X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam jak zobaczyłam fotkę od Gosi i komentarz Magic:P Poprawiłyście mi humorek;) Aż zaśmiałam się na głos:P

Byłam jakaś taka smutna bo dowiedziałam się że taka dziewczyna z ovu znowu zakończy cykl z niepowodzeniem...a ma to być ostatni cykl (9 planowany)na ovu...Niesprawiedliwe to jest strasznie...
    Dzisiaj znowu gadałam z dziewczyną co starała się 2 lata o dziecko ale to przez jej problemy z tarczycą.
    Jak dobrze ze my jestesmy w ciąży i możemy się cieszyć każdą chwilą bycia w niej.

gosia86 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz nie tylko czułam, ale też widziałam na skórze brzucha kopniaka od dzidziusia.
    Do USG jeszcze 8 dni. Za chwilę zacznę odliczać godziny. Od 9 listopada nie widziałam dziecka na usg, więc już mi się coś robi.

czarna panda, nadulek lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie :)

Wyglada na to że będzie MAŁGOSIA :) :) :) Ale to jeszcze nie pewnie :)

Zdrowe duże i przepiękne :)
    Wielkości już na 19 tydzień wygląda więc rośnie jak na drożdżach :)

Lekarz jak mi pokazał jak maleństwo leży to tak jak tatuś po niedzielnym obiedzie na kanapie przed tv :)

Kolejna wizyta 7 stycznia i to już połówkowe będzie :)

Karolcia88, gosia86, czarna panda, nojaniewiem, PIGULSKA, Magic, Nejcik, nadulek, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super! :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Aga super! :)
    Byle tak dalej do końca ciąży bylo ok :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:15

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na jakiej stronce można oglądać porodówkę?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia cieżko pocieszać dziewczyny które skarają się bezskutecznie!!!
    Ja się prawie 10 lat starałam i w końcu jest !!Trzeba w kolejce odstać widocznie swoje po to szczęście !!!

No moj chłop trochę zawiedziony że dziurawiec ale szczęśliwy że zdrowa :) No chyba że jajka wyrosną jeszcze :)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja :) Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt. Zdjęcie mega śmieszne, ale gościu sobie nieźle wykombinował. Ja dzisiaj piekłam pierniczki i tym razem wyjątkowo były z pudełka. Zrobiłam zakwas buraczany, byłam założyć neta u mamy dla nas. I tak zleciał mi cały dzień. Przy okazji zrypałam dzisiaj 2 facetów bo mi zaleźli za skórę. Jeden pajac stał w kolejce i w pewnym momencie bez słowa wyszedł. Pytam kto ostatni i czekam z brzuchem na swoją kolej. Kiedy mam dochodzić do okienka zjawia się ten pajac i mówi że teraz on. Krew udeżyla mi do mózgu i oświadczyłam mu że ja teraz podchodzę i nie obchodzi mnie że sobie gdzieś polazł i przyszedł, na dodatek walił przepiciem na kilometr. Wychodząc z budynku trzeba zejść po stromych schodach. Schodzę oczywiście po tej stronie której mi wygodnie. Idzie pajac nr 2. Stanął na przeciwko mnie i pyta się mnie po której stronie powinnam schodzić i coś jeszcze dorzucił. A ja nie myśląc powiedziałam mu że jestem w ciązy i będę sobie schodzić po tej stronie której mi wygodnie, a on jako mężczyzna powinien mi ustąpić. Potem powiedziałam że jest niewychowanym cymbałem i sobie poszłam. Gościu już się nic nie odezwał. Zaczłapałam się jeszcze do Tesco po cukier puder na lukier , psią karmę i ledwo wyszłam z psem. Pierniczki jak na takie z pudełka ok , ale mało wyszło. Kiedyś pare lat z rzędu piekłyśmy u mamy z przepisu, a teraz mam tu bardzo malutką kuchenkę i takie pierniczki można najszybciej zrobić. Zainspirowałam się na tvn style i ładnie zapakuje do słoiczka, na górę położę ozdobną serwetkę, przewiażę kokardką i dołożę do prezentu dla cioci :)

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe gdzie jesteś

Gosiu gratuluję kopniaczków:*

Aga my staraliśmy się naprawdę nie długo bo w pierwsza ciążę zaszłam w 2 cs niestety długo to nie trwało a w obecną w 1 cs
    Ale za to zanim przekonałam męża do podjęcia decyzji o dziecku minęło ponad 5 lat
    Dlatego czasem jeszcze trudniej mi pocieszyć te dziewczyny które ciągle walczą
    Gdy przypomnę sobie mój pierwszy nie udany cykl starań to był dramat co wtedy czułam to co dopiero czują te które starają sie kilkanaście cykli i robią badania i niby wszystko ok i u nich i u partnerów a ciąży jak nie bylo tak nie ma

Brawo Beti ktoś takich buraków musi uczyć kultury super pomysł z tymi pierniczkami, ja w zeszłym roku zrobilam takie z imionami i dodałam do prezentów
    Ja odpuszczam wszelkie ciasta które trzeba wałkować trzeba przy tym trochę użyć siły wiec jak cos to zlecam to innym
    Na święta piekę orzechowca (mąż rozwałkuje)
    Sernik ale jeszcze nie wiem jaki
    Może piernik
    Robimy tez z mama barszcz, uszka, pierogi ruskie i z kapustą, sos grzybowy, śledzie i krokiety
    A teściowie przywiozą jakieś ryby smażone i tez śledzie
    I na wigilię chyba będzie tyle
    A na święta będą gołąbki, schab ze śliwką
    Dla mamy zrobię karczek pieczony na soli
    A tesciowa jeszcze jakas sałatkę i bigos
    No i chyba będzie na tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:33

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhhhh napisałam taki długi post i się usunął !!!!! Zaraz mnie trafi

Byłam u babci po lekarzu dlatego tak późno jestem. Usg nie było, tzn. 1 sekundę przyłożył do brzucha, włączył serduszko na głos i koniec. Bije 140 uderzeń na min, czyli zwolniło bo było 156/min. Z szyjka wszystko ok.

Usg połówkowe bede miała za 2 tygodnie czyli 30.12 - termin wybrałam sobie sama bo proponował mi jeszcze po Nowym Roku ale wiadomo, że bym nie wytrzymała tak długo.
    Już kluski ponad miesiąc nie widziałam :(

Ale za to usg będzie w 3D i nagrane na płytkę :)
    Pytałam o opryszczkę i powiedział to co już wiemy. Czyli jeśli jest pierwsza w zyciu i bardzo się rozrasta to nie dobrze. Wirus może przejsc na dziecko i spowodowac np. jakieś wady, powikłania. Najgorzej jak dopadnie nas to w 1 trymestrze. W 2 już nie jest chyba tak żle ale mówił zeby stosować wtedy heviran albo szybko zasuwac do rodzinnego lub do gina. Jesli opryszczka jest juz kolejna to nie ma takiego zagrożenia.
    No i wzięłam w końcu L4 - az sama w to nie wierzę :)

Gratuluje pozostałym szczęśliwych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:53

AGA 30, czarna panda, gosia86, PIGULSKA, nadulek lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, gratuluje pozytywnych wieści z wizyt i kopniaków:)

Nasz Staś też dzisiaj bardzo aktywny :) to takie miłe uczucie czuć w sobie kogoś, zaczął mnie dzisiaj zdecydowanie mocniej kopać :)

Dziewczyny, słuchajcie kiedy planujecie iść do szkół rodzenia? bo ta którą z Meżem wybraliśmy za tydzień zaczyna zajęcia i tak się zastanawiam czy już jest czas, czy jeszcze nie za wcześnie, te panie które organizują kurs mówiły, że moglibyśmy już przyjść, zależy od nas.

a jutro u nas połówkowe badanie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a m robi sie co jakiś czas twardy brzuch :( takie dziwne uczucie :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine napisałam wcześniej, że to moja pierwsza opryszczka, ale w ciąży, bo ogólnie to już miałam.

Ja dzwoniłam do szkoły rodzenia to mi powiedzieli, że po 28 tygodniu.

monilia84 lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, też mam twardy brzuch co jakiś czas, ae biorę 4 razy dziennie magnez mo i jak jest taka potrzeba to nospę, lekarz powiedział, że mogę nawet razy po 2 tabletki.

KotMisia lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:32

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to nie masz się czym martwić :) kup sobie heviran i czekaj aż zniknie. Mi w sumie pomogła pasta do zębów bo nie wiedziałam jeszcze wtedy, że można tą maść stosować.

Mi tez brzuch twardnieje od czasu do czasu i się napina. Mówiłam ginowi kazał brać nospę. I obserwować wszystko co odbywa się regularnie bo to nie dobrze. Np. odczuwanie co godzinę skurczów. itp.

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine zobaczysz jak zleci przez święta do połówkowego :) teraz możesz w pełni cieszyć się wolnym czasem na L4 odpoczniesz :)

Beti ale miałaś dzisiaj farta na baranów :/

Jagodka ja planuje zapisać się do szkoły rodzenia dopiero po nowym roku

A na twardnienie brzucha polecam magnez :)

Aga30 gratulacje :) super wieści i dokładnie oby tak do końca ciąży ;) śliczne imię wybraliście moja imienniczka :D

Gosia ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się właśnie z rzecznikiem praw konsumenta, w moim mieście jest nawet jeden w starostwie powiatowym i chyba udziela darmowych porad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:46

gosia86, AGA 30 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia idę w lutym zaczyna sie wtedy nowy kurs
    Ofe teraz odpoczywaj di woli
    U mnie zapowiadają sie 3 długie tygodnie do kolejnych wizyt
    Ale macie racje święta i sylwester zleci a potem tylko tydzień czekania

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś normalnie nie umiem pisać, co nabazgram to mi się usuwa. wrr...

Eh u mnie szkoła rodzenia zaczyna się od 28 tygodnia i się zastanawiam czy iść czy nie. Śmieszą mnie trochę te różne ćwiczenia na lalkach no ale dowiedzieć się można czegoś ciekawego.

I macie rację laski przez święta te 2 tygodnie zlecą raz, dwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 20:54

PIGULSKA, beti97, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ