X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepionek ja swoją córkę szczepiłam jako wcześniaka skojażoną INFANRIX IPV ( 5 składnikowa) nie bawiłam się w pneumokoki i rotawirusy, ale to naprawde sprawa indywidualna. Moja bratowa jest pielęgniarką i min szczepi maluchy toona pomogła wraz z neonatologiem dobrać szzepionkę.
    nikogo nie namawiam nikogo nie potępiam - z tego co słyszałam ze najgorsze są te stare szczepionki bo zawierają rtęć i jakby zywe wirusy i bakterie ale to są te refundowane

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia trzymam kciuki ;* a gdzie jesteś w szpitalu????

beti piękne zakupy ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa w rydygierze, naszego lekarza juz nie zastalam bo w sumie przyjeli mnie po 17 a on od 15 na florianskiej urzeduje, pewnie jutro do mnie przyjdzie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko wspaniała wiadomość, bardzo się cieszę kochana <3 Tak jak piszą dziewczyny, kierujcie się serduchem, a na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

Karolcia dobrze, że zaszłaś do gina. Jak wczoraj pisałaś o tym bólu i plus jeszcze z krzyża, to napiszę Ci szczerze, że jakoś tak mnie to zaniepokoiło, bo przypomniało mi o Kaaroli (mamie 25 tygodniowego wcześniaczka), która pisała w pamiętniku właśnie, że miała taki ciągnący ból i czuła malucha nisko, a jeszcze jak dochodzą bóle z krzyża, to w ogóle...ale później napisałaś, że przechodzi, więc nie siałam paniki i nic nie pisałam. Ale na szczęscie jesteś w dobrych rękach i na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską. Trzymaj się kochana i informuj na bieżąco co i jak :*
    Beti fajny kocyk. A jak jakościowo?

relg3e5e54dwhg22.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj się tam ;) będzie dobrze ;* tak tak on tylko do 15 jest.. ale jutro pewnie zajrzy...

a jak sala?? bo warunki mało urokliwe tam są....

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • alma Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szczepień, to co człowiek to opinia. Ja też mam mętlik w głowie. Moja mama jest pielęgniarką i też jej się w głowie nie mieści jak mogłabym dziecka nie zaszczepić. Z drugiej strony, przecież nas też kiedyś rodzice szczepili ( i to pewnie tymi rtęciowymi) i jakoś żyjemy i nic nam nie jest... Ja odwlekam tę decyzję jak najdalej w czasie, bo nie mam pojęcia, czy szczepić, czy tez nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:07

relg3e5e54dwhg22.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    co do szczepionek ja swoją córkę szczepiłam jako wcześniaka skojażoną INFANRIX IPV ( 5 składnikowa) nie bawiłam się w pneumokoki i rotawirusy, ale to naprawde sprawa indywidualna. Moja bratowa jest pielęgniarką i min szczepi maluchy toona pomogła wraz z neonatologiem dobrać szzepionkę.
    nikogo nie namawiam nikogo nie potępiam - z tego co słyszałam ze najgorsze są te stare szczepionki bo zawierają rtęć i jakby zywe wirusy i bakterie ale to są te refundowane

Każda szczepionka jest lekiem, więc musi przejść miliony badań, certyfikacji i innych audytów. Więc wątpię wbrew obiegowej opinii że te refundowane mają rtęć w sobie. Może za naszych czasów tak było ale teraz wątpie.

Ja ze swoimi znajomymi o dzieciach nie rozmawiam, bo znają nasze poglądy na wychowanie :) My z mężem propagujemy tzw zdrowy rozsądek i tak jak myśmy byli wychowywani tak teraz przekładamy to na naszą córkę.

Denewrwują mnie kobiety, które wkładają swoje dzieci w złote klatki fundując im to co najlepsze i najdroższe oszczędzając np na sobie. A co niekoniecznie dzieciak musi posiadać.
    Spotkałam się z tym że 2 latek dostawał tableta, a 4-latek z grupy Młodej nosi do przedszkola nowy telefon. A potam się w dupie przewraca i mamy środowisko dzieci, które MUszą mieć wszystko.
    Która z Was jest przedszkolanką? To pewnie potwierdzi moje słowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:08

gosiunia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk uważam za bardzo fajny, jakościowo przyzwoity. Spełnia moje kryteria. Na lato jak najbardziej polecam. Muszę przestać myśleć o tym co może jeszcze czyhać na moje dziecko po urodzeniu bo zwariuję. Trzeba myśleć że będzie dobrze, w końcu mi też w dzieciństwie wszystkie szczepionki ładowali jak leci. Nie będę się zadręczać bo to tylko Wiki szkodzi. Jak to się mówi co ma być to będzie. Niektórzy ludzie chodzą zdrowi, wpadną pod auto i jest tragedia. Trzeba żyć chwilą.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Każda szczepionka jest lekiem, więc musi przejść miliony badań, certyfikacji i innych audytów. Więc wątpię wbrew obiegowej opinii że te refundowane mają rtęć w sobie. Może za naszych czasów tak było ale teraz wątpie.

Ja ze swoimi znajomymi o dzieciach nie rozmawiam, bo znają nasze poglądy na wychowanie :) My z mężem propagujemy tzw zdrowy rozsądek i tak jak myśmy byli wychowywani tak teraz przekładamy to na naszą córkę.

Denewrwują mnie kobiety, które wkładają swoje dzieci w złote klatki fundując im to co najlepsze i najdroższe oszczędzając np na sobie. A co niekoniecznie dzieciak musi posiadać.
    Spotkałam się z tym że 2 latek dostawał tableta, a 4-latek z grupy Młodej nosi do przedszkola nowy telefon. A potam się w dupie przewraca i mamy środowisko dzieci, które MUszą mieć wszystko.
    Która z Was jest przedszkolanką? To pewnie potwierdzi moje słowa.
    ja daleka jestem od trymania dziecka w złotej klatce - wręcz przeciwnie. Ja zdecysowałam się na skojażoną (5 w 1) tylko ze względu na to że młoda była wcześniakiem i nie miałam sumienia jej kuć kilkakrotnie. sama jestem zwolenniczką zdrowego rozsądku a w sprawach meychnych konsultuje się z osobami które mają większe doświadczenie ode mnie. moja córka dobrze zareagowała na tą szczepionkę i podejrzewam że małą zaszczepie tą samą szczepionką

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • maribel Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, trzymaj się Kochana. Będzie dobrze:* Waga Twojego maluszka jest prawidłowa. Anioł ma ciążę starszą o 3 tygodnie od Twojej, stąd ta różnica.
    W linku znajdziesz tabelę średniej wielkości i masy płodu:
    http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html#

Na tej stronce, wpisując tydzień ciąży bądź datę ostatniej miesiączki, można też orientacyjnie podglądnąć ile waży i mierzy dzieciątko.
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:49

Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję synka :*

madziorek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warunki na sali znosne. Jestem sama na sali i bardzo sie z tego ciesze bo nie znosze gadania o niczym z obcymi a tak to wsadze nos w ksiazke i po sprawie. Lazienka dla pacjentek- istny koszmar.
    Alma ja tez myslalam ze jak przechodzi to juz jest ok, ale dzisiaj od nowa to samo, plecy i brzuch.
    Pewnie wczoraj podziala nospa, a ja tez raczej nie biegam z byle czym do lekarza. Ale dobrze ze dzisiaj podeszlam.
    Poki co jeszcze nic mi nie podali, ale byla lekarka na wieczornym obchodzie i mowila, ze jak skoncza obchod to cos w kroplowce podadza

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel lekarka przy usg mowila ze wagowo ok ;) wiec tym sie akurat nie zamartwialam.
    Jak to dobrze cos zjesc. Zjadlam obiad przed 13 i dopiero zjadlam kolacje bo mi tata przywiozl.

maribel lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia trzymam kciuki będzie dobrze!

Ja po nieprzespanej nocy - miałam ciągle skurcze ale łydek ;) Łydek i stóp. Biorę magnez ale zwiększę dawkę choć nie wiem do ilu mogę? A tu jeszcze rano trzeba wstać i do pracy. Dobrze że chociaż córka sama się ubiera i mąż mógł zwieść ją do przedszkola.

Jutro mam wizytę u ginekologa. Moja pierwsza wizyta na NFZ - termin dostałam w październiku!!! Chodziłam do tej samej lekarki ale prywatnie w innym miejscu.

Mała kopie mnie zwłaszcza w nocy jak śpię na plecach - chyba nie lubi tej pozycji ;)

Pozdrawiam Was wszystkie - trzymajcie się zdrowo.

Ja córkę szczepiłam na podstawowe i i też Infarix 5 w 1 oraz rotawirus i pneumokoki i wszystko jest ok. A biegunki przechodziła ale dość łagodnie. Gdzie kilka moich koleżanek co nie szczepiły na rotawirus - lądowały niestety w szpitalu z maluszkami bo się biedactwa odwadniały. Ale nie ma reguły. To sprawa indywidualna czy ktoś chce i na co chce szczepić własne dziecko.

Magic lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola ja bralam nawet 3x2. Ale moze zacznij od 3x1

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:54

WesołaMama, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię bo myślałam w nocy, że te skurcze łydek i stóp nigdy się nie skończą! Przypomniał mi się okres jak urodziłam córkę i co zasypiałam to musiałam wstawać bo córka płakała z powodu kolek... Teraz to za pewne taki trening...

• slash Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest tak że najpierw martwimy się żeby z dzieckiem w brzuszku było wszystko dobrze, potem o szczęśliwy poród, a potem o dorastanie szczepienia itp itd i to się nie zmieni tak będzie zawsze. Jednak bądzmy dobrej mysli ze wszystko będzie dobrze, a jeśli coś sie pojawi to i tak trzeba będzie stawić temu czoła i będziemy robić wszystko co w naszej mocy. Pewnie ze kazda z nas chciałąby uniknac i uchronić dziecko przed problemami kłopotami jakimikolwiek głownie zdrowotnymi ale czy to się tak uda....?

Bądzmy dzielne i głowy do góry.

WesołaMama, MiM lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - ja kupiłam od koleżanki ciuszki na rozmiar 62/68 cały karton za 38 zł i sa tam fajne perełki np. piękna sukienka z ZARY! Właśnie poprałam wszystko w wysokich w "dorosłych" proszkach a miesiąc przed wypiorę raz jeszcze w dzidziusiowym proszku. Córka zachwyca się ubrankami dla siostrzyczki ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki! Ja już padam ale pozostał mi jedne dzień pracy i mam nadzieję że jutro dostanę L4 ;) Tak się umawiałam z lekarką więc mam nadzieje że mi wypisze.

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ