X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z południa, chociaż nie mam za blisko do Zakopanego i jeszcze nie widziałam śniegu tej pseudo-zimy:) Idę spać, oby coś dobrego się przyśniło, bo ostatniej nocy śniło mi się, że byłam w szpitalu i czekałam na poród. Nic specjalnego...

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:35

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Blueberry, może tak będzie. Nikt ich nie zmuszał do ślubu, ani dziecko ani otoczenie...w grę nie wchodziła też kasa ani pozycja społeczna, więc w takim razie miłość. Czasem trudno ją znaleźć w tych czasach, a oni znaleźli tylko o tym zapomnieli. Czasem życie stawia nam próby, a czasem proza życia rozmija się z wyobrażeniami na temat przyszłości. Muszą doceniać to co mają, tę drugą osobę u swojego boku, muszą to zrozumieć sami, trudno coś takiego komuś wbić do głowy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biszkopt...mhhh :)

Bluberry lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:57

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/i2/oferta/laktator-elektryczny-tommee-tippee-CID88-ID8eH8j.html#:8e27c5a184
    http://olx.pl/i2/oferta/profesjonalny-detektor-tetna-plodu-wyswietlacz-doppler-vcomin-CID88-ID8h9b5.html#5e83cef2d3

Cześć dziewczyny
    Polecam detektor tetna płodu oraz lakrator elektryczny.

Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży.

46aa9802c2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas pada, a właściwie leje. Całą noc lało. Zrobiłam barszcz ale jakoś mam kapcia w gębie nie wiem czy smaczny wyszedł. Niedługo pojadę do mamy sprzątać dalej po remoncie. Może jej na spróbunek zawiązę, żeby się nie okazało że lurę zrobiłam :p tak deszczowej i dziwnej zimy to dawno nie widziałam. Młoda już mnie dzisiaj po 5 obudziła. A wieczorem tak wierzgała że mówiłam do brzuszka " Wikuniu idź już spać bo mamusia jest zmęczona, cały dzień latałam"ale Wikunia miała inne plany na noc. Do tego pobolewa mnie podbrzusze , zwłaszcza jak chcę się ruszyć. W nocy przynosiło ulgę siku, ale mogłabym się wypróżnić bo sedes mi się przez cała noc śnił a tu nic :( to sprawka żelaza.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My dziś połówkowe o 16, baaaardzo zestresowana jestem... W nocy obudziłam się o 2:30, bo dwóch dresów wymyśliło sobie puszczanie petard co dwie minuty.... Mały się wystraszył i zdenerwował, zaraz czułam jak się przewraca.. Potem wymyślił że jest głodny :P Do 4:30 oglądałam z mężem film, bo on też przeze mnie spać nie mógł ;)

W każdym razie co chciałam usnąć to myślałam o wizycie.. czy wszystko będzie ok.. Ale jestem szczęśliwa że dziś mojego fikołka zobacze :)

Karolcia, współczuję Ci, uśpienie psa, to najgorszy z możliwych scenariuszy odejścia naszego pupila :( Wiem co czujesz, bo dwa psy mi otruto - oba zdechły niestety, a tydzień temu właśnie musieliśmy uśpić Rafika, bo już był w krytycznym stanie przez ten nowotwór :( Święta to chyba jeszcze gorszy czas, na przeżywanie rozstania z psiakiem.. mój na przykład święta kochał.. to było widać, cały radosny był na gotowanie, choinkę, śnieg.. W tym roku nie doczekał tego wszystkiego. Karolcia, trzymaj się dla swojego Maluszka.. i nie zadręczaj się, źli ludzie i tak chodzą po świecie, to mogło się zdarzyć wcześniej czy później jak taki gość ma nierówno pod sufitem..

czarna panda lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:57

Bluberry, dorota1987, Karolcia88, katalina, gosiunia, czarna panda, nojaniewiem, Jagódkaaa lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komin Gosiu cudny :)
    a ja mam badanie o 11:20 i już powoli zajadam stres...

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak do tej pory nic mi większego nie doskwieralo, tak dopadło mnie zaparcie, śliwki nie pomagają, kiwi nie pomaga, masakra jakaś... Moja ciężarna siostra z tego powodu wylądowala w szpitalu dwa miesiące temu,matko w życiu czegoś takiego nie miałam...

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:36

• miscelle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po kefiry w takim razie

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zaparcia świetnie działają czipsy jabłkowe, które moja mama robi w suszarce do owoców/warzyw/grzybów, Rewelacja :)
    A no i oczywiście surowe jabłka popite wodą gazowaną - nie dolecisz do wc :D

03.02.2014
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też leje i wieje, że szok...byleby nie pourywało jakiś kabli i nie było wigilii przy świeczkach i ciastkach. Powodzenia przy wizytach MiM, Katalina i Blueberry.

Wiecie co wczoraj mój mąż powiedział mi przed snem? "ja bym tak najbardziej to już chciał wziąć Jaśka na ręce i tak sobie go położyć na brzuszku". Wzruszające to takie dla mnie, ale trzeba jeszcze trochę poczekać.

czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, dalej w bardzo smutnym nastroju.
    Musze sie jakos ogarnac bo dziecko czuje, ze matka smutna i mnie smyra od srodka (chociaz tyle bo ostatnio malo co dawalo o sobie znac).
    dziekuje Dziewczyny za slowa pocieszenia, jestescie Kochane!

Prosze sie nie denerwowac przed wizytami, wszystko bedzie dobrze! ♡

Dorota, lepiej zeby Jasiek nie posluchal taty tylko grzecznie siedzial w brzuchu przez kolejne 19 tygodni.. :)
    Nie ma co sie az tak spieszyc,zima paskudna w tym roku, niech lepiej poczeka na maj bo to najpiekniejszy miesiac:)
    (A my wbrew wszelkim przesadą, gadaniu babc, ciotek zwielismy slub w polowie maja♡ i bylo przepieknie ♡)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie Karolcie maj to zawsze będzie już dla Ciebie piękny miesiąc, a ja Jasia jeszcze nigdzie nie puszczam:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialam napisac, witamy sie w 5 miesiacu :)

dorota1987, gosia86, gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny co czujecie w związku z pieskami. Ja miałam pieska Maksia. Domowy przytulak :)
    I zginął 4 lata temu w wigilię :( przejechał go samochód.... A to był najmądrzejszy piesek na świecie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a32899a450.jpg

A my nadal chore :( już nie wiem jak mogę sobie pomóc na to gardło :(

Ciekawe jak tak Eklerka :)

katalina lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny;)
    Dorota fajnie Twój mąż powiedział, mnie wzrusza jak mój mąż od czasu do czasu też coś w tym stylu powie. Rzadko mu się to zdarza ale zdarza. Ostatnio w nocy jak zasypialiśmy przytulił mnie i powiedział- Nigdy Cie nie opuszczę, zawsze będę z Toba;) Słodkie to było.

Bluberry rzuć jakieś zdjęcia jak będziesz już miała. Powodzenia na wizytach!
    Mi lekarz powiedział żebym przyniosła pendriva to mi przegra zdjęcia z połówkowego. Jejku i dowiem się nareszcie płci;) Bo już nie mogę jak czytam Was a Wy już po imieniu piszecie o swoich dzieciaczkach;) Ja też tak chceee;)

Piszecie dziewczyny o zaparciach ja nigdy jeszcze nie miałam mam nadzieje że tak zostanie. Ostatnio spotkałam koleżankę w przechodni i mówiła że ma hemoroidy;/(25 tydzień)
    Kurde tego to nie chciałabym mieć.
    Ja się zbieram i wyruszam w poszukiwaniu prezentów (został mi mąż i teściowa)
    Miłego dnia!

dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ