Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Odnośnie usg to się zastanawiam czy pokazać lekarce z luxnedu opis z połówkowego tego które robiłam prywatnie? Na poprzednie wizycie niby zrobiła mi usg przez brzuch pomierzyła małą ale nie sprawdzała narządów ani nic
No i właśnie nie wiem czy mówić że byłam prywatnie czy sobie darować?jak myślicie?
Pigulska ja mam za 37 dni -
Gosia ja bym chyba nie mówiła bo to badanie zrobiłaś dla siebie żeby mieć pewność że wszystko jest ok
tylko spróbowała bym wpłynąć na lekarke z nfz żeby również posprawdzała jeśli może czy wszystkie narządy pracują prawidłowo, wtedy będziesz jeszcze bardziej upewniona
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolcia88 wrote:Pigulska udało Ci się dostać do tego internisty dzisiaj?
i dostałam skierowanie do urologa
na szczęście okazało się ze moja znajoma pracuje w przychodni, w której przyjmuje niezły urolog i załatwi mi wizytę juz w czwartek
Karolcia88, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość
-
super,że tak szybko się udało
nie wiem czy już w ciągu dnia nie pisałaś- starałam się śledzić ale wiecie jak to jest jak się tylko z doskoku zagląda.
Powiedz mi jak rozmiarowo te koszule i jakościowo? bo są fajne na ramiączkach za 19zł bez żadnych wzorów więc taką bym chyba wzięła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 22:54
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Wlasnie chyba jej nie pokażę tej z luxmedu ptzeciez gdyby chciala to moze dać skierowanie lub sama zrobić dokładne usg bo jest jednym ze specjalistów w luxmedzie którzy tamie badania wykonują
Bo u mnie Karolcia nie da się zarejestrować tak jak u Ciebie tylko na podstawie tej kartki z zaleceniami
Pokażę tylko mojej gin z nfz
Pigulska to szybciutko udało Ci się zarejestrowaćPIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Kurcze głupota, niby ta sama firma a co miasto to inne przepisy obowiązują.
"moja" luxmedowska lekarka jest tak oblegana,że jakbym się jeszcze miała próbować wepchać na jakąś wizytę po skierowanie to nic tylko bym siedziała w poczekalni
Szkoda,że u Ciebie tak się nie da- bardzo ułatwia życie -
Ja i tak się cieszę że udało mi się do niej dostać bo terminy do niej to tak po dwa miesiące czekania na wizytę teraz umawia mnie jako dodatkową pacjentkę
Najbardziej żałuję że nie dostalam sie do lekarza do którego chodzi Kika bo też przyjmuje w luxmedzie ale juz nie chce zmieniać lekarza
U nas tylko badania z krwi na kartę ciąży można zrobić wg tej rozpiski tygodniowej reszta ze skierowaniem -
nick nieaktualny
-
Karolcia88 wrote:super,że tak szybko się udało
nie wiem czy już w ciągu dnia nie pisałaś- starałam się śledzić ale wiecie jak to jest jak się tylko z doskoku zagląda.
Powiedz mi jak rozmiarowo te koszule i jakościowo? bo są fajne na ramiączkach za 19zł bez żadnych wzorów więc taką bym chyba wzięła.
A koszule jakościowo bardzo fajne bawełna 100% mam nadzieję że nie zmienią się po kilku praniach. Ja wzięłam rozm. M jest trochę luźna ale bałam się ryzykować z S i nie żałuję. Zależało mi też na długości niby M jest dłuższa wiec wzięłam bo jestem wysoka -
Karolcia88 wrote:pigulska a ile masz wzrostu?
bo w sumie to w tej koszulce co chcę jest tylko 1cm różnicy, ale z drugiej strony w biuście jest 3cm x2
W sumie nie pomierzylam koszuli jak przyszła wiec nie wiem czy się pokrywa z tabelą rozmiarów -
Hej dziewczyny.
Nie wiem czy zdąże Was doczytać co tam dzisiaj napisałyscie. Byłam dzisiaj na glukozie i dobrze że był ze mną mąż... Strasznie było mi słabo po godzinie, a co dopiero po dwóch...Ja nie jestem nauczona na chodzenie gdzieś bez śniadania. Przyszłam na badania, było mnóstwo ludzi, także byłam na badaniu po ponad godzinie. Glukoze miałam tą 75 czy jakoś tak ,smakuje jak woda z 8 łyżeczek cukru-obrzydliwa na czczo. Myslalam ze to taki mały kubeczek będzie do picia a tu taki normalny kubek. Blee. Po jakimś czasie słabo mi sie robiło, odbijało mi sie nią i wymiotować chciało. Nie było zle-do zniesienia. Miałam krew pobrana: przed wypiciem, po godz od wypicia i po 2 godzinach. Wezcie dziewczyny sobie kogos na te badania jesli macie taka możliwosc. Ja poszłam spac po badaniu jak wrociłam do domu jakos byłam wycieńczona.
Kupiłam dzisiaj od dziewczyny z takiego forum na fb: wkłady poporodowe, pampersy na basen, wkładki silikonowe na piersi, smoczki nie używane, wkładki higieniczne na piersi, przewijak turystyczny -w paczkach wyciągniete po 1 sztuce-dziewczyna dała mi za 2 kg pomarańczy i kinder niespodzianke;)
Jeszcze znalazłam dziewczynę która sprowadza ubrania z stanów-ok 10 zł za sztukę. Ale jakie piękne rzeczy...nie mam jeszcze 100 procent potwierdzonej płci ale jedna sukieneczkę kupiłam. Ide do niej po 6 lutym bo wtedy potwierdzi mi płeć. Zrobię Wam focie wtedy.
Kupujecie sterylizator? Bo zastanawiam się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 23:39
-
Ja też sądzę że obejdę się bez sterylizatora będę parzyć we wrzątku
ogólnie zastanawiam się coraz poważniej nad kupnem szklanej butelki a nie plastikowej, no chyba że w ogóle nie będzie potrzebna
gosiunia lubi tę wiadomość
-
ja to jednak kupię chociaż jedną butelkę, żeby była w razie czego, ale idę utartym szlakiem po siostrze i aventu pewnie kupię.
zmykam do spania, dobrej nocki! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 23:52
-
Dzień dobry
Witamy się dzisiaj jako pierwsi w nowym tyg. Jestem od rana przeszczęśliwa bo udało mi się iść na 2 do toalety. Taka mała rzecz a cieszy , nie muszę się męczyć. No ale to zasługa lactulosum. Niedługo idziemy z Wiki na śniadanko bo mi już burczy w brzuchu.
Monika1357 lubi tę wiadomość