X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Eklerka nieciekawa sytuacja z tym ZUSem :/ podejrzewam ze możesz nie dostać pieniędzy do czasu wyjaśnienia i zakończenia postępowania :( nie dostałaś żadnej innej informacji lub jakiegoś wezwania na komisję??
    Nie, żadnego pisemka nie dostałam :/ Szef dokładnie opisał dlaczego mnie zatrudnił i sam powiedział, że na moją korzyść przemawiało to, że inne osoby składające CV nie znały obsługi programów. Trzeba było wszystko policzyć do 20, a ja przyszłam do pracy 17, więc miałam 3 dni na obrobienie 28 firm ;) Na moje miejsce zatrudnił dziewczynę po dwóch tygodniach od momentu jak mu oświadczyłam, że do pracy nie wracam, więc nie mogą zarzucić, że stanowisko nie było potrzebne, bo dziewczyna nadal jest tam zatrudniona :/ Wszystkie zwolnienia dostarczane są na czas, w tym poszpitalne, ani jednego dnia przerwy a mimo to kasy ni widu ni słychu :/
    Była lista obecności, były dowody na to, że byłam w miejscu pracy (dokumenty podpisywane przeze mnie wraz z datą i pieczątką firmy), a szef dostarczył dokumenty następnego dnia po otrzymaniu pisma z ZUS-u.
    Ogólnie nie mają się do czego przyczepić poza tym, że poszłam na L4 po 3 tygodniach zatrudnienia, ale nie moja wina, że miałam zaburzenia rytmu serca i wylądowałam w szpitalu, w dodatku w godzinach pracy na co też jest dowód, bo wypisałam sobie kartkę urlopową :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:14

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Eklerka ZUS ma czas na wyjaśnienia takich spraw :/ chyba nie pozostaje Ci nic innego jak tylko czekać, możesz ewentualnie też zadzwonić i zapytać czy coś się ruszyło w sprawie muszą udzielić Ci informacji ale wątpię że to coś przyspieszy :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni na Twoją korzyść. Ja też czekam na pieniążki z ZUSu i mam nadzieję, że się doczekam, bo inaczej Zosia nie będzie miała łóżeczka, a my skończonego remontu :(

Tak popatrzyłam sobie na tę stronę srokao i aż mi się radośnie zrobiło, bo te kosmetyki babydream z rossmana co takie taniutkie są i chce je kupić na początek mają całkiem dobrą opinię. A chusteczki nawilżane z netto, których mamy już 4 paczki prawie że najlepszą :D
    Dziewczyny, będziecie pakować całą pakę pampersów do szpitala?

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Agusia czasem te tańsze kosmetyki są lepsze od tych z wyższej półki ;) ja myślę że spakuje pół paczki tylko w razie czego mąż podrzuci jakby brakło :) ale to też zależy jak długo będziemy w szpitalu ja optymistycznie zakładam za jak najkrócej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:16

Agusia246 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Co do Babydream z Rossmanna (przy zakupach z kartą rossnę będą jeszcze tańsze), to właśnie te kosmetyki upatrzyłam sobie dla Naszego Bąbla :) I ewentualnie Linomag i mydełko natłuszczające Oilan zamiast oliwki :) Po Johnson&Johnson siostrzenica miała taką wysypkę, że ja podziękuję...
    Ja mam zamiar zabrać małą paczkę, najwyżej ktoś mi je przytransportuje do szpitala :) W sumie to nie widzę potrzeby ładowania wielkich tobołów do szpitala... Jeśli czegoś zabraknie to przecież ktoś może nam to donieść a nie będzie potem przy wypisie tyle problemów z torbami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:35

5fjzaeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:04

Eklerka lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Eklerka niestety tak jak dziewczyny napisały puki nie wyjaśnią sprawy zasiłku nie wypłacą. Najwazniejsze ze wszystko przemawia na Twoją korzyść tylko ZUS lubi sie w takich sprawach i będą dociekać wszystkiego aby tylko podważyć ale nie mają podstawy wiec musisz być cierpliwa.

Ja od października do stycznia nie dostawałam zasiłku bo szanowny ZUS nie raczył mnie powiadomić ze osobiście mam ich poinformować na jaki adres maja wyslac pieniądze bo nie wiem czemu na konto a adresy mieli dwa zameldowania i zamieszkania, taki problem mieli zadzwonić.
    Syf, kiła i mogiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:38

5fjzaeq.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak można dostać ta kartę Rossnę?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Pigulska poproś kasjerkę w sklepie.
    Dziękuję :) heh nie sądziłam ze to aż tak prooooste :P czasem mam wrażenie ze intelektualnie cofnęłam się do podstawówki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:59

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim rossmanie są bardzo miłe ekspedientki zresztą dwie znam osobiście to zapytam jak to jest z tymi zakupami co miesiąc ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dziękuję :) heh nie sądziłam ze to aż tak prooooste :P czasem mam wrażenie ze intelektualnie cofnęłam się do podstawówki ;)
    Są też ustawiane w sklepach na malutkich stojaczkach, wystarczy wziąć, zarejestrować i korzystasz z rabatu :) Najpierw 3%, a potem dochodzi do 10% po spełnieniu określonych warunków :)
    http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne

PIGULSKA lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś namiary w internecie na fajne i tanie ręczniki do kąpieli z kapturem? Oglądałam ostatnio w ikei wyglądają ślicznie ale są wyjątkowo twarde

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmanie są podobno tez tanie podkłady higieniczne i jeszcze do tego w takie śliczne sówki:)

Eklerka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    Eklerka mam nadzieję że szybko wyjaśni się sprawa w ZUS, to pewnie mało pocieszające ale pomyśl że jak wszystko się wyjaśni to jaki zastrzyk gotówki dostaniesz
    Mirabel dasz radę z przeprowadzka pomyśl sobie kto jak nie Ty
    Bluberry ja kupiłam pieluchy flanelowe w pepco ale tylko dwie i tez się zastanawiam jakie będą po praniu

Nana86 patrzyłam wczoraj w smyku na takie ręczniki i w tk maxx i wszystkie są takie szorstkie i nie przyjemne w dotyku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, myślałam ze tylko ja mam takie odczucia z tymi ręcznikami:(
    Blue w pepco tez średnio mi sie podobały, ale lepsze są juz niż w ikei, natomiast kupiłam tam prześliczny kocyk disneya, nieziemsko mięciutki i za 24 zł :D

• beti97 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ręczników to ja też patrzyłam w wielu sklepach i jakoś żadne mi się nie podobają tzn wydają mi się tandetne. Eklerka współczuję szarpania z Zusem , co jak co ale teraz pieniążki się bardzo przydają, gdzie jest ta polityka prorodzinna? Mi na szczęście pracodawca wypłaca bo firma spora. Pisałam dzisiaj rano że będę chciała się zapisać do szkoły rodzenia, no i poczyniłam pierwsze kroki w tym kierunku. Od rana próbowałam się dodzwonić ale cisza i nagle tel. Patrzę a to nr ze szkoły rodzenia. Oddzwoniła do mnie położna , która się tym zajmuje, nagadała się do mnie mnóstwo, wyjaśniła wszystko. Przeprosiła że tel wyłączony ale była na szkoleniu w wa-wie. Już przez tel słychać że człowiek z powołania. Mało tego mogę sobie po tej szkole zapisać się aby przychodziła do nas już zaprzyjaźniona położna ze szkoły do domu, mają świetne zaplecze doradztwa laktacyjnego. Szkoła jest za darmo no i 2 kroki ode mnie z domu. No i ważne jest to że są to położne ze szpitala w którym planuję rodzić. Na początku miałam chodzić do szkoły rodzenia właśnie w tym szpitalu, ale miała różne opinie i stwierdziłam że jeszczę poszukam no i znalazłam lepszy wariant. Dla mnie super bo bardzo chcę karmić piersią.

gosia86, Eklerka, Karolcia88, PIGULSKA, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ