X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po ciężkiej nocy. Najadłam się jak głupia śledzi wieczorem i potem miałam mega ból brzucha, już sama nie wiedziałam czy to skurcze, czy od jedzenia, ale jednak to były te śledzie, bo po miętówce i rewolucji w ubikacji przeszło. także zaspałam dopiero koło 2 w nocy, a o 8 pobudka, bo Synu wstał i teraz jestem nieprzytomna :) .

Magic ja również czekam na wieści !

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a przez caly ten czas trzeba byc na czczo ?

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe niestety tak.
    Nie wiem/nie pamiętam czy można coś w międzyczasie pić, ale jeść nie wolno (przynajmniej jak kiedyś robiłam to nie było wolno)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia- dobrze, że stopniowo zmniejszasz to organizm zdąży się przyzwyczaić do nowej, mniejszej dawki :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem co na to powie gin, nie wiem czy to ona wypisała źle receptę czy mężowi źle wydali w aptece. Musialam sobie jakoś zaplanować dawkowanie do kolejnej wizyty i chyba faktycznie lepiej stopniowo zmniejszyć dawkę niż nagle z dnia na dzien nie wziąć leku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz zawsze mówił, że nie powinno się gwałtownie zaprzestać brać leku, tylko pomału zmniejszać dawkę, żeby dla organizmu nie było takiego szoku.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ŻYCZĘ !!
    ZDROWYCH DZIECIACZKÓW I ŁATWYCH PORODÓW :) ORAZ BEZBOLESNEGO I ŁATWEGO MACIERZYŃSTWA!!

My sobie spokojnie rosniemy i czekamy na 7 na wizyte i połówkowe !!

Piękne macie brzuszki dziewczyny :)

Podczytuję ale brak weny na pisanie !!

Pokój Naszego Robaczka już prawie gotowy czekamy jeszcze aż fototapeta przyjdzie i skręcanie mebli zostało :)
    Potem jeszcze kupić jakieś łóżko na koniec wstawić łóżeczko i byle do maja i Malgosia moze przychodzić na świat :)

Miłego dnia życzę !!

gosia86, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku. "Impreza" sylwestrowa skończyła nam się wczoraj ok 16:00, bo u znajomych zostaliśmy aż do obiadu u znajomych. Czas minął nam bardzo sympatycznie, zrobiliśmy kilka fajnych fotek na pamiątkę, na których widać jak zmieniły się już teraz 5miesięczne bliźniaczki naszych przyjaciół i jak bardzo mi brzuch urósł. I ja i mąż zmienialiśmy pampersy (mieliśmy po 1 dziecku do ćwiczenia). Ja przewijałam pampersy 8 lat temu jak przez 3 miesiące dzień w dzień opiekowałam się kuzynką, więc to nie takie straszne, ale fajnie było sobie przypomnieć. Piłam truskawkowe Picollo i było na prawdę dobre, a od wczoraj cierpię na ból głowy i jakieś ogólne zmęczenie. Od sylwestra czuję jak mi brzuch ciąży, aż boli szyjka macicy lub krocze...nie wiem dokładnie. Tej nocy pod nogi dałam sobie taką dużą poduchę i jest lepiej. Na szczęście o 14:45 mam wizyte u ginekologa, więc mu powiem, że coś takiego czułam.

Też czekam jak tam Magic po wizycie.

Te z Was, które jeszcze nie miały krzywej cukrowej to się tak nie martwcie. Co prawda każdy reaguje inaczej, ale dla mnie nie było to takie straszne a piłam bez cytryny, chociaż widziałam, że inne dziewczyny przyniosły sobie cytryny. Dla mnie nie było to takie tragiczne, że jest słodkie, ale gardło bardzo podrażniało, więc nie wiem czy cytryna też dodatkowo nie podrażni, zwłaszcza jak się wkropli pół albo całą. Co do dawki glukozy i ilości pobrań, to musi to być napisane na skierowaniu przez lekarza. Bez skierowania nie zrobią takiego badania. Ja miałam napisane glukoza 75g '0 '60 '120, czyli 3 pobrania krwi, ale to zależy od lekarza jak zleci, bo więcej osób ma tylko 2 pobrania. Na badania trzeba być na czczo i po wypiciu glukozy również nie można jeść ani pić. Ewentualnie pozwolą zrobić łyk wody i nic więcej. Glukozę trzeba mieć swoją, ale roztwór rozrabia już laborantka, bo woda powinna być ciepła, żeby sie to rozpuściło. Trudno, żebyście sobie ze sobą czajnik przyniosły. Między pobraniami nie pozwalają iść do domu, chyba że któraś ma blisko i jest samochodem. Nie można chodzić i nic robić, bo wtedy jest inny metabolizm i może przekłamać wyniki. Mi po takim badaniu chciało się bardzo spać i bolała mnie głowa, ale dało się wytrzymać. Zabrałam książkę i czas zleciał. Życzę powodzenia:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja jestem juz po teście na glukozę i szczerze myślałam że będzie gorzej, faktycznie to jest bardzo słodkie wcisnelam nawet pół cytryny ale dało się wypić :) mi to pielęgniarka rozpuścila w ciepłej wodzie i wypiłam duszkiem myślę że jakby to przestyglo to byłoby lepsze :) ja miałam tylko 2 pobrania i podobnie jak Dorota zauważyłam że roztwór podrażnia gardło ale na prawdę nic strasznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 13:17

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Też się wybieram w przyszłym tygodniu lub za dwa na glukoze, na samą myśl mi jest nie dobrze.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 16:42

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie nie dopytalam lekarza ile pobran ma byc bo wydawalio mi sie ze wszystko wiem a okazuje sie ze nie bo Niektore z was maja 2 a inne 3,dr chyba wspomnial o pobraniu po 2 godz ale teraz nie mam pewnosci. Najwyzej zadzwonie i dopytam.
    a moze pani z laboratorium pomoze,na skierowaniu mam napisane tylko 75g glukozy.
    poza tym mam mokro w staniku i zolta wydzelina wycieka :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam robię bez skierowania, w laboratorium jest od razu glukoza więc też nie muszę kupować ( w cenie badania jest), w diagnostyce przy 75 pobierają 3x.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin tez kazal sobie samej kupic w aptece.
    Blu ta wydzielina to siara chyba sie nazywa :) swoja droga u was tez juz cosik cieknie ??

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj weszłam na wagę, a tu wyskakuje 62,1 przy początkowej 53. Aż się przeraziłam, ale dzisiaj weszłam i było 60,5, chyba po tych świętach i sylwestrze musi mi organizm przejść do normalnego trybu pracy. Ale jak będę dalej tak tyła to na finiszu będę miała ponad plus 20, a wszystko przez pizze, kebaby i ciągle smażone.

Ogólnie to dzisiaj jem lekko strawne jedzenie i czuję się świetnie. Muszę wyciągnąć urządzenie do gotowania na parze. Planuję się zacząć zdrowiej odżywiać do 9 miesiąca (bo w 9 muszę sobie spróbować wszystkiego, bo chcę karmić piersią więc dieta obowiązkowa) i chcę zacząć ćwiczyć tak po maksymalnie pół godzinki dziennie (oczywiście lekkie ćwiczenia) zwłaszcza na kręgosłup, bo strasznie mnie boli.

Może macie jakieś diety dla kobiet w ciąży, albo jakieś sprawdzone ćwiczenia? Jeśli tak to podeślijcie, będę bardzo wdzięczna:)

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie cieknie.

Od nośnie jedzenia, to ja się kiedyś najadłam mandarynek na wieczór, ponad kilogram zjadła. W nocy myślałam, że umrę. Brzuch miałam twardy jak kamień, bolał strasznie. Wzięłam 2 nospy i powiedziałam mężowi, że jak znów mnie zobaczy, że jem tyle na raz to ma mi zabrać i zabronić. Od tamtej pory kupuję po 3-5 mandarynek, bo nie mam opamiętania.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:41

AGA 30, Monika1357 lubią tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ