X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

U mnie też gin robi cytologię raz w roku, teraz mi wypadła we wrześniu. Ja też mam pakiet w Medicover, ale przed wizytą nie chodzę do położnej, wagę i ciśnienie mierzę w domu. Moja jedyna przygoda z położna, to była po urodzeniu dziecka. Zadzwoniła Pani z mojego rejonowego ośrodka zdrowia i oznajmiła, że chce przyjść obejrzeć dziecko. Przyszła, zamiast skupić się na dziecku, to najpierw dokładnie obejrzała całe mieszkanie (?) Skrytykowała, obecność zwierząr (ależ Pani nieodpowiedzialna!), oraz zapisała, że nie mamy łóżeczka dla dziecka (łóżeczko było jeszcze nierozpakowane, bo dzień wcześniej wprowadziliśmy się :p ). W końcu spojrzała na dziecko i zawyrokowała: co on taki żółty, ona ma żółtaczkę! Następnego dnia miałam wizytę kontrolną w szpitalu, w którym rodziłam i żółtaczkę nam wykluczyli. Także jak tym razem też zadzwoni i będzie chciała przyjechać pooglądać mieszkanie, to jej grzecznie podziękuje :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku ciąży. U mnie dziś kapusniak mamusi :)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Może macie jakieś doświadczenie. Co zrobić jeżeli facet od 3 tygodni uprawia "ciche dni". Ja nie mam zadnego doświadczenia a chodzi o kogoś ogromnie mi bliskiego :( stąd tez mój nastrój wisielczy :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MiM za wyjaśnienie, może faktycznie nie zaszkodzi skorzystać. A to chodzisz do takiej zwykłej przychodni, gdzie przyjmuje lekarz ogólny?

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dorotko. Zwykła przychodnia :) A o tym powiedziała mi pediatra mojej córki. świetna kobieta. Tak jak internista mi wmawiał że skierowania na bolerioze mi nie da bo one są płatne i lekarz innej specjalności też mi nie może wypisać. A okazało się że na boleriozę skierowanie może wypisać dermatolog albo chirurg - to wszystko wiem od pediatry :)

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Ja miałam na początku ciąży. U mnie dziś kapusniak mamusi :)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Może macie jakieś doświadczenie. Co zrobić jeżeli facet od 3 tygodni uprawia "ciche dni". Ja nie mam zadnego doświadczenia a chodzi o kogoś ogromnie mi bliskiego :( stąd tez mój nastrój wisielczy :(

Bardzo lubie facetów bo oni są tak mało skomplikowani, Ja bym się po prostu zapytała "o co k*wa chodzi?"

czarna panda lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to świetnie, że trafiłaś na taką lekarkę. Teraz to lekarz rzadko udzieli wszystkich informacji ze swojej specjalizacji, trzeba wiedzieć o co pytać, a tym samym być chyba mądrzejszym od tego lekarza, a tu taki przypadek, że Ci "pomoże kompleksowo":)

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co poczekam na szkołę rodzenia, tam są położne w szpitalu w którym zamierzam rodzić. Póki co mam zamiar ćwiczyć z piłką+ ćwiczenia dla ciężarnych. Na kolejnej wizycie spytam się od którego tygodnia możemy zacząć masaż krocza. Zdecydowaliśmy się na to oby dwoje z B. Nie chcę nacięcia bez potrzeby. No i pierwszy okres porodu napewno zamierzam spędzić w domu z własną piłką i wanną. Nie chce żeby personel medyczny latał mi nad głową i truł. Chciałabym żeby było po mojemu, tak jak czuje to moje ciało. Wtedy jest największa szansa że nie będę się koszmarnie zachowywać. No chyba że coś pójdzie nie tak to się dostosuję bo wiadomo czasami planujemy sn a wychodzi cc. Co do cichych dni polecam szczerą rozmowę. Tylko taką dążącą do kompromisu a nie kłótni. U mnie na obiad był dzisiaj ryż z piersią z kurczaka, chińskimi warzywami w sosiku. A teraz przekąszę delicjami :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzwoniłam do szkoły rodzenia, bo się wystraszyłam, że tam jest jakaś ograniczona liczba miejsc, ale u nas robią drugą grupę jak jest więcej chętnych. No i okazało się, że idealnie dla mnie zajęcia będzie zacząć od 4 lutego.

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę dzwonić pod koniec stycznia bo do szkoły u mnie zapisują od 26 tyg. A za 10 dni połówkowe :) a do swojego gina to w ogóle przez te święta idę 7 stycznia, czyli od ostatniej wizyty 5 tyg.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ty Beti wytrzymasz 5 tygodni?

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po tej wizycie też będę musiała poczekać 5 tygodni, ale w międzyczasie będę mieć połówkowe więc jakoś to zleci.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba wytrzymam tylko dzięki tamu połówkowemu 18.12. No ale gdyby się coś działo to mam tel do doktorka. A poza tym dzidzia codziennie się rusza więc zleci szybciutko. Mój B. niedługo ma 2 tyg wolnego, czeka mnie remont kuchni u mamy zanim się sprowadzimy żeby farby przeschły bo wiadomo te zapachy nie są dobre dla dziecka, a i odgłosy remontu wiem że będą małego denerwować. Mam przykład po wierceniu paru dziurek wiertarką. Przewożenie gratów, póżniej Wigilia, Nowy Rok i już :) do tego planuję jakieś zakupy po Nowym Roku w tym dla siebie butów. No i pewnie na połówkowym lekarz potwierdzi płeć to ruszę także z ciuszkami.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja też czekam 5 tyg teraz na wizyte u swojego lekarza bo az do 05.01. ale teraz mam 17 połówkowe więc dzidzię zobacze;)

dorota1987 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny mam 18 grudnia połówkowe i wynik amniopunkcji a 22 grudnia wizyta u mojego doktorka tak więc u mnie odstęp nie wielki biorąc pod uwagę że byłam u niego 3 grudnia ;-)

slash lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 06:28

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie pomysły na prezent dla swoich facetów? U mnie i męża coś zanikł zwyczaj dawania nam sobie we dwóch prezentów, bo często coś kupujemy i mówimy sobie, że to mamy na święta. Ale tak jakoś żal mi tego zwyczaju i chętnie bym coś mężowi podrzuciła pod choinkę, nawet gdyby on miał nie wpaść na taki sam pomysł...ale szczerze to nie wiem co:/

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja w tym roku kupuje słuchawki dla dj-a. Tanie to, to nie jest bo ponad 200zł ale będzie zadowolony- przynajmniej powinien być ;)

zmieniając trochę temat, orientujecie się czy mogę zakropić oczy świetlikiem bo mnie bolą i mam strasznie wysuszone od kilku dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 14:33

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota my sobie nic nie kupujemy w tym roku bo zapas pomysłow nam sie wyczerpał.. mamy za to jechać na wspólne zakupy z A jak wróci do Pl i do
    Zakopanego mamy sie wybrać;)

Karolcia oj ja ci nie pomogę ;(

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjazd do Zakopanego brzmi świetnie, chyba też bym się gdzieś chętnie wybrała...póki 2 trymestr trwa:)

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dlatego pojedziemy chyba między świętami a sylwestrem ;) mężuś wyjżdza w styczniu potem więc chcemy troche czasu spędzić tylko razem;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ