X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff mąż dzwonił, że odebrał wynik i nie mam cukrzycy

gosia86, Magic, Puella, WesołaMama, Ofelaine, dorota1987, czarna panda, nadulek, gosiunia, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...a ja nie mam ostatnio pomysłów na obiad.... nie chce mi się gotować. A obiecałam sobie, że jak pójdę na L4, to poeksperymentuję w kuchni....a tu gucio...zero motywacji, siły....

Chyba jakaś deprecha zimowa....

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widze ze to problem ogolny a juz sie balam ze mam depresje :) ja dzis w lozku leze :) posprzatalam i zrobilam pranie teraz lezymy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie gotowałam bo jedzonko z wczoraj odgrzałam a robiłam danie chińskie ;) Dziś mam lenia ale prasowałam zaległe ubrania a i pranie nowe zrobiłam. Jutro zrobię coś do jedzonka na szybko - piątkowego. A w sobotę idziemy na ur.teścia więc będę się objadać pysznym jedzonkiem teściowej.
    To dziwne że jestem przeziębiona a apetyt mi dopisuje ;)
    Po inhalacji z rumiankiem jest nieco lepiej - zeszły mi z zatok zielone gile...

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się, ja też mam "depresję", lenia, głupie myśli, że przestałam się podobać mężowi, jetem w ciąży brzydka ( dbam o siebie jak zawsze), gruba, marudzę na okrągło, potrzebuje jakiejś większej czułości i uwagi, bez przerwy chciałabym żeby mnie przytulał i mówił, że jestem piękna...

A mąż nie daje mi w ogóle odczuć, że tak jest, chwali mnie, jest czuły a mi mało...

Co za durna baba ze mnie... haha teraz to mi się śmiać chce z tego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:02

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moj wciaz pociesza ze jestem piekna dla niego a to co nabede to zgubie po ciazy :) ja wiem ze ciezko nam zaakceptowac fakt jak zmienia sie nasze cialo teraz ale to chwilowe :) Ofe bedzie dobrze jestes cudowba osiba a cialo to tylko cialo :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaparzałam szynkę bo miałam zamrożoną bo teść wędził na święta i na tym ugotowalam dzisiaj grochówkę dorzuciłam jeszcze kość wędzoną

Ofeline o byciu piękną i podobaniu sie mężowi już nawet nie wspomnę
    Ja się czuje totalnie aseksualna gruba i brzydka a jeszcze bardziej potęguje to celibat

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ;) Co za myśli Was dopadły ;) Taka burza hormonów więc nic dziwnego ;) A facet sam się nie domyśli że kobiety w tym czasie potrzebują więcej uwagi.
    Mój mąż dzisiaj powiedział "...ale Ci brzuch nagle urósł (szybko jednak dodał gdy zobaczył moje złowrogie spojrzenie), ale jak Ty to robisz że w innych partiach nie przybrałaś?" (Radość) i na koniec:"... Jak pamiętam Cie z pierwszej ciąży to byłaś o wiele większa..."! - Cóż jeszcze trochę czasu pozostało to rozwiązania!!!
    I jak to odebrać komplement czy co?

Magic lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i myślę, że mam wielkie szczęście w ciąży.

Mam 31 lat, a od 1-ego dnia ciąży żadnych nieprzyjemnych dolegliwości, żadnych mdłości,wymiotów,zawrotów głowy w I trymestrze, żadnych zachcianek.

W II trymestrze, który trwa mam przypływ energii, codziennie ćwiczę, jak nie co 2-i dzień. Żadnych obolałych nóg, bóli żadnego innego rodzaju.

Wiele osób w pracy nawet nie widzi mojej ciąży...he he

Moja ciąża to naprawdę stan błogosławiony ;)

Tylko zachodzić w drugą ciążę :)

ściskam

gosia86, dorota1987, beti97, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    A ja kurde już nie mogłam wysiedzieć pod kocem, przyszedł mi smak na naleśniki i zabrałam się za ich smażenie, zrobiłam na słodko z truskawkami i bitą śmietanką i na słono z szynką, cebulką i serem żółtym :D Teraz wcinam na słodko i smak załagodzony :D

Ale ja z kolei jak długo stoję, to bardzo czuję plecy, lędźwie... Teraz odpoczywam, bo obiadek gotowy ;-)

nejcik podeslij mi ;) ale bym zjadła takie;p

co do doła to i ja się przyłączam bo też załapałam.. deszcz pada drugi dzien i ponuro jest tak strasznie...;( nie mam ochoty na nic...

Gosia ja teżczuje sie totalnie aseksualna i też mamy celibat od września.. na początku zakaz a teraz mąż jak był to bał się że małemu coś zrobi.. no i jak tu wytrzymać do maja i potem połóg?? jak jeszcze męż będzie w Pl?? a jak pojedzie to dopiero nam wolno będzie... także sex planuję kolo sierpnia buahahahha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:36

MiM lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic - kupiliśmy dokładnie taki sam płaszczyk, tylko 68 ;)
    A ja kupiłam dwie małe torby i dwie spakuję. Jedną dla siebie, drugą dla Zosi i męża :)

Ja to już mówiłam, że jestem dziwna. O ile podzielam niemoc i depresję zimową i całkowity brak weny, o tyle moje ciało mi się podoba. I cieszę się jak ktoś mi mówi, że mam duży brzuch :D I że mi w tyłek poszło i mam nadzieję że przytyję więcej.

A dzisiaj dzień jest cały na złość. Chciałam iść kupić bilet tramwajowy, to akurat pan sobie poszedł, a nie miałam weny go gonić, a zaraz podjeżdżał tramwaj. Potem u lekarza czekałam ponad godzinę na swoją kolej, a były przede mną tylko dwie staruchy, aż mi się znowu słabo zrobiło. Potem chciałam wrócić do domu, w kiosku biletów brak, na poczcie też, dorwałam w końcu bilet to tramwaj mi sprzed nosa uciekł. Że już nie powiem, że jest tak zimno że gile zamarzają!

Magic lubi tę wiadomość

age.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sporo z nas w celibacie
    Teraz tak sobie myślę że nawet gdybym już mogła to jednak bym sie bała że orgazm i nasienie wywołuje skurcze macicy. Tak dzisiaj przeczytałam w poradniku ciążowym. No a poza tym to przecież lekarze zalecają stosunek aby przyspieszyć poród
    Sama już nie wiem w co wierzyć a w co nie
    Na pocieszenie zjadłam pasek czekolady
    I poproszę męża o jakieś ciacho z cukierni najbardziej by mi pasowała muffinka czekoladowa
    Oby tylko się zgodził

Co do hemoroidów smarowałam maścią ze dwa dni i była poprawa wczoraj po 2 nie było żadnego pieczenia, dopiero dzisiaj po 2 delikatnie piecze
    Czytałam żeby nie stosować często tych maści tylko do ustąpienia objawów

Agusia dzieki za linki do naklejek, dla małej jeszcze nic nie upatrzyłam ale za to do salonu i sypialni :) takie z cytatami któraś z Was ma w jadalni nad stołem taką naklejkę z cytatem
    Czasem tak jest że wszystko przeciwko nam się obraca

Ciekawe jak tam KotMisia po wizycie u diabetologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:51

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Tak Was czytam i myślę, że mam wielkie szczęście w ciąży.

Mam 31 lat, a od 1-ego dnia ciąży żadnych nieprzyjemnych dolegliwości, żadnych mdłości,wymiotów,zawrotów głowy w I trymestrze, żadnych zachcianek.

W II trymestrze, który trwa mam przypływ energii, codziennie ćwiczę, jak nie co 2-i dzień. Żadnych obolałych nóg, bóli żadnego innego rodzaju.

Wiele osób w pracy nawet nie widzi mojej ciąży...he he

Moja ciąża to naprawdę stan błogosławiony ;)

Tylko zachodzić w drugą ciążę :)

ściskam

Ja tak miałam w pierwszej ciąży! pracowałam do końca 7 miesiąca :) Ogólnie czułam się zajebiście.
    A teraz.... Boże modle się o to żeby szybko zleciało do maja... Źle się czuje - bolą plecy, brzuch, raz na jakiś czas musi być pawik dla oczyszczenia, burza hormonów, zmienność nastrojów...

kic83 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic - u mnie nie aż tak ale też w sumie kolrowo. Na poczatku tylko jeść nie mogłam, ale nie wymiotowałam. Poza tym żadnych bóli, krwawień, plamień, problemów w sumie nie mam. A brzuch od 2 tygodni dopiero - wcześniej srednio było widac zebym była w ciazy. Nawet gin mnie wyśmiał jak zapytałam czy jakiegos magnezu lub czegoś nie powinnam brać.

Jedyne co to faktycznie z tym oddychaniem coraz ciężej...no i mniej atrakcyjna się czuje ech....

Gosia - szkoda ze blizej nie mieszkasz bo bym tez na pazury przyjechała :D

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł 15 km od Wrocławia;)

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny,

Dziękuje Wam bardzo za rady, postanowiliśmy z Mężem, że w poniedziałek jedziemy do spa.
    do poniedziałku jeszcze na spokojnie będę dochodzić do siebie i jak wszystko będzie ok to ruszamy :)

ja też mam dziś kompletny brak energii, nie wiem jak Wam, ale mi co raz bardziej brzuszek ciąży :) i też mam problemy z oddychniem, ale i tak uważam, że jest to stan BŁOGOSŁAWIONY :) będziemy działać o ciąży

Nejcik, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka, polubiłam, że jednak zdecydowałaś się jechać!! ;-) Mam nadzieję, że będzie super i nabierzesz sił!! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny odebrałam wyniki i nie mam cukrzycy :-)

Ofelaine, Wonderwall, Magic, MiM, madziorek, dorota1987, Jagódkaaa, PIGULSKA, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:28

Magic, PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15? Myślałąm ze wiecej hehe :)

A przedłużasz na tipsie bądź żelem okropne obgryzione paznokcie?

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ