X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma przykro, że mąż wyjeżdża, ale szybko zleci do lutego :*

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam wszystkie pary które żyją na odległość
    Kiedyś już i tym pisałam
    Wiem że to źle że jestem uzależniona od męża chodzi tu o uzależnienie emocjonalne na samą myśl że mielibyśmy się nie widzieć potrafię dostać ataku płaczu
    A pewnie czasem kilka dni rozłąki dobrze by nam zrobiło
    Alma oby szybko Ci zleciał czas nieobecności męża
    I pamiętaj masz nas :*

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :*
    Mąż tak się cieszy z naszego maleństwa, codziennie głaskał i rozmawiał z brzuszkiem. Czułam, ze nawiązuje się ta więź między nim a dzieckiem, bo przecież tyle rzeczy od początku ciąży go ominęło.. A mi tak cholernie źle bez niego :( Niestety potrzeby finansowe by nas zabiły bez tego i oboje o tym wiemy, bo u nas z pracą ciężko...
    Przepraszam, ze tak smęcę, chyba musiałam się wygadać, siedzę i połykam łzy, bo w sercu czuję ziejącą pustkę, taką jak w domu bez niego ..

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wspolczuje szczerze, szkoda ze sa takie czasy ze trzeba szukac kasy za granica. Ja jestem rowniez uzalezniona emocjonalnie od meza i nie wyobrazam sobie ani dnia bez niego. Ale czasami trzeba sie poswiecic.
    co do krwiawiacych dziasel to moje krwawia czesto,juz sie przyzwyczailam do tego, moja dentystka mowila, ze to normalne a dziasla jak na ciaze mam bardzo ladne.

gosiunia, alma lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj kotlety mielone na obiadek do tego ziemniaczki i ogórek kiszony nareszcie coś nie świątecznego :)
    Alma zanim się obejrzysz mąż będzie z powrotem

U z dziąsłami jest ok ale za to męczy mnie nocne pragnienie i pozasychana krew w nosie rano, nie pomaga wietrzenie sypialni ani nawilżacz na grzejniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 13:51

gosiunia, alma lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma to normalne, że Ci smutno, ale po to jesteśmy, żebyś mogła się wygadać. Mężowi na pewno też nie jest łatwo Was zostawiać, ale pewnie robi dobrą minę do złej gry, żeby dodatkowo Cię nie dobijać.
    Czasem sytuacja finansowa zmusza do takich rozwiązań.
    <3 tulę

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu z pragnieniem i nosem mam tak samo.
    u mnie dzis pierogi ruskie i z grzybami na obiad :) mniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 13:55

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie pierogi przejadły przez święta a wczoraj wymyśliłam sobie domowe hamburgery i dlatego zrobiłam kotlety będą na obiad i na kolacyjkę:)

MiM lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, ja mam dzisiaj jakiś dołowy dzień :( zgaga mi nie daje spokoju po wszystkim ja mam dosłownie.. i na dodatek jakiś spadek libido mam:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wam zazdroszczę, że możecie gotować co i jak chcecie. Ja już nie mogę się doczekać, aż się przeprowadzimy do siebie i będę mogła gotować co chcę, bo pomimo, że mieszkam już 2,5 roku u teściowej to nigdy w życiu nie czułam się tu jak w domu. A co nie ugotuję to jest coś źle, już nie mówię o tym jak np. zabiera mi część jajek do placka, bo za dużo będzie, albo mięsa do obiadu bo też za dużo, chociaż sama kupuję jedzenie, potrafi podejść zabrać mi szynkę, którą sobie kupiłam, a dać mi jakąś starą, bo przecież promocje i można zaoszczędzić i kupić przeterminowane. No cóż tylko ona potrafi ugotować sos z jednego udka i wykarmić 7 osób.
    Męczy mnie strasznie ta sytuacja, bo przez tan czas nie jem tego czego chcę, tyle ile chcę. Paranoja jakaś. Ale jeszcze 3 m-ce i będę u siebie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć Wam, ja mam dzisiaj jakiś dołowy dzień :( zgaga mi nie daje spokoju po wszystkim ja mam dosłownie.. i na dodatek jakiś spadek libido mam:(

Też mam dzisiaj dziwny dzień, i spadek libido też zauważyłam od wczoraj. Pewnie ta pogoda. U mnie szaro, buro, wiatr wieje, pełno błota.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo:) Tobiasz w brzuszku coraz częściej i intensywniej daje o sobie znać. Uwielbiam te magiczne momenty. Czy wasze maluszki tez wybierają sobie godziny nocne na harce?

Alma,w pełni rozumiem Twój nieustający smutek. Mój mąż też wyjechał w październiku na miesiąc. Czułam smutek, osamotnienie, niepokój i ogromny ból. A to wszystko jest też teraz dodatkowo potęgowane przez fakt, że jesteś w ciąży. Tak jak piszą inne Majóweczki, masz w nas wsparcie. Życzę Tobie dużo sił w przetrwaniu bolesnej rozłąki <przytul>.

U nas wizyta w poniedziałek. Nie możemy się doczekać. Z tego co pamiętam, Pigulska też wizytuje w poniedziałek. Ktoś jeszcze?:)

gosiunia, alma, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel moj maluszek przez swieta byl aktywny cale dnie ale ostatnio cos sie uspokoil i najbardziej szaleje tylko wieczorami od 20. Brakuje mi tego wiercenia sie no ale co poradze. Widocznie mam grzeczne dziecko. :)

maribel lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel Nasz syn na pewno dużo intensywniej zachowuje się w nocy. Np. dzisiaj pozwolił mi iść spać około 1 obudził mnie około 3 i usnęłam znów około 5, masakra jakaś. Marzę, żeby przespać całą noc. A on tak noc w noc ostatnio.

maribel lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Też mam dzisiaj dziwny dzień, i spadek libido też zauważyłam od wczoraj. Pewnie ta pogoda. U mnie szaro, buro, wiatr wieje, pełno błota.

Chyba tak ta pogoda masakra wolałam zimę niż taka pluchę...:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, mój też właśnie w dzień aniołek a wieczorem kopniaczki:)
    Monika, ja dziś też mało spałam przez harce małego w nocy. Mąż nie chciał odłożyć ręki z brzuszka, tak mu się to spodobało:)
    Och te kopniaczki, coś cudownego:)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia, u mnie na obiad dzisiaj też mielone ziemniaczki i ogórek ale mizeria :)

alma, ja właśnie wczoraj zakupiłam w smyku 5pak bodziaków za 30 zł, 2 czapeczki za 8,95 i 5pak skarpetek za 11,95. tylko ja robiłam zakupy na stronie internetowej, bo do najblizszego smyka mam 30 km.

a jeśli chodzi o wyjazd męża, to ja bym czasem chciała, żeby mój wyjechał i na chwile odpoczelibysmy od siebie, zatesknili .. bo ostatnio to już mam go dość :P

gosia86, gosiunia, alma lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monika współczuję Ci takich warunków lokalowych ale jak piszesz jeszcze tylko 3 miesiące i będzie u siebie
    My mieszkaliśmy i z teściami i z moimi rodzicami ale nie napisze nic nowego że choćby rodzice byli ze złota to młode małżeństwa (i nie tylko młode) powinny mieszkać osobno
    Moje dziecię jest bardziej aktywne gdy ja jestem nie aktywna :) w sensie gdy odpoczywam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, ja też ostatnio zamówiłam kilka ubranek w Smyku. Świetne promocje teraz mają:)

Ostatnio zaczęłam robić listę rzeczy potrzebnych dla maluszka i dla mnie. Przypadkowo znalazłam genialny blog chemiczki, która analizuje skład kosmetyków. Myślę, że warto poczytać. Analizuje między innymi kremy dla dzieci, oliwki, proszki do prania, itp. Podaję linka, może ktoś skorzysta(zakładka "Analizy dla dzieci", "Analizy dla mam").
    http://www.srokao.pl

alma lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami już po nowym roku:-)

Chciałam wam powiedzieć że u nas wszystko dobrze,wizyta u gina udana wszystko ok dostałam Tardyferon bo hemoglobina spadła do 10 a pozatym wszystko jest dobrze. Jesteśmy już po polowkowym i.....jest super moje słoneczko jest 100% chłopcem i w 21tc i 3 dni ważył 445g i miał 28 cm profesor robiący Usg śmiał się ze to taki klocek:-),jednak najważniejsze że wszystko jest wporzadku i jest zdrowiuski:-D nawet mam fotke jego buziaczka w 3D aż byłam w szoku ze na NFZ zrobił mi w 3d i jeszcze wydrukowal,ponadto dostałam gratis od położnej czyli mnóstwo ulotek próbki pieluszek New born 3 rodzaje,krem na odparzenia nivea baby,linomag, próbkę mleczka do prania lovela,prób.płynu do płukania lovela,krem sudocrem...byłam miło zaskoczona,teraz czekam do 27 na wizytę kolejną a 20 mam usg tarczycy i pewnie znów wzrośnie mi dawką euthyroxu teraz do 0,75 bo tsh utrzymuje mi się 3,45 zobaczymy jak będzie po dawce 0,50....najważniejsze ze mój grubasek kopie i tatko już go czuje<3,nie możemy sie zdecydować jak go nazwać czy Dawidek czy Kacperek oba imiona nam się podobają narazie mówimy do niego na zmianę,mamy jeszcze czas więc samo jakoś pewnie wyjdzie podrodze....powiem wam że ciąża w tym wieku nastraja mnie pozytywnie i to było mi chyba bardzo potrzebne w tym natłoku problemów przez lata...teraz wszystko się unormowalo i jest pięknie...pozdrawiam was cieplutko

dorota1987, Karolcia88, czarna panda, alma, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ