Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziękuję za Wasze słowa otuchy. Małą się porusza, ale chyba faktycznie ma teraz ciche dni. Moze dlatego ze ja troszke poddenerwowana jestem. Musze się jakos wyciszyc i nie nakręcać pierdołami (chodzi o rodzinę i takie tam).
Pigulska - mi karte proponowali w kasie przy Rossmanie.
Eklerka - znajac ZUS to póki nie wyjasnia to raczej kasy nie dostaniesz. Oni pewnie podejrzewaja ze zatrudnienie było tak jakby z premedytacją czyli zebys miała swiadczenie. Wierze ze wszystko sie dobrze skonczy - cierpliwości kochana.
Co do reczniczków z kapturkiem - ja kupiłam jeden w pepco - za 29,99 - nawet dobrze wygląda jakościowo, ale jeszcze z jeden to musze dokupic albo dwa.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
slash wrote:Dziewczyny dziękuję za Wasze słowa otuchy. Małą się porusza, ale chyba faktycznie ma teraz ciche dni. Moze dlatego ze ja troszke poddenerwowana jestem. Musze się jakos wyciszyc i nie nakręcać pierdołami (chodzi o rodzinę i takie tam).
Pigulska - mi karte proponowali w kasie przy Rossmanie.
Eklerka - znajac ZUS to póki nie wyjasnia to raczej kasy nie dostaniesz. Oni pewnie podejrzewaja ze zatrudnienie było tak jakby z premedytacją czyli zebys miała swiadczenie. Wierze ze wszystko sie dobrze skonczy - cierpliwości kochana.
Co do reczniczków z kapturkiem - ja kupiłam jeden w pepco - za 29,99 - nawet dobrze wygląda jakościowo, ale jeszcze z jeden to musze dokupic albo dwa.Rozumiem gdybym była zatrudniona w 12 tygodniu ciąży, u wujka czy ojca, ale nie u kompletnie obcej osoby, na początku ciąży, w dodatku u byłego pracodawcy a zaburzenia rytmu serca miałam jeszcze przed ciążą i groziła mi operacja
No ale dla ZUS-u jestem manipulatorką, wyłudzaczem i symulantką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 21:58
-
Nana, no wlasnie w koncu dzieci bedziemy otulac i dobrze suszyc również zwyklymi, moze być jeden z kapturkiem, ale czy wiecej? Babka w sklepie z recznikami też mi tak radzila, wybralam sklep ktory tylko tym się "trudni", bo tam sa najlepszej jakosci w miare normalnych cenach, w smyku ekstra placi się za "smyka" w pozostalych sieciowkach również, a co do pepco.... No kurcze nie wiem na jak dlugo by posluzyl :p polskie marki sa dobre i sprawdzone u mnie w domu przynajmniej.
Nana86 lubi tę wiadomość
-
slash wrote:Kika to III badanie to na NFZ tak?
Niestety nasz szanowny NFz nie pokrywa III usg w 30 tyg. I trzeba zrobić prywatnie u mnie wymaga mój gin bo nie ma dobrego sprzętu a ponadto z racji wieku.
Jestem z Wrocławia
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
kika79 wrote:Niestety nasz szanowny NFz nie pokrywa III usg w 30 tyg. I trzeba zrobić prywatnie u mnie wymaga mój gin bo nie ma dobrego sprzętu a ponadto z racji wieku.
ja będę miała za 4 tygodnie usg z NFZ wypada wtedy na 30t6d lekarka juz zapowiedziała ze będzie maluszka dokładnie mierzyć -
Odnośnie usg to się zastanawiam czy pokazać lekarce z luxnedu opis z połówkowego tego które robiłam prywatnie? Na poprzednie wizycie niby zrobiła mi usg przez brzuch pomierzyła małą ale nie sprawdzała narządów ani nic
No i właśnie nie wiem czy mówić że byłam prywatnie czy sobie darować?jak myślicie?
Pigulska ja mam za 37 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 22:42
-
slash wrote:Jak to mówią ZUS to chyba najgorsza instytuacja - bo się do wszystkiego potrafią doczepić. Wierzę że wszystko się da wyjasnić. Za takie wstrzymanie kasy to powinni potem z odestkami wypłacić. Bo za co życ.[/QUOTE
To prawda ale na pocieszenie dodam ze jest jeszcze chyba gorsza instytucja - urząd skarbowy.. -
Co do ręczników z kapturkiem ja kupiłam na allegro u tego samego sprzedawcy co koszule do karmienia i muszę przyznać że jak za takie pieniądze jest nienajgorszy, co prawda jeszcze go nie pralam póki co jest miękki i mam nadzieję że się sprawdzi
podaję linka
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17268970Nana86 lubi tę wiadomość
-
Gosia a czemu Ci nie dała skierowania na połówkowe?
ja bym nie pokazywała bo i po co. Skoro nic nie budziło zastrzeżeń lekarza wykonującego badanie to nie ma sensu konsultować dodatkowo.