Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziś zaczynamy 20 tydzień i minęło nam 48 % ciąży
Powitałam go porannym rzygiem o dziwo.
Dorota nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. Dużo odpoczywaj i uważaj na was.
Na l4 planuje wziąć się za swoją szafę i wywalić połowę ciuchów i ogólnie jakieś małe porządki więc na początek będzie co robić
Powodzenia dla wizytujących -
Dziękuję Wam wszystkie dziewczyny za duże wsparcie, od razu mi lepiej, chociaż dziś czuję się nie do życia. Boję się, że coś mnie łapie, bo tak mi się nos zatyka a język jak kołek w ustach stoi. W poniedziałek siedziałam trochę czasu od szwagierki, która pod koniec powiedziała, że coś ją bierze i faktycznie ma teraz zapalenie zatok, potem wczoraj byłam u rodziców i siedziała przy nas moja kuzynka, która ma wolne od szkoły, bo ma jakiś katarek i nie wiadomo co dalej, bo ciocia nie poszła z nią do lekarza, a na koniec jechałam z mężem do szefa z L4, który ma zapalenie krtani. Chwilę z nim pogadaliśmy, ale tylko on jeden powiedział, żebyśmy lepiej już poszli, bo nie chce zwłaszcza mnie zarazić. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy, że ciężarne nie chcą i nie mogą się zarazić, bo nam jest trudniej się potem wyleczyć i jeszcze można zaszkodzić maluchowi. Denerwuje mnie, że ktoś się przysiada jakby nigdy nic, zamiast chociaż zachować dystans. Kuzynce nic nie powiedziałam, bo niedługo będzie miała 9 lat, a jest trochę trudnym dzieckiem, bo bardzo zamkniętym w sobie i aż mi się łzy cisnęły, że chociaż pojedynczymi słowami sie do mnie odezwała...ale np. babcia u której zatrzymała się mała na czas choroby, mogła jej wytłumaczyć, że jak jest chora to nie może do mnie iść, żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi.
Znowu się wywnętrzam, a tak przy okazji ledwo zauważyłam, że dziś u mnie 50%.
Nojaniewiem -> powodzenia na badaniu prenatalnym. Jeszcze któraś dziś wizytuje?slash lubi tę wiadomość
-
A ja tylko na chwilę bo walczymy z meblami. Wczoraj dużo sie ruszalam, kucalam itp. I dziś boli brzuch. Ale raczej nic do niepokoju
a zauważyłam, że jak brzuch mnie ciągnie i biodra to na drugi dzien rośnie brzuch. W I trymestrze to bóle brzucha to pikus. Teraz to jest ciagniecie
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ale zazdroszczę tym z Was co potrafią szydełkować/robić na drutach. Tyle pięknych rzeczy da się zrobić. Moja mama jest z zawodu kuśnierzem, ale z racji, że teraz nie ma popytu na takie usługi to szyje i to bardzo fajnie, no i oczywiście potrafi te wszystkie inne ręczne robótki. Aż czasem wstyd, że ja po niej tego nie odziedziczyłam, a może jeszcze nie za późno żeby się nauczyć? Ciężko zrobić np. taki komin? W końcu teraz mam dużo czasu.
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia dziewczyny :*
Dorota - z tymi chorującymi to masakra. Co wpadam na korepetycje to mi któreś dziecko mówi, że nie wie co było w szkole, bo chorujeJeszcze się od żadnego nie zaraziłam, ale tylko jedna kobieta dzwoni, że dzieci smarczą.
Gosia mnie wczoraj taki ból pleców złapał, a musiałam iść poprowadzić trening za męża, bo ma nadgodziny
Zaraz chyba wybywam zapisać nas do szkoły rodzenia -
A ja dzisiaj dorwałam w Tesco 5 par super skarpet w przecenie z 22 na 11zł
bardzo dobre gatunkowo. Teraz tylko poluję na dobre ceny ubrankowe. Mamy już trochę tego, ale i tak dużo jeszcze do kupienia. Reszta takich skarpetuś wisiała juź po 22 zł, różniły się tylko wzorkiem. Mój Mały dzisiaj cicho siedzi, mało fika. Chyba odpoczywa po wczorajszych szaleństwach. Dzisiaj się sobie aż dziwię bo pospałam do 9 jak nigdy
Dorotka trzymam kciuki za Małego, pewnie niedługo trochę domek mu się rozciągnięte i będzie miał więcej miejsca. Ja może jak przeprowadzę się niedługo do mamy to spróbuję szydełkować, ona po prababci zdolna a ja 2 lewe ręce. Jak mama patrzy jak ja się z tym męczę to mówi"Zostaw ja Cię w tym nie widzę" , a już przy maszynie to w ogóle, ale moja mama ma taką starą singera na pedał.
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
powodzenia dla wizytujących;)
Gosia super te ubranka a to body czerwone wymiata;) i mąż ma dobre poczucie humoru
mnie też czasami tak ciągnie brzuch po bokach i rośnie bo już w płaszczyku zimowym widać brzuch ciążowy nie tłuszcowy ;p
Beti fajna promocja na skarpety!ja też poluję na takie promocję
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolcia kciukam za wizytę!
Ja też nie robie na drutach i jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło ale ostatnio widziałam świetny tutorial jak można zrobić komin w 30 min za pomocą samych rąk! Niesamowitedla zainteresowanych link: http://youtu.be/YPer3Xv2QSM
Mój bąbel dzisiaj tak buszuje, że aż mi brzuch falujeczasem też się zastanawiam czy czasem nie ma za mało miejsca ze się tak wierci???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:12
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
Dorota, ja od dwóch tygodni z przerwami walczę z bólem gardła. Trzy dni boli, przechodzi na 1-2 dni i znów wraca. I tak w kółko. Siedzę z domu i próbuję to zwalczyć Prenalenem i Tantum Verde. Teraz wokół wszyscy chorują, taka pora roku. Lepiej dmuchać na zimne i uciekać od chorych ludzi. A ja dodatkowo jestem uczulona na penicylinę i ostatnio okazało się, że również na cefalosporyny, czyli jedyne antybiotyki, które można brać bezpiecznie w ciąży
Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. Zaczynamy 2 lutegoDo tego położna powiedziała mi, że prawdopodobnie w styczniu szkoła rodzenia wystartuje z jogą dla ciężarnych
Chyba się zapiszę, bo kapcieję w domu. Raczej nie wrócę już do pracy, a to byłaby okazja na kontakt z ludźmi no i powrót do jakiejś aktywności fizycznej. Nie potrafię sobie zorganizować życia na L4. Ciężko mi się zmobilizować do czegokolwiek.
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia!