X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska świetne zdjęcie:)

Ostatnio od jakiegoś tygodnia mam tak, że jak wstaję to boli mnie lewa pierś i to taki ból idący jedną żyłą jakby spod pachy. Macie tak?

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja nie mam czasem tylko czuję pieczenie w piersiach ale wycieków tez nie mam
    Może powiedz lekarzowi jak będzie się to powtarzać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - gratki :*
    Beti - śliczny brzusio :)
    Pigulska - trzymamy kciuki żeby się wszystko pozytywnie rozwiązało. A kilogram prześliczny <3
    AnnaMaria - ja miałam 66 na czczo i 64 po 2 godzinach. Ale u mnie w labo inne normy. Na czczo od 60 do 99 a po dwóch godzinach <140.

A z tym śniegiem to żeby nie było że jestem gołosłowna ;)
    "W 1928 roku śnieg spadł w czerwcu
    Mimo iż śnieg zwykle jest zjawiskiem zarezerwowanym jedynie dla zimy, to jednak w rzeczywistości może spaść o każdej porze roku. Dowodem są lata 20. kiedy biały puch przykrył Polskę w czerwcu."
    http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/108635,w-1928-roku-snieg-spadl-w-czerwcu

A na bolące piersi może spróbujcie roztłuczoną kapustę? Mnie nie bolą, ale też mi nic z nich nie leci jeszcze...

preg.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wycieków, tylko taki ból. Wizytę mam 18 lutego, wcześniej bo 3 mam szkołe rodzenia to zapytam. Chyba, że mi przejdzie to pewnie zapomnę. Pewnie piersi się przygotowują, ale dziewczyny ból jest okropny, zwykle trwa kilka minut bo udaje mi się go rozmasować, ale jeśli taki problem mają dziewczyny po porodzie to szczerze współczuję.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:03

• madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się i ja. Mały u mnie dla odmiany dziś pośladkowo ułożony :) buźkę bardzo chętnie pokazywał pani doktor szkoda ze na połowowym 3D nie chciał się pokazać łobuz <3 i jeszcze otwierał i zamykał buźkę nasz skarbek :) wazy 678 g :)
    Pani doktor mnie osłuchała, stwierdziła ze jest ok, mam robić inhalacje z mucosolvanem i jak nie przejdzie za 3-4 dni to do internisty żeby znów osłuchał czy nie zeszło dalej albo do niej do szpitala podejść. No i oczywiście domowe metody. Ale się cieszę ze to nie zapalenie płuc i oskrzeli :)

gosia86, Bluberry, dorota1987, PIGULSKA, gosiunia, czarna panda, nadulek, Agusia246 lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt. Pigulska fajny ten Twój synuś ;) mam nadzieje, ze nasz za tydzień na powtórnym połowowym pokaże swojego buziaczka ;)

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzisiejszych wieści z wizyt, cieszę się, że z dzieciątkami wszystko w porządku, tylko żal mi Ciebie Pigulska, że taki problem wyniknął. Ale szczęście w nieszczęściu jest takie, że lekarz to zauważył i możesz coś na to zaradzić. Ani nie chcę myśleć co by było, gdyby problem z nerką nie wyszedł na USG. A zdjęcie synka masz przecudne:)

Dzisiaj mąż wrócił zadowolony z pracy, bo przyniósł mi pracę domową, pomyślał, że przynajmniej nie będę się nudziła, jak popstrykam kilka zdjęć produktów firmy w której pracuje i że je pięknie przygotuję w Photoshopie, żeby wyglądały zupełnie inaczej niż teraz wyglądają. W sumie trochę się pobawiłam, a mąż ma szanse zapunktować w pracy, zwłaszcza, ze czeka na info czy dostanie podwyżkę. Trzymajcie kciuki.

Jestem ciekawa czy mąż pamięta, że jutro jest nasza rocznica. Chyba mam do niej większy sentyment niż do rocznicy ślubu.

Okazało się, że pogrzeb ojca przyjaciółki jest w środę. Mąż i inna przyjaciółka pojadą na pogrzeb, ja nie mogę się wybrać, bo to nie jest wskazane w moim stanie, ale zaoferowałam przyjaciółce, że zostanę z jej 5miesięcznymi córeczkami u nich w domu. Nie będą musiały gdzieś na mrozie przebywać, a przyjaciółka spokojnie pożegna ojca. Ja też trochę bardziej uwolnię instynkt macierzyński, a to są wyjątkowo grzeczne dziewczynki, więc mnie nie wymęczą.

PIGULSKA, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wieści z wizyt:)

Ja też nie słyszałam dobrych opinii o materacach gryka-kokos. Ponoć materace pleśnieją. Ja zdecydowałam się na materac lateksowy lub piankę dobrej firmy albo kombinację lateksu z kokosem, np. Hevea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 21:27

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mnie też bolą piersi przy wstawaniu to taki ciągnący ból, ale zbadaj może węzły chłonne pod pachami...jeśli zauważysz ze są powiększone to lepiej skonsultować z lekarzem

Madziorku gratulacje :) i ciesze się że z Twoim zdrowiem to nic poważniejszego ;)

Dziewczyny jutro z samego rana idę się zarejestrować do lekarza i mam nadzieję że szybko zainterweniuje i się tego pozbede :) jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy jesteście kochane <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skorki że wrócę na chwilkę do tematu testu obciążenia glukozą: miałyście podane 50g czy 75g??

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko dokładnie dobrze ze to wyszło teraz bo nigdy bym nie przypuszczała ze mogę mieć taki problem :/ na szczęście ginka trzyma rękę na pulsie ;)
    Trzymam kciuki za Twojego męża na pewno zasłużył na podwyżkę ;)

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja ja miałam 75g i 2 pobrania na czczo i po 2h

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:03

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo się trochę zmartwilam ze może dr się pomyliła. Tez mam 75g a myślałam ze powinno być 50g

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dorotko dokładnie dobrze ze to wyszło teraz bo nigdy bym nie przypuszczała ze mogę mieć taki problem :/ na szczęście ginka trzyma rękę na pulsie ;)
    Trzymam kciuki za Twojego męża na pewno zasłużył na podwyżkę ;)

No mnie się też wydaje, że zasługuje. Dziennie tyle mi opowiada, ile dzieje się w pracy i nie wiem czy brak mu skromności, ale ciągle wychodzi na to, że jego współpracownicy mają nie dość że niski iloraz inteligencji i jeszcze zrzucają na niego robotę, a sami zajmują się plotkowaniem lub malowaniem paznokci...on zaś wszystko ogarnia, negocjuje fajne zniżki dla firmy i ma pomysły na każdy temat, a dyrektor w niedalekiej przyszłości wybiera się na emeryturę i widzi go na swojego następcę. Zobaczę czy to tylko jego opowieści, czy będę kiedyś żoną dyrektora i będzie mnie stać na całą masę wacików:P

Zastanawiam się czy nie namówić męża, żebyśmy poszli z mężem jutro do kina, żeby jakoś tą rocznicę przeżyć, ale jakoś jak myślę o tym pogrzebie w środę, to czuję się winna że w ogóle coś takiego mi chodzi po głowie...ale chyba Jaś chciałby żeby mamusia miała dobre samopoczucie, bo on też będzie się cieszył...a dziś jest jakiś spokojny:/

PIGULSKA, gosia86, Anioł lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny z Waszych dobrych wieści z wizyt;)
    Nojaniewiem wyślij mi wiadomośc na belly bo nie wiem jak do Ciebie to zrobić, lub podaj mi maila to wysle Ci tą stronę. Fajnie że się zapisałaś na ten warsztat, może się poznamy;) Ja może też pójdę z mężem , chociaż on o tej godzinie często jest w pracy.
    Ja dzisiaj-przeprowadzki ciąg dalszy...idę się kapac zaraz i spac bo jestem padnieta.A to jescze nie wszystko...jeszcze z 2 kursy trzeba zrobić spokojnie. A ile mam sprzatania...masakra. Jutro ide pierwszy raz na glukoze. Dobrej nocy dziewczyny!

dxom6iye3mh7f98x.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to życzę Ci żebyś w przyszłości była szczęśliwą żoną dyrektora ;)
    Jutro macie święto, to wasz dzień więc macie prawo go uczcić :) a z przyjaciółką będziesz się łączyć w bólu myślami a jeszcze we środę pomożesz jej w opiece nad dziewczynkami, uważam ze to bardzo miło z Twojej strony i przyjaciółka na pewno też to doceni i będzie Ci bardzo wdzięczna

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna smacznego jutro na tej glukozie ;) i nie przemeczaj się ze sprzątaniem :)

Ja też uciekam do wyra spokojnej nocy pa!

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już leżę w łóżeczku. Męża zapytałam czy są jakieś plany na jutro, nie koniecznie rocznicowe. On spojrzał na mnie i nic mi nie odpowiedział. Zrobiło mi się przykro. Poczekałam czy zbierze mu się na rozmowę, ale nic z tego. Poszłam sobie bez słowa do sypialni i tym akcentem kończę dzień. Dobranoc kochane

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ