X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia i Ofe ja to lubię być sama w domu. Trzech pozostałych domowników (Szanowny, Córka i Kot) uwielbiają się snuć za mną po domu... Jak cień :) Szanowny domaga się uwagi i zrozumienia dla jego cierpienia (uderzył sie w palec i ma siniaka),młoda po prostu chodzi za mną i chce mi pomagać (oczywiście że daje się wyręczać w wieszaniu prania ;)) a kot jedzenia :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:39

Bluberry, Karolcia88, KotMisia, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj kot codziennie wieczorem dostaje smakolyki. I wczoraj się skończyły i kocur nie dostał. No i rano kupa w przedpokoju. I to na raty. W dwóch kątach. Zlosliwiec mały.

Jak mieszkaliśmy sami to uwielbialam wyjazdy Misia na mecze. 2 dni tylko dla mnie :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś nie lubię być sama w domu. Nie umiem niczym się zająć, puścić muzyki...tylko nasłuchuje...nie wiem czego. Czy się ktoś nie chce włamać? (w okolicy zdarzają się włamania), czy jakiś kurier czy listonosz nie przyszedł? (bo nie mam dzwonka przy furtce, a podwórka strzeże Cerber (tzn. Strong, taki do zagłaskania owczarek niemiecki 12letni, ale ma słuszny głos i nikt nie wie, że jest kochany). Jestem nienormalna.

dqprj44jymj31xvy.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Sok z żurawiny moze pomóc a lekarz nic nie poradził?

nie bo nie był to mój prowadzący.. a wyniki odebralam po wizycie;/

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat się dziwi jak ja wytrzymuję sama w domu mawia że pire.olca można dostać jak tak się siedzi ale wszystko to kwestia przyzwyczajenia
    Poza tym ja bardzo lubię swój dom i świetnie się w nim czuję

Dzisiaj żurek na obiad

MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj o 17 mamy połówkowe. Od rana zaliczyłam labo. Oczywiście babcia w poczekalni musiała wypytać co za badania robię. I jak usłyszała że tarczyca to z 5 razy powtórzyła że to bardzo źle na płodność wpływa. Skwitowałam że jestem już w ciąży. W ogóle patrzyła na mnie jak na ciężko chorą. Uświadomiłam ją że nie robię z swojej niedoczynności wielkiej choroby :p Ogólnie to panie z labo już mnie kojarzą i zawsze zagadają. W końcu średnio raz na 4 tyg tam jestem.

Co do porządków i gotowania. Na jutro mam już ugotowaną kapustkę z grochem, trzeba ją już tylko doprawić. Do kopca Kreta muszę dokupić składniki bo też ma być na jutrzejszą Wigilię u znajomych. Chałupa ogarnięta, pranie zrobione więc mogę chwilę odpocząć. W zasadzie dobrze że mam tyle zajęć to nie myślę o wizycie. Właśnie przed chwilą dzwoniła pani z rejestracji żeby potwierdzić wizytę :) Młody chyba czuje pismo nosem bo siedzi dzisiaj cichutko , może ze 2 razy mnie puknął.

No to lecę dalej do roboty bo muszę pocerować, umyć sobie głowę bo póki co styl roboczy, wyjść z psiakiem no i może zdążę zakupy jeszcze zrobić.

Co do facetów. Mój jakoś nie chce się do mnie dotykać. Moja figura średnio mu leży :( no ale niech wybaczy w ciąży nie da rady mieć płaskiego brzucha. Chyba jest zaskoczony tym jak zmienia się moje ciało. Oczywiście posmyra mnie po brzuchu od czasu do czasu, ale nic więcej. Na dodatek tęskni za pozycjami z przed ciąży i twierdzi że właściwie ta jedna już mu się znudziła. No i dzisiaj walnęłam focha. A co przecież kobieta w ciąży też potrzebuje czułości a nie jeszcze dobrze nie urodziłam a jestem już mamuśka pełen etat. Mamy dzisiaj na ten temat porozmawiać, zobaczymy co z tego wyniknie. Ja mu powiem że obniża moje poczucie wartości, bo jeżeli ja dla niego nie jestem atrakcyjna to jak ja sobie mam się podobać?

Magic, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti97 Trzymam kciuki za połówkowe ;)

My wczoraj byliśmy. Okazało się, że na 100% będzie syn :) nie ma już nawet cienia wątpliwości :)
    Wszystkie parametry są w normie, a Pani doktor zrobiła nam piękny prezent w postaci zdjęcia 3D ;)
    Nie wiedziałam, że takie cuda refunduje NFZ :)
    może uda mi się wkleić :
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/18/BOBAS.th.jpg

No i moje szczęście waży już ok. 390 g - to już brzmi tak realnie :)
    Kopie coraz mocniej.
    Dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie - stąd pewnie słabsze odczuwanie kopniaków niekiedy...
    Bo jeśli chodzi o bulgotanie i przelewanie - to mnie w ogóle w tej ciąży ominęło...
    :)
    Za tydzień Święta! :)

madziorek, AGA 30, MiM, KotMisia, katalina, beti97, Magic, gosia86, alma, maribel, czarna panda, Bluberry, PIGULSKA lubią tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny szkrabik ;) ja to nie wiem kiedy pojde pewnie mi sie nałożą 2 wizyty. Trzeba bedzie pasa zacisnąć, bo wszędzie trzeba zapłacić :/ jeszcze ubezpieczenie samochodu. Zawsze jak mój maz sam idzie to daje na 2 raty i ta druga wlasnie po świętach jest płatna :/

201505111762.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy MADZIOREK :)
    Ja z kolei mam męża, który we krwi ma oszczędzanie i spłacanie wszystkiego od razu. Chociaż to z głowy ;)
    Tobie wizyta wypada już w styczniu? :)

f2w3s65gudn84bn0.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Szanowny nie wie ile, za i kiedy co płacimy :) Bo jak on płacił to odcięli nam wszystko gaz, prąd, telefon. Bo mu sie zapomniało.

03.02.2014
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, maci link do tego pliku, w którym uzupełniamy Majówki? ;)
    Bo ja muszę zmienić na SYN :)

f2w3s65gudn84bn0.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez nie płaci rachunków tylko za samochód i on płacąc na raty widzi korzyść bo chwilowo zapłaci mniej :P a ja siadam płace wszystko od razu a potem słucham ze znowu zapłaciłam rachunki bo na koncie licho :P

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja mu powiem że obniża moje poczucie wartości, bo jeżeli ja dla niego nie jestem atrakcyjna to jak ja sobie mam się podobać?

Beti błagam nie uzależniaj poczucia własnej wartości od faceta. To jak my siebie postrzegamy przekłada się jak nas ludzie odbierają :) Mimo iż nosze rozmiar 44/46 zawsze mam pełno adoratorów :) Bo ja jestem atrakcyjna!! I inni to widzą! A Szanowny umiarkowanie zazdrosny :). Oh jak to podnosi temperaturę związku :)

madziorek, gosia86, alma lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada wizyta u lekarza prowadzącego wypada mi 5 stycznia i jakos mniej wiecej w tym czasie moge miec połówkowe, ale jak dzwoniłam to babka mnie nie umówiła tylko powiedziała, zeby zadzwonic 2 tyg przed

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek a gdzie zdecydowałaś się pójść na połówkowe ?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Gratuluję udanych wizyt standardowych i połówkowych :)

U mnie nastrój trochę depresyjny. Wczoraj zaliczyłam pierwszą w ciąży kłótnię z mężem. Powiedział jedno słowo za dużo. Potem przeryczałam cały wieczór.

Ciągle mam problemy zdrowotne. Po 5 dniach leżenia było już dobrze i coś mnie podkusiło, żeby podjechać do biura i osobiście oddać L4. Efekt był taki, że w poniedziałek znów się pogorszyło. Leżę znów od wtorku. Co wyjdę na zewnątrz, to infekcja wraca :(

Poza tym wymieniłam dziś kilka maili z szefem. Ewidentnie próbuje wzbudzić we mnie wyrzuty sumienia, że zostawiam koleżankę samą z zamknięciem roku (pracuję w księgowości). No i osiągnął to, co chciał - mam wyrzuty sumienia. Koleżanka jest naprawdę bardzo w porządku, mówi, że rozumie i że mam się absolutnie nie przejmować, bo taka praca, ale ten dupek manipulator swoje osiągnął.

Pozytyw taki, że z ciążą wszystko w porządku. Mały jest bardzo aktywny. Strasznie się rozpycha :) Zwłaszcza wieczorami jak próbuję usnąć i w nocy! Budzę się o 4 rano i do 6 nie śpię, potem usypiam i budzę się 10-11. Trwają burzliwe dyskusje nad imieniem. Przerabialiśmy już Wojtka, Michała, teraz na tapecie Filip i Piotr :) Połówkowe mam za 11 dni, a dokładnie 29.12 o 16h20.

Trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 12:10

gosia86 lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ide u siebie gdzie mi moja prowadząca polecała. U nas jest 2 lekarzy, którzy sie tym zajmują. Koszt 200 zł wiec nie opłaca mi sie jechac do Wrocławia.

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miał byc Jaś a teraz sie wahamy miedzy Jasiem a Kubusiem <3

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to chyba do maja będziemy obradować. Jak na złość co do imienia żeńskiego byliśmy w 100% zgodni, a na męskie nie możemy się zdecydować. Moja koleżanka jest w 21tc i dla odmiany oni mieli wybrane imię dla chłopca. Wczoraj okazało się, że będzie dziewczynka i też obradują :)

gosiunia lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ