X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Najaniewiem - ja tez mam wizyte 16.01 o 15:30 a Ty?

Witam w nowym roku :-)

Tez nie wyspalam sie. Spalismy u tesciow, tapczan twardy i cale plecy mnie bola. Ale corka zadowolona ze ma "ferje" u babci ;-)

Jeszcze się nie zapisałam na godzinę, jutro albo w poniedziałek zadzwonię :)

Magic lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie noworocznie. Glowa mi peka jakbym wypila sporo wodki ale to zapewne z niewyspania. Polozylam sie przed 3. Opadlam z sil i leze i nic nie robie.
    Nojaniewiem moze te bole miesiaczkowe to prawidlowy objaw skoro juz kilka z nas go mialo. Mnie rowniez on dopada ale jest bardzo slaby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 10:59

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:41

Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam w nowym roku i życzę Wam wszystkiego naj, najlepszego.

Tez jestem niewyspana. Miałam truskawkowe trele morele z biedronki ;) a dzis poranek z wymiotami po śniadaniu :/ standardowo mam problem czy połykać tabletki jeszcze raz, ale na szczęście czuje sie juz lepiej ;) u nas o 14 jest akcja charytatywna marszobieg noworoczny i chcemy sie wybrać ;)
    Tez mam bole miesiączkowe i musze zapytać lekarkę na wizycie. Bo miałam tak na początku ciazy i wtedy mowila ze w badaniu jest wszystko ok i ze takie bole mogą byc do 4 miesiąca a tu nadal mam.

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry mi tez sie zdarza drwtwienie rak i palcow najczesciej przy pisaniu na klawiaturze tel lub laptopa.

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ WSZYSTKIM KOCHANE :)

Mnie też głowa boli jakbym coś piła...nasza zabawa super, przynajmniej na początku. Mnóstwo jedzenia, ja zjadłam zaledwie 4 mini kanapeczki, porcję lasagne (pyszna była, ale mocno słona, więc tylko dziubałam) no i 1 l wody ;) towarzystwo szybko się spiło i czułam się dziwnie ;) każdy pytał się o brzuszek, nawet jeden chłopak pytał się czy może dotknąć :) bo jemu bardzo podobają się kobiety w ciąży ;) moi towarzysze też się spili, oczywiście Konrada siostra z facetem znowu cyrki odstawiali ale to już do przyzwyczajenia. Pokłocili się on wyszedł a ona za nim. No to ja żegnam się ze wszystkimi bo pewnie trzeba będzie ich po całej okolicy szukać. Ubrałam się z mężem schodze po schodach (z 5 piętra!) a oni wracają i mówią a Wy gdzie? Ja, że do domu, no bo oni wyszli. A oni, że wracają na góre....no byłam wściekła :( i koło 4 byliśmy w domu....końcówka była oookropna bo się spili wszyscy, rzygali gdzie popadnie, bzykali się. Dla prostowania znałam na tej imprezie tylko Gospodynię :) a resztę widziałam pierwszy raz w życiu....szok. Miałam tak dość, że koniec konców jeszcze ja się na męża wkurzyłam, bo ma nieznośny nawyk picia wszystkiego z gwinta! A ja tego nienawidzę. Napoczął Dajanie-gospodyni dwa świeże mleka i wszystkie chlał z gwinta. No tak się wściekłam, że sie ubrałam i mówię, że idziemy do domu.....ach....koniec z imprezami z ludźmi, których nie znam ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bóli, to mnie już naokrągło coś boli ;) ale nie tak bym nie wytrzymała :) kochane macica rośnie i to musi boleć. Tak mi każdy lekarz powiedział :) tak samo jest w mojej aplikacji "ból brzucha". Serio ściągnijcie sobie. Ja już powiedziała,że przestaje świrować to mój jeden punkt na liście noworocznych postanowień :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majowe mamuśki w Nowym Roku :)
    U nas sylwester spokojnie w domu przy Piccolo ;) Nawet solidarnie narzeczony uczcił ze mną 2015 bez alkoholu :D
    Było zabawnie, najedliśmy się, pośmialiśmy i obaliliśmy butelkę wiśniowego Piccolo, nawet dzidzia w brzuszku trochę potańcowała i o 2 nad ranem wszyscy grzecznie spaliśmy.
    Miłego leniwego dnia, byście się zregenerowały i zebrały siły na ten rok :*

Magic, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku :) Dużo zdrowia dla Was, Waszych Maluszków i bezbolesnego ultraszybkiego porodu w maju :)

Sylwestra mieliśmy spędzić we dwójkę, ale w ostatniej chwili zgadaliśmy się ze znajomymi, którzy pół roku temu wyprowadzili się na wieś. No i jak mój mąż zaczął z naszym kumplem oblewać naszą ciążę i jego nowy dom, tak zastała nas 2h30. W domu byliśmy po 3 rano. No i dzisiaj mój mąż to zwłoki. Nie widziałam go w takim stanie odkąd się znamy, czyli jakieś 14 lat! Powiedział mi, że już woli biegać w maratonach niż pić whisky :). A ja chyba nie mam serca, bo cały czas się z niego śmieję :).

Magic, nadulek, gosiunia, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofe mam nadzieje ze prawidłowy, bo oprócz tego nic się nie dzieje.
    Blu mi też dretwieja ręce jak długo coś robię , nawet jak myszkę przy laptopie trzymam. Ostatnio nie mogłam podrapać męża po pleckach bo mi zaraz ręka zdretwiala :)

Magic lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem na pewno nic się nie dzieje :) jedynie co może Cię niepokoić to ból połączony z wzmożonymi upławami, plamieniami i krwawieniami :) albo kiedy bóle są bardzo silne, ale myślę, że każda z nas zna swoje ciało i wie kiedy coś jest nie tak :)

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej u tesciow po Kosciele i po obiadku - uwielbiam kuchnie tesciowej! I to ze nie musze ja gotowac ;-)
    Tesciowa poszla z corka na sanki a ja leze sobie i ogladam powrotke Sylwestra przeboje w Gdyni ;-) Jak Wam mija dzien?

Magic lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w nowym roku i życzę wam dziewczynki poprostu tego czego same sobie wymarzyłyście :-)

Magic, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w odrobinę nostalgicznym nastroju- dzisiaj na świat miało przyjść nasze pierwsze dzieciątko...

Kochane życzę Wam samych pogodnych chwil w Nowym Roku, spełnienia marzeń, szybkich i bezbolesnych porodów i zdrowych grzecznych dzieciaczków! Żebyście (żebyśmy)razem z życiowymi partnerami i dzieciaczkami (jeżeli takie posiadacie łatwo przystosowali się do nowej sytuacji.

ja zaczynam się martwić bo mój Maluch dawno o sobie nie dawał znać (raz bardzo wyraźnie 17 grudnia) a potem to nawet po słodkim go nie rusza :( a lekarz na ostatniej wizycie trochę mnie nastraszył, że w dalszym ciągu walczymy, żeby akcja serca nie zanikła... wizytę mam 8 stycznia więc jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła to fajnie, że macie jeszcze śnieg...u mnie już znikł zupełnie :( buuu....

nadulek wiadomo każda marzy o jednym :) zdrowym i szczęsliwie donoszonym i wydanym na świat Maluszkiem! :) dziękujmy :)

Karolcia jak to żeby akcja nie znikła? Czy on normlany jest?? Jak ja nie lubie takich ludzi.... nastraszą a potem bądź sam na sam ze swoimi złymi myslami. Do 21 tygodnia jak nie poczujesz ruchów to wtedy możesz panikować. Teraz to różnie jest, u mnie tez bywały chwile kiedy się nie ruszało dziecko i popadałam w paranoje, a jak potem sie okazywało to przez mój stres dziecko też się bało :) a jak sie boimy to się nie ruszmy :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie stresuj sie bo to moze tylko zaszkodzic. Magic má racje ( jak zwykle :) ) u mnie jest tak samo, jesli sie stresuje i mam zly nastroj dziecko jest malo aktywne tak bylo np. Przed polowkowym. Cisza. A cale swieta szalalo niemilosiernie przez caly dzien. Te male istotki wyczuwaja wszystko i teraz naprawde w to wierze. Jak jestem zrelaksowana to maluch skacze czesto takze mysl pozytywne i bedzie dobrze :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 11:59

Karolcia88, Magic, maribel, gosia86, nadulek, Bluberry, WesołaMama, PIGULSKA, Ofelaine, Truskaweczka250, beti97, Catyyy, Agusia246, Nana86, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch rośnie, macice też już wyczuwam bez problemu, ten głupi strach to pewnie przez ten nostalgiczny nastrój, a mam nadzieję, że Maluszek zacznie dokazywać i uspokoi trochę swoją mamuśkę... <3

Rika ale masz już śliczny domek!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 16:29

Rika, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ale masz brzusio :) ja też mam niezły juz.... aż się boję jak będzie wyglądać za miesiąc i dwa miesiące :)
    68c2751291c67f24med.jpg
    Ofe dziękuję za poparcie ;) obiecałam sobie, że od nowego roku zero stresu i zastanawiania się czy jest dobrze, kuźwa nie ma innej opcji! :)

Karolcia88, Rika, maribel, gosia86, nadulek, gosiunia, Bluberry, WesołaMama, PIGULSKA, Ofelaine, Truskaweczka250, Catyyy, Agusia246, czarna panda, Nana86, dorota1987 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście laseczki! <3

ja się zastanawiam jaką ( i kiedy!!!) mam kupić kieckę na wesele, które będziemy mieć 3 tygodnie po porodzie... (nie ma opcji żeby nie pójść bo to ślub brata męża)
    myślałam żeby kupić coś teraz- bo są wyprzedaże, nie wiem jak długo macica wraca do swoich rozmiarów więc chciałam coś odcinanego pod biustem..
    A teraz jakiś tam brzuszek już wystaje więc chociaż mniej więcej bym wiedziała jak się kiecka będzie układać... (bo wątpię żebym po porodzie się wyrwała na zakupy ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 16:43

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ