X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niedawno wrocilam od rodziny,masakra calt dzien za stolem. Jestem zmeczona takze zaraz klade sie spac. Kluska moja mnie delikatne kopie teraz, caly dzien na to czekalam. :) a jutro wizyta. W koncu. A i dowiedzialam sie, ze kolejna osoba w mojej rodzinie spidziewa sie dziecka. Chyba naprawde jest ten rok plodnosci wg kalendarza chinskiego :)
    Magic pokoik oczywiscie w moim stylu. Uwielbiam biale meble :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa śliczne ciuszki :) a nad kocykami muszę się zastanowić w końcu rodzimy prawie na lato to jakiś super gruby nie będzie potrzebny...ogólnie szaleństwo zakupowe aktywuje po nowym roku ;)

Magic śliczny pokoik ja też choruje na białe mebelki ale muszę męża jakoś przekonać :P

Ofelaine trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Magic lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam imbir na przeziębienie - ugotowany z sokiem z cytryny :) 2 dni piję a jaka poprawa :)

Dzień straszny... taki dołujący - jeszcze do tego przyszła koleżanka która rozwieść z mężem sie nie potrafi bo "z nim źle a bez niego jeszcze gorzej" mają dziecko 7 letnie - bardzo niestabilnie emocjonalny a do tego przekupywany jest przez ojca. Kurczę to dziecko ma najnowszy model telefonu, a do garnka nie mają co włożyć... Eh a do niej nic nie dociera...

03.02.2014
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pokoika to mocno sie zastanawiam czy urzadzac, najlpierw szukałam w necie inspiracji do jego aranzacji, ale pozniej zaczelam sie zastanawiac bo przeciez lozeczko musi byc u nas w sypialni bo maly musi byc z nami, przy lozeczku powinien byc przewijak, jest wtedy łatwiej wiec i w sypialni go pewnie umiescimy, wiec co w tym pokoiku zrobic aby zrobic? ale z drugiej strony taki pokoik niemowlecy z białymi mebelkami mi sie tez marzy:)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie dzisiaj przegonił... Najpierw spędziliśmy 2,5 godziny w castoramie żeby skompletować resztę tego, co nam potrzebne do remontu, i tak zapomnieliśmy o paru duperelach. Potem w realu dokupiliśmy ozdób świątecznych :) W tym roku choinka będzie srebrno-niebieska :) Chociaż większość ozdób mamy czerwono-złotych... I na końcu korzystając z kuponu który dostał w pracy zrobiliśmy najazd na media markt i kupiliśmy wagę :) wagę kuchenną i śliczną patelnię ceramiczną. Aż mi się od razu wszystkiego zachciało. A brzuch mnie ciągnie jak szalony... Już powoli trzeba zacząć ozdabiać, przygotowywać jedzenie... W tym roku ambitnie, mam tyle wolnego, będę się starała zrobić jak najwięcej potraw żeby było bardziej tradycyjnie.
    Magic ładny pokoik :) Ja zaplanowałam taki jak sama bym chciała :) Każda ściana w innym kolorze, jasna podłoga, kolorowy żyrandol, meble mam drewniano-niebieskie, łóżeczko będzie zwykłe z jakąś fajną pościelą, może mąż coś na ścianach narysuje jeszcze. Ma być radośnie i kolorowo :) Mamy w sumie sporo miejsca i któraś z Was wrzuciła kiedyś takiego linka co mnie zainspirował - mamy w planach taki mini park linowy urządzić, ale to już jak Bąbel będzie większy...

Magic lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:10

PIGULSKA, kika79 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dzis wizyta po południu i luzik czuje ;)

Choinkę mamy srebrno-biała. Wczoraj ubraliśmy i kolega nam powiedział, że taka zimna. Mi sie podoba, na zewnątrz zimy nie na to chociaz w domu bedzie ;)

Magic pokój super, też mi sie marzą białe mebelki i to juz jest zaklepane, że beda. Ściany chciałabym biało- szare z biała listwa w połowie wysokości ściany na szarej części białe kropki, chmurki. Moze jakas tapetę zamiast tej szarości na ścianie. Ogólnie szara pościel, kocyki a kolorowe dodatki w zależności od płci ;) a początkowo tez dziecko bedzie z nami w pokoju ;)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach ;)

Magic, PIGULSKA, AGA 30 lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:10

gosiunia, PIGULSKA, Bluberry, AGA 30, dorota1987, kika79 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek trzymam kciuki za wizytę, gosia najważniejsze że choć troszkę lepiej z twoim łożyskiem.
    A my zaczynamy dziś 20 tc :-)

gosia86, PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nic sie nie dzieje. Ale do pracodawcy zanosisz tylko jedno l4 ;)
    wiem bo nieraz dostawalam zwolnienie a na nie nie szlam

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam w kolejce do diagnostyki. Musze powtorzyc te proby watrobowe i potas do kardiologa

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    melduję się, że żyję, ale ledwo.. Wymioty od rana nie odpuszczają, a od pt do wczoraj wieczór migrena i silna arytmia.. Już myślałam że skończę w szpitalu, dochodzimy jakoś do siebie i odliczamy do wizyty..

Dobre wieści Gosiu. Madziorek trzymamy kciuki.
    Nie nadrobiłam Was niestety bo nie mam sił. Co do pokoiku to my będziemy mieli łóżeczko w sypialni plus jakieś kolorowe dodatki, styczeń/luty to będzie nasz czas zakupów i urządzania..

Udanego dnia Mamuśki ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Mam problem, rośnie mi opryszczka, a podobno w ciąży to jest groźne. Może mi któraś coś doradzić?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jeśli to nie pierwszy raz to nie jest groźna, posmaruj maścią na opryszczkę i będzie ok. Jeśli pierwszy raz, to zgłoś się do lekarza.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsza opryszczka. Może te plasterki pomogą.
    Dzięki:)

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a jak impreza wczoraj?
    Monia kiedy masz wizytę i kontrolę łożyska?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy sie po nieprzespanej nocy. Obudziłam się ok 3 i do rana nie mogłam zasnąć, jestem ledwo żywa.

Katalina współczuje Ci tych wymiotów bidulko

Moniak ja miałam opryszczkę 2 tygodnie temu i stosowałam pastę do zębów i sudocrem. Zniknęła po 4 dniach. Jeśli to nie jest pierwsza twoja opryszczka to nie jest groźna.

Dziś wizyta o 16:00 i już jest lekki stresik ale mniejszy przez to , że czuje dziecko i wiem ze pika mu serducho ;)

I w ogóle popłakałam się w pracy, bo dziś chyba mój ostatni dzień tutaj i się wzruszyłam.

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Gosia ale szalejesz z tymi wizytami ;) najważniejsze że wszystko jest w porządku :)

Monika ja na opryszczke często ratuje się zwykłą pastą do zębów bo te plasterki moim zdaniem są nic nie warte :/ przed ciążą stosowałam hascovir ale nie wiem czy teraz można

Katalina życzę szybkiego powrotu do dobrego samopoczucia :)

Madziorek i Ofelaine powodzenia na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 09:57

Monika1357 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Trzymajcie proszę kciuki. Dzisiaj wizyta plus USG. Oby z tą moją nieszczęsną szyjką nie było gorzej i żeby dziecię pokazało co ma między nogami! Miałabym super prezent na święta :p

Syndrom wicia gniazdka się zaczyna :p Magic podoba mi się taka spokojna kolorystyka. Nie lubię w dziecięcych pokojach fajerwerków - mocne kolory ścian, multum dodatków, naklejek itd. Taka przestrzeń tylko pobudza dziecko. Jestem za spokojem i ładem. U nas maluch na razie będzie spał w naszej sypialni, później będziemy organizować dokwaterowanie w pokoju starszego brata.

Monika1357 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ