Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magic- lekarka z luxmedu mowila ze cos w kroplowce mi podadza ale co to sie okaze.
Magnez bralam 3x1 do tej pory a os wczoraj 3x2, wczoraj tez zwiekszylam nospe do 3x1 i duphaston na 3x1.
Poki co pobrali mi tylko krew i siuski.
(Lazienka obrzydliwa!!!) -
Co do szczepień to ja też mam mieszane uczucia, sama nie wiem co zrobić. Może mój gin mi coś podpowie w końcu też ma dzieci, jak nie jako lekarz to może jako rodzic. Karolcia trzymaj się :** Mam nadzieję że długo Cię nie będą trzymać.
-
Karolcia będzie dobrze, w szpitalu nic Wam nie grozi :* informuj nas :*
a powiedz mi jak Cie bolał ten brzuch?
ja zaszczepię tylko na podstawowe... też z obawy o powikłania neurologiczne. Moja jedna klientka ma takiego synka... ma autyzm, a do 2 roku zycia był normalnym chłopcem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 18:54
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Karolcia informuj nas na bieżąco
Szpital nie jest taki zły sama sie przekonałam będziesz w dobrych rękach
Beti dzieki za przypomnienie nazwy tej maści. Fajne zakupy dla małej zrobiłaś
Slash ja tez mam problemy ze spaniem tyle że mnie bolą plecy i to na dziwnej wysokości bo pod łopatkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:00
-
Karolcia trzymamy kciuki!!!
Moja koleżanka zaszepiła małego na pneumokoki i rotawirusy i od 4 miesięcy nie przespała żadnej nocy ponieważ skutkiem ubocznym może być ból brzucha u dzieciaka.
Ja nie szczepiłam na te płatne ponieważ uważam że za dużo wirusów jak na tak mały organizm. Ale to jest decyzja rodziców.
Dyskusja o szczepieniach przypomina niekiedy wojnę polityków PO-PISSpotkałam się już z taką opinią że nie kocham swojego dziecka bo nie szczepie go na tzw "płatne szczepionki".
03.02.2014 -
MiM masz rację to kwestia indywidualna
a tamtej babie to trzeba było w twarz dać
Ewelinke no właśnie nie wie po jakiej bo miała chyba dwa szczepienia w jednym roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:04
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gosia to chyba tez jakies dziwne bóle masz pod łopatkami. Miejmy nadzieję że to wszystko tylko chwilowe. A boli Cię z obu stron pod łopatkami?
Też uważam jak Gosia - każdy stroni od szpitali ale jak już sę tam dostaniemy to da się wszystko przeżyć. i nie jest az tak tam zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:04
-
Karolcia trzymamy za Was kciuki
jak dobrze że poszłaś do ginekologa.
Inessko Ty wieszWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:19
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Magic wrote:MiM masz rację to kwestia indywidualna
a tamtej babie to trzeba było w twarz dać
Ewelinke no właśnie nie wie po jakiej bo miała chyba dwa szczepienia w jednym roku.
Nieodezwałam się bo tak naprawdę żal mi tej kobiety. przytaknęłam tylko z cynizmem że ma rację że wolę kupić sobie wino niż zapłacić dziecku za szczepionkę.
03.02.2014 -
Karolka najważniejsze ze jestes w dobrych rekach i wierze, ze wszystko bedzie dobrze
Inessa nawet nie wiesz ile radości sprawiła mi Twoja wiadomość. Kierujcie sie serduszkiem a bedzie dobrze.
My po polowkowym. Niestety do powtórki, bo obrócił sie pleckami do przodu i nie chciał odwrocić. A pan doktor mowil, ze od plecków serduszka sie nie da zbadać. Ogólnie bardzo pozytywna wizyta, dowiedziałam sie ze moja prowadząca to jest w sumie autorytetem nawetfakt ze nic mi nie mowi, chyba ze sama zapytam
a dzis pan doktor wszystko dokładnie mowil, opisywał.
A wiec tak:chłopczykwidzieliśmy kości udowe, kości podudzia (uff bo ostatnio naoglądałam sie chorób przy okazji oddawania tego 1% podatku), stopki, kikolka, 2 nerki, pępowina 3-naczyniowa, łożysko z tylu, położenie główkowe, serduszko bije 131 uderzeń, zastawka ok (z uwaga ze dokładnie nie mozna ocenić bo mały złe ułożony), przepona jest, kregoslupek ładny
uff chyba wszystko. Odetchnęłam, ale badanie do powtórzenia na początku lutego.
Eklerka, MiM, gosia86, gosiunia, Bluberry, katalina, PIGULSKA, Magic, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Moja ginekolog powiedziała, że decyzja należy do mnie i ona nie będzie ani za ani przeciw. Ja nie zaszczepię dziecka na nic, a jeśli już, to po porodzie na WZW B i gruźlicę, jeśli zrobią to mimo mojego oświadczenia o odmowie szczepień.
Kar ze strony sanepidu się nie boję, bo wiem, że można się od nich odwołać i sprawę w sądzie mamy wygraną. Boję się za to reakcji Małego na szczepienia i wolę dmuchać na zimne -
Magic bol byl taki ciagnaco klujacy. Przy zmianie pozycji bolalo najbardziej bo dodatkowo byl tepy bol.
Dzieki Dziewczyny za slowa otuchy! Najwazniejsze ze z Mala wszystko ok a jak trzeba bedzie to bede lezec to bede i tyle. -
Slash ja po prostu jakos tak się ukladam do spania bo brzuch mi przeszkadza że jakos nienaturalnie mam wygięte plecy i boki też mnie bolą chyba będę musiała pomyśleć o poduszce dla ciężarnych
Ja wolę zaszczepić niż Np ospa party uprawiać
No ale wygląda na to że o szczepieniach jak i o gustach sie nie dyskutuje
Ale fakt faktem MiM czasem ludzie nie myślą co mówią ale grunt to cięta riposta -
Karolcia88 wrote:Magic- lekarka z luxmedu mowila ze cos w kroplowce mi podadza ale co to sie okaze.
Magnez bralam 3x1 do tej pory a os wczoraj 3x2, wczoraj tez zwiekszylam nospe do 3x1 i duphaston na 3x1.
Poki co pobrali mi tylko krew i siuski.
(Lazienka obrzydliwa!!!)
trzymam kciuki żeby szybko cie puścili -
Mnie mama jak jej powiedziałam że nie wiem czy szczepić ochrzaniła i stwierdziła że mi się poprzewracało w głowie. Pewnie na podstawowe zaszczepię, ale resztę sobie daruję. Bycie mamą nie jest łatwe. Same dylematy przed nami i dobro dziecka. Wiadomo że jak dziecko zachoruje, a nie zaszczepimy to będziemy żałować, ale jak zaszczepimy i będą tego skutki uboczne to też będziemy żałować. Ja chyba wolę żeby w szpitalu na początku zaszczepili bo w ciągu roku już 2 razy zdarzyło mi się mieć kontakt z gruźlicą, niby choroba która już jest przeszłością a nadal grasuje. Mogę się tylko modlić żeby moje dziecko było zdrowe.