X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana bo jeszczę mam chwile czasu a zaraz zabieram się za robote

MY już drugi rok robimy wigilie sami tzn ja mąż córka,może w tym roku raczy druga przyjechać bo w zeszłym nawet nie raczya tak ją moja mama nastawiła przeciwko nam dlatego u niej mieszka ale jak trzeba kase to wie gdzie rodzice mieszkają.przepłakałam pół wieczoru wigilijnego w zeszłym roku a potem stwierdziłam że nie warto choc serce krwawiło bo to własna córka i inaczej ja wychowaliśmy ale cóż jak się ma 18 lat to cały świat jej (tak jej się wydaje)

do teściów jesdziemy w pierwszy dzień świąt i do moich rodziców tez po godzince u każdego a reszte spędzamy u siebie w domu(wynajmujemy meszkanie) bo nsa moja matka dwa lata temu z domu wyrzuciła ale cóż inna historia

dlatego tak naprawdę jestem znieczulona na święta liczy się dla mnie nasza 3 a niedługo 4,ale doskonale was i wasze problemy rozumiem nie jedno już w życiu przerobiłam,wzloty upadki,milość,romans,rozstanie poprostu wszystko i wiecie jestem teraz naprawdę szczęśliwa tak jak na początku swojego małżeństwa....życzę wam udanych wizyt i milutkiego dnia nie dajcie się ponieśc emocjom bądźcie silne pozdrawiam

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie że same dobre wieści z wizyt;) dziś też życzę powodzenia;)

ahh widzę ze w każdej rodzinie takie sprzeczki i nieścisłości są.. u nas ostatnio mój brat zarzucił fochem i 3 miesiace nas nie odwiedzał tzn moich rodziców bo stwierdził że nikt nie lubi jego żony..( co prawdą nie jest).. czasem zachowuja sie jakby mieli po 15 lat a nie 30..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapomniałam ;) okazało sie ze to co czuje w brzuchu od jakiegoś czasu to nasz chłopczyk kochany ;) a ja myślałam ze gazy albo jelita :P

gosia86, kika79, PIGULSKA, Matik2012, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:34

kika79, Eklerka, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już pojutrze czwartek :) i polowkowe :) A przecież nie tylko ja wtedy mam :) nie wiem jak ja wytrzymam do 16 do wizyty :)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem dumna z siebie okno balkonowe zdobyte :) umyłam sama i jestem dumna jeszcze tylko fieranki powiesze :) młoda w piątek dostała 39,8 temp a D był w pracy do 18:00 nie bylo komu w niedziele wypad na miasto i też nie było czasu a wczoraj z młodą u lekarza byłam i 97 zł zostało w aptece na szczęście to tylko wirusowe przeziębienie ale szkołe w tym roku ma już z głowy dopiero 7 stycznia pójdzie i jest zła cóz choroba nie wybiera

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowe jadę jutro o 10, oby wszystko było dobrze... :)

Amice też odradzam, niezależnie od tego jaki to by miał być sprzęt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:51

gosia86, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:35

kika79, KotMisia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu odkąd czuję maluszka codziennie nie tęsknie za USG bo teraz wiem że jest ze mną cały czas,stałam się spokojna i przestałam się martwić bo wiem że mój bebzolek zapewnia mu wszystko czego potrzebuje :)

Teraz następne okno (kuchnia) i potem zostaną jeszcze tylko trzy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:11

gosia86 lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 10 stycznia, więc też jeszcze długo. Za to co 2 tygodnie wizyty u doktorka z profilaktycznym usg (ale sprzęt stary, więc tylko widać, że serduszko bije, a dziecko rusza się).

Ze sprzętów też polecam Samsunga. Teraz chcemy zainwestować w suszarkę do prania właśnie Samsunga, podobno odmienia życie :p Przy dwójce dzieci może okazać się naprawdę pomocna.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowania i usg! Dajcie znać jak poszło!

KotMisia, gosia86, kika79, PIGULSKA lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Cierpliwie czekam na wizyte u kardiologa. Ciekawa jestem czy duze opoznienie jest, a jak zapytalam dziadkow w kolejce to wszyscy teraz beda wchodzic ;) na szczescie lekarka wyczytuje wg listy i dziadki pomimo,ze przychodza 2 godziny przed wizyta to czekaja na wyznaczona godzine a nie takie wpychanie sie w kolejke ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odradzam beko- nie pamietam dokladnie jaki model- ale targa ubrania :/

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem. Juz po wszystkim. Nie bylo tak zle z kierowniczka, oczywiscie zaptytala co sie dzieje, ze ide na l4 to naklamalam ze cisnienie mi skacze i brzuch mnie czesto boli. Widzialam po minie ze sie nastawila od razu na to ze nie wroce, i dobrze bo tak bedzie. Ogolnie przyjela to z usmiechem. Oczywiscie ciezko mi bylo pozegnac sie z moimi dziewczynami no ale bede je odwiedzac. Aczkolwiek dziwnie sie czuje z myslami ze nie bedzie mnie tam pare lat. Ehh babie nie dogodzisz :)
    U mnie atfomsera w domu taka sobie o problemach moich juz pisalam wczesniej wiec nie bede sie powtarzac.moze teraz cos sie zmieni jak bede wiecej czasu Z mama spedzac.
    a zaraz jade do babci i na 16 do dentysty. Nie chce mi sie tak ze masakra ale mus to mus.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do szkoły rodzenia :) od 02.03. Ciekawe czy będzie fajnie. Szkoła bezplatna przy szpitalu bo jakoś mi szkoda 400 zł za coś co mam za darmo :) i zajęcia są w takich godzinach, że i Miś będzie mógł chodzić :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) graruluje na wstępie wizyt :)

mnie moja księżniczka skacze jak żaba i w dzień i w nocy... teraz daje czadu ;)) chyba ma czkawke bo podskakuje w tym samym tempie w jednym miejscu :)

rodzinne zawiłości...aj długo by opowiadać... u mnie też nie ciekawie zwłaszcza z siostra i jej mężem. Kiedyś mój szwsgier tak się upił i bardzo chciał się z kimś pokłócić bo od samego ich przyjazdu do nas szukał zaczepki... a to z moim ojcem co dopiero z zagranicy wrocil i mial ciezki lot, a to z moim Konradem a jak poszlismy do wujka na kolacje to wypil za duzo i najezdzal na nas ze my to pierdolone skurwiale pruszkowiaki jestemy...ja sie wkurzylam i wyszlam bo czulam ze to sie zle skonczy. I oczywiscie tak bylo. Obrazil moja siostre, mnie w korytarzu popchnal az upadlam na podloge i leci do samochodu nawiany jak stodola. My wszyscy za nim zeby nikogo nie zabil na drodze. Moj wujek z konradem moim staneli przed maska a ten idiota ruszyl i uderzyl w kolano mojego wujka. Moja siostra otwiera jego drzwi a ten PRAWDOPODOBNIE ja uderzyl. Ja dokladnie nie widzialam ale wujek bardzo sie wkurzyl bo to jego chrzesnica i zaczela sie bojka. Moj Konrad z zakrawiona twarz, wujek poturbowany, szwagier sponiewierany, telefon zniszczony. Ja pare dni po tej akcji plakalam jak dziecko... taki kwas i pomyslcie co ja czuje jak swieta przychodza i oni...przeciez on nic nie zrobil, moja siostra jeszcze go bronila. Ja jej tlumaczylam ale.... co ja moge. Ze mna szwagier rozmawia normalnie ale z moim mezem patrza spod byka na siebie :(

A temat pralki to kochana polecam Ci Hot Point Ariston. Zajebista i cicha co prawda jej nie mam ale siostra mojego meza ja miala a teraz ma moja tesciowa czyli ich mama u jest rewelacyjna, cicha i ma zuprlnie inne wymiary niz standardowa pralka jest wezsza i nieco dluzsza. Pakownosc do 7kg

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam beko i jest dobra :) ale ja mam pod zabudowe bo mojemu mezowi marzyla sie pralka w kuchni(???) Ja cale zycie mialam pralke w kuchni i jemu to strasznie sie podobalo :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    U każdego coś. Chociaż ja narzekać nie mogę :)

Padła nam pralka :( jaką pralkę polecacie? Coś odradzacie? Moje Majóweczki :*

Polecam LG pralkę z suszarką w jednym :) MY w tym roku kupiliśmy i nawet ma funkcję prania ciuszków dziecięcych z czego się bardzo teraz cieszę :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja tez mam pralke w kuchni bo w lazience nie ma miejsca, my dostalismy w prezencie od moich rodzicow, tez duza pakowna 7kg, cicha,ale wlasnie jakos sie uparla na mezowe podkoszulki i robi w nich dziury ( pewnie ubranie klinuje sie miedzy uszczelka a jak sie kreci to taka mini dziurka sie robi)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlocia to bardzo dziwne :) moze taki model? My sprzet do kuchni z beko mamy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

A my wigilię sami we dwoje ( no prawie troje ) plus kot spędzimy no i chyba ostatni rok jak po kolacji wsiądziemy w auto i pojedzimy prezenty rozwieść :)
    Potem chce zaliczyć pasterke a w świeta jakiś rodzinny obiad i rodziny mojego M no i po świętach będzie :)

Miłego dnia !!

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ