Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratuluję wieści :)

Mi siostra wspomniała o stymulacji sutkow a dokładniej radziła żeby je od czasu do czasu naciągać by dzidziuś nie miał problemu z zassaniem brodawki...no cóż mam nie wiem czy to pomoże a skoro piszecie że może zaszkodzić to się wstrzymam chyba ;)
    A masaż krocza raczej nie zaszkodzi jeśli szyjka jest długa i zamknięta.
    Mi leci 24 tydzień i nie zauważyłam żadnych wycieków siary z piersi więc widocznie nie ma reguły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:34

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tych wyciekach, że niektóre dziewczyny mają już po 20 tygodniu, a inne wcale nie mają do samego porodu.
    Każda z Nas jest inna i każda inaczej przechodzi ciążę jak i poród, z resztą każda kobieta może każdą ciążę inaczej przechodzić. Więc nie powinnyśmy się martwić, że któraś ma jakieś objawy, a któraś nie ma.
    Najważniejsze, żebyśmy przeszły całą ciążę bez żadnych komplikacji, czy z wyciekami, czy bez, czy z bólem brzucha, czy bez.
    Kochane cieszmy się tym okresem ciąży, bo już jesteśmy za połową i nie dużo nam zostało. Odpoczywajmy, śpijmy (jeśli tylko możemy), poświęcajmy sobie dużo czasu. Bo od maja zaczynamy nowy etap, a żadna z Nas nie wie jakie będzie jej dziecko i czy pozwoli Nam odpocząć.

Nejcik, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic gratuluje córeczki :)

U mnie od wczoraj córeczka coraz mocniej kopie :)

Co do szkoly rodzenia to w pierwszej ciąży chodziłam, ale nie do końca. W tej raczej nie planuje. Osobiscie nie wynioslam za wiele z tej szkoly rodzenia jedynie sposob w jaki sie oddycha i tyle. Bylo to 8 lat temu, ale powiem Wam, ze wszystko samo przychodzi. Ten instynkt rodzica daje efekt od początku.Byc może się w szkole coś zmienilo :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzcie jakie urocze
    http://allegro.pl/spiochy-mrofi-rozmiar-62-smieszne-napisy-spioszki-i4874913377.html?no-rwd=1#tabsContent
    Ach jeszcze kilka dni i będę kupować, kupować, kupować tylko niech poznam płeć

nick nieaktualny, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:42

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno kupię to z opisem dla dziadka :) hahaha

Oj coś mnie brzusio dołem pobolewa mam nadzieję że to nie dlatego że zmniejszyłam dawkę luteiny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak kupujecie ubranka to z weluru też?czy na maj będą za ciepłe?
    Blu ja tez mam wizytę w środę na 14:50
    W czwartek 7:20 w luxmed i 18 połówkowe
    No mam nadzieję że maluch w końcu pokaże konkretnie co ma miedzy nogami :)
    Pokazuję ciuszki mężowi a on mówi że nie ma w tym nic pięknego :/ ech faceci
    Ale jak on pokazuje aukcje samochodów to ja powinnam sie zachwycać:D

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 - heheh dokładnie. Mój mąż co chwile pokazuje mi aukcje samochodowe i się zachwyca wnętrzem aut itp. Myślałam że tylko mój tak ma ;)
    Ale mężuś bywa że i kupił nie raz córce spodnie dresikowe a nawet kurtkę. Mąż mój zakochany w pierwszej córce a teraz będzie miał drugą ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wycieków piersi to ja nie miałam w pierwszej ciąży wcale i teraz na razie też nie mam. Moja siostra jest w 31 tygodniu i właśnie teraz ma coś takiego.
    Na ból brodawek przy karmieniu dziecka - stosowałam maść maltan - super szybko goił nawet krwawe brodawy... Uratował mi cyce ;) Karmiłam 9 miesięcy.

Masaż krocza nie stosowałam wcale ale ćwiczyłam mięśnie kegla ;)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż też jakoś nie widzi nic nadzwyczajnego w takich słodkich śpioszkach czy bodziakach ale nad autami, motorami to ochy i achy zawsze są :P

No ja mięśnie kegla ćwiczę regularnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:45

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jak mu pokazuje to się uśmiecha i twierdzi że ładne no to też zależy od faceta :) ja kupiłam sobie poduszkę do spania taka w kształcie litery L Ale jest taka wygodna ze szkoda że wcześniej takiej nie kupiłam a kupiłam ją w przecenie w Tesco z 50 zł na 12 super sprawa polecam:)

WesołaMama, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarze Wam jeszcze dzisiejsze zakupy w Peppco. Za wszystko zpłaciłam 29 zł
    A miałam nic nie kupować bo po córci mam ubranka ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04b6448bf750.jpg

nick nieaktualny, PIGULSKA, Truskaweczka250, gosia86, Magic, maribel, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama te śpiochy w łatki są extra też je ostatnio oglądałam w pepco ale chłopaka w takie nie ubiore ;) w ogóle u mnie na chłopców mniejszy wybór :(

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - czy w wolnej chwili dopiszesz do do listy "Cóka" ? ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    WesołaMama te śpiochy w łatki są extra też je ostatnio oglądałam w pepco ale chłopaka w takie nie ubiore ;) w ogóle u mnie na chłopców mniejszy wybór :(

Szczerze mówiąc w Peppco byłam po to aby kupić coś dla chłopca który miał się urodzić 20 grudnia a koleżanka nadal w ciąży w Szpitalu leży... I dla chłopców tam jest kiepski wybór to fakt :/ Kupiłam tylko dla córci w brzuszku bo dla chłopca nic ciekawego nie widziałam... Ale przeceny są całkiem konkretne!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat
    U mojej mamy na strychu jest kilka worków z ciuchami dla dzieci i sama nie wiem czy przejrzeć te ciuchy czy nie. Dodam tylko że niektóre z tych ciuchów mają już 20 lat no i nie wiem co robić? Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Też mnie kusiły takiego e spodenki w łatki ale watrzymałam sie ze względu na różowe wykończenie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powoli zaczynam polowanie na promocje :) a ta koleżanka to już nieźle przynosiła na pewno wszyscy się niecierpliwą ;) trzymam kciuki żeby się lada dzień rozpakowała ;)

WesołaMama, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu! Na Twoim miejscu przejrzałabym, co Ci szkodzi? Możesz mieć ciuszki tzw. "po domu". Czasem dziecko przebierałam 3 razy dziennie bo uleje się mleczko, kupka z pieluszki może wypłynąć itp. Więc warto mieć coś zapasowego ;) Wybierz sobie to co 100% bawełny i to co Ci się w miarę spodoba ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ