Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bluberry wlasnie u nas na wątku 86 też tak się porobiło że "świeże" staraczki nie tolerują dziewczyn w ciąży i nie rozumią tego że z innymi dziewczynami pisaliśmy sporo przed ciążą i razem wszystko przeżywałyśmy a teraz przyszły nowe i nagle im przeszkadzamy
I wygląda to tak że jak w niedoli razem to jest fajnie a jak komuś się uda to tak jak piszesz wypad na fioletową stronęEklerka lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Puella je biorę 150 dwa razy dziennie plus dupka dwa razy dziennie
Początkowo w grudniu tez brałam po 200*2 ale źle mi wypisała receptę i musialam zmniejszyć do 150
A co się dzieje że musisz brać luteine?
Bluberry z tymi postami to jest tak że zawsze jest ktos kto inaczej zrozumie odbierze nasze intencje/przekaz bo przecież każdy jest inny;)
Madzia to kciuki za jutrzejszą wizytę
Gosia, Karolcia...dziękuję za info! Przy kolejnej wizycie dopytam, czy też oby na pewno 200 mam brać. A powód - standardowy - zagrożenie wcześniejszego poordu. U mnie sprawy szyjkowe, tragedii nie ma - szyjka 2 cm. Przy magnezie skurczybyków raczej już nie miałam, ale stwierdził, że woli dmuchać na zimne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 14:07
-
gosia86 wrote:Bluberry wlasnie u nas na wątku 86 też tak się porobiło że "świeże" staraczki nie tolerują dziewczyn w ciąży i nie rozumią tego że z innymi dziewczynami pisaliśmy sporo przed ciążą i razem wszystko przeżywałyśmy a teraz przyszły nowe i nagle im przeszkadzamy
I wygląda to tak że jak w niedoli razem to jest fajnie a jak komuś się uda to tak jak piszesz wypad na fioletową stronę
Niestety tak tez jest w życiu. Przy pierwszej ciąży poszło nam rachu ciachu, jeden cykl starań i synek zainstalował się w brzuchu. Koleżanki, które starały się w tym samym czasie i nie mogły zajść - zareagowały na wieści o ciąży agresywnie. Z jedną, mimo że mieszkałam na studiach, więc miałyśmy bliskie relacje, w ogóle straciłam kontakt. Dopiero teraz (prawie po 3 latach) odezwała się do mnie, bo zaszła w ciążę. To chyba zazdrość skłania do takich reakcji. -
Puella ja najpierw zmniejszyłam dawkę do 100*2 ale wtedy powróciły skurcze wiec przeliczyłam tak żeby mi wystarczyło tabletek do wizyty i brałam 150*2
Ciekawe jak długo to będę jeszcze brała?
Też myślę że to zazdrość takie agresywne reakcje
Pozwolę sobie zacytować wpis z obu
"Nie mam do nikogo pretensji, ale te rozmowy o dzieciach/ubrankach/ i innych rzeczach dotyczących dzieci powinny być przeniesione na bellybestfriend, bo pewnie sporo dziewczyn to zasmuca/ wpędza w depresję. Na wątek o liście użytkowniczek starających się również takie osoby piszą, tylko po co skoro im się już udało."
O jejku ale cisza dzisiaj
My po rosołku leniuchujemy i się nudzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 15:11
-
Hej kochane, doczytalam was dopiero teraz. Rano dlugo pospalam, potem kosciolek,obiad i jakos tak zlecialo.
Co do liczenia ruchow to ja slyszalam, ze jakos kolo 29-30 tygodnia sie je liczy ale mi sie obilo o uszy ze trzeba wyczuc 10 ruchow ale w ciagu dnia. Nie wiem moze sie myle bo nigdzie tego nie sprawdzalam. Ale uwazam ze kazde dziecko jest inne i nie ma co sie stresowac.
Kotmisia ja tez uwazam,ze nie glodzisz dziecka. Spokojnie.
Milego dnia ciotki. -
Witam Was w niedzielę
U Nas biało za oknem a nie możemy wyjść na sanki. Córka zaczęła nieładnie kaszleć rano - tak krtaniowo... I teraz ma chrypkę, odkaszluje - chyba jutro będzie nas czekać wizyta u pediatry? Mam nadzieję, że przetrwamy nockę.
U mnie ruchy dzidzie są - zwłaszcza jak zjem coś słodkiego
My już po obiadku - skończyłam też robić pomidorówkę na jutro... Bo rosołek dojedliśmy - wałówka od teściowej
Pozdrawiam Was wszystkie
-
gosia86 wrote:Puella ja najpierw zmniejszyłam dawkę do 100*2 ale wtedy powróciły skurcze wiec przeliczyłam tak żeby mi wystarczyło tabletek do wizyty i brałam 150*2
Ciekawe jak długo to będę jeszcze brała?
Też myślę że to zazdrość takie agresywne reakcje
Pozwolę sobie zacytować wpis z obu
"Nie mam do nikogo pretensji, ale te rozmowy o dzieciach/ubrankach/ i innych rzeczach dotyczących dzieci powinny być przeniesione na bellybestfriend, bo pewnie sporo dziewczyn to zasmuca/ wpędza w depresję. Na wątek o liście użytkowniczek starających się również takie osoby piszą, tylko po co skoro im się już udało."
O jejku ale cisza dzisiaj
My po rosołku leniuchujemy i się nudzimy
Gosia, pewnie będzie brała do osiągnięcia etapu ciąży donoszej, ok 36 tygodnia. W pierwszej ciąży lekarka kazała odstawić mi wszystkie leki właśnie po 36-37 tygodniu. Nastraszyłą, że odstawię i pewnie zaraz urodzę.... a skończyło się wywoływaniem porodu po terminie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 15:31
-
No to pewnie mnie czeka tyle samo brania
Trochę mi miesza w głowie że jeden lekarz każe brać a drugi nie
No ale to już moja wina ze zdecydowałam sie na dwóch
Ale też mam już doświadczenie ze po zmniejszeniu dawki pojawiły się skurcze więc lepiej stosować leki
WesolaMama kuruj córeczkęWesołaMama lubi tę wiadomość
-
To witamy się i my z Wiki popołudniowo. Jedziemy już pociągiem do domu. U nas fala krytyki że małe dziecko po świecie chcemy ciągać. No ale jak jest robota za granicą a ja mam macierzyński to lepiej siedzieć razem. Mam nadzieję tylko że tata zgodzi się zostać psem a Wiki będzie okazem zdrowia.
-
Ja biorę jedynie magnez 2 razy dziennie, witaminy i dodatkowo żelazo na receptę...
Skurcze mam ale stóp i łydek
Mąż właśnie pojechał na szkolenie i wraca we wtorek wieczór.
Dziś planuję wieczór z szydełkiem oglądając w TV na HBO "Czarownicę" z Angelina Jolie. Mam tylko nadzieję, że córka nie będzie się męczyć w nocy z tym kaszlem -
Beti - ja stosuję metodę wysłuchania, przytaknięcia a tak robię swoje! Bo kto mi zabroni
W ten sposób unikam kłótni a jak kogoś z rodziny denerwują czy nie pasują Nasze decyzje no to w sumie oni mają problem nie my
Głowa do góry! Najważniejsze, abyście Wy byli razem, szczęśliwi i zdrowi! Reszta niech sobie gada
-
nick nieaktualny
-
WesołaMamo współczuje ostatnio przez taki kaszel u córki przechodziłam - i na nocne duszenie pomógł berodual w kroplach do inhalacji (z nebbudem/pulicortem) a i tak skończyło się antybiotykiem. AAAAA i polecam ci ZAJEBISTY syrop na kaszel jeżeli Supremin/Sinecod nie pomaga - LEVOPRONT - jest na receptę kosztuje coś ok 30zł, Ale tylko ten syrop hamował kaszel.
Dobrze jest jeszcze jak ją złapie nocny kaszel otworzyć okno i wpuścić do domu zimnego powietrza - ale to wszystko pewnie wiesz.
03.02.2014 -
Witajcie zaraz zabieram się za nadrabianie.
Jestesmy po wizycie - nadal córeczka, nić nie urosłotypu siusiak
Mała ma 900 gramów - lekarka powiedziała ze wszystko jest w normie. ładnie się usmiechałą i ziewała i nawet stópkę miała az przy buzi. Raczkami cały czas coś robiła.
A mi się wydaje ze mała jest troche duza.
Aha po badaniu i nastepnego dnia była bardzo spokojna, nie wiele kopała mmausię - to chyba efekty po badaniu. Widac to nic dobrego dla dziecka.
Jedynie u mnie ph się jej nie podobało i przepisała mi globulki dopochwowe Macmiror i powiedziała że mam przesuszoną skórę ze mam stosować emolienty natłuszczające - czy jakoś tak.
Co do wniosku o macierzynski.
W ciągu 14 dni od porodu mam napisac podoanie ze proszę o udzielenie urlopu mac, dodatkowego i rodzicielskiego - bez podawania dat (oni sami wylicza w zakładzie pracy) i napisac ze maż podac pesel nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego. Dołączyc zaswiadczenie ze szpitala o porodzie i akt urodzenia dziecka tzn odpis.
A w ciągu 30 dni zgłosic dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego, jak otrzymam pesel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:21
gosiunia, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
haj majowe ciocie
wpadamy się pochwalić u nas dziś STUDNIÓWKA
tu nasz brzuchol
Gosiu Twój mąż jest świetny jak zwykle się uśmiałam- pół roku
Kotmisia świetnie się czytało o Waszych zaręczynach
Karolcia i Magic zainspirowałyście mnie swoimi pokoikamiśliczne- a te owieczki to naklejki?
Agusia świetna figura i śliczny brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 17:51
Agusia246, gosia86, madziorek, paulinqa, Bluberry, PIGULSKA, katalina, dorota1987 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]