X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś zaczynamy 20 tydzień i minęło nam 48 % ciąży ;) Powitałam go porannym rzygiem o dziwo.
    Dorota nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. Dużo odpoczywaj i uważaj na was.

Na l4 planuje wziąć się za swoją szafę i wywalić połowę ciuchów i ogólnie jakieś małe porządki więc na początek będzie co robić ;)

Powodzenia dla wizytujących :)

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkie dziewczyny za duże wsparcie, od razu mi lepiej, chociaż dziś czuję się nie do życia. Boję się, że coś mnie łapie, bo tak mi się nos zatyka a język jak kołek w ustach stoi. W poniedziałek siedziałam trochę czasu od szwagierki, która pod koniec powiedziała, że coś ją bierze i faktycznie ma teraz zapalenie zatok, potem wczoraj byłam u rodziców i siedziała przy nas moja kuzynka, która ma wolne od szkoły, bo ma jakiś katarek i nie wiadomo co dalej, bo ciocia nie poszła z nią do lekarza, a na koniec jechałam z mężem do szefa z L4, który ma zapalenie krtani. Chwilę z nim pogadaliśmy, ale tylko on jeden powiedział, żebyśmy lepiej już poszli, bo nie chce zwłaszcza mnie zarazić. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy, że ciężarne nie chcą i nie mogą się zarazić, bo nam jest trudniej się potem wyleczyć i jeszcze można zaszkodzić maluchowi. Denerwuje mnie, że ktoś się przysiada jakby nigdy nic, zamiast chociaż zachować dystans. Kuzynce nic nie powiedziałam, bo niedługo będzie miała 9 lat, a jest trochę trudnym dzieckiem, bo bardzo zamkniętym w sobie i aż mi się łzy cisnęły, że chociaż pojedynczymi słowami sie do mnie odezwała...ale np. babcia u której zatrzymała się mała na czas choroby, mogła jej wytłumaczyć, że jak jest chora to nie może do mnie iść, żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi.

Znowu się wywnętrzam, a tak przy okazji ledwo zauważyłam, że dziś u mnie 50%.

Nojaniewiem -> powodzenia na badaniu prenatalnym. Jeszcze któraś dziś wizytuje?

slash lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wizytuje w luxmedzie ;) ale to raczej formalnosc wiec nawet na usg sie nie nastawiam. Ale w srode mam wizyte u swojego doktora wiec bede podgladac do woli ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko powodzenia Karolcia:)

Karolcia88 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:03

dorota1987, czarna panda, Matik2012, Agusia246, PIGULSKA, beti97, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko na chwilę bo walczymy z meblami. Wczoraj dużo sie ruszalam, kucalam itp. I dziś boli brzuch. Ale raczej nic do niepokoju :) a zauważyłam, że jak brzuch mnie ciągnie i biodra to na drugi dzien rośnie brzuch. W I trymestrze to bóle brzucha to pikus. Teraz to jest ciagniecie ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i trzymamy kciuki za wizyty. A dobrych wieści bardzo gratulujemy <3 my wizytę mamy 18.12 tak jak bardzo dużo z Was :) <3

gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia masz rację ciągnięcia obecne są dużo mocniejsze niż te z poczatku.
    I mnie tez po każdym większym wysiłku pobolewa brzuch więc trzeba było uważać ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę tym z Was co potrafią szydełkować/robić na drutach. Tyle pięknych rzeczy da się zrobić. Moja mama jest z zawodu kuśnierzem, ale z racji, że teraz nie ma popytu na takie usługi to szyje i to bardzo fajnie, no i oczywiście potrafi te wszystkie inne ręczne robótki. Aż czasem wstyd, że ja po niej tego nie odziedziczyłam, a może jeszcze nie za późno żeby się nauczyć? Ciężko zrobić np. taki komin? W końcu teraz mam dużo czasu.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Gosia86 pamiętam Cię z of a ty już jesteś w 19 tyg super ale ten czas leci :) pozdrowienia dla magic :)

gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość

• Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny kciuki za wizyty ja juz za tydzien mam wizyte połówkowe
    A teraz leci juz 20:) szok
    Ja i dziwo ciuszków jeż trochę kupiłam :)
    Oby moja Oliwka albo Lli nie okazała sie chłopcem ha ha

marzenia się spełnią
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :*
    Dorota - z tymi chorującymi to masakra. Co wpadam na korepetycje to mi któreś dziecko mówi, że nie wie co było w szkole, bo choruje :P Jeszcze się od żadnego nie zaraziłam, ale tylko jedna kobieta dzwoni, że dzieci smarczą.
    Gosia mnie wczoraj taki ból pleców złapał, a musiałam iść poprowadzić trening za męża, bo ma nadgodziny :/
    Zaraz chyba wybywam zapisać nas do szkoły rodzenia :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dorwałam w Tesco 5 par super skarpet w przecenie z 22 na 11zł :) bardzo dobre gatunkowo. Teraz tylko poluję na dobre ceny ubrankowe. Mamy już trochę tego, ale i tak dużo jeszcze do kupienia. Reszta takich skarpetuś wisiała juź po 22 zł, różniły się tylko wzorkiem. Mój Mały dzisiaj cicho siedzi, mało fika. Chyba odpoczywa po wczorajszych szaleństwach. Dzisiaj się sobie aż dziwię bo pospałam do 9 jak nigdy :) Dorotka trzymam kciuki za Małego, pewnie niedługo trochę domek mu się rozciągnięte i będzie miał więcej miejsca. Ja może jak przeprowadzę się niedługo do mamy to spróbuję szydełkować, ona po prababci zdolna a ja 2 lewe ręce. Jak mama patrzy jak ja się z tym męczę to mówi"Zostaw ja Cię w tym nie widzę" , a już przy maszynie to w ogóle, ale moja mama ma taką starą singera na pedał.

dorota1987 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dla wizytujących;)
    Gosia super te ubranka a to body czerwone wymiata;) i mąż ma dobre poczucie humoru ;)

mnie też czasami tak ciągnie brzuch po bokach i rośnie bo już w płaszczyku zimowym widać brzuch ciążowy nie tłuszcowy ;p

Beti fajna promocja na skarpety!;) ja też poluję na takie promocję ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia kciukam za wizytę! :)

Ja też nie robie na drutach i jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło ale ostatnio widziałam świetny tutorial jak można zrobić komin w 30 min za pomocą samych rąk! Niesamowite :D dla zainteresowanych link: http://youtu.be/YPer3Xv2QSM

Mój bąbel dzisiaj tak buszuje, że aż mi brzuch faluje :D czasem też się zastanawiam czy czasem nie ma za mało miejsca ze się tak wierci??? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:12

Karolcia88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, ja od dwóch tygodni z przerwami walczę z bólem gardła. Trzy dni boli, przechodzi na 1-2 dni i znów wraca. I tak w kółko. Siedzę z domu i próbuję to zwalczyć Prenalenem i Tantum Verde. Teraz wokół wszyscy chorują, taka pora roku. Lepiej dmuchać na zimne i uciekać od chorych ludzi. A ja dodatkowo jestem uczulona na penicylinę i ostatnio okazało się, że również na cefalosporyny, czyli jedyne antybiotyki, które można brać bezpiecznie w ciąży :(

Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia. Zaczynamy 2 lutego :) Do tego położna powiedziała mi, że prawdopodobnie w styczniu szkoła rodzenia wystartuje z jogą dla ciężarnych :) Chyba się zapiszę, bo kapcieję w domu. Raczej nie wrócę już do pracy, a to byłaby okazja na kontakt z ludźmi no i powrót do jakiejś aktywności fizycznej. Nie potrafię sobie zorganizować życia na L4. Ciężko mi się zmobilizować do czegokolwiek.

Kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia!

o148i09k1ixi8pfq.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, ciekawy tutorial, ale jak dla mnie za duży ten komin, tzn. za obszerny. Wolałabym taki na drutach z cieńszej wełny, ale chyba jestem na to za głupia:(

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielko wracaj do zdrowia, mam nadzieję, że w końcu Cię to puści. Ja szkołę rodzenia zaczynam prawdopodobnie 4 lutego, ale mam się dopiero zapisać po Trzech Króli...i chyba już się nie mogę doczekać, bo się nudzę.

Anielka lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:04

beti97, dorota1987, Karolcia88 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ