Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny a Nam dziś 50 % stuknęło na wykresie i zaczynamy 21 tydzień
nie było nas wczoraj,więc dziś nadrabiamy wpisy.
pozdrawiamy i miłego popołudnia życzymy.madziorek, KotMisia, Magic, gosia86, Bluberry, nadulek, PIGULSKA, beti97 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Karolka ja sporo filmików na YouTube oglądałam i robiłam notatki
A wczoraj moja mama wpadła w szał zakupów i mi nakupiła tego... znaczy wnusiowiwiększość jest unisex. No i np kupiła skarpetki frotte i jedne śpioszki chyba (teraz nie pamiętam dokładnie) takie właśnie welurowe, ale to może się przydać, bo różnie z tą pogodą jest. Czasem w maju upały jak latem a czasem śnieg.
Wracam do lepienia pierogów, musiałam małą przerwę zrobić, bo zmęczona jestemgosiunia lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki, dawno mnie nie było.... strasznie dużo postów ;p
Katalina przykro mi, ja też zawsze przeżywam gdy któryś ze zwierzaków odejdzie... ostatnio nawet sąsiada pies chorował to ja bardziej przeżywałam niż właściciel....
Elektra no a to Ci niespodziankaGratuluję
chciałam wam tylko powiedzieć że tatuś wczoraj pierwszy raz poczuł kopniaki Juniorai brzuszek rośnie
jak tak zawsze go wołałam i kładł rękę to nic nie czół albo mały przestawał się ruszać a wczoraj koło 23 takie popisy dawał że mówię do Krzysia "teraz to już musisz poczuć" i aż sam był w szoku że takie mocne kopy daje he he
ogólnie Junior w ostatnich dniach jest bardzo aktywny co bardzo mnie cieszy
we wtorek robiłam glukozę z 75g po 1 i po 2 godzinach... smak miała w miarę...
i wyniki zobaczę dopiero 22 u gin, w piątek idę do rodzinnego z wynikami moczu bo coś się doktor nie podobało z białymi krwinkami i też musiałam jeszcze raz robić ale myślę że jest ok
22 grudnia mam wizytę u gin na 12.
Później w autobus i znowu do rodziców na mazury, wracam do wa-wy dopiero po świętach
ach i znowu zmiana zdania co do szpitala... byłam już chyba zdecydowana na wszystkie szpitale w okolicy. Co jakieś 2 tygodnie zmiana zdania he he
ale teraz już raczej zostanę przy wyborze, bo nie daleko domu mamy prywatną małą klinikę w której przyjmuje bardzo fajna, miła gin ze szpitala w którym będę rodzić... "Szpital Ginekologiczno-Położniczy "Inflancka" SPZOZ" zależy mi bardzo żebym miała gina lub chociaż położne które znam w trakcie porodu... Zawsze to jakoś bezpieczniej będę się czuła jak już znajome twarze będą albo chociaż świadomość że wiedzą kto mniej więcej prowadzi ciążę bo to raczej będą sporadyczne wizyty, dlatego że 150 zł za wizytę + 100 USG ale raz na miesiąc nie zbiednieję a psychika spokojniejsza bo ta moja gin z przychodni tooooo jakaś taka bez zachwytu....gosia86, Magic lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było, bo odpoczywałam na wsi u rodziców. Wszystkim mamusiom gratuluję wspaniałych wieści z wizyt, Pigulska i Eklerka to zasilacie nam drużynę majówkową kolejnymi mężczyznami
Oj ten rok chyba będzie należeć do naszych synów
Eklerka swoją drogą to musiał być niezły szok, skoro zapewniano Cię dwa razy, że na 100% dziewczynka
Katalina bardzo mi przykro z powodu pieska
Magic jak zwykle kupiłaś cuda
Ja przedwczoraj przeszłam mały dramat, gdy znowu zobaczyłam ślad plamienia podbarwiony krwią na wkładce. Na szczęście było to jednorazowe i już się nie powtórzyło, więc nie wiem jaka mogła być przyczyna tego plamienia. Nieźle się wystraszyłam. Miłego dnia wszystkim. Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie wizytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:43
Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się będę niedługo zbierać na wizytę, bardzo proszę o kciuki żeby Maluch pokazał swoje "skarby"
Puella, gosia86, Magic, KotMisia, Bluberry, MiM, nadulek, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Karolcia ten rozowy w serduszka to cienki jest
ja nie wiem jakiej grubosci beda odpowiednie na maj. Szczerze patrzac na zmiany jakie zaxhodza w pogodzie ze zima czasami moze przyjsc pod koniex kwietnia a czy maj bedzie cieply?? Nie wiem ale lepiej miec jedna taka sztuke
ja kupilam te spiochy na dlugi rekaw z tego wzgledu ze maja rekawy zakonczone takimi zaslepkami zeby dziecko sie nie podrapalo
mysle ze teraz jak bede kupowac to juz wieksze na 6-9 miesiecy choc nie wiem czy warto
teraz musze spisac co mam i zobaczyc czego mi jesscze brakuje
gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Karolcia ten rozowy w serduszka to cienki jest
ja nie wiem jakiej grubosci beda odpowiednie na maj. Szczerze patrzac na zmiany jakie zaxhodza w pogodzie ze zima czasami moze przyjsc pod koniex kwietnia a czy maj bedzie cieply?? Nie wiem ale lepiej miec jedna taka sztuke
ja kupilam te spiochy na dlugi rekaw z tego wzgledu ze maja rekawy zakonczone takimi zaslepkami zeby dziecko sie nie podrapalo
mysle ze teraz jak bede kupowac to juz wieksze na 6-9 miesiecy choc nie wiem czy warto
teraz musze spisac co mam i zobaczyc czego mi jesscze brakuje
Magic...gdzie kupujesz?Magic lubi tę wiadomość
-
Alma ja tez dzis zobaczylam dosc duzo brazowawego uplawu ale brzuch nie boli, zadnych skurczy twardnienia a mala sie rusza. Napisalam do gin ale xhyba sie na mnie wkurzyla za wizyte w szpitalu bez uzgodnienia z nia. Chyba zaposze sie po nowym roku do gina na nfz. I chyba rozwaze zmiane szpitala...wole warszawski. I znow rozwazam Inflancką.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Puella wrote:Magic...gdzie kupujesz?
akurat wczoraj dostawe mieli i dosc wysoka cena byla
Magda_Maj ja wlasnie tez rozwazam InflanckąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:08
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic jak to się na Ciebie wkurzyla za wizytę w szpitalu? U mnie jak coś się działo, to nie zawsze dzwoniłam do gina, tylko od razu na IP, więc to chyba normalne zachowanie ze strony zestresowanej matki. Dziewczyny czy któraś z Was robiła darmowe badanie HIV w sanepidzie? Bo mi gin powiedział, że oni tam teraz niechętnie kobietom w ciąży je wykonują i że trzeba naściemniać
Magic lubi tę wiadomość
-
Jeżeli jest to śluz pomieszany z krwią to niema czym się martwić. Gorzej jeżeli jest to krew - tak mi powiedziała położna jak byłam na spotkaniu a pytałam się o różowy śluz Dorotki.
A brązowy śluz to stara, utleniona krew - albo po seksie, albo Maluch się rozpycha, albo z szyjkitak mi sie wydaję - nie wiem na pewno
Babcia była napiekła placuszków z malinamiwięc leżę i zdycham
a brzuch mrowi
Nie wiem dlaczego ale mój to najbardziej się rusza jak jestem u rodziców w domu i Babcia mnie futrujęPewnie dlatego że już czuję że będzie tam przebywał jak wrócę do pracy
oj jak ja bym chciała do LUDZI!Magic, gosia86, alma, dorota1987 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
No nie wiem. Ale jak martwił mnie ten twardniejący brzuch to napisałam co mam zrobić. Nakazała brac magnez i nospe a na drugi dzień położna mnie nastraszyła, że to może być skracająca się szyjka i poleciła wizyte na IP w celu zbadania. A na miejscu mnie bradzo ładnie lekarz potraktował. Opisałam wszystko w pamiętniku.
A o tym badaniu na HIV to nie słyszałam. Nie pomoge niestetyLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
alma wrote:Dziewczyny czy któraś z Was robiła darmowe badanie HIV w sanepidzie? Bo mi gin powiedział, że oni tam teraz niechętnie kobietom w ciąży je wykonują i że trzeba naściemniać
mi gin dała kartkę z badaniami które mam zrobić i tam było badanie HIV...
poszłam oddałam krew i tyle, nic nie musiałam tłumaczyć... to badanie jest podobno normalne u kobiet w ciąży...
ja robiłam w zwykłym punkcie laboratoryjnym...
OOooooo Magic to może akurat się spotkamy na porodówce he he
albo zdasz recenzje jak byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:06
-
No kochana mam pare opinii znajomych wiec nie ma co sie zastanawiac
napisala do mnie siostra cioteczna ktora jest w 7 miesiacu ciazy i nie zgadniecie kogo urodzi w marcu.... SIUSIAKA! To jakaś zmowa??gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
ach no to dobrze bo ja mam opinie tylko z Madalińskiego i wstępnie finał tam miał być.
Ale tam nie ma żadnego lekarza który w pobliżu pracuje... no ale skoro mówisz że nie ma co się martwić to spoko.... będziemy jechać na inflancką (kawałek z domu to jest, mam nadzieję że korków nie będzie)
7 stycznia zaczyna się szkoła rodzenia na inflanckiej i się zastanawiam czy chodzić... to coś daje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:06