X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota może sama coś zorganizuj
    Niestety faceci czasem tak mają że trudno im wpaść o co nam chodzi i trzeba wytłumaczyć łopatologicznie jak krowie na rowie
    Myślę że bardzo ładnie się zachowałaś wobec przyjaciólki że popilnujesz jej dzieci tym bardziej w Twoim stanie

Czarna smacznego ja piję za tydzień;)

Boli mnie dzisiaj brzuch dołem tak na wysokości spojenia łonowego nawet wzięłam pół nospy forte i trochę zelżało ale dalej czuję takie jakby zaciśnięte mięśnie
    Ale Pola fika koziołki więc chyba nie jest jej źle

Madzia najważniejsze że wszystko jest ok po wizycie kuruj się szybciutko:*

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:03

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam do was pytanko, w osadzie moczu wyszlo mi erytrocyty wylugowane 0-1 wpw... Czy to cos z nerkami? dodam ze czesto pobolewaja mnie na dole plecy... Moze za czesto leze na plecach. wizyte mam za tydzien dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:16

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria mi tez wyszly erytrocyty 3-5 wpw ale lekarz w ogole nie kazal sie tym przejmowac.
    Eitamy sie wyjatkowo wczesnie jak na nas, ale musialam wstac bo okuliste mam o 8...
    Ja tam glukoze sobie przelozylam i dipiero w 26tc pojde :p

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,my właśnie szykujemy się na wizytę o 10 trzymajcie kciuki

Życzymy miłego dnia trzymamy kciuki za wizyty i odezwiemy się po południu :-)

dorota1987, Catyyy, Bluberry, Monika1357, gosiunia lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana, miałam wam wczoraj napisać wieści z usg ale wróciłam strasznie późno i odrazu padłam.
    Córunia waży 777 g <3 ( lekarz stwierdził że jak dobije do 3 kg w 40 tyg to będzie cud) ale kto powiedział że każdy musi być wielkoludem - najważniejsze że wszystkimi wymiarami mała odpowiada wiekowi ciążowemu.
    A gwoździem programu była długość mojej szyjki no i jest 26 mm - jak to powiedział lekarz szału nie ma ale masakry też nie. Powiedział że pogada z moim ginem na temat podawania małej sterydów na wszelki wypadek jakby miała zamiar wyjść na świat wcześniej.

nojaniewiem, Bluberry, Monika1357, Agusia246, monilia84, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika kciuki za wizytę zaciśnięte oraz za wszystkie wizytujące dziś

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za Wszystkie dzisiaj wizytujące :) Nadulek super że z córunią wszystko dobrze, może szyjka już tak zostanie. Niektóre dzieci są same w sobie chudziutkie, zawsze to łatwiejszy poród. U mojej koleżanki z pracy lekarz od pewnego czasu mówił że ma rozważcie na 2 cm i powinna położyć się do szpitala, a ona chodziła tak i jeszcze przenosiła. Nie wiem czy to możliwe. My za tydzień mamy wizytę, a ja się będę zbierać do zapisania do szkoły rodzenia.

nadulek lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    To trzymamy kciuki za Wszystkie dzisiaj wizytujące :) Nadulek super że z córunią wszystko dobrze, może szyjka już tak zostanie. Niektóre dzieci są same w sobie chudziutkie, zawsze to łatwiejszy poród. U mojej koleżanki z pracy lekarz od pewnego czasu mówił że ma rozważcie na 2 cm i powinna położyć się do szpitala, a ona chodziła tak i jeszcze przenosiła. Nie wiem czy to możliwe. My za tydzień mamy wizytę, a ja się będę zbierać do zapisania do szkoły rodzenia.

ja przy pierwszej córce miałam 3,5 cm rozwarcia i 0 szyjki leżąc plackiem kilka miesięcy i tak jak Puella wpierniczając masakryczny Fenoterol po którym cie telepie dotrwałam do 34 tc i odeszły mi wody. Nadia urodziła się 1900 g i 45 cm dziś ma 9 lat i jest jak na dzieci z jej rocznika wielkoludem (chodząc do szkoły mistrzostwa sportowego). A co będzie teraz zobaczymy jakoś nie wpadam w panikę bo wiem że mam ogarniętych lekarzy - co dla nas wszystkich jes bardzo ważne

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Juz na nogach od 6.15 bo musiałam się do lekarza zarejestrować :/ nie wspomnę o tym ze oczywiście nikt nie zauważył mojego brzucha porażka :( no nic przed 10 wizyta u rodzinnego po skierowanie

Powodzenia na wizycie Kika :)

Nadulek gratuluję zdrowej córeczki i trzymam kciuki żebyś donosiła jak najdłużej bez żadnych komplikacji ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo. Dziś na szczęście nocka przespana, tylko 2 pobudki na kaszel i udało się praktycznie od razu zasnąć. Rano było cieżko wykrztusić, ale dałam radę. Jestem po inhalacji z Mucosolvanu i leżę w łożku. Mam tylko nadzieje, ze ten kaszel i leki nie zaszkodzą małemu, bo od niedzieli ogólnie spanikowana jestem :(

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super, ze córcia zdrowa. Ja mam znów w druga stronę i wydaje mi się, ze nasz jest wielkoludem ;) i ze się urodzi ponad 4 kg ;)

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek kuruj się i nie zamartwiaj Małemu na pewno nic nie będzie :) moja szwagierka przechodziła w 6 miesiącu poważne zapalenie oskrzeli była na antybiotykach i urodziła zdrowego synka :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Nadulek super, ze córcia zdrowa. Ja mam znów w druga stronę i wydaje mi się, ze nasz jest wielkoludem ;) i ze się urodzi ponad 4 kg ;)
    To tak jak mój...juz ma przeszło 1 kg ;) ale ma po kim być duży obym tylko dała rade go urodzić :P ale to czas pokaże ogólnie nastawiam się pozytywnie :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dziś witamy studniówkowo (wg usg :) )

wczoraj wizyta przebiegła szybko i sprawnie, moje skurcze nie są jeszcze niepokojące bo szyjka długa i zamknięta, a skurcze to sprawa naturalna, a jeśli się pojawią to po prostu mam odpocząć. Nic złego się nie dzieje. Córci nie widziałam, mąż widział i mówił, że wiercipiętka. Zresztą sam lekarz badając przezpochwowo mówił, że szaleje. Także położenia nie zmieniła, dokładnego usg nie chciał robić, bo stwierdził że ostatnio była aż za dobrze sprawdzana i nie będziemy niepotrzebnie naświetlać... Smutno trochę, że jej nie widziałam, ale najważniejsze że wszystko jest w porząsiu :) Także my szczęśliwi powróciliśmy do domku i padłam ze zmęczenia :P Pierwszy raz dziś tak twardo spałam, że budziłam się tylko na zmianę pozycji i od razu usypiałam, a rano nie słyszałam budzika. Teraz czas się do pracy szykować :)

Dorotka, może mąż faktycznie coś zaplanował :) mój mąż się denerwuje kiedy ja wypytuje i chce psuć niespodzianke, chociaż fakt ten mój to zapomniał kiedyś nawet o moich urodzinach :P

Aaaa muszę iść w tym tygodniu na glukozę, widzę nawet że w luxie można wykonać to badanie bezpłatnie tylko do 26t więc ostatni dzwonek dla mnie.

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Nadulek, dłuższa szyjka to już dobra wiadomość. Bądź dobrej myśli :)

A ja jak pytałam ile może ważyć, to mi powiedział że na tym etapie niewiele ponad 500g, na co odpowiadam, że ona już 3tyg temu ważyła 617g :P
    Następna wizyta 2.03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 09:21

dorota1987, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska dzięki :) póki co antybiotyk nie był potrzebny, tylko te inhalacje z mucosolvanem. Ja ogólnie panikara jestem :) i tak wydziwiam co jakiś czas. Jak nie przejdzie kaszel to w czwartek do internisty na osluchanie :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek i bardzo dobrze zrobiłaś. Rób sobie te inhalacje i pij dużo płynów, herbatki z miodem etc. Ja niestety po inhalacjach i tak dostałam antybiotyk, bo od początku miałam zdiagnozowane zapalenie oskrzeli, tyle że bardzo łagodne, po kilku dniach przerodziło się w wypluwanie płuc dosłownie :P Ale trzymamy kciuki żeby szybko minęło i mucosolvan wystarczył :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypluwanie płuc przerabiam miedzy 1-2 w nocy :P ale liczę ze już będzie z górki.

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie jeszcze w łóżku i zastanawiam się czy wstać. Nigdzie mi się nie spieszy, a po nocy mi brzuch zmiękł, bo wczoraj cały dzień był twardy, że aż się wystraszyłam że Jasiowi zabrakło miejsca. Widocznie leżenie jest dobre.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na same dobre wieści.

Kochane jesteście że tak mnie pocieszcie, ale jestem niemal na 100% pewna że mąż nie szykuje niespodzianki. Wątpię że pamięta, że to akurat dziś, sam też przeżywa tragedię w rodzinie przyjaciółki, do tego nie chce żebym się ruszała z domu a jak pamięta o rocznicy ślubu czy urodzinach to pyta co chciałabym robić. Przed chwilą do mnie zadzwonił i powiedział tylko co mam mu jeszcze przygotować do pracy

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich dobrych wieści :* I ogromnie dziękuję za wszystkie dobre słowa!
    Ja do końca ciąży zostanę mistrzem kuchni ;) dziś gotuje 2 zupy pomidorowe, jedną dla siebie ddruga dla rodzinki i potem dla siebie makaron orkiszowy ze szpinakiem. I poranek przy grach.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ