X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff mąż dzwonił, że odebrał wynik i nie mam cukrzycy

gosia86, Magic, Puella, WesołaMama, Ofelaine, dorota1987, czarna panda, nadulek, gosiunia, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...a ja nie mam ostatnio pomysłów na obiad.... nie chce mi się gotować. A obiecałam sobie, że jak pójdę na L4, to poeksperymentuję w kuchni....a tu gucio...zero motywacji, siły....

Chyba jakaś deprecha zimowa....

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widze ze to problem ogolny a juz sie balam ze mam depresje :) ja dzis w lozku leze :) posprzatalam i zrobilam pranie teraz lezymy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie gotowałam bo jedzonko z wczoraj odgrzałam a robiłam danie chińskie ;) Dziś mam lenia ale prasowałam zaległe ubrania a i pranie nowe zrobiłam. Jutro zrobię coś do jedzonka na szybko - piątkowego. A w sobotę idziemy na ur.teścia więc będę się objadać pysznym jedzonkiem teściowej.
    To dziwne że jestem przeziębiona a apetyt mi dopisuje ;)
    Po inhalacji z rumiankiem jest nieco lepiej - zeszły mi z zatok zielone gile...

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się, ja też mam "depresję", lenia, głupie myśli, że przestałam się podobać mężowi, jetem w ciąży brzydka ( dbam o siebie jak zawsze), gruba, marudzę na okrągło, potrzebuje jakiejś większej czułości i uwagi, bez przerwy chciałabym żeby mnie przytulał i mówił, że jestem piękna...

A mąż nie daje mi w ogóle odczuć, że tak jest, chwali mnie, jest czuły a mi mało...

Co za durna baba ze mnie... haha teraz to mi się śmiać chce z tego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:02

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moj wciaz pociesza ze jestem piekna dla niego a to co nabede to zgubie po ciazy :) ja wiem ze ciezko nam zaakceptowac fakt jak zmienia sie nasze cialo teraz ale to chwilowe :) Ofe bedzie dobrze jestes cudowba osiba a cialo to tylko cialo :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaparzałam szynkę bo miałam zamrożoną bo teść wędził na święta i na tym ugotowalam dzisiaj grochówkę dorzuciłam jeszcze kość wędzoną

Ofeline o byciu piękną i podobaniu sie mężowi już nawet nie wspomnę
    Ja się czuje totalnie aseksualna gruba i brzydka a jeszcze bardziej potęguje to celibat

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ;) Co za myśli Was dopadły ;) Taka burza hormonów więc nic dziwnego ;) A facet sam się nie domyśli że kobiety w tym czasie potrzebują więcej uwagi.
    Mój mąż dzisiaj powiedział "...ale Ci brzuch nagle urósł (szybko jednak dodał gdy zobaczył moje złowrogie spojrzenie), ale jak Ty to robisz że w innych partiach nie przybrałaś?" (Radość) i na koniec:"... Jak pamiętam Cie z pierwszej ciąży to byłaś o wiele większa..."! - Cóż jeszcze trochę czasu pozostało to rozwiązania!!!
    I jak to odebrać komplement czy co?

Magic lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i myślę, że mam wielkie szczęście w ciąży.

Mam 31 lat, a od 1-ego dnia ciąży żadnych nieprzyjemnych dolegliwości, żadnych mdłości,wymiotów,zawrotów głowy w I trymestrze, żadnych zachcianek.

W II trymestrze, który trwa mam przypływ energii, codziennie ćwiczę, jak nie co 2-i dzień. Żadnych obolałych nóg, bóli żadnego innego rodzaju.

Wiele osób w pracy nawet nie widzi mojej ciąży...he he

Moja ciąża to naprawdę stan błogosławiony ;)

Tylko zachodzić w drugą ciążę :)

ściskam

gosia86, dorota1987, beti97, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    A ja kurde już nie mogłam wysiedzieć pod kocem, przyszedł mi smak na naleśniki i zabrałam się za ich smażenie, zrobiłam na słodko z truskawkami i bitą śmietanką i na słono z szynką, cebulką i serem żółtym :D Teraz wcinam na słodko i smak załagodzony :D

Ale ja z kolei jak długo stoję, to bardzo czuję plecy, lędźwie... Teraz odpoczywam, bo obiadek gotowy ;-)

nejcik podeslij mi ;) ale bym zjadła takie;p

co do doła to i ja się przyłączam bo też załapałam.. deszcz pada drugi dzien i ponuro jest tak strasznie...;( nie mam ochoty na nic...

Gosia ja teżczuje sie totalnie aseksualna i też mamy celibat od września.. na początku zakaz a teraz mąż jak był to bał się że małemu coś zrobi.. no i jak tu wytrzymać do maja i potem połóg?? jak jeszcze męż będzie w Pl?? a jak pojedzie to dopiero nam wolno będzie... także sex planuję kolo sierpnia buahahahha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:36

MiM lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic - kupiliśmy dokładnie taki sam płaszczyk, tylko 68 ;)
    A ja kupiłam dwie małe torby i dwie spakuję. Jedną dla siebie, drugą dla Zosi i męża :)

Ja to już mówiłam, że jestem dziwna. O ile podzielam niemoc i depresję zimową i całkowity brak weny, o tyle moje ciało mi się podoba. I cieszę się jak ktoś mi mówi, że mam duży brzuch :D I że mi w tyłek poszło i mam nadzieję że przytyję więcej.

A dzisiaj dzień jest cały na złość. Chciałam iść kupić bilet tramwajowy, to akurat pan sobie poszedł, a nie miałam weny go gonić, a zaraz podjeżdżał tramwaj. Potem u lekarza czekałam ponad godzinę na swoją kolej, a były przede mną tylko dwie staruchy, aż mi się znowu słabo zrobiło. Potem chciałam wrócić do domu, w kiosku biletów brak, na poczcie też, dorwałam w końcu bilet to tramwaj mi sprzed nosa uciekł. Że już nie powiem, że jest tak zimno że gile zamarzają!

Magic lubi tę wiadomość

preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sporo z nas w celibacie
    Teraz tak sobie myślę że nawet gdybym już mogła to jednak bym sie bała że orgazm i nasienie wywołuje skurcze macicy. Tak dzisiaj przeczytałam w poradniku ciążowym. No a poza tym to przecież lekarze zalecają stosunek aby przyspieszyć poród
    Sama już nie wiem w co wierzyć a w co nie
    Na pocieszenie zjadłam pasek czekolady
    I poproszę męża o jakieś ciacho z cukierni najbardziej by mi pasowała muffinka czekoladowa
    Oby tylko się zgodził

Co do hemoroidów smarowałam maścią ze dwa dni i była poprawa wczoraj po 2 nie było żadnego pieczenia, dopiero dzisiaj po 2 delikatnie piecze
    Czytałam żeby nie stosować często tych maści tylko do ustąpienia objawów

Agusia dzieki za linki do naklejek, dla małej jeszcze nic nie upatrzyłam ale za to do salonu i sypialni :) takie z cytatami któraś z Was ma w jadalni nad stołem taką naklejkę z cytatem
    Czasem tak jest że wszystko przeciwko nam się obraca

Ciekawe jak tam KotMisia po wizycie u diabetologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Tak Was czytam i myślę, że mam wielkie szczęście w ciąży.

Mam 31 lat, a od 1-ego dnia ciąży żadnych nieprzyjemnych dolegliwości, żadnych mdłości,wymiotów,zawrotów głowy w I trymestrze, żadnych zachcianek.

W II trymestrze, który trwa mam przypływ energii, codziennie ćwiczę, jak nie co 2-i dzień. Żadnych obolałych nóg, bóli żadnego innego rodzaju.

Wiele osób w pracy nawet nie widzi mojej ciąży...he he

Moja ciąża to naprawdę stan błogosławiony ;)

Tylko zachodzić w drugą ciążę :)

ściskam

Ja tak miałam w pierwszej ciąży! pracowałam do końca 7 miesiąca :) Ogólnie czułam się zajebiście.
    A teraz.... Boże modle się o to żeby szybko zleciało do maja... Źle się czuje - bolą plecy, brzuch, raz na jakiś czas musi być pawik dla oczyszczenia, burza hormonów, zmienność nastrojów...

kic83 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic - u mnie nie aż tak ale też w sumie kolrowo. Na poczatku tylko jeść nie mogłam, ale nie wymiotowałam. Poza tym żadnych bóli, krwawień, plamień, problemów w sumie nie mam. A brzuch od 2 tygodni dopiero - wcześniej srednio było widac zebym była w ciazy. Nawet gin mnie wyśmiał jak zapytałam czy jakiegos magnezu lub czegoś nie powinnam brać.

Jedyne co to faktycznie z tym oddychaniem coraz ciężej...no i mniej atrakcyjna się czuje ech....

Gosia - szkoda ze blizej nie mieszkasz bo bym tez na pazury przyjechała :D

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł 15 km od Wrocławia;)

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny,

Dziękuje Wam bardzo za rady, postanowiliśmy z Mężem, że w poniedziałek jedziemy do spa.
    do poniedziałku jeszcze na spokojnie będę dochodzić do siebie i jak wszystko będzie ok to ruszamy :)

ja też mam dziś kompletny brak energii, nie wiem jak Wam, ale mi co raz bardziej brzuszek ciąży :) i też mam problemy z oddychniem, ale i tak uważam, że jest to stan BŁOGOSŁAWIONY :) będziemy działać o ciąży

Nejcik, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka, polubiłam, że jednak zdecydowałaś się jechać!! ;-) Mam nadzieję, że będzie super i nabierzesz sił!! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny odebrałam wyniki i nie mam cukrzycy :-)

Ofelaine, Wonderwall, Magic, MiM, madziorek, dorota1987, Jagódkaaa, PIGULSKA, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:28

Magic, PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15? Myślałąm ze wiecej hehe :)

A przedłużasz na tipsie bądź żelem okropne obgryzione paznokcie?

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ