosia u nas dziadek w zeszlym roku jak nie mial pomyslu na prezent to z koperty zrobil "cukierka" i w srodku wlozyl 50 zl ;) zdecydowanie bardziej sie ucieszylam z tego prezentu niz z prezentu od babci ktora kupila mi sciereczki do kuchni(!) I jakies inne pierdoly.

Gratjlujemy chlopca. I trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina wspolczuje koniecznosci przejechania tylu km w niepachnacym aucie.
    Moze zostaw dywanik w garazu a reszte przytrzyj woda z duza iloscia plynu do naczyn...
    Wspolczuje wymiotow :(

katalina lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:16

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż o dziwo sie nie zdenerewował, powiedział że dywanik wypierze a auto umyje jak wróci z pracy, na razie nie mam sił znowu tam zjeżdżać bo śmierdzi innymi autami i olejami do tego, żeby mnie znów nie cofnęło :( ale do pracy muszę dziś pojechać, bo dużo do zrobienia mam dziś i nikt nie zrobi za mnie :(

tak się zastanawiam, jak dziecku się odbije czy puści pawia to pewnie będę ciągle tak śmierdzieć jak mi ręcę po kilkukrotnym myciu w ciepłej wodzie śmierdzą :( czas zacząć się przyzwyczajać do nowych "perfum" :(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystko zalezy do jakiej kwoty robicie prezenty. Tutajnu meza jest nas 6 i jeszcze moi rodzice wiec w sumie 8 osob. Do tej pory kupowalam jeszcze prezenty pod choinke dla moich chrzesnic wiec kolejne 2 osoby dochodzily.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym roku zasugerowalam,zebysmy sie moze losowali, bo nigdy sie nie kupilo prezentu za 50 tylko zawsze ponad. I zeby kupic jeden porzadny prezent do 150zl i bedzie lepiej :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę miałam nadrabiania, bo wczoraj nawet nie włączyłam komputera, musiałam poogarniać trochę rzeczy i jechać na barbórkę do taty. Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię prezent dla moich rodziców i siostry, potem mąż i teściowie, dla dzieci w tym roku dajemy tylko słodycze bo to rozupszczone wredne i leniwe dzieci, w zeszłym roku kupiliśmy bluzkę chłopcu, to na podwórko w niej latał na wsi, a dziewczynie nakolanniki do siatki i zegarek to nawet dziękuję nie umiała powiedzieć. Teściowa jest świeżo po endoprotezie i mieszkają tam razem to gówniara 15letnia nawet jej nie pomoże poda buty czy płaszcz, a jak widziała że babcia prasuje to jeszcze się z niej śmiała, zamiast pomóc.. tak samo jak powlekała pościel dla siebie i męża w sypialni to ani synowa ani wnuczka jej nie pomogły, a myśmy na ten moment weszli i zrobiliśmy za nią, a niech by jej się w głowie zawróciło przy kołdrze, to by się przewróciła.. no wstyd.. Dlatego uznaliśmy w tym roku że dzieci dostaną słodkie (tym bardziej że na komunię kupowaliśmy chrześniakowi męża właśnie ps3 i gry... to już raz zepsuł)... Strasznie są wychowane.

Mężowi w tym roku postanowiłam sprawić nowy telefon, żeby mógł robić piękne zdjęcia Bartusiowi i się chwalić :) zawsze sobie szkodował na coś nowego, to dostanie w nagrodę. Rodzicom książki i kosmetyki, siostrze pewnie jakiś szal i teściom coś to wyjdzie z jakieś 400 plus mąż... Ale ja lubię robić prezenty i kupować innym bardziej niż sobie :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:17

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sa tez specjalne koncowki ze do odkurzacza mozna podpiac ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ