X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratuluję wieści :)

Mi siostra wspomniała o stymulacji sutkow a dokładniej radziła żeby je od czasu do czasu naciągać by dzidziuś nie miał problemu z zassaniem brodawki...no cóż mam nie wiem czy to pomoże a skoro piszecie że może zaszkodzić to się wstrzymam chyba ;)
    A masaż krocza raczej nie zaszkodzi jeśli szyjka jest długa i zamknięta.
    Mi leci 24 tydzień i nie zauważyłam żadnych wycieków siary z piersi więc widocznie nie ma reguły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:34

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tych wyciekach, że niektóre dziewczyny mają już po 20 tygodniu, a inne wcale nie mają do samego porodu.
    Każda z Nas jest inna i każda inaczej przechodzi ciążę jak i poród, z resztą każda kobieta może każdą ciążę inaczej przechodzić. Więc nie powinnyśmy się martwić, że któraś ma jakieś objawy, a któraś nie ma.
    Najważniejsze, żebyśmy przeszły całą ciążę bez żadnych komplikacji, czy z wyciekami, czy bez, czy z bólem brzucha, czy bez.
    Kochane cieszmy się tym okresem ciąży, bo już jesteśmy za połową i nie dużo nam zostało. Odpoczywajmy, śpijmy (jeśli tylko możemy), poświęcajmy sobie dużo czasu. Bo od maja zaczynamy nowy etap, a żadna z Nas nie wie jakie będzie jej dziecko i czy pozwoli Nam odpocząć.

Nejcik, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratuluje córeczki :)

U mnie od wczoraj córeczka coraz mocniej kopie :)

Co do szkoly rodzenia to w pierwszej ciąży chodziłam, ale nie do końca. W tej raczej nie planuje. Osobiscie nie wynioslam za wiele z tej szkoly rodzenia jedynie sposob w jaki sie oddycha i tyle. Bylo to 8 lat temu, ale powiem Wam, ze wszystko samo przychodzi. Ten instynkt rodzica daje efekt od początku.Byc może się w szkole coś zmienilo :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzcie jakie urocze
    http://allegro.pl/spiochy-mrofi-rozmiar-62-smieszne-napisy-spioszki-i4874913377.html?no-rwd=1#tabsContent
    Ach jeszcze kilka dni i będę kupować, kupować, kupować tylko niech poznam płeć

Bluberry, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:42

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupię to z opisem dla dziadka :) hahaha

Oj coś mnie brzusio dołem pobolewa mam nadzieję że to nie dlatego że zmniejszyłam dawkę luteiny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak kupujecie ubranka to z weluru też?czy na maj będą za ciepłe?
    Blu ja tez mam wizytę w środę na 14:50
    W czwartek 7:20 w luxmed i 18 połówkowe
    No mam nadzieję że maluch w końcu pokaże konkretnie co ma miedzy nogami :)
    Pokazuję ciuszki mężowi a on mówi że nie ma w tym nic pięknego :/ ech faceci
    Ale jak on pokazuje aukcje samochodów to ja powinnam sie zachwycać:D

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 - heheh dokładnie. Mój mąż co chwile pokazuje mi aukcje samochodowe i się zachwyca wnętrzem aut itp. Myślałam że tylko mój tak ma ;)
    Ale mężuś bywa że i kupił nie raz córce spodnie dresikowe a nawet kurtkę. Mąż mój zakochany w pierwszej córce a teraz będzie miał drugą ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wycieków piersi to ja nie miałam w pierwszej ciąży wcale i teraz na razie też nie mam. Moja siostra jest w 31 tygodniu i właśnie teraz ma coś takiego.
    Na ból brodawek przy karmieniu dziecka - stosowałam maść maltan - super szybko goił nawet krwawe brodawy... Uratował mi cyce ;) Karmiłam 9 miesięcy.

Masaż krocza nie stosowałam wcale ale ćwiczyłam mięśnie kegla ;)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż też jakoś nie widzi nic nadzwyczajnego w takich słodkich śpioszkach czy bodziakach ale nad autami, motorami to ochy i achy zawsze są :P

No ja mięśnie kegla ćwiczę regularnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:45

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jak mu pokazuje to się uśmiecha i twierdzi że ładne no to też zależy od faceta :) ja kupiłam sobie poduszkę do spania taka w kształcie litery L Ale jest taka wygodna ze szkoda że wcześniej takiej nie kupiłam a kupiłam ją w przecenie w Tesco z 50 zł na 12 super sprawa polecam:)

WesołaMama, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarze Wam jeszcze dzisiejsze zakupy w Peppco. Za wszystko zpłaciłam 29 zł
    A miałam nic nie kupować bo po córci mam ubranka ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04b6448bf750.jpg

Bluberry, PIGULSKA, Truskaweczka250, gosia86, Magic, maribel, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama te śpiochy w łatki są extra też je ostatnio oglądałam w pepco ale chłopaka w takie nie ubiore ;) w ogóle u mnie na chłopców mniejszy wybór :(

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - czy w wolnej chwili dopiszesz do do listy "Cóka" ? ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    WesołaMama te śpiochy w łatki są extra też je ostatnio oglądałam w pepco ale chłopaka w takie nie ubiore ;) w ogóle u mnie na chłopców mniejszy wybór :(

Szczerze mówiąc w Peppco byłam po to aby kupić coś dla chłopca który miał się urodzić 20 grudnia a koleżanka nadal w ciąży w Szpitalu leży... I dla chłopców tam jest kiepski wybór to fakt :/ Kupiłam tylko dla córci w brzuszku bo dla chłopca nic ciekawego nie widziałam... Ale przeceny są całkiem konkretne!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat
    U mojej mamy na strychu jest kilka worków z ciuchami dla dzieci i sama nie wiem czy przejrzeć te ciuchy czy nie. Dodam tylko że niektóre z tych ciuchów mają już 20 lat no i nie wiem co robić? Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Też mnie kusiły takiego e spodenki w łatki ale watrzymałam sie ze względu na różowe wykończenie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powoli zaczynam polowanie na promocje :) a ta koleżanka to już nieźle przynosiła na pewno wszyscy się niecierpliwą ;) trzymam kciuki żeby się lada dzień rozpakowała ;)

WesołaMama, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu! Na Twoim miejscu przejrzałabym, co Ci szkodzi? Możesz mieć ciuszki tzw. "po domu". Czasem dziecko przebierałam 3 razy dziennie bo uleje się mleczko, kupka z pieluszki może wypłynąć itp. Więc warto mieć coś zapasowego ;) Wybierz sobie to co 100% bawełny i to co Ci się w miarę spodoba ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ