X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam kochane na odpcozynek ;) jutro zajrzę lub wieczorkiem jak wieści z wizyt reszty ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja też już mam całkiem płaski pępek i lada chwila wyskoczy ;) i w ogóle wszystkie pieprzyki mi się na brzuchu rozciągnęły :P

Ja na twardnienie brzucha biorę magnez B6 i ogólnie po całym dniu juz czuje brzuchol jak mi ciąży ;) co to będzie w kwietniu heh ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zrobić po obciążeniu 75
    Mi narazie jeszcze nie wyskoczył ale jest już taki "rozlazły"
    Ogeline tak jest że im bardziej chcesz tym trudniej to osiągnąć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam test 75g i tylko 2 pobrania to widocznie zależy jak lekarz zaleci :) robiłam z NFZ i musiałam tylko glukozę i cytryne przynieść laborantka sama rozpuścila

Gosiu trzymam kciuki żeby maleństwo pokazało co ma między nóżkami :) ale niespodzianka też byłaby fajna ;)

Marlencia ja chyba się zdecyduje na kocyk w wersji light :)

gosia86 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie mówiła ile pobrań tylko że czas oczekiwania pomiędzy jednym a drugim musi być w spoczynku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kocyk z minky na próbę synowi i wzięłam wersje light, która będzie super na chłodniejsze majowe dni, myślę, że będzie przydatny do jesieni, a na zimę można kupić ten grubszy. Ogólnie bardzo fajny, mieciutki, polecam. Córce też taki kupię :)

kupiłam rozmiar 75x100 u uzytkownika : makaszkaHandMade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:02

PIGULSKA lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam glukozę 75mg prywatnie, musiałam przynieść tylko glukozę i pobrania też miałam tylko 2. Na wszelki wypadek wzięłam ze sobą bidon i wodę mineralną, ale pani powiedziała, że ona rozpuszcza i zalała mi w kubeczku jednorazowym ciepłą wodą. Cytryna była zbędna, zrobiłam jak kazała - na jednym wdechu chlapnęłam wszystko bez problemu :)
    Magic - mam z pępkiem dokłądnie to samo. A jak to moje dziecko się rozpycha dzisiaj! Chyba pierwszy raz czułam z obu stron naraz, z jednej pewnie główka z drugiej nóżki :D
    Zajęcia mamy dopiero na 19:30.
    Odebrałam wyniki: hemoglobina i hamatokryt leciutko obniżone, leukocyty i neutrofile podwyższone ale też lekko. Więc chyba jest super, zwłaszcza, że od dłuższego czasu nie biorę witamin. A co najlepsze - glukoza. Jestem pochłąniaczem cukru i słodkiego, uwielbiam słodkie gazowane napoje, czekoladę, ciasta i wcinam to wszystko na potęgę, byłam przekonana, że cukier wyjdzie wysoki. I co? W normach 60 -99 mam na czczo 66. A drugie pobranie 64 w normie do 140 :D

Magic lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w biedronce i dojrzałam fajny komplecik z fisher price oczywiście nie mogłam mu się oprzeć :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30175ce7777d.jpg

Ofelaine, Rika, gosia86, dorota1987, Magic, Catyyy, Monika1357, paulinqa, gosiunia, Bluberry, beti97 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się dziś trochę zdenerwowałam, bo pojechała do dentystki i ta zapytała się jak się czuję. Pobiadoliłam jej tam trochę, że ciężko i że lekarz karze mi w domu leżeć. Dentystka się uniosła, że powinnam była odwołać wizytę i leżeć. Ja się wytłumaczyłam, że jak bym dziś nie przyszła, to potem już wcale, a miała mi napisać też to zaświadczenie, że wszystko wyleczone. Ona zajrzała mi do buzi przez 10 sekund i powiedziała, że wszystko wporządku i zabrała się za wypisanie karteczki. A na poprzedniej wizycie powiedziała, że jeszcze raz chce mnie zobaczyć, bo coś chyba jeszcze mam do roboty. To jest fajna dentystka, ale czasem szuka dziury w całym i chyba też chciała tak zrobić, ale sprowadziłam ją na ziemię tym ubolewaniem. Zaoszczędziłam więc kasę za leczenie zęba i z radością chciałam w Neonecie kupić szczoteczkę elektryczną, a tam jakby tornado przeszło, pustki w sklepie i oczywiście tej szczoteczki też już nie było. Może będzie w przyszłym tygodniu, a może i nie.
    Całkiem niepotrzebnie się dziś ruszyłam z domu, heh :/

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota u mnie niestety znalazł się ząb do leczenia :( pani dr stwierdziła że mam za miękką zębine w szóstce i założyła lekarstwo fuuuj od 13 paskudny posmak w ustach :/ trochę niezdecydowana ta Twoja dentystka ale przynajmniej masz zaświadczenie ze jest wszystko ok :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota poszukaj w sklepie internetowym
    Ja polecam Ci Braun oral b 3000 takową mam
    Mąż mówi że fajna była Braun oral b 5000 ale byla sporo droższa

Pigulska fajowy komplet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:37

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż sobie zadzwoni do sklepu czy przyszła dostawa, a jak nie to na pewno przez internet kupimy. Mam taką ochotę mieć mega czyste zęby, zwłaszcza, że zajadam się teraz ptasim mleczkiem. Mąż mi podstawił pod nos i to był błąd, bo nie wylatam tych kalorii.

dqprj44jymj31xvy.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że mi pępek nie wyskoczy ;) na razie mam głeboki dalej chociaż wcześniej był głębszy ;p

a ja nie wiem co z tym moim cukrem? jedni mi mówią że jest dobra a lekarz że jest podwyższona,, ehhh ale cóż słucham lekarza ...

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi dzień bez słodyczy prawie dobiega końca :) sukces jupiii
    Ciekawe jak tam reszta dzisiaj wizytujących?
    Ja czekam jeszcze na znajoma bo ma przyjechać na paznokcie bo na wesele idzie ale już się długo spóźnia jak zwykle a ja muszę wstac jutro po 5 :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b7932fdd3b1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f11697c90600.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec8178c57ac2.jpg
    ja też zaszalałam ostatnio <3

dorota1987, Monika1357, PIGULSKA, Magic, Karolcia88, Bluberry, gosia86, beti97, katalina, madziorek lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu słodki filmik. Aż się miło robi.

Pigulska ile zapłaciłaś za ten fajny komplecik?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne rzeczy kupujecie dla swoich dzieciątek. Ja tez bym chętnie pokupowała, ale wiem, że od szwagierki dostanę dużo rzeczy. Nie wiem czy dużo to znaczy że nie będe musiała nic kupować, czy jednak sporo. Na razie dostałam trochę ciuszków od przyjaciółki, która ma córeczki - bliźniaczki, ale na razie rozmiary 52-56 czy jakoś tak. Dziewczynki na razie noszą 68, ale do maja dostanę jeszcze trochę ubranek unisex. Jeszcze się umówiłam z przyjaciółką, że będę kupowała jej córeczką jakieś ubranka uniwersalne, to ona mi je potem "odda" jak wyrosną. Ale w tej sytuacji nie można zaszaleć z ciuszkami prześlicznymi przeznaczonymi pod konkretną płeć.
    Ja tak teraz myśle, że zachwycam się tymi ubrankami, bo dziecko jeszcze w brzuchu i wszystkie rzeczy ubranka, kocyki, zabawki tak mnie zachwycają, a jak Jaś się urodzi to będę widziała tylko jego, a nie tą całą otoczkę.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna cholera mnie trafi - cały dzien mnie brzuch pobolewa - a juz wzielam 3 nospy i apap.
    Jutro ide do Gina, przełożyłam z poniedziałku. Moze to jednak żołądek :/

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł ja na brzuch biorę codziennie 4 magnezy i nospę, albo nospę max jak bardzo boli.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli macie takie bóle?
    ja mam pierwszy raz i wspadłam w panikę

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ