X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:27

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to sodoma i gomora ze sprzątaniem ale ja się za to nie biorę w tym roku mąż będzie sprzątał
    Właśnie wróciłam do domu trochę dzisiaj pochodziłam i bolą mnie teraz plecy i nogi wiec odpoczywam. Ale fajnie tak móc sobie pochodzić po mieście bez patrzenia na zegarek i bez pośpiechu

Ale co ja dzisiaj widziałam to przeżyłam szok
    Idę chodnikiem obok jest trawnik taka skrzynka elektryczna i budynek
    A tam między tą skrzynką i budynkiem facet robi kupę
    Masakra jakaś mógł się chociaż obrócić dupskiem do budynku lub tej skrzynki a nie do chodnika sie wypiął
    Nawet mu zdjęcie zrobilam bo mąż by mi nie uwierzył

Magic lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:28

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tragedia to była centrum miasta i biały dzień

A my tez odkąd jesteśmy razem to zawsze mamy żywą choinkę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pierniczki, to ja już od wielu lat robię według tego przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe39822.html Wychodzą od razu mięciutkie i utrzymują tą miękkość przez długi okres (jeżeli przechowuję w szczelnym pojemniku). Wczoraj robiliśmy je z synkiem, dzisiaj już połowy nie ma :p więc pewnie będziemy musieli dorobić :p

Nejcik lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Gosia, nie zazdroszczę widoku :P
    U nas choinka też zawsze tylko żywa, choćby nawet miała być malutka.
    Widzę, że to tylko ja taki wariat kolorystyczny jestem :) Uważam, że strefa do spania powinna być spokojna i wyciszająca, ale strefa do zabawy powinna być kolorowa i aktywizująca :) A pokoik planuję żeby dziecko miało na najbliższe 10 lat :D A że na początku, tak jak piszecie, i tak będzie spało z nami w jednym pokoju... Po prostu potem nie wyobrażam sobie remontu przy dziecku.
    A akurat bratowa męża jest mistrzem zapierdzielania przestrzeni zdjęciami, naklejkami i wszystkim co się da i nawet pomimo stonowanych ścian wyglądało to tragicznie...
    Ja myślałam może o jakimś drzewku z sową na zielonej ścianie, albo kilku rybkach na niebieskiej... Prawda jest taka, że pokoik jest spory, a mebli mało, więc naćpane nie będzie :)
    A pewnie jakbym robiła taki pokoik dla maluszka do lat 2 to też bym zrobiła jakieś słodkie pastele, szary z pudrowym różem i jasne mebelki...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• madziorek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sztuczną :( raz kupiliśmy żywą i niestety nie pachniała a tak szybko zaczęła się sypać, że nie nadążaliśmy sprzątać. To było chyba 3-4 lata temu. Co roku nas kusi żywa choinka, ale nie mamy odwagi. Może w przyszłym roku, bo wtedy raczej będzie mała choinka ;)

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, na imprezie spoko, mnie coś brzuch zaczął boleć więc siedziałam, ale współpracownicy się bawili, nawet z tańcami i karaoke ;) ja wyszłam o 1.30 a oni byli w ferworze zabawy więc myślę, że posiedzieli do 3 a może i dłużej ;)
    Ale jak dzisiaj byłam w galerii z siostrą i widziałam tych nieszczęśników którzy od rana byli w pracy to aż żal był na nich patrzeć bo tak cierpieli ;)

Akurat jadłam jak pisałaś o tym przyjemnym panu.... ;)

U nas dziecko na początku na pewno będzie z nami a później będzie mieć swój pokój. Już to widzę, jakbym wstawała i maszerowała co chwilę od pokoju do pokoju :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ostatnio niespodzianka... - SYN. Musiałam się oswoić z tą wiadomością, zupełnie jak Magic. Ale pomalutku się cieszę :) Zajęłam się doborem imienia i zrobiło mi się lżej.

Magic kochana - dobrze, że u Ciebie już ok. Ale co się stresów najesz, to Twoje :/

Ja znów martwię się ruchami... to moje dziecię chyba ciągle śpi, wczorajszego popołudnia ledwo je czuję... i miewam wątpliwości, czy to moje dziecko a nie wnętrzności ;)

Magic lubi tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;) Bluebery też nie miałam prądu dziś dopiero teraz przyszedł.. byłam dziś na zakupach kupiłam bombki czerwone serca na choinke tylko szukam gwiazy na czubek złotej i nigdzie dostac nie moge...

u nas też dz bedzie z nami a potem swój pokój dostanie na poddaszu obok naszej sypialni ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Puella Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff...już po wizytowaniu.

Szyjka króciutka, ale zamknieta. No-spa 3 razy dziennie i bardzo oszczędny tryb zycia.

Dzidziuś zdrowy. Płci nie poznałam na 100%, bo pępowona między nóżkami była, ale lekarzowi wyglądało na dziewczynkę (jupiiii!). Na razie się nie nakręcam, bo za ta pępowiną może być siurak ukryty.

Bluberry, gosia86, nadulek, czarna panda, MiM, PIGULSKA, Magic, KotMisia, Nejcik lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cześć :) gratuluję nowych siusiaków i muszelek :)

Emi no niestety ;) łatwo i spokojnie nie mamy, ale żyję nadzieją :)

My mamy choinkę....sztuczną i to białą :D w tym roku zakupuję granatowe bombki, bo srebrne mam z zeszłego ;) i jeszcze czekam na lampki :) wrzucę zdjęcie bo na dniach będę ją ubierać :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko tak się nie nastawiać na konkretną płeć ale na Waszym przykładzie wolę zachować dystans w tej kwestii

czarna panda, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj kolejny dzień lenia. Jutro muszę przechytrzyć małżonka i jechać mu po prezent :) Przepychacz do rur :) Dobrze że moje dziecie jutro do przedszkola idzie po chorobie - bo pralka nadąża z praniem sukienek :) Najlepsze są balowe :)
    A jak leci na TLC "salon sukni ślubnych" to choćby leciała najlepsza bajka świata jest krzyk - MAMO SUKIENKI :D

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja już przyzwyczaiłam się do chłopaka w brzuchu :) Właśnie dzwoniłam do męża żeby kupił synowi chipsy solone ;) Bo my jesteśmy we dwoje :) a z dwojgiem sie nie dyskutuję :)
    Aaaaaa tylko kwestia mycia siusiaka mnie przeraża...i schodzących jąderek... HELP ME :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Ja tak samo jak Ty Gosiu staram się nie nastawiać na jakąkolwiek płeć. A pytanie typu -a jaka czujesz płeć-chłopak czy dziewczynka? To mnie wkurza bo nie chce nic juz mowic. Nie chce się nastawiac. Jeszcze Gosiu rozwaliłaś mnie tą opowieścią o gościu srającym gdzieś tam na osiedlu hehe
    Ja dzisiaj kupiłam sobie sukienkę na sylwka- od dziewczyny z takiego forum na fb z mojego miasta. Dałam 30zł i jestem mega zadowolona;) Oddałam dzisiaj parę rzeczy do komisu i o dziwo już się sprzedały 3 sukienki;) Także już na śpiochy jakieś będzie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:24

gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:13

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gosia niby tak lepiej, ale jak juz potwierdzisz to wtedy szał zakupów! ja dziś jak byłam w TESCO to widziała piękna bluzę z kotkiem i tiulową spódniczkę dla Lilki...ale kurcze 69zł :( poczekam do wyprzedaży :)
    i taki też widziała, ale te ceny....
    http://www.ffmoda.com/pl/dla-dziecka/ff-baby-dziewczynki/120-5651/
    MiM kochana no z tymi jajeczkami to problem, bo moja przyjaciółka po chirurgach juz lata z Kubą a chłopak zaraz będzie miał 5 lat...poza tym...chłopcom trzeba wycinac migdałki jeszcze, bo wtedy mniej chorują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 17:32

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia wrzucaj!!! :) mnie nic nie ruszy :)

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ