X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy nowych cudnych i dobrych wieści :)

beti to miałaś niezły dzień :) ale mnie też dużo rzeczy irytuje :) to xhyba normalne.

ja do szkoły jie ide bo musialabt za nią płacić :)

Uciekam spać bo padam na pysk :) :*
    Dobrej nocy :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to u Was też dużo roboty przed świętami. Najgorsze chyba pierogi, uszka i krokiety. Jest 21 a ja padam ze zmęczenia. My teraz w czwartek na wizytę idziemy, 200 zł znowu pójdzie w eter, no ale to połówkowe. A do swojego idę 7 stycznia. Teraz też mi czas zasuwa , więc nawet nie zauważę jak zrobi się styczeń.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wieści z wizyt :)
    Ja niby taka chuda jestem, a żadnych kopniaczków przez brzuch nie widać :( Może za lekko kopie :P
    Mąż dzisiaj zawiesił i przystroił mi girlandę zwaną przeze mnie Ginewrą, zaczyna się robić świątecznie :D
    Od tych porządków i biegania zaczęłam odczuwać takie kłucie w pochwie, wydaje mi się, że któraś z Was też pisała, że ma coś takiego... Teraz jak się położyłam to przeszło, ale za przyjemne nie jest :/
    A szkoła rodzenia u nas od 21 tygodnia, ale zapisy już teraz, może jutro mi się uda...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej meldujemy się i my po wizycie! ;-) Ja również gratuluję wieści! ;-)

U nas maluszek rośnie jak na drożdżach, fikał koziołki i drapał się po kolanku, widok nieziemski <3 <3 <3 przybiera prawidłowo, z pomiarów wynika dokładnie tyle samo dni ile jesteśmy czyli 16tyg 5 dni. ;-) Szyjka długa i zamknięta, póki co jestem 1kg na plusie, ginka mi powiedziała, że mam się cieszyć, bo wszystko idzie w brzucho :D
    Dostaliśmy żelazo i kolejna wizyta za miesiąc po połówkowych ;-)
    Płeć jeszcze nie znana ;-)

nadulek, madziorek, Bluberry, AGA 30, PIGULSKA, dorota1987, MiM lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik gratki :)
    Agusia ja mialam takie klucia przez 3 dni ale tez nie przez caly dzien tylko godzine dziennie. Przeszlo jak duzo odpoczywalam. mi sie udalo poki co tylko raz zauwazyc wibrujacy brzuch no ale przeciez caly dzien nie leze z golym brzuchem wiec jak mam widziec. :):) przed chwila puscilam klusce muzyczke i te przyjemne pekanie baniek mydlanych poczulam. Uwielbiam te kopniaczki :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Gratuluję wieści z wizyt :)
    Ja niby taka chuda jestem, a żadnych kopniaczków przez brzuch nie widać :( Może za lekko kopie :P
    Mąż dzisiaj zawiesił i przystroił mi girlandę zwaną przeze mnie Ginewrą, zaczyna się robić świątecznie :D
    Od tych porządków i biegania zaczęłam odczuwać takie kłucie w pochwie, wydaje mi się, że któraś z Was też pisała, że ma coś takiego... Teraz jak się położyłam to przeszło, ale za przyjemne nie jest :/
    A szkoła rodzenia u nas od 21 tygodnia, ale zapisy już teraz, może jutro mi się uda...
    A gdzie wybierasz się? Do Polic? Ja nie ogarniałam tego tematu bo mam nadzieje namówić mojego gina na cesarkę ale jeszcze z nim o tym nie rozmawiałam

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas ok maluszek rośnie i jest chłopcem. I sobie uświadomiłam, że chłopcy sikają do góry wiec bedzie trzeba pamietać zeby go zakrywać ;) ogólnie wszystko ok, ale mi nadal smutno. Nie wiem co mi sie dzieje :/
    Dobranoc :)

AGA 30, nadulek, Bluberry, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję dobrych wieści :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, rodzić do Polic :) A szkołę rodzenia znalazłam taką
    http://www.szkolarodzeniaszczecin.pl/
    Ale jeszcze nie postanowiłam na 100%

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien:) spac juz nie moge, lekkiego stresa mam przed rozmowa z kierowniczka gdy zanose l4. Musze ja troszke naklamac, ze cos mi dolega zeby nie byla sfochowana ze sobie ide tak o na chorobowe. Macie jakis pomysl ??

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:32

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline powiedz, że lekarzowi nie podoba się Twoja szyjka. I kategorycznie zabronił wysiłku i pracy siedzącej ;)

Gosiu a Ty glowa do góry! Zapytaj mamę wprost o co chodzi. A siostrze powiedz, że nie o to chodzi w pomocy drugiej osobie żeby potem się zalic.

Proszę mi się tu nie dawac! :* <3

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:33

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu współczuję atmosfery, u mnie też zawsze coś. U mnie chyba wszystko będzie na mojej głowie bo nie wiem czy mi siostra pomoże sprzątać i myć okna po remoncie u mamy, bo na siostrzenicę nie mam co liczyć. No i mama pewnie się będzie denerwować że tylko ja z brzuchem zasuwam. A przecież porządki to nie wszystko bo i jedzenie trzeba zrobić na Wigilię. No i jeszcze są Wigilie w pracy i u B. znajomych. No a dom na bierząco trzeba ogarniać, ja część gratów już do mamy przewożę i tek mam nadzieję że dam radę. Gosiu mam nadzieję że u Ciebie sytuacja się poprawi :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, chyba każda z nas ma jakieś mniejsze lub większe problemy w rodzinie...
    Ja np. w ubiegły poniedziałek przepłakałam pół dnia. Powód? Moja jedyna siostra napisała mi sms-a, że nie przyjdzie na nasz ślub... :/ Nawet nie potrafiła do mnie zadzwonić żeby mi to oświadczyć, wolała wysłać jakąś żałosną wiadomość... To wszystko broszka jej męża. Najpierw gdy to ona wychodziła za mąż i siostra chciała mnie na świadkową ON powiedział, że nie wyraża zgody, bo jestem sama i będzie problem z szukaniem świadka, woleli znaleźć od razu parkę i wybrali kuzynkę z jej narzeczonym :/ Urodziła dziecko? Liczyłam, że chociaż będę chrzestną. Niestety i tu się pomyliłam. Woleli wybrać znajomych jej męża, którzy mieli wówczas po 45 lat :/ A to, że gdy musiała wrócić do pracy i ja siedziałam z siostrzenicą przez 2 lata, niekiedy wstawałam do niej w nocy żeby mogła się wyspać, i niańczyłam ją od 6 rano do 17... Tego już nie pamięta ;)
    Cóż, wielmożny pan mąż orzekł, że on idzie do pracy na nadgodziny a wielka pani siostra stwierdziła, że ona sama z dzieckiem nie będzie jechać, bo to aż 65km w jedną stronę ;) Pomijam już fakt, że właśnie ze względu na nią był już najęty busik i musiałam wszystko odkręcać...
    Nigdy bym się tego po niej nie spodziewała. W Mikołajki byliśmy u niej żeby porozmawiać o ślubie, przywieźliśmy prezent dla siostrzenicy, siedzieliśmy u nich 5 godzin i było hihihi hahaha, a dwa dni później "dziękujemy za zaproszenie, ale nie przyjdziemy" :/
    Mama stanęła po mojej stronie, wypomniała jej wszystko i teraz cała rodzina skłócona :/
    A takich jak Twoja siostra nienawidzę. Jeśli chciała pomóc i to zrobiła, to nie powinna teraz biegać gdzie się da i chwalić się tym ile to ona zdziałała... Ja siostrze nawet nie odpisałam. Uznałam, że lepiej było to zignorować niż pisać czy dzwonić i wypominać ile to czasu poświęciłam jej dziecku, że chodziłam z nią na każde usg bo mąż był zawsze w pracy, wyręczałam ją we wszystkim żeby donosiła ciążę itp.
    Ech, takie akcje przed świętami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:33

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:33

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam napisze o moim dzidziolku dla rozluźnienia.
    Jak lekarka zaczęła robic usg to ruszał sie na maksa. I sie mnie pyta czy czuje te ruchy ja oczywiście ze nie :/ a potem zastygł, nóżki rozprostował i koniec oglądania. Na co lekarka mowi do niego no poruszaj sie troche ;) a on nic i ona puka w brzuch i jeździ tym usg a on nic. W końcu zrobiła dopochwowe usg i szukała dupeczki co by sprawdzić do tam ma. Młody oczywiście uparty po mamusi nie chciał sie odwrocić dobrze. Aż w końcu pokazał sie kikol i dorodne jajeczka jak mąż stwierdził ;) potem mieliśmy słuchać serduszka, ale lekarka nie mogła znalezc tego łobuziaka i mowi: gdzie ty jestes dziecko ;) musiała sie nakierować przez usg i stwierdziła ze tak ma nóżki ze po pęcherzu bedzie kopać ;) dzis zadzwonię na usg 3D mowila zeby robic za jakieś 2 tygodnie ;)

A rodzina... Hmm my usłyszeliśmy kiedyś ze jestesmy głupi bo wzięliśmy kredyt na mieszkanie tyle kasy i nawet jej nie widzieliśmy :/

PIGULSKA, Eklerka, kika79, gosia86, Bluberry, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale macie historie w rodzinie :( przykro mi takie numery przed świętami zwłaszcza...współczuję :( może akurat w te święta uda wam się rozwiać wszystkie wasnie i spory- tego wam życzę kochane <3

A tymczasem idę się zrobić bo za godzinę wizyta!!! :D Trzymajcie kciuki ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ano pojechała i nie daruję jej tego. Może zapomnieć, że kiedykolwiek jej w czymś pomogę ;)

Madziorek, gratulacje :) Takie te nasze dzieci złośliwe, że nie chcą pokazać kim są :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U każdego coś. Chociaż ja narzekać nie mogę :)

Padła nam pralka :( jaką pralkę polecacie? Coś odradzacie? Moje Majóweczki :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ