X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z południa, chociaż nie mam za blisko do Zakopanego i jeszcze nie widziałam śniegu tej pseudo-zimy:) Idę spać, oby coś dobrego się przyśniło, bo ostatniej nocy śniło mi się, że byłam w szpitalu i czekałam na poród. Nic specjalnego...

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:35

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Blueberry, może tak będzie. Nikt ich nie zmuszał do ślubu, ani dziecko ani otoczenie...w grę nie wchodziła też kasa ani pozycja społeczna, więc w takim razie miłość. Czasem trudno ją znaleźć w tych czasach, a oni znaleźli tylko o tym zapomnieli. Czasem życie stawia nam próby, a czasem proza życia rozmija się z wyobrażeniami na temat przyszłości. Muszą doceniać to co mają, tę drugą osobę u swojego boku, muszą to zrozumieć sami, trudno coś takiego komuś wbić do głowy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biszkopt...mhhh :)

Bluberry lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:57

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/i2/oferta/laktator-elektryczny-tommee-tippee-CID88-ID8eH8j.html#:8e27c5a184
    http://olx.pl/i2/oferta/profesjonalny-detektor-tetna-plodu-wyswietlacz-doppler-vcomin-CID88-ID8h9b5.html#5e83cef2d3

Cześć dziewczyny
    Polecam detektor tetna płodu oraz lakrator elektryczny.

Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży.

46aa9802c2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas pada, a właściwie leje. Całą noc lało. Zrobiłam barszcz ale jakoś mam kapcia w gębie nie wiem czy smaczny wyszedł. Niedługo pojadę do mamy sprzątać dalej po remoncie. Może jej na spróbunek zawiązę, żeby się nie okazało że lurę zrobiłam :p tak deszczowej i dziwnej zimy to dawno nie widziałam. Młoda już mnie dzisiaj po 5 obudziła. A wieczorem tak wierzgała że mówiłam do brzuszka " Wikuniu idź już spać bo mamusia jest zmęczona, cały dzień latałam"ale Wikunia miała inne plany na noc. Do tego pobolewa mnie podbrzusze , zwłaszcza jak chcę się ruszyć. W nocy przynosiło ulgę siku, ale mogłabym się wypróżnić bo sedes mi się przez cała noc śnił a tu nic :( to sprawka żelaza.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My dziś połówkowe o 16, baaaardzo zestresowana jestem... W nocy obudziłam się o 2:30, bo dwóch dresów wymyśliło sobie puszczanie petard co dwie minuty.... Mały się wystraszył i zdenerwował, zaraz czułam jak się przewraca.. Potem wymyślił że jest głodny :P Do 4:30 oglądałam z mężem film, bo on też przeze mnie spać nie mógł ;)

W każdym razie co chciałam usnąć to myślałam o wizycie.. czy wszystko będzie ok.. Ale jestem szczęśliwa że dziś mojego fikołka zobacze :)

Karolcia, współczuję Ci, uśpienie psa, to najgorszy z możliwych scenariuszy odejścia naszego pupila :( Wiem co czujesz, bo dwa psy mi otruto - oba zdechły niestety, a tydzień temu właśnie musieliśmy uśpić Rafika, bo już był w krytycznym stanie przez ten nowotwór :( Święta to chyba jeszcze gorszy czas, na przeżywanie rozstania z psiakiem.. mój na przykład święta kochał.. to było widać, cały radosny był na gotowanie, choinkę, śnieg.. W tym roku nie doczekał tego wszystkiego. Karolcia, trzymaj się dla swojego Maluszka.. i nie zadręczaj się, źli ludzie i tak chodzą po świecie, to mogło się zdarzyć wcześniej czy później jak taki gość ma nierówno pod sufitem..

czarna panda lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:57

Bluberry, dorota1987, Karolcia88, katalina, gosiunia, czarna panda, nojaniewiem, Jagódkaaa lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komin Gosiu cudny :)
    a ja mam badanie o 11:20 i już powoli zajadam stres...

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak do tej pory nic mi większego nie doskwieralo, tak dopadło mnie zaparcie, śliwki nie pomagają, kiwi nie pomaga, masakra jakaś... Moja ciężarna siostra z tego powodu wylądowala w szpitalu dwa miesiące temu,matko w życiu czegoś takiego nie miałam...

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:36

• miscelle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po kefiry w takim razie

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zaparcia świetnie działają czipsy jabłkowe, które moja mama robi w suszarce do owoców/warzyw/grzybów, Rewelacja :)
    A no i oczywiście surowe jabłka popite wodą gazowaną - nie dolecisz do wc :D

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też leje i wieje, że szok...byleby nie pourywało jakiś kabli i nie było wigilii przy świeczkach i ciastkach. Powodzenia przy wizytach MiM, Katalina i Blueberry.

Wiecie co wczoraj mój mąż powiedział mi przed snem? "ja bym tak najbardziej to już chciał wziąć Jaśka na ręce i tak sobie go położyć na brzuszku". Wzruszające to takie dla mnie, ale trzeba jeszcze trochę poczekać.

czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, dalej w bardzo smutnym nastroju.
    Musze sie jakos ogarnac bo dziecko czuje, ze matka smutna i mnie smyra od srodka (chociaz tyle bo ostatnio malo co dawalo o sobie znac).
    dziekuje Dziewczyny za slowa pocieszenia, jestescie Kochane!

Prosze sie nie denerwowac przed wizytami, wszystko bedzie dobrze! ♡

Dorota, lepiej zeby Jasiek nie posluchal taty tylko grzecznie siedzial w brzuchu przez kolejne 19 tygodni.. :)
    Nie ma co sie az tak spieszyc,zima paskudna w tym roku, niech lepiej poczeka na maj bo to najpiekniejszy miesiac:)
    (A my wbrew wszelkim przesadą, gadaniu babc, ciotek zwielismy slub w polowie maja♡ i bylo przepieknie ♡)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie Karolcie maj to zawsze będzie już dla Ciebie piękny miesiąc, a ja Jasia jeszcze nigdzie nie puszczam:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialam napisac, witamy sie w 5 miesiacu :)

dorota1987, gosia86, gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny co czujecie w związku z pieskami. Ja miałam pieska Maksia. Domowy przytulak :)
    I zginął 4 lata temu w wigilię :( przejechał go samochód.... A to był najmądrzejszy piesek na świecie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a32899a450.jpg

A my nadal chore :( już nie wiem jak mogę sobie pomóc na to gardło :(

Ciekawe jak tak Eklerka :)

katalina lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny;)
    Dorota fajnie Twój mąż powiedział, mnie wzrusza jak mój mąż od czasu do czasu też coś w tym stylu powie. Rzadko mu się to zdarza ale zdarza. Ostatnio w nocy jak zasypialiśmy przytulił mnie i powiedział- Nigdy Cie nie opuszczę, zawsze będę z Toba;) Słodkie to było.

Bluberry rzuć jakieś zdjęcia jak będziesz już miała. Powodzenia na wizytach!
    Mi lekarz powiedział żebym przyniosła pendriva to mi przegra zdjęcia z połówkowego. Jejku i dowiem się nareszcie płci;) Bo już nie mogę jak czytam Was a Wy już po imieniu piszecie o swoich dzieciaczkach;) Ja też tak chceee;)

Piszecie dziewczyny o zaparciach ja nigdy jeszcze nie miałam mam nadzieje że tak zostanie. Ostatnio spotkałam koleżankę w przechodni i mówiła że ma hemoroidy;/(25 tydzień)
    Kurde tego to nie chciałabym mieć.
    Ja się zbieram i wyruszam w poszukiwaniu prezentów (został mi mąż i teściowa)
    Miłego dnia!

dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ