Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu W nocy brałam nospe i asmag. Nie wiem, czy brać tą nospe forte, co radzicie? Dziwne to uczucie mieć taki twardy brzuch i to tak długo
mi gin mówił, że normalne twrdnienie to takie, które nie prprzekracza 60 razy w ciągu doby. Ale jak ja mam to liczyć, jak u mnie brzuch napięty prawie cały czas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:56
-
Ja też chętnie posłucham o tym co usłyszycie w szkole
ja nie chodzę bo mam płatną, więc będę opierać się na intuicji i Waszych opowieściach
Właśnie wróciłam od koleżanki....brrrr, ale zimmmmo! a ten wiatr cholera całe uda mam czerwone z zimnaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny ale macie piękne brzuszki!
alma 60 razy????? to ja myślałam, że mam dużo, bo około 6-7 na dobrę, ale to zanim brałam luteinę, a jak ją biorę to albo wogóle nie mam albo 1-2 razyalma co innego jak jest napięty a co innego jak jest twardy. Bo ja tez czuję napięcie ale to dlatego, że jak na moje oko mam duży brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:58
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Magic, ale jak to rozróżnić w takim razie czy jest napięty czy twardy? Bo ja chyba mam z tym problem... Może to głupie pytania dziewczyny, ale ja naprawdę nie wiem
nigdy wcześniej tego nie miałam. I nie powiem, bo w ciągu ostatnich 2 tyg. znacznie brzuch mi się powiększył, ale teraz nie jest taki elastyczny i miękki jak był
No mój gin twierdzi że do 60 razy to normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:05
-
Karolcia ten mi pobierali ale na pierwszym badaniu ty,m do końca 13 tyg i wtedy zapłaciłam 400 zł razem już z pobraniem krwi a teraz nie i zapłaciłam 260 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:22
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
alma róznica między twardym a napiętym jest taka, że napięty brzuch jak go nacinśniesz jest plastyczny - pamiętasz jaka jest plastelina? Ugina się pod palcami, a twardy brzuch to taki, że czujesz palcami tkankę tłuszczową ale jak poczujesz macice to jest twarda jak blat stołu
Bluberry no masakrateraz idę do łóżeczka pod kołderkę
i ciepła herbatka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:28
alma lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Blu ale słooooodkie
ja nie mogłam się napatrzeć na synka tej mojej znajomej
dziś ma 6 msieciący i tak wybiegłam myślami do przodu i pomyslałam, że moja Malutka przed świętami Bozego Narodzenia tez tak będzie wyglądac
wzruszyłam sie
Bluberry, PIGULSKA lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Puella wrote:Te choroby są straszne, zwłaszcza w ciąży, stresu tylko dostarczają.
A propos stresu - chcę kupić detektor tętna bo nadal nie czuję ruchów dziecka,a to już 20 tydzień. W pierwszej ciązy było podobnie - bardzo mało to moje dziecko się ruszało, a ja się tylko zamartwiałam. Czytałam opinie na forach i są one bardzo podzielone. Pamiętam, że któraś z Nas kupiła. Proszę o info czy jest zadowolona, czy słychać tętno dziecko, czy można je samemu bez większego problemu znaleźć. Wolę już zainwestować tą stówkę, niż ciągle się zamartwiać.
Anioł - ja bym wzięła nospę. Nie masz się czego obawiać W pierwszej ciązy brałam 5 dziennie i żadnego negatywnego efektu nie zauwazylam.
Ja pierwsze ruchy pocZułam pod koniec 20 tyg, a poczatek 21. Staraj się byc spokojna.
-
ja robie drugie podejście do odwiedzenia położnej
moja siostra cioteczna jest w 32 tygodniu i poleciła mi ją wiec zaryzykuję
a ten detektor to ja sie chyba tez skusze skoro widzę ze Wam się sprawdza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:43
gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic dzięki kochana, mi to jednak trzeba jak krowie na rowie wytłumaczyć. Teraz mam napięty ale w nocy był twardy.
Gosia ale Ty masz nieśmiałka w brzuszku
Karolcia z tego co się orientuje to na polowkowym już nie robi się testu potrojnegoMagic, gosia86 lubią tę wiadomość
-
alma wrote:Magic dzięki kochana, mi to jednak trzeba jak krowie na rowie wytłumaczyć. Teraz mam napięty ale w nocy był twardy.
Gosia ale Ty masz nieśmiałka w brzuszku
Karolcia z tego co się orientuje to na polowkowym już nie robi się testu potrojnego
Widzisz?ja mam głownie wieczorem twardy po całym dniu albo jak leże na plecach, a twardnieć może dlatego, że może sikac Ci sie chce:) ja tak mam
alma lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
No wstydzioch po swoim tatusiu taki nieśmiały
Jeśli jutro sie nie dowiemy to chyba juz sobie odpuszczę i będę czekać na niespodziankę.
W sumie wyszlam dzisiaj jakoś nie usatysfakcjonowana z wizyty dostałam tylko zdjęcie szyjki i nic więceja i skierowanie na glukozę i L4
Byłam w pracy kadrowa się za mną stęskniłai mowila że się zastanawiała kiedy przyjdę
W aptece na gardło oczywiście tylko prenalen
Ale dowiedziałam sie że jest dyżur internisty w luxmed jutro bez rejestracji id 8-20 to po wizycie u gin pojadę do drugiej placówki i może uda siw dostać
Boje się że to jednak angina ale boli tylko gardło i caly czas 37
A orientujecie sie czy możemy stosować maść vics vaprum?
Alma weź sobie nospe
Blu tez juzbym tak chciała słodkieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:23
Magic, alma lubią tę wiadomość
-
gosia a jaką glukoze? 50 czy 75?
ja odliczam dni by ja zrobić
ja też dostałam tylko zdjęcia obwodu brzuszka, główki i serce, ale tez nosek i usteczka
Też tak macie, że wyszedł Wam pępek??mi się baaardzo spłaszczył i jego górna krawędź wystaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:26
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosiu kciukam zebys jutro poznala plec, fajnie jest wiedziec szybciej. Mozna nad imieniem sie zastanowic, kupowac konkretne ubranka. Ja sama nie wiem i licze, ze na nastepnej wizycie sie dowiem lub bedzie tak, ze nie. Bo im bardziej ja chce tym bardziej moje dziecko nogi zaciska
Alma popieram wez nospe i magnez.
mnie cos w szyjce kluje od czasu do czasu od kilku godzin ale bardzo lekko wiec nie panikuje.alma lubi tę wiadomość