Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
OGŁASZAMY DROGIE CIOCIE!!!!
Przedstawiamy Wam naszą wyczekaną, wymarzoną Liliankę
Oto moja buźka :*
No i jesteśmy po wizycieLilianka została Lilianką :*
moja Maleńka , pięknie się nam pokazywała, a jaką buźkę ma słodką, oczka miała otwarte :* tak się cieszę!
Ma się dobrze, ruszała się niemiłosiernienie dała zmierzyć sobie serduszka
dotykała się rączkami do buźki, pokazywała nam język
odpowiada wiekowi ciąży, wszystkie parametry są jak najbardziej w porządku. Mała leży wciąz główkowo i bardzo się cieszę
bo przynajmniej nie będę mieć stresu przed porodem, że leży nie tak jak powinna
Pytałam o wiele rzeczy, ale nie zapytałam ani o luteinę ani o seks...no trudno. Kolejna wizyta 8 lutego
czyli już w 7. miesiącu :*
Bylismy oglądać wózki.... i wiem już jaki kupimyniestety nie mam zdjęcia, firmy TAKO
Ale to dopiero w kwietniu
mamy piękny typ
teraz leżymy, obiadek zjedzony, piję sok z żurawiny i biorę urosept, bo bakterie nie chcą się odczepić. Za tydzień mam zrobić posiew moczu
i od tego może mi twardnieć brzuch
ahhh. No i pytałam o ból okresowy - TO JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE, nawet odczuwany nisko w podbrzuszu oznacza, że macica rośnie. Niestety w ciąży macica rośnie
Także mamy się dobrze i czekamy cierpilwie na kolejną wizytę :*gosia86, Catyyy, Karolcia88, Bluberry, gosiunia, Nejcik, nojaniewiem, Monika1357, madziorek, AGA 30, Agusia246, Truskaweczka250, dorota1987, Wonderwall, PIGULSKA, maribel, beti97, alma, katalina lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic gratuluję :* śliczny nosek
ja też się boję ważenia ale trudno będę zrzucać po porodzie
Magic zobacz co dla Ciebie znalazłam, sama bym kupiła ale nie znam jeszcze płci
http://allegro.pl/mega-paka-zestaw-rozowy-girl-spiochy-56-62-9szt-i4944628314.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:08
Magic lubi tę wiadomość
-
Mi dzis na wadze u lekarki pokazało 64 kg
ale szczerze?? W nosie to mam przez miesiąc przytyłam prawie 3 kg
dziękuję gosiu :* przyjrzę sięteraz mogę szaleć
a na usg 3d idziemy w okolicach 30 tygodnia, bo wtedy Mała będzie o wiele ładniejszateraz ma 21 cm i prawie 500g! Mały klocuś z niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:11
gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
gosia86 wrote:Chyba sie zacznę martwić że u mnie nic nie wycieka z piersi, ale głupio mi zapytać lekarza czy to normalne że nie mam wycieków
Gosiu, nie martw się, ja wprawdzie jestem 2 tyg mniej w ciąży od Ciebie z tego, co widzę po suwaczku, ale też do tej pory nic mi nie wycieka, mimo że to już 20tc. Znajoma mi opowiadała, że już w 19tc coś jej wyciekało a u mnie nadal nic, więc to chyba normalne, że każda z nas ma inaczej. Jedyne co, to widzę, że brodawki się zmieniają. Ciocia doradzała mi, żeby miękką gąbką hartować sobie piersi i brodawki, że to dobrze na nie wpływa i potem nie ma takiego bólu i pękania przy pierwszych dniach przystawiania dziecka do piersi. Na początku bolało, bo piersi były meeega wrażliwe, ale z czasem jest coraz lepiej i przy każdym codziennym prysznicu gąbka w dłoń.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia nie martw się bo nie ma czym, każdy organizm jest inny
tak samo jak z czuciem ruchów maluszka, jedne czują wcześniej inne trochę później
Nejcik, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Nie ma za co
Tak sobie teraz pomyślałam, że może napiszę moją codzienną rutynę prysznicową, bo widzę efekty, a za wiele nie trzeba się namęczyć, to może któraś z Was skorzysta mamuśki.
Kupiłam sobie za grosze rękawice do masowania w Rossmannie, tą taką ostrą, a z drugiej strony jest miękka taka flanelowa jakby.
Na rękawicę nalewam sobie trochę płynu pod prysznic i oliwki i robię masaż całych nóg, przede wszystkim masuję uda, pośladki i biodra. Ręka odpada po pewnym czasie, ale warto
Po masażu zabieram się za biust, ale oczywiście tą miękką stroną
Po pierwsze: ukrwienie jest super, skóra jest baaardzo gładka i super przyjmuje balsamy.
Bo po prysznicu zaczynam się balsamować, nawet jak mi się nie chce
Palmers w dłoń i masuję ramiona od wew. str, biust, brzucholek, biodra, uda, pośladki.
Dziewczyny, nie mam ani jednego rozstępu, a mam do rozstępów bardzo dużą skłonność, przy dojrzewaniu wyszło ich mnóstwo, dzięki Bogu są blade teraz i ich nie widać...
Czasem się nie chce smarować, ale polecam rękawice, oliwkę, masaż a potem balsam bo skóra jest dużo bardziej jędrna, gładka, cellulit mniejszy i zapobiegamy rozstępom.
gosia86, Monika1357, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny
ucieszylam sie ze Lilka wciaz jest soba bo ciezko by mi bylo sie przestawic
Nejcik ja tak robiei mam balsam na swedzaca skore
a trzeba o to dbac bo potem bedzie.placz i lemęt
gosia nie martw sie kazda ciaza jest inna i kazdej moze wystapic wyciek na roznym etapieciesz sie ze jeszcze tego nie masz. Przynajmniej masz czysta pizamke i staniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:42
Nejcik lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Nejcik fajny sposób, nawet nie pomyślałam, że mogę zacząć już przyzwyczajać biust do karmienia.
Czytałam natomiast o masażu okolicy intymnej w celu przyzwyczajenia do rozciągnięcia, żeby zapobiec rozcięciu przy porodzie.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.