Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
madziorek wrote:Takiego przytulaczka kupiłam;
dziewczyny jak kupujecie przytulaki to radzę kupić 2 lub 3 na zaś.
mojego Krzyśka bratowa jak urodziła 3 lata temu kupiła przytulaka (wersja limitowana)i mała tak się przywiązała do miśka, że jak byli w galerii lub gdzieś i misiek się zapodzieje to znowu zwiedzają całą galerię i każdy sklep pytając się czy nikt nie znalazł... co gorsza potrafili po powrocie do domu wracać do galerii i przez 2 dni tam jeździć z nadzieją że się znalazł bo mała ani zasnąć ani nic bez niego nie zrobi i jest histeria na maxa. ostatnio się zgubił (w galerii i sprzątaczka go wyrzuciła a śmieciarka już zabrała śmieci) i był mega mexyk bo nigdzie nie było takiego samego.... więc wydali 300 zł żeby kupić podobnego z małymi przeróbkami w stanach zjednoczonych.... zanieśli do krawcowej żeby przeszyła głowę ze środka na róg a i tak mała stwierdziła że to nie ten sam misiek.... ale wmówili jej że to ten sam tylko wyprany w extra proszku i misiek po wakacjach jest więc dlatego taki czysty ładny (dodam że miśka nie było około miesiąc a ona i tak stwierdziła że to nie ten i cały czas wojna z małą o wszystko bo nie ma "minia" żadna inna zabawka)Mała się w końcu przekonała do minia ale to co przeżywali z tym dzieckiem przez miesiąc to masakra.....
a więc uważajcie albo kupić kilka takich samych... ja postanowiłam nic takiego nie kupować albo jeśli już np do zaśnięcia będę stosować miękkie pieluszki flanelowe
(sorki że opis tak chaotyczny )
pozdrawiamCatyyy lubi tę wiadomość
-
Spoko
ja jestem stary wyjadacz ALLEGROWY ;P ale nie znalazłam jeszcze nikogo z wyprawkami
mąż prosił bym się jeszcze opanowała ;P póki nie będziemy miec mebli dla małej
pokaże Wam co wczroaj kupiłam
Oczywiście okazyjnie
Płaszczyk 56 a sukienka 62Karolcia88, madziorek, Rika, WesołaMama, Wonderwall, Ofelaine, gosiunia, katalina, Monika1357 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Karolcia88 wrote:Nie pamiętam,która z Was polecała podkłady poporodowe hartmanna, ale chciałam zapytać o rozmiar jaki warto zamówić, midi czy maxi?
Karolcia ja zamawiałam MAXI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:14
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
To moje dziecię w ogóle się nie przywiązuje do przytulanek. Nie lubi pluszaków, poduszek, kocyków, pieluszek, itd. On jedynie potrzebuje przytulić się do mamy żeby zasnąć :p
Magic, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:a 14 czy tą większą paczkę 30szt?
Mi 14 do szpitala spokojnie starczyło, w domu już na Bellę się przerzuciłam. Hatrmanny które zostały ze szpitala na noce jeszcze zkaładałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:18
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
Tez czekam na mebelki ale to tyle czasu jeszcze
a ubranka super. Przytulaczek niestety był jeden jedyny, mam nadzieje, że nie uda nam sie go zgubić
Magic u mnie troche pozno na cykanie fotek, mieliśmy na początku robic ale jakos tak nam ten czas leciał, ze zrobiłam raptem 3 zdjecia. Teraz postaram sie pykac regularnieMagic lubi tę wiadomość
-
Witamy się w 26 tygodniu, no no
ja pisałam wczoraj, że wyprawkowo zaopatrywałam się u użytkownika rodzyneczki na allegro
A my zdjęcia robimy od 12 tyg z moim, co 3tyg i na koniec jesst plan wywołania i wsadzenia łądnie w ramkę. A ostatnie z Tośką już na rękach
a jak planujecie spakować się do spzitala? doświaadczone mamy co polecacie? dwie nieduże torby - jedna dla mamy, druga dla dzidziusia? bo ja bede musiała własnie coś kupić, bo nie mam nic co by się nadało raczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:27
Magic, WesołaMama, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
czy któraś z Was zapisana jest może na Szkołę Rodzenia na termin marzec/kwiecień do Zosieńki na Żelaznej w Warszawie?
ściskamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
pompon ja spakuję jedną
kupie taką jak mój mąż ma na siłownię
a rzeczy swoje i Małej oddzielę czymś, nie wiem może kartonik kupię i jej rzeczy tak wsadzę i do torby?
kic nie powiem bo ja się nie wybieramspotykam się z położną i to jest to samo
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
kic wrote:Dziewczyny,
czy któraś z Was zapisana jest może na Szkołę Rodzenia na termin marzec/kwiecień do Zosieńki na Żelaznej w Warszawie?
ściskam
Marzec/kwiecień to dla większości z nas już raczej za późno. Ja chciałam się tam zapisać na termin od 14 lutego jakiś czas temu ale nie było już miejsc. Bo chciałabym właśnie rodzić na Żelaznej. Zapisałam się w Centrum Edukacji, gdzie prowadzą położne ze św.Zofii. -
pompon wrote:Marzec/kwiecień to dla większości z nas już raczej za późno. Ja chciałam się tam zapisać na termin od 14 lutego jakiś czas temu ale nie było już miejsc. Bo chciałabym właśnie rodzić na Żelaznej. Zapisałam się w Centrum Edukacji, gdzie prowadzą położne ze św.Zofii.
Ja jestem właśnie zapisana na Żelazną na termin 24.03-21.04, termin porodu mam miesiąc później więc będę miała na bieżąco w miarę "świeżą wiedzę"
Czy ja wiem, czy późno, wyrobie się przed porodempompon, Magic lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic wrote:Ja jestem właśnie zapisana na Żelazną na termin 24.03-21.04, termin porodu mam miesiąc później więc będę miała na bieżąco w miarę "świeżą wiedzę"
Czy ja wiem, czy późno, wyrobie się przed porodem
No tak, to jeszcze w sam raz, ja mam termin na 7.05, więc trochę za późno. Planujesz rodzić na żelaznej ? -
pompon wrote:Witamy się w 26 tygodniu, no no
ja pisałam wczoraj, że wyprawkowo zaopatrywałam się u użytkownika rodzyneczki na allegro
A my zdjęcia robimy od 12 tyg z moim, co 3tyg i na koniec jesst plan wywołania i wsadzenia łądnie w ramkę. A ostatnie z Tośką już na rękach
a jak planujecie spakować się do spzitala? doświaadczone mamy co polecacie? dwie nieduże torby - jedna dla mamy, druga dla dzidziusia? bo ja bede musiała własnie coś kupić, bo nie mam nic co by się nadało raczej.
Jak rodziłam córkę to spakowałam się w jedną większą torbę. W szpitalu nie ma gdzie tego trzymać. A Panie sprzątające mają focha jak pod łóżkiem są zastawione torby...
Najlepiej spakować się tak aby wystarczyło na dwa dni (2 koszule, ubranka - jeśli szpital wymaga, pół małej paczki pieluch itp.) A resztę na bieżąco jak będzie się kończyć to dowiezie mąż, czy rodzina. Tak samo ubranko do wyjścia przywiózł mąż w dniu wypisu...Magic, Wonderwall, pompon, madziorek lubią tę wiadomość
-
Ja znalazłam łóżeczko dla Małej
)) musze tylko dopytac o parę rzeczy i może w marcu kupimy
Ewelinke to dlatego ja zrezygnowałam z tej szkołyale dobrze, że mam znajomą położną to ona mnie przygotuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:55
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Złapałam wczoraj przeziębienie... pół nocy nie spałam przez zatkany nos. Dobrze że mąż zawiózł córkę do przedszkola a ja na chwilę się położyłam aby się zdrzemnąć... ale nie dało się to telefon to sms! Choć mam wyłączony dźwięk to jednak wibracjom nie było końca....