X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:42

gosiunia, slash lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa – dziękuję za fotki. Wanienka śliczna.
    Dziewczyny – u mnie 10 na plusie, ale ja się naprawdę tym nie przejmuję – zdrowie dziecka to jest ważne. Potem będę zrzucać. Co do baldachimu to ja chciałam zamówić zestaw z Arusia i tam jest baldachim w zestawie ale sama nie wiem czy fktycznie jest on potrzebny, może trochę później czyli latem typu osłona od much.
    Beti ja na hemoglobinę – piję sok z buraczków i mi naprawdę pomógł. Zaraz mykam wypic szklaneczkę. W pewnym momencie miałam hemoglobinę bardzo obniżoną chyba 8 a teraz mam 12,2.
    Ja po poronieniu leżałam z dziewczyną która była po cesarce – chyba 2 albo 3 tyg po porodzie wróciła bo miałą bardzo wysokie RCP. I to wcale nie było tak ze ja poroniłm a ona urodziła i była trudna sytuacja. Jedna drugą pocieszała i nawet razem sobie popłakałyśmy, bo ja po stracie a ona ze nie może być z małą. Wspierałysmy się jak mogłyśmy i to ona ze mną ze tak powiem roniła bo w tym uczestniczyła poniekąd. Pozdrawiam Cię Madziu, choć nie mamy kontaktu bo nie wymieniłyśmy się telefonami.

Nadrabiam dalej - jeszcze 10 stron, ale się rozpisałyscie :)

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika – nie mam pojęcia jak jest z tym zadłużeniem. Może zadaj gdzies pytanie na jakims forum prawniczym tam eksperci odpowiadają. Albo podejdz do prawnika – chyba tak będzie bezpieczniej i zaciągniesz porady. A rodzić możemy w sumie gdzie chcemy – bo nie ma rejonizacji. No chyba ze akurat w danym momencie będzie brak miejsc to nie wiem co wtedy.
    Kotmisia - ja dziś zdałam sobie sprawę że tak naprawdę to zostały 3 miesiące – strasznie szybko ten czas zleciał. Ani się obejrzymy i będziemy rodzić. Sliczne ciuszki, a buciki – odlotowe. Kotmisia – niezła historia z zaręczynami 
    Nejcik – ciuszki wypasione.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia – na warsztaty chętnie bym poszła, ale już nie jestem we Wrocławiu, a brakuje mi tego miasta :(

A mój mąz teraz urozmaica nam czas słuchaniem muzyki klasycznej i poważnej :)
    własnie leci walc Kilara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 18:29

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash sprawdź sobie w tym linku może w Twoim aktualnym miejscu zamieszkania lub okolicy też będą te warsztaty :)
    900 g to już kawał dziecka :) ciekawe ile moja urośnie do kolejnej wizyty

paulinqa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poweekendowo prawie. no i biało i śnieżnie ;)

Slash 900 g to już sporo;)))

tu a u nas majówek jest fajnie raczej nie było większego spięcia;) możnao wszystko zapytać i nie ma skakania sobie do "gardeł" ;D dlatego tak się uzależniłam od tego forum;)

gosiunia fajny brzusio i już coraz mniej do dnia "0" ;)

a ja mam zachcianke na pizze.. jakby mąż był to już by jechał a tak pozostało mi obyć się smakiem;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:09

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:00

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 18:59

• slash Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się wydaje ze 900 to już duża dziewczyna - czy nie za duzą?
    A któras z Was miała badanie w 25 tyg tak jak ja? To jaką miałyście wagę?

Bluberry - na NFZ to chyba 33 albo 34 tc

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny;)
    Kupiłam jednak ten przewijak z wanienką. Szkoda że to czerwony kolor ale nawet funkcyjne to jest moim zdaniem. Tymbardziej że ja pewnie będę kompała w pokoju i ten przewijaczek będzie stał w pokoju. Kupiłam jeszcze u tej kobiety suszarke na butelki, torebeczkę termiczną AVENT i torbę dla mam z takim przewijakiem z boku znaczy nakładkę taką jakbym np. musiała przebrać dziecko w galerii handlowej. Także zakupy mini za nami;) Ta kobieta to jakaś kobieta na pół francuzka która ma second hand z rzeczami dla małych dzieci z francji. Także pewnie ją jeszcze odwiedze. Ogólnie miała dużo ciekawych rzeczy ktorych nie widziałam tutaj w Polsce.
    Gosiu86 dzięki za info , ja juz sie zapisałam na marzec z bezpiecznego malucha.
    Nojaniewiem może byłabyś zainteresowana tymi warsztatami w Rzeszowie?
    Ja od jutra mam przeprowadzke bo z mężem stwierdzilismy ze zamieszkamy w mieszkaniu jego rodziców. Tam mieszka dwóch jego braci, 80 m2, my mieszkalibysmy w salonie. Tesciowie na szczescie mieszkaja na wsi. Moja tesciowa nie chciala sie zgodzić na to zebysmy tam mieszkali bo ona tam ma swoje rzeczy jeszcze. Ale jakos tam mąż ją przekonał bo zaczynamy budowę od kwietnia i finansowo uratowałoby to nas... To tesciowa zwolniła mi mała szafe( duża jest nadal z jej rzeczami) , 2 półki , 2 szuflady aaa i pod telewizorem dwie szufladki. I ja mam sie tam zmieścic ja, mąż i dziecko... a reszta zapełniona jej duperelami. Ale nie będę narzekać dobrze ze mam możliwość mieszkania gdzies za darmo w miare normalnych warunkach... Ale co mam tam sprzatania dziewczyny...ja pierdziele . W kuchni wszystko tłuste...lodówka nowa ale syf , syf , syf. Pytam się czemu ta zamrażarka taka w lodzie?- Bo nigdy od nowosci nie była rozmrazana. Dodam ze ona ma z 7 lat. Oczywiscie bede sie oszczedzac i sprzatac bede pomalutku. Mąż powiedział ze sam wysprzata nasze obecne mieszkanie do oddania wlascicielowi także troszkę mi odpadnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:43

nojaniewiem lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry no to chyba moja kluseczka jest ok, ale cś mi się wydaje ze tez klocuszek niezły z niej będzie.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

slash, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberyy - szkoda ze czasem tak jest ze trafia się na nieuczciwych ludzi - przykre to. Ale nie ma co oglądać się za siebie, trzeba dążyć do realizacji marzeń i planów. Pomalutku małymi kroczkami i wszystko się musi udać. Zobaczysz.

Ja tez jestem ciekawa jak mała będzie przybierać na wadze. Ciekawe czy to zalezy tez od tego ile ja przybieram.

klz98u696p33kjce.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Bluberyy - szkoda ze czasem tak jest ze trafia się na nieuczciwych ludzi - przykre to. Ale nie ma co oglądać się za siebie, trzeba dążyć do realizacji marzeń i planów. Pomalutku małymi kroczkami i wszystko się musi udać. Zobaczysz.

Ja tez jestem ciekawa jak mała będzie przybierać na wadze. Ciekawe czy to zalezy tez od tego ile ja przybieram.

Wydaje mi się, że przybieranie mamy na wadze w ogóle nie przekłada się na wagę dziecka. Ja w ciąży przytyłam nie całe 8 kg, a moje dziecko ważyło prawie 4,5 kg.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda współczuję przeprowadzki bo my 3 tyg temu to przerabialiśmy. Powiem Wam że już nigdzie do porodu nie jadę. Strasznie źle się poczułam pod koniec podróży. Zaczęły się silne bóle podbrzusza i krzyża. Wzięłam nospę i modliłam się żeby tylko nie zacząć rodzić. Teraz leżę w łóżku i jest ok, Wiki fika. Teraz z teściową pewnie zobaczymy się za rok :) jutro mamy studniówkę więc poleci z górki. Babcia dała nam 200 zł dla Małej więc pewnie jutro coś jej kupię. Mój Bartek co chwila pytał mnie czy dam radę, bidny pod koniec się bardzo martwił. A jak zajechaliśmy do domu to jeszcze do łazienki mi zaglądał czy aby nic się nie dzieje. A najlpepsza była akcja jak wsiedliśmy do pociągu. Cały zawalony, mi się nogi ugięły. Teściu pyta konduktora gdzie są miejsca dla ciężarnych, czy może by się coś dla mnie znalazło. I co usłyszeliśmy ? Że musimy sobie sami szukać. Zero odzewu ze strony ludzi a przed nami 4,5 godz jazdy. Znaleźliśmy jedno miejsce koło grubasa, który zajmował 1,5 miejsca i jeszcze miał fochy że chcę usiąść po czym otworzył piwo! Na szczęście później już się wyluzowało i było sporo miejsca. Gosiu współczuję że Ty u swoich jeszcze musisz siedzieć :/ Ja też lubię nasz wątek na forum bo nie gryziemy się na nim, na niektórych wątkach dziewczyny skaczą sobie do gardeł, no ale po co?? Każdy ma prawo do własnego zdania i fajnie że my umiemy to uszanować i się dogadujemy. Dla mnie jest to super odskocznia i lubię czytać co u Was , mogę się wyżalić. W kupie zawsze raźniej :)

czarna panda, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda, tak patrze i trochę mi godziny nie odpowiadają, ale jeszcze pomyślę o tych warsztatach :) .
    dzisiaj byłam w Rzeszowie bo Synu Pingwiny z Madagaskaru chciał obejrzeć i jeszcze wstąpiliśmy do smyka, bo trzeba było mu już nowy fotelik do samochodu kupić, no i kupiłam małej 3pak pajaców za 35 zł i dresiki- bluza + spodnie za 30 zł. Myślałam, że już nic nie będzie z wyprzedaży w smyku, a tu nawet jeszcze można powybierać, z tym, że bodów i pajaców w graffice więcej,a takie dresiki, kompleciki to w rzeszowskiej. także polecam , bo za taką cenę naprawdę warto :)

czarna panda lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bluberry, mnie też przeraża ta budowa. W tym roku pewnie postawimy w dom , dopiero za rok wykończenia itp. Mój mąż ma firmę budowlaną to odchodzą nam koszty za robocizne a to dużo. Mąż zajmuje się sprawami z budową, ja zajmuję się wydawaniem pieniążków na nasza dzidzie;) Ale mi to sprawia przyjemność;) Jak kupię coś dzidzi to przez dobry cały dzień mam banana na twarzy;)
    Teraz patrzę na przewijak i wanienkę i się uśmiecham sama do siebie;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    czarna panda, tak patrze i trochę mi godziny nie odpowiadają, ale jeszcze pomyślę o tych warsztatach :) .
    dzisiaj byłam w Rzeszowie bo Synu Pingwiny z Madagaskaru chciał obejrzeć i jeszcze wstąpiliśmy do smyka, bo trzeba było mu już nowy fotelik do samochodu kupić, no i kupiłam małej 3pak pajaców za 35 zł i dresiki- bluza + spodnie za 30 zł. Myślałam, że już nic nie będzie z wyprzedaży w smyku, a tu nawet jeszcze można powybierać, z tym, że bodów i pajaców w graffice więcej,a takie dresiki, kompleciki to w rzeszowskiej. także polecam , bo za taką cenę naprawdę warto :)

Mi też nie odpowiada ten dzień bo mam angielski o tej porze ale najwyżej opuszcze lekcje w ten dzień. No własnie chciałam sie przejsc tam do smyka bo widziałam fajna pościel. W czwartek mam być w rzeszowskiej to zajrze. Dzięki za info;)Fajne rzeczy można kupić na forach fb i dowiedzieć się np. o szpitalach , pediatrach itp.

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ