X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do testu glukozy to po sobie wiem, że lepiej szybciej niż później :* Ja dzięki temu już 2 tyg jestem na diecie ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to skoro studniówkowo, to dziś wyglądamy już tak.... ;)
    13117a2821f70903med.jpg
    2d9248725139ce4dmed.jpg

jednak po tych prawie dwustu dniach strasznie w dupe mi poszło.. szczęście, że brzuszek ładnie rośnie i rozstępów nie mam, ale od tyłu patrząc to każdy może już mówić na mnie zebra, mimo że smarowałam i nawilżałam regularnie w miarę, a przed ciążą dużo na pośladki ćwiczyłam.. no nic, mama (która ma cerę i skórę idealną) pociesza mnie, że ona w ciąży też miała wszędzie rozstępy, a po niecałym pół roku wszystkie zniknęły.. może też mam takie predyspozycje ;) a jeśli nawet nie, to przecież tyłkiem nikomu gołym nie świgam przed oczami :)

Catyyy, Rika, dorota1987, Bluberry, Magic, madziorek, nadulek, beti97, Truskaweczka250, Agusia246, PIGULSKA, monilia84, gosiunia lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Widzę, że każda z nas ma większe lub mniejsze problemy, niekiedy osobiste, niekiedy zdrowotne. I u mnie trochę trosk ostatnio. Mąż dostał pracę w innym mieście. Bardzo się cieszę, bo był bez pracy, ale teraz czeka mnie sporo zmian, których się bardzo obawiam. Sprzedaliśmy mieszkanie, które mieliśmy na kredyt od 3 lat. Tu mam ginekologa, tu miałam zaplanowane zajęcia w szkole rodzenia, tu miałam wybrany szpital, w którym miałam rodzić.
    Przeprowadzamy się na dniach do Poznania. Z tego co pamiętam to żadna z Was stamtąd nie jest. Szkoda, bo pewnie doradziłybyście mi chociażby wybór ginekologa. Staram się myśleć pozytywnie, ale moja emocjonalna strona bierze górę.
    W poniedziałek mam wizytę u ginekologa tu w mieście rodzinnym. Będę musiała poinformować, że to ostatnia wizyta. Płakać mi się chce, bo czułam się bezpiecznie, a teraz tyle zmian..

No i się Wam wyżaliłam.

Eklerka, gosiunia, Matik2012 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, a powiedz mi jaką robisz tę zupę dla siebie? przy cukrzycy też trzeba ją inaczej przygotowywać?
    Co do Twojego cholesterolu, to nie ma się co martwić, im dłużej będziesz na diecie tym cukier będzie lepszy, a co za tym idzie cholesterol również. Cholesterol głównie bierze się właśnie od spożywania zbyt dużej ilości cukrów, nie tłuszczów wbrew pozorom. Ja cały czas mam wysoki odkąd pamiętam i się już przestałam tak bardzo przejmować, byle tylko trzymać go jakoś w ryzach, żeby 250 nie przekraczał.. Ale coś czuję, że dietka, którą aplikuję właśnie mężowi i na mnie dobrze wpłynie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:13

• katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel! Kochana, nie martw się, Poznań jest fantastycznym miejscem, tam spędziłam 5 lat życia i tęsknie bardzo! Mam super gina, zaraz Cię zaproszę i powiem Ci co i jak, mam doświadczenie szerokie w poznańskich ginach i w najlepszym tam szpitalu więc pomogę Ci chętnie! Głowa do góry! :)

maribel, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:03

KotMisia, dorota1987, Karolcia88, Magic, MiM, nadulek, katalina, beti97, Catyyy, Agusia246, PIGULSKA, monilia84 lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAribel głowa do góry! Poznań to super miasto!! Tak jak Katalina spędziłam tam 5 lat :) Zobaczysz będziesz zadowolona. A ja do poznania mam ciut ponad 100 km to może latem umówimy się na sobotę w zoo z wózkami i chłopami :)

Katalina a co do zupy i diety w ogóle to chodzi o to żeby nie jeść cukrów prostych, mąki, ryżu białego itp. Ale też gotowanych ziemniaków, marchewki itp.
    Więc zupka moja to wywar z kurczaka z pomidorami z puszki :) bez dodatków bo i tak 2 godzinki później zjadam drugie danie. :)

A zupka dla rodzinki to z warzywami, doprawiona cukrem, z jasnym makaronem.
    Jakoś daję radę ale w przeciwieństwie do Was mnie ciąża najbardziej doświadcza psychicznie nie fizycznie.
    A wczoraj się smiałam, że wgwyników moich badań to jestem starą babą z ogromną nadwagą, żywiącą się tylko w barach szybkiej obsługi :D
    A ja od początku ciąży nawet pizzy czy czipsa nie zjadłam :D

maribel lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy macie wielkie brzuszki!!!! Pięne!!!!!! Ja w luźnej bluzce to mogę udawać brak ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:35

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie wiem czy któraś ma kartę do Selgrosa, ale fajna promocja na płyny do prania woolite za 4,5l brutto kosztuje 20,90zł.

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Wami :)

Gratuluje dobrych wieści, nadulek będzie dobrze, najważniejsze, że granica jest przekroczona, są w stanie pomóc Małej :) Ciekawe ile będzie moja wazyć na wizycie za półtora tygodnia :)

Ja dziś kupić glukozę i idę robić :) w czwartek albo piątek :) nie ma co tego odwlekać :)

Piękne brzuszki :) pocieszające jest to, że nie jestem sama z wielkim B :) ale niestety poszło też w inne części ciała ;)

maribel będzie dobrze, wiem co czujesz. Miałam to samo jak się wyprowadzałam z domu. Ale nie oznacza, że tam cos pójdzie nie tak. Popytaj może na innych wątkach, na pewno któraś jest z Poznania. Albo załóż nowy wątek z zapytaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:50

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina- tylko do 26tc można robić glukozę w luxmedzie? Kurcze co oddział to swoje wytyczne mają. U nas w Krakowie robią do 28tc :)

Mi też trochę poszło w biodra, jak kupowałam spodnie w listopadzie to były idealne, a teraz są trochę naciągnięte,ale jeszcze nie ściskają i nie wyglądam jak baleron więc będę chodzić póki będę wyglądać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:50

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Shaja ja tez miałąm glukoze 75 i jedno pobranie na czczo a drugie po 2 godzinach.
    Dziewczyny kurujcie się żebyscie był zdrowe.
    Maribel - nie jest łatwo zaczynac wszystko jak to się mówi od nowa, ale zobaczysz dacie radę. Będzie dobrze a widzisz juz dziewczyny namiary Ci dadzą.
    Ja wprawdzie jestem Wielkopolanka - do Poznania mam 100km ale we Wrocławiu mieszkałam od wielu lat i teraz tez powró w rodzinne strony, ale troche mi łatwiej bo jak to się mówi teren juz troche znma, choc tez musze wiele rzeczy od nowa załątwiac.

Ja tez chciałam sie Wam pożalic, po tym badaniu piatkowym usg - małą jest strasznie spokojna, dzis sie jeszcze nie poruszyła a wczoraj wieczorem tylko raz tak lekko. Mielismy nagrywane na płyte w 4D i mys;licie ze to mogło tak na małą wpłynąc.? Juz mi łzy rano leciały bo sie troche boje czy wszystko jest ok.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erytrocyty - mysle ze nie ma sie co martwic jesli sa to ilosci zawarte przedziale dopuszczalnym. Tak mi mowiła gin.

klz98u696p33kjce.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam już tylko ciążowe legginsy i rajstopy :) no i dresy :) staram się nie tyć za mocno, ale najgorsze jest, że jak się ograniczam to tyje więcej ;)

slash ale czym się martwisz? Moja też nie każdego dnia daje mi mocne znaki, pamiętaj, że dziecko odczuwa Twoje emocje, jak jesteś zdenerwowana to ona się nie rusza. Skup sie na czymś innym, zjedz coś dobrego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 10:57

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash jak się denerwujesz to Mała to czuje i też się zamartwia i nie kopie- i robi się błędne koło. Odetchnij trochę, zjedz coś słodkiego połóż się i wsłuchaj się w ciało. Poza tym nasze dzieciaczki przesypiają teraz nawet do 20godzinn dziennie! Pewnie delikatnie baraszkowała jak mama smacznie spała :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez poszło w biodra i w dupcię - nie jestescie same dziewczyny.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie tym się martwię ze do badania kopała jak szalona a po badaniu spokoj. Fakt troche się tym denerwuje i pewnie ona to odczuwa. Ale nie wiem jak nad tym zapanować :(
    Dziękuje za Wasze wsparcie.
    Chyba jak mąż wróci to pojdziemy na spacer do lasu - bo dziś u nas bardzo dosypało to troche połazimy po sniegu - moze sie zrelaksuje trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:13

klz98u696p33kjce.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwiecej w uda poszło :/ Mam balerony na maksa. A z ciążowych mam jedne rajstopy bo jedne podarłam :P i jedne jeansy, które wyhaczylam w h&m w śmiesznej cenie, bo inaczej bym nie kupowała. No ale leginsy tez zamierzam kupić właśnie te specjalne ciążowe, bo ten brzuchaty panel jest wygodny :) kurtki raczej nie będę kupować, bo jakiś długich spacerów nie uprawiam i liczę, że od marca w rozpiętej będę mogła chodzić :)
    A z tym śniegiem w czerwcu. Pamietam weekend majowy jednego roku był tak upalny jak latem a innego roku śniegiem zasypało, wiec rożnie może być, ale nastawiam się na ciepełko :)

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie martw się, bo wiem po sobie, że rożnie jest z ta aktywnością :) wczoraj w nocy szalał razem ze mną jak kasłałam a w dzień mało co. Z kolei popołudniu na usg machał nożkami i ruszał buźka w najlepsze ;) głowa do góry, zjedz czekoladę i pomarańcze, mój uwielbia taki zestaw :D

201505111762.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie przyszłam z krzywej cukrowej. Jeszcze nigdy nie smakowało mi tak śniadanie. :)

Badanie OK tylko to czekanie.

Magic lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ