X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też mam problem z zaparciami ale wczoraj zjadłam na obiad krem z brokułów z jajkiem i mnie ruszyło :P inne rzeczy tez raczej nie działają :/

Po mojej zarwanej nocy udało mi się w końcu usnąć wstałam przed chwilą ;) Gosia jeszcze chyba śpi?

Teściowa na śniadanie upiekła mi naleśniki właśnie wcinam mniammmm

Karolcia88, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o takiej podusi klin bo na allegro są za grosze, a właśnie może się przydać :) tylko wydawało mi się ze ma ona przyjść na materac a nie pod niego?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:31

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wlasnie tez nigdy nie łapałam nic takiego, wiec sie nie bałam ale troche mnie postraszyła . Moze sie przełamie i pojde choć raz. Mi pozostają spacery, bo po ćwiczeniach w domu dostałam bole brzucha :/ wczoraj maz poszedł biegać a ja chodziłam w kółko po bieżni ;)

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ależ masz cudną teściową,że Ci naleśniki smaży <3
    moja wczoraj nawet nie wiedziała, że mieliśmy połówkowe tylko oburzona, że księdza nie przyjęliśmy (ksiądz przeważnie przychodzi między 15.30-16.30) a my wyjechaliśmy po 15.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sprawdziłam Askot w soboty do 18 ;)
    Moja teściowa ostatnio wyrywała mi kurtkę zeby ja powiesić. Normalnie tak sie Wkurzyłam, ze jej powiedziałam ze nie jestem niepełnosprawna, no bez przesady żebym sobie kurtki odwiesić nie miała.

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, jedne są nad wyraz przejęte drugich z kolei w ogóle nie interesuje nic poza czubkiem swojego nosa ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska jeszcze poleguje w wyrku mąż zrobil mi śniadanie do łóżka żyć nie umierać (tylko dlaczego trzeba być chorym dla takich przyjemnosci?)
    Ja na zaparcia polecam wam siemie lniane łyżkę zalać ciepła wodą i pić/zjeść ten kleik który powstanie mi to nawet smakuje dodałam wczoraj soku z malin i było dobre

Może zajrzę dzisiaj do komisu z wózkami zobaczyć ceny i co oni tam mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:33

PIGULSKA, Nejcik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę narzekać na teściową :) słyszała nad ranem ze wstałam i się kręcę na dole to zeszła zapytać czy wszystko w porządku :) moim brzdacem też się interesuje po każdej wizycie pyta co i jak :)

Gosiu no to smacznego :) dobrze ze jest ktoś kto o nas dba...o ciebie mąż o mnie teściowa ;)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia i Gosia - gratuluję wspaniałych wieści i dziewczynek w brzuszkach! To będą pewnie córusie tatusiów! :D <3

Ja właśnie odebrałam wyniki z morfologii i moczu, no niestety 3 parametry, które 3 tyg temu były za niskie, teraz nadal są za niskie, ale jednak wyższe niż poprzednio, więc wydaje mi się, że Tardyferon zaczyna działać. Dodatkowo oprócz żelaza i Pregna plus piję codziennie swojski kiszony barszczyk od mojej mamuśki i myślę, że powoli będzie już dobrze :) Nastawiam się pozytywnie, chociaż oczywiście wolałabym, żeby było wszystko idealnie...

Wczoraj dostałam kolejną propozycję ciuszków od mojej szwagierki, oni mają córeczkę, która będzie równy rok starsza od naszego malucha, jeśli u nas też będzie córcia, to obiecała furę ciuszków! :D

gosia86 lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pigulska jeszcze poleguje w wyrku mąż zrobil mi śniadanie do łóżka żyć nie umierać (tylko dlaczego trzeba być chorym dla takich przyjemnosci?)
    Ja na zaparcia polecam wam siemie lniane łyżkę zalać ciepła wodą i pić/zjeść ten kleik który powstanie mi to nawet smakuje dodałam wczoraj soku z malin i było dobre

Może zajrzę dzisiaj do komisu z wózkami zobaczyć ceny i co oni tam mają

Dziewczyny, jeśli lubicie koktajle, to bardzo polecam na zaparcia no i w ogóle na dobre zdrówko koktajl z: mleka, banana i siemienia lnianego, wszystko zblendować i pyszny, pożywny koktajl wychodzi, ja zazwyczaj piję na drugie śniadanie lub na podwieczorek, teraz akurat szamam pomarańcza, bo bardzo lubię! ;-)

gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za dobre slowa. Prezesowa durna pipa oczywiście nie miała czasu na rozmowę a kadrowa tak się jej boi że aż była dla mnie chamska. W sumie nic nie wiem. U mnie w pracy sa dwa terminy wyplat. Biuro 1 a produkcja 10. Może dostanę dziś pieniądze. Oczywiście jezeli nie to w poniedziałek idę do PIP.

Dla tych, które boją się krzywej cukrowej. Nie jest źle. Słodkie bardzo ale do wypicia. Po 15 będą wyniki. Robiłam też mocz i morfologie. Wierzę, że będzie dobrze.

A tym wiesniarom z mojej pracy to życzę ataku myszy z całej okolicy :)

gosia86, Magic, PIGULSKA lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy razem z maleństwem w brzuszku :) dziś zaczynamy 6 miesiąc :) ten czas leci szybko, a pamiętam jak nie dawno cieszyłam się z dwóch kreseczek na teście ciążowym... :D
    co do zaparć to ja miałam problem już przed ciążą by się ich pozbyć... a teraz najlepszym lekarstwem okazały się mandarynki :) no nic innego nie działało, zaczęłam pić dużo wody i jak w ciągu dnia zjem kilka mandarynek to pewne, że pójdę do toalety na "2" ;)
    za wszystkie wizytujące trzymam mocno kciuki, a chorym życzę zdrówka, a zdrowym delektowania się kopniakami maluszków ;)

KotMisia, Bluberry, gosia86, dorota1987, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja też życzę inwazji myszy w Twojej pracy, a niech mają nauczkę. Ciężarne trzeba szanować :)

KotMisia lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia nie mogą ci wstrzymać pieniędzy! Należy ci się jak psu micha ;)

Moja pierworodna znowu chora - podejrzewam zapalenie krtani - ale po nebulizacjach znacznie lepiej - więc jak macie 100 zł wolne polecam inhalator - nawet dla dorosłych.
    Maż w zeszłym roku miał zapalenie oskrzeli i obyło się bez antybiotyków na samym inhalatorze (fakt leki troszkę droższe ale przynajmniej bez antybiotyku)
    Zresztą widzę po córce jak jej inny lekarz wciśnie antybiotyk to potem jest lawina chorób.

Idę do pediatry - kurczę jak obserwuję inne dzieciaki i ich rodziców to mi ich żal... Dzieci robią z nimi co chcą. Ostatnio była taka Jennifer, która z Mamusią robiła co chciala a mama się cieszyła że jej jest wszędzie pełno. Potem było dziecko na oko 5 lat, które pozywało wszystkich do sądu (pewnie od mamusi się nasłuchał ;)
    Ahh zresztą same za chwile będziecie odwiedzać pediatrów i zobaczycie :)

03.02.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i oczywiście trzymamy kciuki za wszystkie dziś wizytujące i dobre wyniki badań. Ja wczoraj na ten tydzień zakończyłam maraton po lekarzach. Wczoraj był endokrynolog wyniki ok tak więc dawka Euthyroxu pozostaje bez zmian. 26 stycznia muszę zrobić tylko krzywą cukrową i CRP bo białe krwinki niebezpiecznie poszły w górę.
    Zaraz jadę córkę odebrać ze szkoły - od przyszłego tygodnia znów mi się zacznie jeżdżenie dwa razy dziennie zawozić i przywozić bo pan mąż jak zwykle na tydzień wyjeżdża.

gosiunia lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my na chwilę, bo niedługo wybieram się do położnej :)

Widziałam temat zaparć. Ja nie mam problemu, bo zmieniłam zupełnie dietę a jeśli bardzo Was męczą to polecam dietę płynną, tzn miksowane potrawy :) mi bardzo pomagają :) nawet kotlety z ziemniaczkami i surówką zblenderowć i jeść :) daję rękę, że na drugi dzień lub nawet tego samego się ruszy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina czekamy na wieści <3 :)

nadulek jaka dawkę masz? ja biorę o zgrozo N100, ale TSH już mi się unormowało :) byłam dziś oddać do badania mocz i czekam niestety 3 dni na posiew :( ehh ciekawe co tam siedzi we mnie....

nadulek lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w moczu krew białko i bóg wie co jeszcze. Muszę jutro powtórzyć. Miała któraś tak?

• nadulek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    katalina czekamy na wieści <3 :)

nadulek jaka dawkę masz? ja biorę o zgrozo N100, ale TSH już mi się unormowało :) byłam dziś oddać do badania mocz i czekam niestety 3 dni na posiew :( ehh ciekawe co tam siedzi we mnie....
    Ja od miesiąca też już mam N100 - czyli tak samo i też się unormowało

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ