Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PIGULSKA wrote:Eklerka nieciekawa sytuacja z tym ZUSem
podejrzewam ze możesz nie dostać pieniędzy do czasu wyjaśnienia i zakończenia postępowania
nie dostałaś żadnej innej informacji lub jakiegoś wezwania na komisję??
Szef dokładnie opisał dlaczego mnie zatrudnił i sam powiedział, że na moją korzyść przemawiało to, że inne osoby składające CV nie znały obsługi programów. Trzeba było wszystko policzyć do 20, a ja przyszłam do pracy 17, więc miałam 3 dni na obrobienie 28 firm
Na moje miejsce zatrudnił dziewczynę po dwóch tygodniach od momentu jak mu oświadczyłam, że do pracy nie wracam, więc nie mogą zarzucić, że stanowisko nie było potrzebne, bo dziewczyna nadal jest tam zatrudniona
Wszystkie zwolnienia dostarczane są na czas, w tym poszpitalne, ani jednego dnia przerwy a mimo to kasy ni widu ni słychu
Była lista obecności, były dowody na to, że byłam w miejscu pracy (dokumenty podpisywane przeze mnie wraz z datą i pieczątką firmy), a szef dostarczył dokumenty następnego dnia po otrzymaniu pisma z ZUS-u.
Ogólnie nie mają się do czego przyczepić poza tym, że poszłam na L4 po 3 tygodniach zatrudnienia, ale nie moja wina, że miałam zaburzenia rytmu serca i wylądowałam w szpitalu, w dodatku w godzinach pracy na co też jest dowód, bo wypisałam sobie kartkę urlopowąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:14
-
Niestety Eklerka ZUS ma czas na wyjaśnienia takich spraw
chyba nie pozostaje Ci nic innego jak tylko czekać, możesz ewentualnie też zadzwonić i zapytać czy coś się ruszyło w sprawie muszą udzielić Ci informacji ale wątpię że to coś przyspieszy
-
Eklerka - mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni na Twoją korzyść. Ja też czekam na pieniążki z ZUSu i mam nadzieję, że się doczekam, bo inaczej Zosia nie będzie miała łóżeczka, a my skończonego remontu
Tak popatrzyłam sobie na tę stronę srokao i aż mi się radośnie zrobiło, bo te kosmetyki babydream z rossmana co takie taniutkie są i chce je kupić na początek mają całkiem dobrą opinię. A chusteczki nawilżane z netto, których mamy już 4 paczki prawie że najlepszą
Dziewczyny, będziecie pakować całą pakę pampersów do szpitala? -
No widzisz Agusia czasem te tańsze kosmetyki są lepsze od tych z wyższej półki
ja myślę że spakuje pół paczki tylko w razie czego mąż podrzuci jakby brakło
ale to też zależy jak długo będziemy w szpitalu ja optymistycznie zakładam za jak najkrócej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:16
Agusia246 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Co do Babydream z Rossmanna (przy zakupach z kartą rossnę będą jeszcze tańsze), to właśnie te kosmetyki upatrzyłam sobie dla Naszego BąblaI ewentualnie Linomag i mydełko natłuszczające Oilan zamiast oliwki
Po Johnson&Johnson siostrzenica miała taką wysypkę, że ja podziękuję...
Ja mam zamiar zabrać małą paczkę, najwyżej ktoś mi je przytransportuje do szpitalaW sumie to nie widzę potrzeby ładowania wielkich tobołów do szpitala... Jeśli czegoś zabraknie to przecież ktoś może nam to donieść a nie będzie potem przy wypisie tyle problemów z torbami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:35
-
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:Eklerka niestety tak jak dziewczyny napisały puki nie wyjaśnią sprawy zasiłku nie wypłacą. Najwazniejsze ze wszystko przemawia na Twoją korzyść tylko ZUS lubi sie w takich sprawach i będą dociekać wszystkiego aby tylko podważyć ale nie mają podstawy wiec musisz być cierpliwa.
Ja od października do stycznia nie dostawałam zasiłku bo szanowny ZUS nie raczył mnie powiadomić ze osobiście mam ich poinformować na jaki adres maja wyslac pieniądze bo nie wiem czemu na konto a adresy mieli dwa zameldowania i zamieszkania, taki problem mieli zadzwonić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:38
-
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:Pigulska poproś kasjerkę w sklepie.
heh nie sądziłam ze to aż tak prooooste
czasem mam wrażenie ze intelektualnie cofnęłam się do podstawówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:59
-
nick nieaktualny
-
PIGULSKA wrote:Dziękuję
heh nie sądziłam ze to aż tak prooooste
czasem mam wrażenie ze intelektualnie cofnęłam się do podstawówki
Najpierw 3%, a potem dochodzi do 10% po spełnieniu określonych warunków
http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossnePIGULSKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Kochane
Eklerka mam nadzieję że szybko wyjaśni się sprawa w ZUS, to pewnie mało pocieszające ale pomyśl że jak wszystko się wyjaśni to jaki zastrzyk gotówki dostaniesz
Mirabel dasz radę z przeprowadzka pomyśl sobie kto jak nie Ty
Bluberry ja kupiłam pieluchy flanelowe w pepco ale tylko dwie i tez się zastanawiam jakie będą po praniu
Nana86 patrzyłam wczoraj w smyku na takie ręczniki i w tk maxx i wszystkie są takie szorstkie i nie przyjemne w dotyku -
Co do ręczników to ja też patrzyłam w wielu sklepach i jakoś żadne mi się nie podobają tzn wydają mi się tandetne. Eklerka współczuję szarpania z Zusem , co jak co ale teraz pieniążki się bardzo przydają, gdzie jest ta polityka prorodzinna? Mi na szczęście pracodawca wypłaca bo firma spora. Pisałam dzisiaj rano że będę chciała się zapisać do szkoły rodzenia, no i poczyniłam pierwsze kroki w tym kierunku. Od rana próbowałam się dodzwonić ale cisza i nagle tel. Patrzę a to nr ze szkoły rodzenia. Oddzwoniła do mnie położna , która się tym zajmuje, nagadała się do mnie mnóstwo, wyjaśniła wszystko. Przeprosiła że tel wyłączony ale była na szkoleniu w wa-wie. Już przez tel słychać że człowiek z powołania. Mało tego mogę sobie po tej szkole zapisać się aby przychodziła do nas już zaprzyjaźniona położna ze szkoły do domu, mają świetne zaplecze doradztwa laktacyjnego. Szkoła jest za darmo no i 2 kroki ode mnie z domu. No i ważne jest to że są to położne ze szpitala w którym planuję rodzić. Na początku miałam chodzić do szkoły rodzenia właśnie w tym szpitalu, ale miała różne opinie i stwierdziłam że jeszczę poszukam no i znalazłam lepszy wariant. Dla mnie super bo bardzo chcę karmić piersią.
gosia86, Eklerka, Karolcia88, PIGULSKA, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość