Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota może sama coś zorganizuj
    Niestety faceci czasem tak mają że trudno im wpaść o co nam chodzi i trzeba wytłumaczyć łopatologicznie jak krowie na rowie
    Myślę że bardzo ładnie się zachowałaś wobec przyjaciólki że popilnujesz jej dzieci tym bardziej w Twoim stanie

Czarna smacznego ja piję za tydzień;)

Boli mnie dzisiaj brzuch dołem tak na wysokości spojenia łonowego nawet wzięłam pół nospy forte i trochę zelżało ale dalej czuję takie jakby zaciśnięte mięśnie
    Ale Pola fika koziołki więc chyba nie jest jej źle

Madzia najważniejsze że wszystko jest ok po wizycie kuruj się szybciutko:*

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:03

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam do was pytanko, w osadzie moczu wyszlo mi erytrocyty wylugowane 0-1 wpw... Czy to cos z nerkami? dodam ze czesto pobolewaja mnie na dole plecy... Moze za czesto leze na plecach. wizyte mam za tydzien dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:16

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria mi tez wyszly erytrocyty 3-5 wpw ale lekarz w ogole nie kazal sie tym przejmowac.
    Eitamy sie wyjatkowo wczesnie jak na nas, ale musialam wstac bo okuliste mam o 8...
    Ja tam glukoze sobie przelozylam i dipiero w 26tc pojde :p

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,my właśnie szykujemy się na wizytę o 10 trzymajcie kciuki

Życzymy miłego dnia trzymamy kciuki za wizyty i odezwiemy się po południu :-)

dorota1987, Catyyy, nick nieaktualny, Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, miałam wam wczoraj napisać wieści z usg ale wróciłam strasznie późno i odrazu padłam.
    Córunia waży 777 g <3 ( lekarz stwierdził że jak dobije do 3 kg w 40 tyg to będzie cud) ale kto powiedział że każdy musi być wielkoludem - najważniejsze że wszystkimi wymiarami mała odpowiada wiekowi ciążowemu.
    A gwoździem programu była długość mojej szyjki no i jest 26 mm - jak to powiedział lekarz szału nie ma ale masakry też nie. Powiedział że pogada z moim ginem na temat podawania małej sterydów na wszelki wypadek jakby miała zamiar wyjść na świat wcześniej.

nojaniewiem, nick nieaktualny, Monika1357, Agusia246, monilia84, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika kciuki za wizytę zaciśnięte oraz za wszystkie wizytujące dziś

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za Wszystkie dzisiaj wizytujące :) Nadulek super że z córunią wszystko dobrze, może szyjka już tak zostanie. Niektóre dzieci są same w sobie chudziutkie, zawsze to łatwiejszy poród. U mojej koleżanki z pracy lekarz od pewnego czasu mówił że ma rozważcie na 2 cm i powinna położyć się do szpitala, a ona chodziła tak i jeszcze przenosiła. Nie wiem czy to możliwe. My za tydzień mamy wizytę, a ja się będę zbierać do zapisania do szkoły rodzenia.

nadulek lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    To trzymamy kciuki za Wszystkie dzisiaj wizytujące :) Nadulek super że z córunią wszystko dobrze, może szyjka już tak zostanie. Niektóre dzieci są same w sobie chudziutkie, zawsze to łatwiejszy poród. U mojej koleżanki z pracy lekarz od pewnego czasu mówił że ma rozważcie na 2 cm i powinna położyć się do szpitala, a ona chodziła tak i jeszcze przenosiła. Nie wiem czy to możliwe. My za tydzień mamy wizytę, a ja się będę zbierać do zapisania do szkoły rodzenia.

ja przy pierwszej córce miałam 3,5 cm rozwarcia i 0 szyjki leżąc plackiem kilka miesięcy i tak jak Puella wpierniczając masakryczny Fenoterol po którym cie telepie dotrwałam do 34 tc i odeszły mi wody. Nadia urodziła się 1900 g i 45 cm dziś ma 9 lat i jest jak na dzieci z jej rocznika wielkoludem (chodząc do szkoły mistrzostwa sportowego). A co będzie teraz zobaczymy jakoś nie wpadam w panikę bo wiem że mam ogarniętych lekarzy - co dla nas wszystkich jes bardzo ważne

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Juz na nogach od 6.15 bo musiałam się do lekarza zarejestrować :/ nie wspomnę o tym ze oczywiście nikt nie zauważył mojego brzucha porażka :( no nic przed 10 wizyta u rodzinnego po skierowanie

Powodzenia na wizycie Kika :)

Nadulek gratuluję zdrowej córeczki i trzymam kciuki żebyś donosiła jak najdłużej bez żadnych komplikacji ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo. Dziś na szczęście nocka przespana, tylko 2 pobudki na kaszel i udało się praktycznie od razu zasnąć. Rano było cieżko wykrztusić, ale dałam radę. Jestem po inhalacji z Mucosolvanu i leżę w łożku. Mam tylko nadzieje, ze ten kaszel i leki nie zaszkodzą małemu, bo od niedzieli ogólnie spanikowana jestem :(

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super, ze córcia zdrowa. Ja mam znów w druga stronę i wydaje mi się, ze nasz jest wielkoludem ;) i ze się urodzi ponad 4 kg ;)

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek kuruj się i nie zamartwiaj Małemu na pewno nic nie będzie :) moja szwagierka przechodziła w 6 miesiącu poważne zapalenie oskrzeli była na antybiotykach i urodziła zdrowego synka :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Nadulek super, ze córcia zdrowa. Ja mam znów w druga stronę i wydaje mi się, ze nasz jest wielkoludem ;) i ze się urodzi ponad 4 kg ;)
    To tak jak mój...juz ma przeszło 1 kg ;) ale ma po kim być duży obym tylko dała rade go urodzić :P ale to czas pokaże ogólnie nastawiam się pozytywnie :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dziś witamy studniówkowo (wg usg :) )

wczoraj wizyta przebiegła szybko i sprawnie, moje skurcze nie są jeszcze niepokojące bo szyjka długa i zamknięta, a skurcze to sprawa naturalna, a jeśli się pojawią to po prostu mam odpocząć. Nic złego się nie dzieje. Córci nie widziałam, mąż widział i mówił, że wiercipiętka. Zresztą sam lekarz badając przezpochwowo mówił, że szaleje. Także położenia nie zmieniła, dokładnego usg nie chciał robić, bo stwierdził że ostatnio była aż za dobrze sprawdzana i nie będziemy niepotrzebnie naświetlać... Smutno trochę, że jej nie widziałam, ale najważniejsze że wszystko jest w porząsiu :) Także my szczęśliwi powróciliśmy do domku i padłam ze zmęczenia :P Pierwszy raz dziś tak twardo spałam, że budziłam się tylko na zmianę pozycji i od razu usypiałam, a rano nie słyszałam budzika. Teraz czas się do pracy szykować :)

Dorotka, może mąż faktycznie coś zaplanował :) mój mąż się denerwuje kiedy ja wypytuje i chce psuć niespodzianke, chociaż fakt ten mój to zapomniał kiedyś nawet o moich urodzinach :P

Aaaa muszę iść w tym tygodniu na glukozę, widzę nawet że w luxie można wykonać to badanie bezpłatnie tylko do 26t więc ostatni dzwonek dla mnie.

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Nadulek, dłuższa szyjka to już dobra wiadomość. Bądź dobrej myśli :)

A ja jak pytałam ile może ważyć, to mi powiedział że na tym etapie niewiele ponad 500g, na co odpowiadam, że ona już 3tyg temu ważyła 617g :P
    Następna wizyta 2.03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 09:21

dorota1987, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska dzięki :) póki co antybiotyk nie był potrzebny, tylko te inhalacje z mucosolvanem. Ja ogólnie panikara jestem :) i tak wydziwiam co jakiś czas. Jak nie przejdzie kaszel to w czwartek do internisty na osluchanie :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek i bardzo dobrze zrobiłaś. Rób sobie te inhalacje i pij dużo płynów, herbatki z miodem etc. Ja niestety po inhalacjach i tak dostałam antybiotyk, bo od początku miałam zdiagnozowane zapalenie oskrzeli, tyle że bardzo łagodne, po kilku dniach przerodziło się w wypluwanie płuc dosłownie :P Ale trzymamy kciuki żeby szybko minęło i mucosolvan wystarczył :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypluwanie płuc przerabiam miedzy 1-2 w nocy :P ale liczę ze już będzie z górki.

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie jeszcze w łóżku i zastanawiam się czy wstać. Nigdzie mi się nie spieszy, a po nocy mi brzuch zmiękł, bo wczoraj cały dzień był twardy, że aż się wystraszyłam że Jasiowi zabrakło miejsca. Widocznie leżenie jest dobre.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na same dobre wieści.

Kochane jesteście że tak mnie pocieszcie, ale jestem niemal na 100% pewna że mąż nie szykuje niespodzianki. Wątpię że pamięta, że to akurat dziś, sam też przeżywa tragedię w rodzinie przyjaciółki, do tego nie chce żebym się ruszała z domu a jak pamięta o rocznicy ślubu czy urodzinach to pyta co chciałabym robić. Przed chwilą do mnie zadzwonił i powiedział tylko co mam mu jeszcze przygotować do pracy

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich dobrych wieści :* I ogromnie dziękuję za wszystkie dobre słowa!
    Ja do końca ciąży zostanę mistrzem kuchni ;) dziś gotuje 2 zupy pomidorowe, jedną dla siebie ddruga dla rodzinki i potem dla siebie makaron orkiszowy ze szpinakiem. I poranek przy grach.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ