Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też domówkowo będzie, spotkanie ze znajomymi (koleżanka ma synka w tym samym wieku co ja i również jest w ciaży, także sporo wspólnych tematów).
Dziewczyny, jeżeli chodzi o imię wybierajcie takie, które Wam się podoba. Wszystkim nie dogodzimy. Jak oznajmiłam rodzinie, że będziemy mieli Ignasia -afera była (co ty robisz? co to za imię? itd.). Teraz wszyscy się już do niego przyzwyczaili i nie ma żadnego problemu. W święta powiedzieliśmy, ze teraz będziemy mieli dziewczynkę - Polę i znowu rodzinie nie przypadło do gustu, także ja olewam wszystkie opinie.gosiunia lubi tę wiadomość
-
My dla chlopaka mamy imie Michal na co siostrzenica meza mowi do mnie prosze, prosze was nie dawajcie tego imienia, kazde inne tylko nie to bo jej sie zle kojarzy i tyle Michalow do okola. A co mnie to obchodzi... Nam sie podoba i w rodzinie nie ma jeszcze Michala. Z reszta powiedzialam przy stole, ze beda musieli zaakceptowac to jakie imie wybierzemy bo ja kazdemu nie dogodze i mnie nie obchodzi reszta.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBez kitu. Z imionami trzeba przed faktem dokonanym postawić. Ja nie chcę kolejnej Mai lub Leny więc wybrałam oryginalnie. Ja też mam na imię Laura i kiedyś nie było w rejonach żadnej innej i też przeżyłam.a przez to że pracowałam 4 lata w przedszkolu to dokładnie wiem jakie imiona są na topie czyli jakich nie nadawać
-
Gosia- jeśli chodzi o babcię to reakcja była mniej więcej taka jak się spodziewałam "ale nam zrobiłaś niespodziankę". i tyle, bez żadnego pytania o termin, jak się czuję, co będziemy mieć (sami nie wiemy, ale mogła zapytać)..a wczoraj jak byliśmy u kuzynostwa męża to bardzo pozytywnie, o wszystko pytali.
-
no właśnie ja też nie chciałabym takiego co teraz jest na topie, ale tez nie chcę jakiegoś wymyślnego. kiedyś jeszcze jak byłam małą dziewczynką podobała mi się julia, ale po tym szale na Julki nie nazwę tak córki.
maje i leny też mam dość, poza tym nie podobają mi się.
gdzieś 2 lata temu zaczęło mi się podobać Liliana, ale teraz widzę zaczyna się na nie moda, i nie chcę żeby było tak jak w przypadku Julki.
no i mętlik, nie wiem nic. -
mi się podobają takie krótkie imiona, jak Ada, Nina, Nadia, ale przez chwilę też myślałam o Lilce i Mai. Z kolei dla chłopca podoba mi się Bartek, Mateusz, Filip.
A mąż jeszcze przed ślubem mówił,że jak będziemy mieć syna to Radka... -
Karolcia mi też się wydaje, że to był ból więzadeł.
Z imionami to rzeczywiście jest problem, u nas jak usłyszeli o Natanielu, to taki protest, że masakra- a bo oni nie słyszeli o takim imieniu i skrzywdzimy dziecko.W pewnym momencie prawie się poryczalam i naprawdę w to uwierzyłam. Ale potem zdałam sobie sprawę, że nnaprawdę imię to kwestia gustu i jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Więc my kierujemy się własnym gustem i przede wszystkim sercem. A powiem Wam ciekawostkę - moja koleżanka w trakcie ciąży nie m mogła wybrac imienia dla synka, bo nic jej się nie podobało. Poszła na koncert jakiegos rosyjskiego kompozytora i tam dziecko tak ją kopało, jak nigdy- więc nadała mu imię po tym artyście- VadimWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 10:18
czarna panda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja z Synem też miałam problem i pewnego dnia mnie oświeciło i z wyrazów MIŁość KAmila i JOanny popfrzestawiałam litery i wyszedł MIKOŁAJ
niestety z córką nie mam żadnego pomysłu, więc pewnie będę brała coś co fajnie brzmi. a jak na razie to nic
gosia, nazwisko na D mam, więc imię na D trochę mi się gryzie -
miałam kolezanke Kamilę, która była krótko mówiąc głupia. właśnie to jest jeszcze 1 problem , że niektóre imiona zbyt silnie mi się kojarzą.
hm a może Emilka ? z nikim mi się nie kojarzya podobnie.
myślę myślę myślę.... !! -
Achhhhh te imiona,rodzinie i znajomym nigdy się nie dogodzi bo zawsze będzie się im z kimś kojarzyło. Najważniejsze aby rodzicom się podobało
Jak już dzidzia przyjdzie na świat to i rodzinie imię zacznie się podobać
My dla chłopaka wybraliśmy imię ADAM, a dla dziewczynki NATALIA
Truskaweczka250, alma lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny jak tam po świętach? ja tak ciężko się czuje nie jadłam dużo ale już wszystkiego nam dosyć dzisiaj obudziłam się w bólem głowy trochę przeszło ale nie czuje się najlepiej:( wczoraj mój A słuchał brzuszka i stwierdził że słychać pływanie rybek hehe szkoda że ja nie czuje jeszcze ruchów bo bardzo bym chciała:) ale wczoraj u moich rodziców tak przy wszystkich głaskał mój brzuszek taki dumny przyszły tata:)milutkie to było:)
-
My z mężem wybraliśmy takie imię, które nam się podoba i nie patrzymy na zdanie innych. Zawsze się znajdzie ktoś, komu się będzie źle kojarzyło. U nas będzie synek, Tobiasz. Mam w nosie czy się komuś podoba czy nie:)
Miłego dnia Majóweczki:)
alma, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gosiu w moich rejonach imie Pola nie wystepuje czesto. Za to Julie,Leny, Zuzie, Emilki,Maje, Nikole,Hanie,Zosie sa czeste. Dla chlopakow Kuba, Jas, Natan, Nataniel, Bartek,Igor,Michal.
Ja mam na imie Kamila i podoba mi sie moje imie , moja siostra to Magda i tez jest fajne moim zdaniem i moglabym tak nazwac corke no ale juz nie da rady.
Na poczatku ciazy wkrecilam sie na Majke a teraz to nie wiem bo pozniej bedzie 40-letnia Maja ? Jakos mi nie pasi do doroslej osoby. Ale znow inne imiona nie pasuja mi do mojego dziecka.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam że niby Kasia to takie pospolite ale teraz rzadko dają takie imię i mało jest a ładne sama mam Katarzyna na imię
Jak same popularne będzie każdy wybierał to w przedszkolach i szkołach w klasie będą same (Oliwki, Nikole Amelki i Alany) hehe ja tam stawiam na ładne i rzadko dawane:)