X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem absolutnie wkurzona... Z Malutka wszystko dobrze, jest perfekcyjna. Wkurzona jestem przez lekarzy, opowiem Wam jak bede miala wiecej czasu i bede w domu już..

gosia86, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Gosia śliczne bobaski <3
    Karolcia to u mnie tak dlugo trwało bo mały nie chciał się przekręcić ;p

a na zapracia mi pomagają jogurty 1 dziennie i jest git ;)

Katalina co się stało???

gosia86 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:22

Nejcik, Puella, Karolcia88, Catyyy, Bluberry, madziorek, gosia86, PIGULSKA, dorota1987, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina bardzo się cieszę, że z Izunią wszystko ok! Potem jak trochę ochłoniesz i znajdziesz chwilę to czekamy na relacje co Cię tak zdenerwowało.

A ja jak postanowiłam tak zrobiłam- poszłam na basen, ale na początek nie szalałam bo lekarz mówił, że mogę chodzić, ale jak poczuje zmęczenie to chwilę odsapnąć. Więc popływałam 30 minut a potem już tylko odpoczywałam ;)
    w nagrodę kupiłam sobie chipsy :D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie siedzę teraz i poczułam przed chwilką delikatne kopniaczki mojego kochanego maluszka... I tak naszła mnie refleksja i przemyślenia.

Podczas starań o dziecko razem z mężem obejrzeliśmy ten filmik -> https://www.youtube.com/watch?v=fKkc5oeK0oM

I od tamtej pory zdaliśmy sobie sprawę, jaki to ogromny cud, jak z niewidocznej gołym okiem komórki powstaje człowiek, który ma wszystkie zmysły wzroku, słuchu, mowy, który ma mózg i wiele bodźców odbiera, to niesamowite i nie umiem tego pojąć swoim rozumem...

Jakie to niesamowite, że z dwojga ludzi powstaje nowe życie! Mam do czynienia z parą, której ciąża się przytrafiła, cieszą się, ale to nie to samo... My ekscytujemy się z mężem każdym dniem, każdym zdjęciem z USG, czasem po prostu sobie je wyjmuję i całuję ten malutki 12-tygodniowy nosek... Może to i głupie. Ale ktoś, kto zajdzie w ciążę bez starań nie zrozumie pary, dla której dziecko to było największe WYCZEKANE i UPRAGNIONE marzenie, które się spełnia!!!

Ktoś powie: głupia jesteś, czemu tak ryczysz w tej ciąży, trzeba się cieszyć - bo i takie słowa słyszałam. Tak, może i jestem głupia i będę płakać, bo to łzy radości, szczęścia, że mam w sobie taki CUD, że noszę pod sercem moją kochaną kropeczkę, która jest moja, tylko moja, która powstała z naszej wielkiej miłości i której tak pragnęliśmy z mężem!!!

Eh... dziewczyny, mamy ogromne szczęście i pewnie wiele z nas nie zdaje sobie sprawy, jakie cuda w naszym organizmie zachodzą, jaką ten mały człowieczek w nas przychodzi drogę przez 9 miesięcy a my razem z nim.. <3

Życzę każdej kobiecie, żeby bardzo doceniła to, co dostała, a dostała bardzo wiele, bo chyba więcej od życia nie można dostać - dziecko..

Wonderwall, Puella, Bluberry, madziorek, Monika1357, gosia86, PIGULSKA, beti97, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o zatwardzenia to kurczę nie wiem jak to ładnie ująć... ;)
    dawniej chodziłam 2-3 razy na "2" a teraz nieraz się zdarzy, że co drugi dzień i jak dla mnie to istny koszmar..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia uroki ciąży ;) mnie ostatnio juz zgaga męczyła po wszytskim co zjadłam.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zgaga to w standardzie wieczorem ;) ostatnio wypiłam 1,5l mleka w łóżku bo tak mnie paliło ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:31

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry możesz mnie dopisać do listy? termin 9 maja synek

gosiunia lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina super, że z malutką wszystko w porządku :-)
    Na zaparcia też polecam duzo płynów i jogurty, zwłaszcza naturalne. Poza tym śliwki i jabłka

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:31

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mi też już zgaga tak dokuczała że wypiłam mleko pomimi że nie lubie go ;p

troche sie pomeczymy ale będziemy mieć potem przy sobie nasze cudy <3

Karolcia88 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Katalina za informację, cieszę się, ze z Waszą córką wszystko ok:) napisz nam później co się stało, bo ciekawe wszystkie jesteśmy.

a ja na zaparcia polecam RUCH :) zaczęłam codziennie chodzić na spacery tak około 1h, oczywiście z przerwami, pomału i jest duuużo lepiej. Oczywiście dieta warzywa, owoce, otręby, suszone śliwki. Jak na razie mi to pomaga, a było dość nieciekawie, a i dużo pijcie :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie przyszedł do mnie kurier z koszykiem Mojżesza! ale super! jak tylko uda mi się ogarnąć jak przesłać zdjęcie to Wam pokażę, mam nadzieję, ze okażę się praktyczny, ale dla samego wyglądu warto go było kupić, ale się cieszę! :)

Nejcik, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:32

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ciesz sie, że córeczka zdrowa <3

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka, koniecznie wrzuć zdjęcie!! ;-)
    Bo my też będziemy na pewno kupować kosz Mojżesza, a chcemy kupić taki z płozami, żeby można było troszkę maluszka pobujać.

To świetna sprawa, bo do naszej małej sypialni się super zmieści :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina polubiłam Twój post bo Izabela zdrowa :* czekamy na wieści
    Ewelinke gratuluję syneczka :*

Wonderwall lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Katalina fajnie, że z twoją córeczką wszystko dobrze.

Nejcik masz rację, nie każda kobieta zdaje sobie sprawę z tego co się dzieje w jej organiźmie, że rośnie tam mała istota.

Ja zgagę okropną miałam do 4 miesiąca, na razie cisza, tylko raz na jakiś czas taka delikatna się pojawia.

Powiem Wam, że Nasz syn jest bardzo ruchliwy, ale mam sposób co zrobić, żeby w nocy taki nie był, i żebym mogła spać. Wystarczy, że wieczorem mój mąż z nim porozmawia i jest spokój. Może to dziwne, ale działa, chyba już wie, że taty trzeba słuchać.

gosiunia lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ