WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ale koszmar :( to był tylko zły sen
    Mi się śniło ze mi brzuch zmalał pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to po kołdrę zajrzałam i wymacalam, wszystko jest jak było ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;) my dziś mamy księdza o matko... stresuje się nie wiem czym.. tzn wiem bo będzie nas wypytywał o wszystko jak na spowiedzi;p

Ofe straszny sen...

a ruchy czuje raz koło pępka raz na dole koło pęcherza nie ma reguły..;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witamy się.
    Dzień zaczęłam od wizyty w laboratorium w szpitalu bo jutro wizyta u endokrynologa wiec świeże wyniki trzeba mieć a jak to nowy rok w służbie zdrowia wiec i burdel na kółkach - szkoda gadać.
    Ofe widzę że koszmary nocne cie dopadły :-( ja od 2 nocy śpię jak zabita wiec nawet nie wiem co mi się śni.
    Dziś o 17 wizytujemy u gina i zobaczymy czy wszystko oki.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika czyli masz w domu szpital
    Skusiłam się wczoraj na syrop z cebuli ale u mnie sie nie przyjął i była cofka razem z kolacją
    U mnie trochę lepiej z gardłem ale szału nie ma

Ofeline okropny koszmar współczuję

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    Kciuki zacisniete za dzisiejsze wizyty.
    Moje dziecie harcuje tylko w nocy a ja glupia sie nieraz martwie ( bo chodze spac przed 23 a maluch zaczyna harce od 1 ;) )

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, widzę że większość z Was także jest skopana ;) Ja mam łożysko na tylniej ściance i odczuwam przyjemne kopnięcia z przodu. Choć od tygodnia Milenka siedzi w nocy dość nisko i uciska mi pęcherz więc budzę się na siku.

Dziś obudził mnie sms- o 3 w nocy bo Koleżanka o której wspominałam już wreszcie urodziła synka :) To był już 18 dzień po terminie. I miła niespodzianka bo to również dzień urodzin jej męża ;) Także wszystko dobrze się skończyło, aż się popłakałam w nocy oglądając zdjęcie nowo narodzonego chłopczyka!
    A jak próbowałam zasnąć to mała zaczęła kopać potem Emila obudziła się przed 6 bo po długiej przewie nie mogła doczekać się wyjścia do Przedszkola!!! A ja do pracy na 12-stą jadę do 20:00. Chyba tam zasnę ;)

Może uda mi się z pracy coś do Was skrobnąć ;)

Miłego dnia dla Was :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey:) Ja dzisiaj po badaniach i juz w domku ale mroźnie u nas rano -20 brrr teraz troszkę cieplej:)dzisiaj w nocy chyba mi tak kopniaka zwaliła jak sie przekręcałam ze aż się obudziłam;) Nie mogę się doczekać wizyty w przyszłym tyg bo już będzie mc do przodu ciekawe co tam u małej słychać:)

Ofeline no straszny sen ale wiesz sny się tłumaczy na odwrót:)

Paulinqa u mnie Ksiądz ma byc w sobotę i tez nie przepadam za takimi wizytami dobrze ze maż będzie bo tak to z Teściami sama bym była...

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowanie :*
    Ja dopiero we wtorek.

Kocyki ładne, ale ja znalazłam taki w łowickie wzory za prawie 150 zł, może ktoś w prezencie mi zasponsoruje :D bo akurat zielony jak bym chciała.

https://www.lelablanc.com/shop/produkty-sklep/kocyki/kocyki-s/kocyk-s-i-love-poland-jade.html

Mnie wczoraj tak brzuch bołał, ze aż się przestraszyłam, dzis rano dalej boli - tak okresowo. Nie chcę się niczym faszerować bo wolę czuć ten ból. chociaż zastanawiam się nad tą nospą...hmmmmm

• slash Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Kochane kurujcie się żebyscie wyzdrowiał, ale z tego co widzę sporo osób choruje u mnie w domu tez sa chorzy, mam nadzieję że mnie nie dopadnie.

Kocyki są bardzo ładne - spodobały mi się.

Co do kolorów pokoju to ja tez mysle ze dodatki to zawsze mozna jakos wymienic, przerobic, wiec moze faktycznie postaw na dodatki w innym kolorze a pozostałe rzeczy jak sciany itp w kolorach uniwersalnych biały czy jasny szary.
    Tez bym chciała miec tkie problemy, my jak narazie nie mamy oddzielnego pokoju dla dziecka ale moze kiedys.

Mnie tez czasami mała ostro kopie i boksuje :) ale akurat to uczucie uwielbiam.

U mnie Dziś kolęda.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołamama - gratulacje dla koleżanki :)

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze to tylko sen kochane. I napewno sie nie spelni :) wspolczuje wam tych wstretnych chorob,mnie poki co nic nie lapie teraz ale w 1 trymestrze zaliczylam przeziebiebienie. alez sie umeczylam bez lekow. Dopiero prenalen mi pomogl. U nas mocno wieje i bardzo zimnno przez to jest. A temp. -4.

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł kocyk bardzo ładny, trochę drogi, ale co tam to dla dziecka może ktoś się skusi.
    Nospę podobno można brać ale jeśli możesz wytrzmac tonie bierz.
    Ja raczej staram się unikac medykamentów.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo kocyk sama kupię, w sumie przez to ze ciuszki mam od kolezanki, i przewijak i stelaż po wanienkę, i lozeczko turystyczne i mnówstwo kasy zaoszczędziłam więc można się skusić na jeden drozszy :)
    W zamian nie zjem jakiegos smieciowego zarcia albo nie kupię sobie czego czego nie potrzebuję i już :)

• slash Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej skoro masz taki plus ze dostałas wiele rzeczy od kogos to faktycznie mozesz przeznaczyc te pieniazki na kocyk. Super sprawa.

klz98u696p33kjce.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ale miło się z wami z rana pije kawkę:)

Co do brania leków na bóle, to ja też nie brałam, do póki nie dowiedziałam się, że to są skurcze i może się szyjka skracać, więc teraz jak tak mam to wolę wziąć nospe i zaraz przechodzi. A na początku ciąży też mówiłam, że na pewno żadnych leków w ciąży nie będę brała. Niestety się nie da.

Wszystkim wizytującym życzę powodzenia i czekam na wieści.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • MiM Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -10 :) a mnie gorąco!!!

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze nospe wezmę - ogolnie za kilka dni wizyta to mi lekarz powie co sie dzieje.

• Puella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te choroby są straszne, zwłaszcza w ciąży, stresu tylko dostarczają.

A propos stresu - chcę kupić detektor tętna bo nadal nie czuję ruchów dziecka,a to już 20 tydzień. W pierwszej ciązy było podobnie - bardzo mało to moje dziecko się ruszało, a ja się tylko zamartwiałam. Czytałam opinie na forach i są one bardzo podzielone. Pamiętam, że któraś z Nas kupiła. Proszę o info czy jest zadowolona, czy słychać tętno dziecko, czy można je samemu bez większego problemu znaleźć. Wolę już zainwestować tą stówkę, niż ciągle się zamartwiać.

Anioł - ja bym wzięła nospę. Nie masz się czego obawiać W pierwszej ciązy brałam 5 dziennie i żadnego negatywnego efektu nie zauwazylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:36

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella - wezmę, tylko musze kupic :D

Ja pierwsze ruchy czułam własnie w 19/20 tyg wiec spokojnie.
    A teraz 3 tyg pozniej bo mała fika ze hej :)

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś dużo wizytujących, więc życzę powodzenia, samych dobrych wieści i zdrowia dla wszystkich majóweczek. Ja dziś mam dentystę, ale jak o tym myślę, to mam ochotę odwołać. Jak się trochę ruszam po domu, to czuję tylko ten ból, który zaniepokoił lekarza, a w nocy wyjątkowo nie mogłam przewracać się gwałtowniej z boku na bok bo czułam jak mnie boli szyjka. Ale z drugiej strony jak odwołam dentyste, to potem będzie mi tylko gorzej się tam wybrać. Na szczęście dziś o 9 rano Jaś mi zrobił taki pokaz swoich umiejętnosci, że aż cieplej na sercu się zrobiło.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ