Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje Wam wizyt!!
Pigulska ten filmik jest świetny!!
Mim a twoja bratowa to strasznie przesadza. Wiadomo każda inaczej to przeżywa ale bez przesady. Są gorsze przypadki. Ja nie mam bratowej ale mam bratową męża( nie wiem czy ja też moge ja nazywac bratowa) strasznie działa mi na nerwach. Jak byłam w szpitalu po zabiegu to jej chłopak zawiózł moja mame do mnie i widział mnie rozpłakaną. Nie gadałam z nim, ani z nia, tylko z mama i mężem. A ta suka pojechała wieczorem z bratem męża do nas do domu i powiedziała mojemu mężowi tak: Ja nie wiem czemu ona tak to przeżywa -jakby nie zrobiła testu ciążowego to pewnie myślalaby ze to okres. Ja miałam być wtedy w 10 tyg kur...!! Masakra co mnie wkurzyła, a ja naprawde nikomu się nie żaliłam. Nie cierpię tej dziewczyny, jestem w 5 mies a ta mi słowa nie powiedziała: czy się dobrze czuje, gratuluje czy cos tam. Też musiałam się wyżalićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 22:27
MiM, gosiunia lubią tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:Gosiu HC to obwód główki
Malinka Bluberry super wieści
Coś mi uciska na nerw dzisiaj i ledwo się ruszam teraz nie mogłam nawet dojść do toalety:( ale gin powiedziala że to może się zdarzać
Czarna Panda współczujęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 22:32
-
Gosiu na tym etapie ciąży nie wyznacza się już wymiaru CRL bo dzidziuś jest za duży, wielkość maluszka określa się na podstawie innych wymiarów
BPD - pomiar dwuciemieniowy (przekrój czaszki)
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL - długość kości udowej
HL - długość kości ramieniowej
Widocznie to jest właśnie jakis stosunek, kalkulacja wielkości i jest dla nich norma, a ile u ciebie wynosi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 23:00
-
gosia86 wrote:Robiłam we wrześniu teraz dostałam tylko skierowanie na IGg
Czyżby powróciły u mnie zaburzenia snu? Oby nie
Edit: Chyba znalazłam przyczynę że spać nie mogę albo to odkręcony grzejnik w sypialni co równa się za ciepło albo stres przed wizytą -
Karolcia88 wrote:Rika lubie ta czesc o corci, ze daje kopniaczki
bo bolu kregoslupa nie lubie
Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jak to jest z wyplacaniem l4 w ciazy? Czy pracodawca wyplaca za pierwsze 35dni w ciagu roku czy kazde kolejne dluzsze l4 od nowa sie liczy? Bo w maju jak poronilam to tez bylam na l4 i nie wiem jak to mam liczyc. I czy przelew jest robiony tak jak pensja czyli 1-ostatniego czy od zwolnienia do zwolnienia?
Bo w firmie w ktorej pracuje wyplata przewaznie byla przed 10dniem miesiaca a jeszcze nie mam i nie wiem jak planowac budzet. Sprawdzilabym w necie, ale z telefonu to srednio wygodnie. -
Jak chciałam nazwać córkę Lena to wszędzie dookoła Lenki mi się pojawiały. Przekonałam męża do Zosi i bach - same Zosie
Zainspirowana filmikiem zaczęłam się przyglądać swojemu brzuchowi, ale jedyne co widzę wyraźnie to moje tętnoNo i ciekawa rzecz pępek mi się rusza
Tak podnosi częściowo, potem wklęsa... ale to chyba nie może być dzidzia, ciut za wysoko?
-
Ja od samego poczatku ciąży na wizyty chodzę prywatnie koszt 150 zł - Medfemina we Wrocławiu. Tam moge miec gołe stopki bo mają laczuszki jednorazowe i spodniczki i jest tam ciepło. Jednak gdy kiedys chodziłam na NFZ tam takich rzeczy nie było i zawsze zabierałam ze sobą skarpetki i jak się rozebrałam to ubrałam skarpetki i juz w nózki mi było ciepło
U dentysty byłam - to co wymagało przeleczenia - przeleczyła (ja zawsze bez znieczulenia więc nie było problemu) natomiast trochę mi dziąsła czasami krwawią niby czyms mi posmarowała ale to nic nie pomogło.
Ruchów jak nie czułam tak nadal nie czujętłumacze sobie to tak że kazda kobieta jest inna i tym samym ciąża tez jest inna. Innych myśli nie dopuszczam do siebie i staram się nie nakręcać i tym niecierpliwym moje dziewczyny tez radzę. Trzeba wierzyć że przyjdzie ten piękny dzień i poczujemy ruchy naszych maleństw.
Zmykam spac - bo oczka mi się kleją.
Kolorowych snow mamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 23:41
gosia86, Rika lubią tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Jak chciałam nazwać córkę Lena to wszędzie dookoła Lenki mi się pojawiały. Przekonałam męża do Zosi i bach - same Zosie
Zainspirowana filmikiem zaczęłam się przyglądać swojemu brzuchowi, ale jedyne co widzę wyraźnie to moje tętnoNo i ciekawa rzecz pępek mi się rusza
Tak podnosi częściowo, potem wklęsa... ale to chyba nie może być dzidzia, ciut za wysoko?
U Nas imiona po Babciach, wiec nie musiałam długo wymyślać -
nick nieaktualny
-
Gosia mam tak samo. Do męża czasem mowię tatuś on do mnie mamusia ale jakos dzis rano dopiero dotarło. Tylko nie wiem czy pozostanie w głowie czy jeszcze nie. I tak samo jak o płci mowię nie synuś czy córcia a chłopiec dziewczynka. I tez chciałam dziewczynkę Zosie, ale mąż sie nie zgadza i na 99% tego nie przepchne
I witamy sie w kolejnym tygodniu i zaczynamy 5 miesiąc wg bellyRika, gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny