X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja też mam taki problem ze stopami :P W paznokcia pomaga mi pan mąż, ale przed chwilą robiłam sobie bikini i zajęło mi to dobre pół godziny, po pracy i tak mąż obejrzy czy dobrze wyszło, żebym się nie spaliła przed ginem :P

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mój szanowny ma do mnie "pretensje" że przytył od ślubu 30kg. :)

Ale jego jęczenia mam gdzieś - On wiecznie jest jak Kobieta w ciąży wczoraj deser z bitą śmietaną zagryzł mięsną galaretką - NAWET JA NIE MOGŁAM NA TO PATRZEĆ!!!
    A o 23:00 ubrał się i pojechał do nocnego Tesco po chipsy i orzeszki - i wiecie czyja to wina? MOJA oczywiście! a dlaczego "Bo jesteśmy razem w ciąży" ;)
    Ale oczywiście są to takie małżeńskie dogryzanie ;)

gosia86, Bluberry, Magic, madziorek, Rika, dorota1987, czarna panda, katalina, Eklerka, kika79 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:02

katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Eklerka dzięki za namiary :) widocznie jest to wyprzedaż o której nie ma info na stronie a gazetki nie widziałam ;) chciałabym się wybrać ale u mnie na takich akcjach jest taki tłum ze nawet nie zblizysz się do kosza a ludziska sobie z rąk towar wyrywają masakra!!! :/

Madziorek Katalina powodzonka na wizytach :)

Każde małżeństwo się dociera...nie znam żadnego idealnego. Najważniejsze żeby iść na kompromis :) ja z moim chłopem też często się nie mogę dogadać bo jest uparty jak osioł i nieraz doskonale sobie zdaje z tego sprawę ze mam rację ale się nie przyzna...ach to męskie ego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:10

katalina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM mój mąż też bez przerwy powtarza, że jesteśmy razem w ciąży dlatego on więcej je i przytył ostatnio 2 kg, a to jest zmęczony i chcę mu się szybciej spać bo też jest w ciąży itd. Szkoda tylko, że jak wódeczki trzeba się napić to już w ciąży nie jest ;)

Łóżeczko zamówione :)

MiM, gosia86, madziorek, Rika lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe mój ostatnio prawie nie pije - kiedyś odbierałam go z imprezy i tak się biedak struł i dostał takiej biegunki że o mało co nie załatwiał się na środku skrzyżowania! Krzyczał wtedy na mnie że "Co ja za żona jak nie mam przy sobie papieru toaletowego" ;) I teraz jest prawie niepijący.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:13

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Witamy się z Wami po weekendzie :) uwielbiam te dwa dni kiedy mogę się wyłączyć :)
    Wczoraj pojedliśmy bo mojego męża siostra rodzona miała 27. urodziny i było ciasto, tort i małe pączusie :D a potem pizza :)

Ofe ja łóżeczko chcę zamówić po 30 tc :) wózek dopiero w marcu, a pokoik jednak robimy luty/marzec, bo mój tata dopiero wtedy ma wolne :(

No my się dotarlismy jako para :) byliśmy 6 lat razem :) ale zgrzyty są, choc teraz widzę, że coraz mniej a raczej w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:15

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam cieplutko,
    Na trochę umilkłam z powodu akcji remont...ale na szczęście u nas już po remoncie...było bardzo dużo sprzątania i muszę stwierdzić, że remont mnie wykończył fizycznie. teraz tylko mam ochotę odpoczywać, a to jeszcze nie koniec - teraz trzeba zorganizować wszystkie mebelki do pokoiku. mam nadzieję, że już niedługo się to skończy. czy tylko mi tak czas szybko leci??? już niedługo zaczynamy luty i maj zbliża się wielkimi krokami :)

relgh371atn0vk9b.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh MiM ten twój mąż to ma naprawdę udane teksty :D
    Ze mnie też zła żona bo ja również nie nosze ze sobą na co dzień papieru toaletowego w torebce :D

MiM lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ma małżeństw idealnych w końcu każdy jest inny
    Mój Pan Mąż dzisiaj w kiepskim humorze i czuję że jak za chwilę się nie zmieni to i mi sie udzieli :/
    Catyyy mój mąż twierdzi że rodzimy za pół roku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:20

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy mi też tak czas leci...
    U nas remont juz zakończony ale czekam na meble wiec porządek na tip top będzie dopiero w lutym :( na szczęście najgorszy syf za nami i mnie też to sprzątanie wykończyło ;)

Dziewczyny mam pytanie kupujecie rajstopki dla maleństw??
    Wiadomo ze to zależy od pogody ale się tak właśnie zastanawiam czy w maju wogole będą potrzebne

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rajstopkami poczekam, aż dziecko się urodzi i zobaczę jaka będzie pogoda. Poród zaplanowany mam na 22 maja, więc myślę, że nie będą mi już potrzebne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:23

Magic, madziorek lubią tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic łącze się z Tobą w bólu, bo mąż wtedy ma wolne. Choć właśnie napisał ze wysyłają go na tydzień od poniedziałku, ale w pokoiku jeszcze stoi szafa i łóżko i nie wiem co z tym zrobić :(

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    Ja z rajstopkami poczekam, aż dziecko się urodzi i zobaczę jaka będzie pogoda. Poród zaplanowany mam na 22 maja, więc myślę, że nie będą mi już potrzebne :)
    Ja mam planowany na 30 kwietnia wiec może być różnie ;) no nie ma co wyjdzie w praniu kupić zawsze można :)

Catyyy lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA ja nie kupuje :) mam legginsy, spodnie i skarpetki :) poza tym dzieci i tak będą jeździć przykryte w wózkach :) ja raczej na zimę będę kupować :)

madziorek no to faktycznie. Chciałabym już zacząć ten remont, no ale jak się nie da :)

Catyyy no mi teraz strzeliło :) ale mamy na co czekać, a to remont, a to kupno wózeczka a to rodzinne uroczystości i skupiamy się na rzeczach innych i tak leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:33

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska mi siostra kupiła jedna sztukę ale więcej chyba kupować nie będę
    Dziewczyny a planujecie bociankowe?
    Ja sie zastanawiam może na dzień kobiet bym zrobiła
    Tylko ja nie mam za specjalnie koleżanek ale może bym zaprosiła dwie przyjaciólki, koleżankę z liceum, moje siostry i bratową? Hmmm no nie wiem co robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:49

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Majóweczki :) u nas równo 100 dni na liczniku. Z tej okazji idę zrobić małe zakupy. Mała dzisiaj brykała i mnie trochę budziła plus fakt że chcę a nie mogę się wypróżnić. Od początku ciąży poszło 2,5 op lactulosum. Do tego mam jeszcze jakieś podrażnienie okolic intymnych no ale stwierdziłam że muszę się wydepilować o 5 rano i chyba sobie przejchałam ostrzem gdzie nie trzeba i teraz mnie szczypie :/ ot ja głupia baba. Kochane u Was problem że wasi mężczyźni rosną w szerz , a mój patyczak ni jak nie da się utłuc. Ma 185 cm i waży 62 kg. Nawet moja mama stwierdziła że trudno bo jest niejadek i nawet czasami objadu po pracy nie zje. Rozmawiałam dzisiaj wstępnie z tatą i jak będzie z Małą ok to w sierpniu zajął by się psem a ja bym z Małą poleciała do Monachium. No ale to jeszcze daleka droga.

gosia86, nadulek, Ofelaine, dorota1987, Agusia246 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No beti gratuluję :) ja wczoraj miałam studniówke ;)

gosia ja właśnie nie wiem czy robię :) zobaczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:51

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie za bardzo nie ma takiej tradycji a poza tym mnie samą siedzenie na imprezach juz męczy więc bociankowe odpada ;) dopiero po porodzie urządza się pępkowe ale to raczej w gestii męża będzie leżało ;)

Generalnie to bociankowe to powinna zorganizować siostra bądź przyjaciółka. Jeśli miałabym przyjść na gotowe to czemu nie ;) ale żeby samemu coś przygotowywać to zwyczajnie mi się nie chce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:00

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam dziewczynki ogarnąć chatę i przygotowywać się do wizyty :) prosimy o kciukasy ;)

Miłego dzionka :*

gosia86, nadulek, dorota1987, Bluberry, slash, kika79, MiM, Monika1357 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ