Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się i my
ja to chyba bym się nie zdecydowała na używany laktator. Sama sterylizacja to za mało, bo przecież zawsze coś zostaje. Może gdyby urządzenie miało wymienne wszystkie części które mają kontakt z ciałem i mlekiem to bym się zdecydowała. Ale niewiele modeli ma taką funkcję- chyba tylko medela- ale cenę nawet używany ma kosmiczną. -
Witamy się i my
Wlasnie jestesmy na pysznej glukozie (ble), czekamy na klucie godzine po i chcę nam się rzygac, przyszlam niestety sama... Mala chyba glukoza zachwycona bo tak się wierci, że ja usiedziec nie mogę
Ja kupuje jednak i laktator i sterylizator, ze wzgledu na dlugie podroze, wyjazdy i to, ze w domu mamy kuchnie elektryczna i zanim się to dziadostwo nagrzeje to wiecej pradu zezre i bedzie dluzej trwalo niż w sterylizatorze.
Butelke kupilam aventu malutka, mam też jedna szklana nuk zdaje się.
Jestem glodnamonilia84, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Witamy się środowo! :p
A ja bardzo polecam laktatory Medeli. Miałam Swinga, i jak dla mnie to formuła 1 wśród innych. Poleciła mi go babeczka jeszcze w szpitalu z poradni laktacyjnej. Na razie używałam ręcznych, póżniej elektroniczny Philips Avent. Aż w końcu odkupiłam używany Swing za 120 zł. Używałam go codziennie przez rok czasu. Później odsprzedałam go w super stanie.. także znowu poluję na używany. Tutaj akurat warto wydać pieniądze, a jeżeli któraś chce oszczędzić to polecam używany. Marka godna polecenia.
Eklerka...mam nadzieję, że uda się szybko z ZUS-em wyjaśnić. Ja z nimi walczyłam o zasiłek rok czasu. Sprawa skończyła się w sadzie. Oczywiście wygrałam i musieli mi po roku wypłacić całą kwotę.Drugą sprawę założyłam im o odsetki, też ją wygrałam. Niestety oni czują się bezkarni, często nie znają przepisów. U mnie powoływali się na to, że jestem niemoralna bo chcę od Państwa wyłudzić pieniądze. Sąd oczywiście orzekł, że oni nie są od oceniania moralności, tylko przestrzegania prawa. Także w razie czego trzeba z nimi walczyć.Eklerka lubi tę wiadomość
-
MiM wrote:Sterylizator - garnek z wodą
Tylko że plastikowe butelki po kilki takich kąpielach są do wyrzucenia - dlatego polecam szklane.
Może w sterylizatorze mniej się niszczą - nie wiem.
to chyba kwestia wody. Moja siostra używała cały czas garnka z wodą i nic się z butelkami nie działo- ale używała wody przefiltrowanej a nie prosto z kranu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:53
-
Ja też sterylizowałam w zwykłym garnku z wodą. Miałam plastikowe Dr Brown'sa i żadna się nie zniszczyła. Jedną do tej pory używam, bo synek z niej kaszkę ciągnię i po dwóch latach użytkowania stan jest b. dobry. Pewnie zależy to od danej butelki albo marki. Na pewno Brown'sa spokojnie można wyparzać i nic się z nią nie stanie.
-
Witajcie kochane ciocie:)
PIGULSKA wrote:ja będę miała za 4 tygodnie usg z NFZ wypada wtedy na 30t6d lekarka juz zapowiedziała ze będzie maluszka dokładnie mierzyć
zgadza się jeśli twoja lekarka na NFZ ma dobry sprzęt, a mi chodzi o program prenatalny na nfz dla kobiet w ciąży po dużej ilości poronień i po 35 roku życia ,on akurat obejmuje tylko darmowe 2 podstawowe usg w 12i20 tyg,reszte trzeba sobie załatwiać prywatnie u specjalisty z odpowiednimi kwalifikacjami i certyfikatem bo niestety nie wszyscy ginekolodzy mają ten certyfikat.
mój gin na pierwszej wizycie mi wytłumaczył że
wszystko zależy od lekarza prowadzącego ciąże ! na całą ciąze na nfz przysługują 3 najeażniejsze usg w 12:20:30 tyg , co nie wyklucza tego że są lekarze którzy robią usg na każdej wizycie,np:(ciża bliźniacz,wysokiego ryzyka,lub jeśli pojawiają się problemy)są to przewaznie ci którzy dysponują dobrym sprzętem.a prywatnie idziesz płacisz i masz na każdej wizycie tymbardziej że jest cennik wizyta z usg lub bez.
przeżyłam dwie ciąze bez usg i nie wiedziałam kto będzie,i powiem że odkąd czuje ruchy to jestem tak spokojna że jak ide do gina to nawet nie dopytuje się o usg sam proponuje tylko sprzęt ma do dupy bo chodzę do niego na NFZ,i sam mi polecał super specjalistów z Wrocławia u których robić to w 30 tyg,bo choć ma swój gabinet prywatny to on nie robi tych prenatalnych bo nie ma uprawnień,to chyba tyle w tym temacie gąbka zamiast mózgu i nie pamiętam czy wszystko napisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:00
PIGULSKA lubi tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Witamy sie i my
My jeszcze leniuchujemy sobie, ale jeszcze 2h i córka idzie do szkoły to ruszymy na spacerek. Moja waga idzie w gore +4kg czyli nadrabiam he musze odstawic słodycze bo ostatnio mam takie smaki na nie
Co do sterylizatora to ja nie planuje używac bo przy pierwszej córce też nie używałam. Laktator raczej zakupie bo moze sie przydac. Kurcze jak tak Was czytam to widze ze wypadaloby juz cos zaczac kupowac dla mnie i Wikusi bo mam na razie tylko ubranka dla niej ale z reszty nic.
Super ze doradzacie co gdzie kupic bo sprawdzone rzeczy są najlepsze
Milego dzionka życzymy
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
odnośnie butelek to powiem tak:
wychowałam dzieci bez laktatorów,sterylizatorów i tych innych różnych pierduł jakoś człowiek sobie radził a teraz tak technika poszła do przodu by ułatwić życie młodym mamom,więc czemu by nie skorzystać,wzięłam przykład z koleżanki ktora ma 2,5 letnią córkę i 4 miesięcznego synka
zakupiłam już jedną butelkę" mam baby" jest to butelka antykolkowa i samosterylizująca czyli odpowiednia do mikrofalówki z miękkim silikonowym smoczkiem przypominajcym kobiecą pierś są drogie bo 30 zł jedna mała 160ml kosztuje ale warto.dostałam nieużywany laktator ręczny baby ono zobaczymy czy się przyda ,dokupie jeszcze jedną małą butelkę 160ml i na początek starczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:18
Cześć dziewczyny:)
U mnie dzisiaj zimno, pada mokry śnieg, aż się nie chce nic robić.
Słyszałyście, że ostatnio urodziła czerwcówka? Podobno dziecko było chore i na dodatek serduszko było nie do uratowania i musiała podjąć taką decyzję. Straszna wiadomośćKażda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Karolcia88 wrote:a ja chciałam zapytać o poduchę- dopasowuje się do kształtu ciała? czy ma wypełnienie takie jak zwykła poduszka?
odnośnie rogala to dostałam go na gwiazdę poprostu rewelacja i ulga dla kęgosłupa ,mąż zakupił w smyku za 169 zl z motherhood czy jakoś tak wypełnienie normalne ale nic się nie odkształca cały czas jest taka jak na początku można prać poszewkę jak i samą poduszkę i zachowuje cały czas ten sam kształt,super zdaje egzamin jako podusia pod plecy do siedzenia na fotelu bardzo odciąża kręgosłup wydatek spory ale wart swojej ceny potem super sprawa do karmienia i jak dzidzia ma tak z 2 mce to super by mogło sobie poleżeć jak w leżaczku po odpowiednim jej ułożeniuKarolcia88 lubi tę wiadomość
Czesc
widze, ze o zakupach znow mowa, ja chyba dzis zamowie pare rzeczy dla siebie na allegro. Z racji tego ze dostalam wieksza wyplate o 120 zl chyba dzieki l4
wiec moge zaszalec. Juz mam spakowane wszystko w koszyku
butelke zamawiam ta mala z aventu poki co bo u mnie wszystkie znajome ja mialy i sie sprawdzila.
Moje dziecko wczoraj wieczorem tak mnie skopalo ze zginalam sie w pol z bolu. Puerwszy raz tak bolalo a pecherz zmasakrowany. Prosilam corke aby poszla juz spac i jakos nawet posluchala
Ktoras wizytuje dzis ? -
ja jestem właśnie na kupnie takiej poduszki i się zastanawiam nad taką ze zwykłym wypełnieniem a taką z takimi "mikroperełkami". Bo ta z mikroperełkami wydaje mi się być lepsza dla maluszka, bo główka nie będzie ułożona sztywno na poduszce a w tej drugiej poduszka się dopasowuje do kształtu.
I bądź tu mądry -
witam zimowo;)
ja tez szukam reczników dla małego i jakoś nic nie moge znależć w sklepach..
sterylizatora nie kupuje dla mnie zbędny wydatek. garnek i woda wystarcz
a butelki też kupie dr browna z polecenia;)
Ofe mój też wczoraj kopał zresztą od kilku dni godzina aktywności to od 22 do 3 rano;p gorzej jak mu tak zostanie.
a i jeszcze przymierzam sie do kupna koszul do spzitala i nie wiem czy kupic 2 czy 3 ;p zgłupiałam jużWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:29
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Która z Was jest przedszkolanką? Blu? Bo się zastanawiam jak postąpić - w grupie od Młodej jest taki chłopczyk - przyprowadza go babcia zawsze wczorajsza albo pachnąca meliną. Przedszkolanki już zaczynają plotkować że chyba to trzeba będzie zgłosić (niestety usłyszałam ich rozmowe).
Niestety z rodzicami tego chłopca jesteśmy skłóceni ponieważ tatuś chłopca co chwile wzywał na nas policję (nie wiem za co), straż miejską itp, zaczepiał mnie na ulicy i coś tam krzyczał do mnie... ahhh długa historia. i nie wiem czy przypadkiem nie powiedzieć tego dziewczynie z którą mama chłopca ma dobry kontakt.
Szkoda żeby sie sprawa skończyła gdzieś w MOPsie albo na policji,03.02.2014