WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej u nas tylko -2. Aktualnie w samochodzie czekam na męża, bo ma rozmowę o prace ;) trzymać kciuki poprosimy ;)
    Nasz malentas tak śmiesznie kopie, ze az mi brzuch podskakuje ;)
    Ogólnie u mnie ostatnio to taki zamęt i zamieszanie, ze nie ogarniam. Jak pisałam maz na rozmowie, sprzedaliśmy auto, kupiliśmy nowe, teraz jeszcze troche biegania i załatwiania z rejestracja itd mamy. Powoli myśle wlasnie nad pokoikiem, ale remont zaczniemy jakos luty-marzec bo jeszcze mamy gości w ferie a ten pokój troche za gościnny jeszcze służy ;)

Chore dziewczyny pod kołderki i wypoczywać. Poza katalina, bo Ty do lekarza po antybiotyk, nie ma co zwlekać skoro nie ma poprawy.
    Powodzenia na wizytach ;)

Anioł, MiM, Catyyy, katalina lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) ale dosłownie na chwilę, bo zaraz muszę się szykować do wyjścia :) odwiedzam znajomą i jej synka :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i trzymam kciuki za ostatnie potwierdzenia płci ;) bo dobrze to już jest i będzie!! :)

Ja miałam taki problem wczoraj by zasnąć, że szok :) teraz nie przytomna jestem ;) biorę się za siebie, bo wg mojej aplikacji na telefon moja waga jest zaliczna do lekkiej nadwagi w ciąży ;)

U mnie jest chyba z -5 :) a w nocy koło 24 było -11,8* :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:49

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorotka jest dobrze :) jak Mały daje czadu to nic tylko się cieszyć :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Te choroby są straszne, zwłaszcza w ciąży, stresu tylko dostarczają.

A propos stresu - chcę kupić detektor tętna bo nadal nie czuję ruchów dziecka,a to już 20 tydzień. W pierwszej ciązy było podobnie - bardzo mało to moje dziecko się ruszało, a ja się tylko zamartwiałam. Czytałam opinie na forach i są one bardzo podzielone. Pamiętam, że któraś z Nas kupiła. Proszę o info czy jest zadowolona, czy słychać tętno dziecko, czy można je samemu bez większego problemu znaleźć. Wolę już zainwestować tą stówkę, niż ciągle się zamartwiać.

Anioł - ja bym wzięła nospę. Nie masz się czego obawiać W pierwszej ciązy brałam 5 dziennie i żadnego negatywnego efektu nie zauwazylam.
    Ja kupiłam detektor na olx. Zapłaciłam 60zł z wysyłką, używany Angelsounds i nie żałuję :) Miałam już kilka ataków paniki spowodowanych tym, że nie czułam przez cały dzień ruchów. Tętno dość łatwo namierzyć, choć u mnie Maluch tak się przemieszcza, że raz wyłapuję je z lewej, a raz z prawej strony w okolicy pępka :) Niekiedy przystawiam głowicę dokładnie w miejscu, w którym siedzi Dzidzia i tętno słyszę w pierwszej sekundzie, innym razem muszę trochę głowicą popracować, ale szybko się udaje :)
    I nie rozumiem jak można pomylić tętno dziecka z własnym tętnem... Wyraźnie słychać różnicę, a dla pewności czasem przykładam palec do nadgarstka :) Błyskawicznie się można uspokoić słysząc rytmiczne stuk-stuk :D Osobiście dokupiłam butelkę żelu do usg, bo u mnie wariant z używaniem oliwki się nie sprawdził.
    Dla mnie to zdecydowanie nie jest zbędny gadżet. Wolę przyłożyć na pół minuty detektor niż panikować, że nie czuję ruchów przez kilka godzin ;)

Anioł, ja też zarzekałam się, że nie tknę żadnych leków. Do czasu gdy pojawiły się regularne bóle w dole brzucha. No-spa podwójna dawka, a potem wizyta w szpitalu i co się okazało? Że to skurcze, macica cała napięta, szyjka się skraca... W szpitalu faszerowali mnie dawką 2 x 80mg i dzięki Bogu wszystko wróciło do normy. A co do efektów ubocznych... Poza możliwością wystąpienia problemów z napięciem mięśniowym u noworodka o innych zagrożeniach nie słyszałam. A nawet jeśli, lepsze to niż wcześniak urodzony w 5 miesiącu ciąży, bo w niektórych szpitalach nawet nie biorą się za ratowanie takich Dzieciątek skazując je tym samym na śmierć :(...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic mam tak samo, dużo przybieram, ale wcale tak dużo nie jem. Też się próbuję wziąć za siebie, ale strasznie mi się nie chce.

Magic lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szlam do brata to taka szklanka na chodniku że wolałam się iść trawnikiem
    Anioł lepiej wziąć nospe czasem mniejsze zło niż ból

Ja w ramach walki z kilogramami postanowiłam ograniczyć słodkie wczoraj sie udało i obym wytrwała w postanowieniu, choć to trudne gdy w domu pełno czekolad po świętach i michalki na choince
    Ja chcialam detektor tętna ale mąż jak usłyszał to mnie wyśmiał no cóż faceci nie rozumieją, ale ciągle pyta czy maluch sie rusza czy śpi

Dorotko jak juz jesteś umówioną to lepiej pójść niż odwlekać w czasie a mąkę wyjście z domu moze dobrze Ci zrobi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:04

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja kupiłam detektor na olx. Zapłaciłam 60zł z wysyłką, używany Angelsounds i nie żałuję :) Miałam już kilka ataków paniki spowodowanych tym, że nie czułam przez cały dzień ruchów. Tętno dość łatwo namierzyć, choć u mnie Maluch tak się przemieszcza, że raz wyłapuję je z lewej, a raz z prawej strony w okolicy pępka :) Niekiedy przystawiam głowicę dokładnie w miejscu, w którym siedzi Dzidzia i tętno słyszę w pierwszej sekundzie, innym razem muszę trochę głowicą popracować, ale szybko się udaje :)
    I nie rozumiem jak można pomylić tętno dziecka z własnym tętnem... Wyraźnie słychać różnicę, a dla pewności czasem przykładam palec do nadgarstka :) Błyskawicznie się można uspokoić słysząc rytmiczne stuk-stuk :D Osobiście dokupiłam butelkę żelu do usg, bo u mnie wariant z używaniem oliwki się nie sprawdził.
    Dla mnie to zdecydowanie nie jest zbędny gadżet. Wolę przyłożyć na pół minuty detektor niż panikować, że nie czuję ruchów przez kilka godzin ;)

Anioł, ja też zarzekałam się, że nie tknę żadnych leków. Do czasu gdy pojawiły się regularne bóle w dole brzucha. No-spa podwójna dawka, a potem wizyta w szpitalu i co się okazało? Że to skurcze, macica cała napięta, szyjka się skraca... W szpitalu faszerowali mnie dawką 2 x 80mg i dzięki Bogu wszystko wróciło do normy. A co do efektów ubocznych... Poza możliwością wystąpienia problemów z napięciem mięśniowym u noworodka o innych zagrożeniach nie słyszałam. A nawet jeśli, lepsze to niż wcześniak urodzony w 5 miesiącu ciąży, bo w niektórych szpitalach nawet nie biorą się za ratowanie takich Dzieciątek skazując je tym samym na śmierć :(...

Bardzo, bardzo dziękuję za informację! Dokładnie tą samą firmę sobie upatrzyłam na Allegro. Treaz już wiem, że to nie oszustwo i wyłudzanie kasy.

Moje dziecko jest ponospowe - i żadnych problemów z napięciem nie było. Poza tym nawet gdyby były, to kwestia kilku tygodni ćwiczeń i wszytsko wyrównane. Ja tez uważam, że lepiej wziąć niż doprowadzić np. do skracania szyjki, jak było w moim przypadku. Teraz tez praktycznie codziennie łykam nospe, bo boję się, że te moje bóle brzucha znowu doprowadzą do takiej samej sytuacji.

Eklerka lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sie wybiorę do tego dentysty, mąż pomoże mi sie zapakować do auta, podwiezie pod sam gabinet i tam też zaraz klapnę na tyłku, więc nic nie powinno się stać, a będę miała wszystkie zęby wyleczone. Pozostając przy temacie zębów jak pisałyście jakiś czas temu o szczoteczkach elektronicznych, to jakoś mnie tknęło, żeby też sobie kupić, a w mieście obok gdzie jadę do dentysty jest też Neonet i mają w ofercie kilka modeli Oral B w fajnej cenie. U mnie w domu jest tak okropna woda, że po przeprowadzce przed ślubem od razu zauważyłam różnicę. Na zębach odkłada się taka minimalna warstwa kamienia (której nie opłaca się ściągać u dentysty), ale jestem pewna, że myjąc właśnie taką szczoteczką albo się tego pozbędę, albo zminimalizuję. Do tego na pewno poprawi się też kondycja dziąseł.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:28

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko szczoteczka jest mega szczerze polecam ja widzę ogromna różnicę
    Fakt bylam zla na męża że wydal prawie 300 zl sama nigdy bym tyle nie dala za szczoteczkę ale teraz jestem mu wdzięczna

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, jak tylko mężowi powiedziałam co daje taka szczoteczka, to się nie opierał. Zwłaszcza, że zaoszczędziliśmy 200zł łącznie na tym, że nie miałam filmu z badania prenatalnego :( i że nie będe mogła brać udział w ćwiczeniach na szkole rodzenia - więc warto zainwestować w siebie.

Apropo szkoły rodzenia, to właśnie zapisałam się na zajęcia od 4 lutego. Pani niechętnie mnie zapisała, bo stwierdziła, że to za wcześnie i że zapomne. Jakaś inna Pani przed świętami mówiła, że mogę chodzić od lutego, więc wolę iść wcześniej, bo nie wiem jak potem potoczą się moje losy. Może na prawdę nigdzie nie będę wychodziła, albo będę leżała plackiem w szpitalu, żeby nie donosić a doleżeć ciąże. A chcę iść na te zajęcia. Poza tym nie zapomne, bo to nie jakieś zajęcia z botaniki, a wiedza, którą teraz my żyjemy - o ciąży, porodzie i dziecku. Będę chłonęła jak gąbka.

gosia86 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Bardzo, bardzo dziękuję za informację! Dokładnie tą samą firmę sobie upatrzyłam na Allegro. Treaz już wiem, że to nie oszustwo i wyłudzanie kasy.

Moje dziecko jest ponospowe - i żadnych problemów z napięciem nie było. Poza tym nawet gdyby były, to kwestia kilku tygodni ćwiczeń i wszytsko wyrównane. Ja tez uważam, że lepiej wziąć niż doprowadzić np. do skracania szyjki, jak było w moim przypadku. Teraz tez praktycznie codziennie łykam nospe, bo boję się, że te moje bóle brzucha znowu doprowadzą do takiej samej sytuacji.
    Proszę bardzo :) Ja długo zastanawiałam się czy sprawić sobie detektor czy może to będzie głupia fanaberia, ale teraz nie żałuję :) Mamy zamiar mieć drugiego Bąbla, więc na pewno się przyda, a teraz działa rewelacyjnie jako uspokajacz :D Możesz mieć czasem problem ze zlokalizowaniem Malca, ale gdy już Ci się uda, usłyszysz przyjemne puk-puk jak w podczas usg w gabinecie, a i czasem wyłapiesz kopniak lub czkawkę :)
    Ja swój detektor zaczęłam testować dokładnie wraz z początkiem 19 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:56

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystając z okazji że w domu cisza i spokój i sobie jeszcze poleżakować :-)
    Choć jak zawsze stresik przed wizytą zaczyna rosnąć ale co wizyta na szczęście jest mniejszy.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dzisiaj w nowym tygodniu. Dzisiaj wizyta u lekarza a u mnie wszystko gra. Chociaż w ciągu tych 5 tyg różnie się czułam, ale ja zawsze jak idę do lekarza to wszystko ok i łapie mnie coś kolejnego dnia. Już się nie mogę doczekać 17:20. Mała jest aktywna więc się nie martwię. Dam znać po wizycie co u nas słychać. Trzymam kciuki za Dziewczyny które dzisiaj także mają wizyty :)

nadulek, gosia86, Magic lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko łączę się w bólu ja też mam dziś dentystę buuuu :( ale trzeba dbać o ząbki żeby i dziecku nie zaszkodziło, nie chce też żeby po porodzie zaczęły mi wypadać tak jak mojej mamie :/ dzieciaczki wiele z nas wyciągną ;)

Powodzenia dla wszystkich wizytujacych dzisiaj :) trzymamy kciuki :)

dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Witamy się dzisiaj w nowym tygodniu. Dzisiaj wizyta u lekarza a u mnie wszystko gra. Chociaż w ciągu tych 5 tyg różnie się czułam, ale ja zawsze jak idę do lekarza to wszystko ok i łapie mnie coś kolejnego dnia. Już się nie mogę doczekać 17:20. Mała jest aktywna więc się nie martwię. Dam znać po wizycie co u nas słychać. Trzymam kciuki za Dziewczyny które dzisiaj także mają wizyty :)
    ja mam na 17 tak więc ja będę wychodzić a ty wchodzić :-)

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to miałam napisać, że wczoraj udało mi się spędzić fajnie wieczór z mężem. Mąż zrobił pizze pod moim okiem, ale nadaje się do tego:P a potem obejrzeliśmy kilka filmów, z czego pierwszy najlepszy i może się Wam spodobać: http://kinoman.tv/film/moms-night-out-1

Taka fajna komedia dla mam, o mamuśkach. Swoją drogą ciekawe jaką ja będę mamą:)

Bluberry, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:28

Magic lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska damy radę...mnie te wiercenie nie przeraża tak jak wyjście z domu, ale i z tym sobie poradzę:)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, zaraz was nadrobię na telefonie. Ale póki jestem na kompie, chwalę się moim brzucholem ! ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/988387aabbca.jpg

gosia86, Karolcia88, Ofelaine, AGA 30, Bluberry, Puella, Catyyy, Anioł, Monika1357, dorota1987, beti97, Agusia246, PIGULSKA, Rika, alma, Magic, madziorek, Eklerka, katalina lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ