X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakaś rewolucja żołądkowa :/
    Brzusio bolał chwilowo przeszło po wizycie w WC ale poszło z dwóch stron
    Jak ja się cieszę że pierwszy trymestr był bez mdłości i wymiotów

Pigulska hormony szaleją mnie dużo łatwiej doprowadzić do płaczu zarówno z nerwów jak i ze wzruszenia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przyszlego czwartku ciuszki dla maluchow w Lidlu :-D

czarna panda, PIGULSKA, gosia86, Bluberry, monilia84, beti97, dorota1987, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu może coś Ci zaszkodziło albo się przejadłaś
    No masz rację hormony szaleją :/
    Jutro wizyta juz nie mogę się doczekać na samą myśl humor mi się poprawia :D

Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie za dużo ciasta zjadłam łasuch ze mnie i tyle :) byłam na tyle pazerna że zjadałam swoją porcję ciasta a na odchodne jeszcze porcję teściowej (bo myślałam że zostawiła w domu resztę tego ciasta a okazało się że dala nam na wynos) i mnie pewnie pokarało:D
    Ale na szczęście po "pawiku" jest dużo lepiej
    Eklerka dzięki za info trzeba będzie się wybrać:)

To powodzenia na jutrzejszych wizytach :) ja mam maraton wizyt w kolejnym tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 23:37

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka spojrzałam na stronie lidla ale nie ma żadnej wzmianki o tych ubrankach :/

Ja też nie mogę przesadzać z ilością jedzenia bo żołądek mi się podniósł i potem się męczę wszystko podchodzi z powrotem do gardła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 23:40

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przed soba ulotke :-)

* welurowy dres lub spioszki - 19,99zl
    * body z dlugim rekawem 2 szt. - 14,99zl
    * skarpetki antyposlizgowe - 7,99zl
    * skarpetki 3 pary - 9,99zl
    * rajstopki - 8,99zl
    * jeansowe ogrodniczki lub spodniczka na szelkach - 24,99zl
    * spodnie z twillu lub jeansu - 19,99zl
    * bluzki z dlugim rekawem 3 szt. - 24,99zl
    * spodnie 2szt. - 19,99zl
    * legginsy 2szt. - 17,99zl
    * pajacyk lub pizama - 22,99zl
    * body z dlugim rekawem 2 szt. - 19,99zl
    * bluzka z dlugim rekawem - 14,99zl
    * rajstopki - 8,99zl

Niektore od rozmiaru 50/56, inne 62/68 :-)
    A do tego spiworki, grzechotki i gryzaki z fisher price i posciel dziecieca :-)
    A to wszystko od 5 lutego :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 06:16

madziorek, katalina, PIGULSKA, beti97, dorota1987, czarna panda, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Cioteczki :)
    Nie śpimy już od 5:15 pół godziny się przewalałam z boku na bok ale nie dało się zasnąć no cóż długi dzień przed nami
    Może uda mi sie wyciągnąć męża do tk maxx :) lub do jakiegoś sklepu

Aaa smak na dzisiaj tarta z warzywami lub chociaż warzywa z patelni
    Ma któraś sprawdzony przepis na tartę? Ja do tej pory robiłam wersję dla leniwych na cieście francuskim ale kusi mnie taka na kruchym, tylko czy chce mi się zagniatać?? ;)
    Eklerka to dopiero w przyszłym tygodniu te ciuszki :)

Madzia Pigulska kciuki za wizyty
    Jeśli ktoś mi umknął lub się nie chwalił wizytą to również kciuki :*

Aa i dokuczają mi mdlosci od rana o co kaman? Może to po wczorajszym przejedzeniu?

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się witam po ciężkiej nocy. Nie spałam od 1 prawie do 5 myślałam ze się uduszę :/ już mąż na SOR chciał jechać, ale jakoś daliśmy radę. Oczywiście jak nie kasłałam to płakałam, żeby małemu się nic nie stało a on brykał w najlepsze. Zobaczymy co mi powie gin na wizycie, a jak coś podjade do internisty.
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach.

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek to na kaszel pij majeranek zaparzony (przpis od któreś z was)
    i siemię lniane ale ten kisiel nie ziarenka - ładnie nawilża
    ale coś czuje ze bez antybiotyku ani rusz!

Madziorek bo czasem antybiotyk nie jest zły. AA jak sie dusisz to otwórz okno w czapce i szaliku

madziorek lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ciocie :) u nas dzis imprezka :)
    STUDNIOWKA :) z tej okazji zamawiam dzis na allegro lozeczko, ktore wam pokazywalam w sobote. I moze dojdzie dzis paczka z ciuszkami bo kurier juz w drodze.

Gosiu mi ostatnio tez czesto jest niedobrze zwlaszcza jak sie najem wieczorem. To raczej przez scisniety zoloadek i oddycha mi sie takze ciezko. Ale takie nasze uroki teraz :)
    Powodzenia na wizytach.

I trzeba bedzie sie rzucic na te ciuszki w lidlu :)

gosia86, Bluberry, PIGULSKA, beti97, nadulek, dorota1987, czarna panda, Agusia246, Monika1357 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MiM len pije mielony, robię inhalacje. W nocy wypiłam prawie szklankę tego kislu i jakoś przeszło ale ciagle siku chodziłam :P a antybiotyk jak trzeba to trzeba, nie jestem całkowita przeciwniczka :) a teraz nawet jest znośnie, najgorzej jak leżę. Obyło wizyty :)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Trudno was nadrobić za 3 dni :) u mnie jest siostra w odwiedzinach no i do rozprawy się szykuje wiec tylko poczytuje Was :)

Ja już w 3 trymestr weszłam i wszystko ok :)
    widzę że u Was też luzik i bardzo się cieszę.

Dzis idę się zapisać do szkoły rodzenia Mama Gaja

Buzka

Bluberry, beti97, nadulek, dorota1987, Monika1357 lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na rozprawie Aniol:) oby poszlo wszystko po twojej mysli.

Ja w 3 trymestr wchodze za 6 lutego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:29

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dla tych co się nie załapią na szkole rodzenia całkiem fajny cykl, choć mało odcinków

http://youtu.be/UxlK5_JBAnE

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane majowki:-D
    Wczoraj długi dzień mieliśmy Ale jaki przyjemny. Najpierw na Swiebodzkim do południa obkupilismy męża w laszki :-D a po powrocie odwiedziła nas starsza córka z chłopakiem i posiedzieli do wieczora miły dzionek był.
    Teraz ogarne chatke a potem postaram się nadrobić niedzielne forum co naskrobalyscie miłego dzionka życzę, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Jutro my wizytujemy o 10 Ale szybko zlecialo te 5 tyg.

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:42

• katalina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

trochę mnie nie było, ale jak mnie nie było to podczytywałam i dziś o 4 rano nadrobiłam do końca :P Tak, tak dzień rozpoczął się dla mnie o 4 alarmem na siusiu.. wróciłam do łóżka, ale po 20min niespania tak mnie wziął głód i brzuch burczał, że musiałam wstać i zjeść kromeczkę, potem dalej nie mogłam spać, aż w końcu odłożyłam telefon (o zgrozo) o 6:10 i zasnęłam, za 20min budzik zaczął dzwonić, bo pora wstać i wyszykować męża i siebie do pracy...

Mój Małżonek biedny chorował tydzień cały, korzystając z jego l4 wyjechaliśmy szybciej do rodziców, bo już w czwartek wieczorem. Dałam radę prowadzić bez przerwy 400km i czułam się ok, mimo że mieliśmy już noc. Mała oczywiście całą drogę się wierciła i to był jedyny dyskomfort... Weekend spędzony pracowicie, bo u księgowej i w trasie po towar.. Jakoś się ogarnęliśmy, ale cudownie być oczywiście nie mogło. Mała torpedowała moje żebra, nie sądziłam że to możliwe na tym etapie, ale nie sposób wyjaśnić inaczej ucisk żebra, kiedy pod nim twarda kula..
    Mam chyba problem, bo ostatnio wyczuwam dość silne skurcze dodatkowo.. Z tego co wyczytywaliśmy mogą to być te skurcze BH, w każdym razie pojawiają się jak idę jednostajnie normalnym tempem, aż nie mogę zrobić kroku na przód.. i tak już od tygodnia jakoś. W piątek naliczyłam ich ponad 10, więc trochę się wystraszyłam jak czytałam Wasze posty o tym.. No nic, mała ciągle się rozpycha więc tu jestem jeszcze spokojna, a dziś o 19 wizytuję, więc opowiem lekarzowi o wszystkim.. Chyba muszę już wystopować z pracą, bo na wysokich obrotach ciągle jadę..

Nie pisałam chyba o tym, ale od roku mamy z mężem często ciche dni.. W zasadzie rozbija się o wspólny biznes, który mamy dodatkowo poza swoimi zajęciami i o przerost ambicji.. Wczoraj wracając do domu mieliśmy w końcu kilka godzin dla siebie, podczas których wylałam z siebie wszystkie żale, on też.. Przyznał się, że się mnie boi :( bardzo mi się przykro zrobiło, ale wyjaśniliśmy sobie wtedy wszystko, trochę pokrzyczeliśmy, ja poryczałam, bo hormony oczywiście wzięły górę, ale ostatecznie jakoś doszliśmy do porozumienia i znaleźliśmy rozwiązania.. Idąc za ciosem od dziś wprowadzamy pewne "ulepszenia" w nasze życie. Jednym z założeń jest powrót do zdrowszego stylu życia.. Wyobraźcie sobie, że mój małżonek przez 1,5roku ze mną przytył 12kg i z atletycznego ciałka zrobił się flaczkiem.. Dostałam za to również, myślę że słusznie, bo i swoją dietę i tryb życia zaniedbałam.. Z tego braku dyscypliny wzięły się w sumie również inne niepowodzenia, bo zwyczajnie zrobiliśmy się słabi.. Może nie słabi fizycznie, ale psychicznie. Dziś rano przygotowałam super śniadanie i obiad do pracy dla nas, przekąski też i uwierzcie mi z jaką on dziś na mnie miłością patrzył, za takie drobnostki.. aż mi się ryczeć chce, że z lenistwa i egoizmu doprowadziliśmy się do takiego stanu..
    Swoją drogą ja od początku ciąży mam już +7kg, ciekawe co dziś gin na to powie...

Madziu, ja też miałam taki kaszel, jeżeli dostaniesz antybiotyk to go spokojnie przyjmij. Mnie już nic nie pomagało, dopiero jak antybiotyk łagodny dostałam to poskutkowało.. Niestety to mniejsze zło. A moja mała też jakby była wzmocniona tą chorobą niż osłabiona, bo tak mnie obiła, że aż bolało :P

Ojjj rozpisałam się dziś, przepraszam, ale musiałam gdzieś wylać żale, bo nawet nie mam do kogo z tą sytuacją zadzwonić i opowiedzieć co się dzieje, bo albo za bardzo się przejmą albo nie przejmą się wcale i jeszcze oberwę..

Trzymamy z Izunią kciuki za wszystkie wizytujące dziś ciotki! :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym najchętniej na pocieszenie nazamawiala tych cudnych kocykow i akcesoriów, ale gdzie to trzymać jak remont przed nami. Muszę kupić worki próżniowe i popłakiwać te ubranka i schować,ale nie wiem kiedy z domu się wyczlapie poza dzisiejsza wizyta

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:02

madziorek, gosia86, Ofelaine, katalina, PIGULSKA, nadulek, dorota1987, czarna panda, Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina podobno jazda samochodem jest dobrym czasem i miejscem do rozmów
    Ale ja tego nie praktykuję tzn nie omawiam ważnych spraw wtedy bo już kilka razy nam sie złe rzeczy na drodze przytrafiały

Straciłam kontakt wzrokowy z własnymi stopami
    A obcięcie paznokci u nóg to prawdziwy wyczyn ;)

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ