X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni mi nie przysluguje zadna szkola :) bede zasiegac opinii od Was :)
    gosia ja mam swojego lenia ;)
    Dobrze ze juz czujesz ruchy. To bardzo uspokaja :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Magic jak to się na Ciebie wkurzyla za wizytę w szpitalu? U mnie jak coś się działo, to nie zawsze dzwoniłam do gina, tylko od razu na IP, więc to chyba normalne zachowanie ze strony zestresowanej matki. Dziewczyny czy któraś z Was robiła darmowe badanie HIV w sanepidzie? Bo mi gin powiedział, że oni tam teraz niechętnie kobietom w ciąży je wykonują i że trzeba naściemniać
    Ja robiłam i się na opieprz załapałam bo z mężem z jednej strony ze względu na prace jesteśmy w grupie ryzyka z z drugiej honorowymi krwiodawcami z czego ja do czasu kiedy wykryto u mnie hashimoto. Ogólnie pani powiedziała że kobiety w ciąży nie powinny przychodzić do sanepidu gdzie mogą być osoby zakurzone. Ona pogadała a ja wiedziałam że i tak muszą mi zrobić to badanie i tak.

alma lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stresik przed jutrzejszym wynikiem amniopunkcji i połówkowym rośnie wprostproporcjonalnie do czasu jaki pozostał

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dziewczyny stresik przed jutrzejszym wynikiem amniopunkcji i połówkowym rośnie wprostproporcjonalnie do czasu jaki pozostał

Mam to samo. U mnie dodatkowo ból żołądka :( Głupie jesteśmy, że sie denerwujemy. Tylko same sobie stres robimy. :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie dobrze. Tylko spokoj nas moze uratować !!! :)

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:41

nadulek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank od kiedy czuję dzieciątko to jest lłatwiej. Bo co by mi akurat nie dolegalo to 2 boksy od Malenstwa i jestem o nie spokojna :) Kocham moje dzieciątko <3

Magic, nadulek, gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek ma rację! nie ma co się stresować :) bo stres bardzo nam szkodzi :)
    nadulek będzie dobrze, zobaczysz :)

nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moja racjonalniejsza część mózgu dobrze wie że stres nie pomaga za to ta druga nie chce słuchać tej pierwszej - mądrzejszej części mózgu :-(
    Na poprawę nastroju jak co dzień zrobiłam sobie galaretkę truskawkową - najlepsze lekarstwo na wszystkie zmartwienia ;-)

KotMisia, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przechodze chwilowe zalamanie nerwowe... Bylam pewna na 100%, ze bedzie dziewczynka, juz nawet kupilam pake ciuchow w rozowym kolorze ;-) a teraz ani imienia, ani ciuszkow, wszystko trzeba zaczynac od zera... Jak zobaczylam jajeczka to padlam ;-) dobrze, ze nie bylam sama na usg, bo by mi nikt nie uwierzyl :-D
    Ale wazne, ze zdrowe :-)

KotMisia, alma, czarna panda, nadulek lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka nie dziwię Ci się to musiał być prawdziwy szok
    Moja sąsiadka dowiedziała sie gdy urodziła że jest chłopiec a nie dziewczynka co jej mówili przez całą ciążę
    Zostawiłam tu trochę tego lenia i już mam wszystko zrobione co mialam do zrobienia :) że też wcześniej na to nie wpadłam:D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja w pierwszym trymestrze miałam tak: stres- pawik od maleństwa- spokoj ;) ja ostatnio byłam spokojna, stres mnie złapał jak juz jechaliśmy na wizytę. Nadulek trzymam kciuki za ta amnio

KotMisia, nadulek lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczny muszę się wygadać :(
    Wiem, że Wy macie duże problemy i że to co mnie męczy to wydaje się śmieszne ale na dluższą metę tracę nerwy.
    Jak wiecie mieszkamy z moimi rodzicami, mieszka też z nami moja babcia. I to ona jest źródlem zamieszania. Ogólnie nie jest zla ale z wiekiem robo się coraz gorsza. Zaczęło się od tego, że przez to że mieszka z nami to nic nie robi. Ale to nic. Nie gotuje, nie sprząta, nawet miotły nie weźmie. Tylko myśli o sobie. Pojdzie do sklepu po chleb dla siebie to nawet cukierka nie kupi czy soku. Ale oczywiście to co my kupimy zjada na kilogramy.To nie chodzi o to, że jej wypominam ale jakoś chyba wypada skoro mieszkamy razem. Do dyrygowania nami jest pierwsza. Od sprzątania, po karmienie psa itp. srednio co 2 tygodnie są awantury bo babcia już takkogoś sprowokuje że od słowa do słowa jest ta sama śpiewka a brzmi ona tak, w roznej kolejności:
    1. wy starą babkę macie za nic
    2 przecież ja daje mamaie 300 zł na jedzenie
    3 gdzie się podziewają moje pieniądze
    4 na pomnik nie moge odłożyć
    5 pójdę wykopać sobie grób pod orzechem (na podwórku mamy taki wielki 60 leti orzech włoski)

Kurcze to w sumie głupota ale wyobraźcie sobie moją babcie która o godzinie 7 rano chodzi po ulicy w piżamie i szuka worka na śmieci bo już śmieciarka przejachała. Albo idzie do sklpu jak wieśniaczka. Trepy na nogach, fartuch wystaje, kurtka w której ja i mama chodzimy do kotłowni i stary beret. No wstyd jak nie wiem. Ktoś serio pomyśli że my jej wszytskie pieniądze zabieramy.... Ja np zawsze jak idę do lekarza to pożyczam od babci gotówkę a jak wracam do zajezdzam do bankomatu i oddaje. co ona robi z pieniędzmi to nie wiem ale to zaczyna mnie wyprowadzać z równowagi. Wiem, że to starszy człowiek ale czy ona musi tak nami dyrygować. A najbardziej obrywa się mi, bo to ja przebywam z nią 24/7 :( Już ostatnio jej mówię, że ma mi dać spokój bo przez nią urodzę i będzie miała moje dziecko na sumieniu. W sobotę to sie tak wściekłam bo na tapecie ciągle jest pies. Nasza Ryśka ma wrazliwy brzuszek i nie może jest jakiś smażonych rzeczy itp. W sobotę kurczak na obiad, z nózek zostaja takie resztki i babcia że to dla psa, mówię że Ryśka nie dostanie tylko sie zaniiesie psom sąsiada. Za chwilę patrzę a już babcia szykuje Ryśce. Aż kurwą rzuciłam. To potem ryk i kolejka punktów 1-5 w innej kolejności.
    Inny temat to mycie rąk po wyjściu z tolaety. Wg mojej babci opłukanie ich wodą to umycie.
    Sił już nie mam. Ciężarna i marudna babcia w jednym domu to za dużo..

ps. Osatnio mi powiedziała, że od kąd mieszkamy w domu to jest gorzej. Czyli wolałaby do 14:30 siedzieć sama w zimnym domu, bez obiadu i nie miec do kogo geby otworzyć. :(
    Przykro mi strasznie ale już nie moge się denerwować.

Przepraszam za tą moją chaotyczną wypowiedź...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja przechodze chwilowe zalamanie nerwowe... Bylam pewna na 100%, ze bedzie dziewczynka, juz nawet kupilam pake ciuchow w rozowym kolorze ;-) a teraz ani imienia, ani ciuszkow, wszystko trzeba zaczynac od zera... Jak zobaczylam jajeczka to padlam ;-) dobrze, ze nie bylam sama na usg, bo by mi nikt nie uwierzyl :-D
    Ale wazne, ze zdrowe :-)

Kochana masz jakieś +/- 20 tygodni zeby kupić tony niebieskich ubranek ;) Głowa do góry.
    PS. Ja wierzę w potwierdzone siusiaki, w dziewczynki do porodu "trzymam na dystans" :D

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nam dokladnie pokazywano worek mosznowy, wiec juz watpliwosci nie ma, tym bardziej, ze na polowkowym aparat byl super jakosci...
    No ale... wykluczone wady serduszka, wodoglowie, rozszczep kregoslupa, wszystkie organy sa na swoim miejscu, mozg i mozdzek prawidlowe, po 5 paluszkow u raczek i nozek...
    Wiem, ze to chore, ale jakos nie potrafie sie cieszyc :-( Pocieszam sie tym, ze zdrowe, ze dzieci wychowuje sie tak samo niezaleznie od plci, ale jednak niedosyt pozostaje... Duzy niedosyt... I o ile narzeczony juz sie z tym oswoil, o tyle ja tego nie moge przebolec ;-) Musze ochlonac :-)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich dobrych wieści i oczywiście trzymam mocno kciuki za następne :) powodzenia na wizytach ;)
    Katalina wyrazy współczucia wiem co to znaczy strata pupila ale pamiętaj czas leczy rany :)
    KotMisia współczuję i rozumiem Cię moja siostra też mieszka z naszą babcią która jest czasem naprawdę nieznośna. To dobra i kochana kobieta ale jest strasznie ciekawska i nadgorliwa ach szkoda gadać tylko mojej siostry mi żal bo musi mieć do babci stalowe nerwy, chyba nic na to nie da się zaradzić taki wiek :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja Cie rozumiem, bo moze akurat w moim przypadku nie było (jeszcze) zmiany płci to ostatnio po wizycie miałam takiego dola nie potrafiłam sie cieszyc. Lekarka mierzyła brzuszek, główkę nóżkę ale nic nie powiedziała i ja od razu stwierdziłam ze cos jest nie tak. Mimo, ze na koniec powiedziała ze jest ok. Chyba spokojniejsza bede po polowkowym. Wczoraj dzwoniłam to powiedzieli mi, ze miedzy 21-23 tygodniem a zarejestrować sie 2 tyg wczesniej. Ale to straszne, że mimo ze człowiek cce to nie potrafi sie cieszyć :/. Po 2 dniach od wizyty jest mi lepiej ;) poczekaj na spokojnie a wszystko sie w głowie ułoży ;)

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne kompletujecie sobie wyprawki dla maluchów :) wszystkie takie maciupeńkie ubranka są przesłodkie <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska jak narazie najbardziej szaleje moja mama :)

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka zajmij teraz głowę ślubem ostatnimi przygotowaniami
    Że narzeczony to juz zaakceptował to nic dziwnego faceci zawsze chcą pierwszego syna
    KotMisia już pisałyśmy że w każdej rodzinie jakieś kwiatki a z babciami to jeszcze gorzej im starszy człowiek tym bardziej zgryźliwy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ